ובעקבות ההדחה, ואחרי קצת חשיבה, הנה הסגל שאני רוצה לראות בעונה הבאה:
סנטרים: שון ג'יימס - קלטתי היום את מי הוא קצת מזכיר לי בתנועה ללא כדור, נייט האפמן. רק שהאפמן היה גבוה יותר, מוסר טוב יותר, ובאופן כללי שחקן טוב יותר. מה שלא אומר שג'יימס רע, הוא ללא ספק שחקן נהדר, ואחד הסנטרים הטובים באירופה. עלות משוערת נטו: מיליון דולר ג'ון ברייאנט - דיברתי בעבר על כך שהייתי רוצה לראות עוד שון ג'יימס בקבוצה, אבל במחשבה שניה, עזבו. ראיתי קצת את ברייאנט השנה באולם, והוא חיה פיזית ומשאבת ריבאונדים. הרבה יותר משהוא מזכיר את סופו, הוא מזכיר את קמבאלה. קבוצות יפחדו לשחק נגדו עלות משוערת: 800,000 דולר ג'ייק כהן - בעיקר כי למה לא. שיהיה, אולי בכל זאת עוד ייצא ממנו תותח. עלות משוערת: 200,000 דולר
פאוור פורוורדים: עומרי כספי - לא יודע אם יחתימו אותו לעוד עונה בנ.ב.א, ויכול להיות שהגיע הזמן לחזור הביתה. אם כן, הוא אמור להיות הכוכב והמוביל. שמתי אותו כ-4 כי בעיניי, באירופה הוא 4 הרבה יותר מאשר 3. כך או כך, ההגנה שלו והשלשות שלו יכולות להיות קריטיות. מכבי צריכה תותח ישראלי, כספי הוא האדם היחיד שעשוי להיות תותח ישראלי. עלות משוערת: 2 מיליון דולר אלכס תיוס: אז כן, אני בדרך כלל אחד מסנגוריו של אליהו בפורום, אבל קשה להתעלם מהירידה של השחקן, ובעיקר מהעובדה שכשהוא לא מקבל דקות של אמת ובלי ביטחון, הוא לא מסוגל לתת שום תפוקה. בטח לא בהגנה, אבל גם לא בהתקפה. תיוס ייתן קצת האסל, כמה ריבאונדים. גם טוב, במיוחד כשזה מגיע בחצי מהעלות של ליאור. עלות משוערת: 400,000 דולר
סמול פורוורדים: דווין סמית': אני עדיין מאמין בו, וכמה טוב שבאה הסדרה מול ריאל והורידה את דרישות השכר שלו, הוא עדיין לא יבוא בזול, אבל הוא יבוא בזול יותר. הוא לא שחקן על באירופה, רחוק מזה. אבל הוא שחקן יעיל, וסמול פורוורד מצוין מול רוב קבוצות היורוליג עלות משוערת: 700,000 דולר סילבן לנדסברג: בעיניי, עדיין, פשוט לא קיבל מספיק הזדמנויות השנה. מקווה ששנה הבאה הוא יקבל יותר. ואם לא, אז בשביל זה כספי הוא גם 3 וגם 4. אבל אני חושב שאין סיבה שהוא לא יהיה שחקן שיקבל תמיד 10-12 דקות למשחק, ואני מקווה שהוא גם יחזיר ב 4-5 נקודות באותן דקות. עלות משוערת: 300,000 דולר
סקנד גארדים: ריקי היקמן: שוב אזכיר שאני חושב שהוא לא כל כך הרבה פחות טוב מלנגפורד, ובסך הכל סקנד גארד ברמה אירופאית טובה. רק שלצערי, פוינט גארד הוא לא. אבל בשביל החדירות שלו מדי פעם, השלשות שלו, והכמה אסיסטים שווה להביא אותו בעלות הלא מאד גבוהה שבה הוא בא. עלות משוערת: 600,000 דולר יותם הלפרין: אחרי עונה לא משהו במינכן (אבל גם לא כזאת גרועה), הוא יבוא בזול. ואני מעדיף אותו כוטרן הישראלי מאשר את פניני, בהרבה. אם הוא יצליח לשחזר את העונה האחרונה שלו במכבי, אז בכלל הרווחנו. עלות משוערת: 400,000 דולר
פוינט גארדים: .... לא יודע: ארבעה שמות עלו לי לראש. אריק מיינור שהיה מצוין באוק סיטי, אבל השנה ירד בתפוקה משמעותית בעקבות הפציעה, והוא שחקן חופשי. די.ג'יי אוגוסטין, עוד אחד עם קריירת נ.ב.א לא רעה אבל עם הווה פחות טוב, וגם הוא שחקן חופשי. מאירופה, מייק גרין שכבר הוזכר הוא בכל זאת שחקן של 12, 5 ריבאונדים ו 6 אסיסטים במוליכת הליגה האיטלקית. טיוואן מקי הוא בכל זאת שחקן של 15, 5, 5 בקבוצת אמצע טבלה בליגה הרוסית. את מי אני לא רוצה? את בובי בראון שאמנם נתן עונה אחת טובה, אבל לא סחב את סיינה לכלום (גם לא באיטליה), ובו מקאלב שנתן הרבה עונות טובות, אבל גם הוא לא הוכיח יציבות לאורך העונות, שניהם יהיו יקרים וחבל. עלות משוערת: אני מניח שאם זה יהיה אחד משני השמות הראשונים אז כמיליון דולר, אם אחד משני השמות האחרונים אז אולי 600,000 דולר. גל מקל: אוחיון יילך לקובאן, ובסכומים שהוא יקבל טוב שכך. מקל לא היה טוב בהזדמנות הראשונה שלו במכבי, אבל מאז צבר ניסיון אירופאי ובהחלט השתפר. כרגע הוא אחד הפוינט גארדים הישראלים היותר טובים שקיימים, אז שיבוא כבק-אפ לפוינט גארד עלות משוערת: 300,000 דולר. מורן רוט: כגארד חמישי, שעולה פעם בשני משחקים לשלוש דקות, אני יכול לחיות איתו. עלות משוערת: 150,000 דולר.
סך עלות (תלוי בזהות הפוינט גארד), היא משהו כמו 7.5-8 מיליון דולר נטו, שהם משהו כמו 14-15 מיליון דולר ברוטו. לא משהו שמכבי לא יכולה לעמוד בו. ובעיניי, זאת קבוצה עם המון יתרונות, ובעיקר קבוצה עם סייז וסטאר פאוור שיכולה וצריכה להתמודד עם הטובות ביותר.
_________________ ״לי יש דרכון של מדינה מתקדמת ובעוד x שנים אני לא כאן.״ (נכתב בנובמבר 2022, על ידי יוזר שאיננו אני).
|