סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 5:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 192 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פלייאוף לאומית
הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 3:24 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
טוב, אז אמנם עושה רושם שהליגה הלאומית לא משכה כאן יותר מדי עניין העונה, אבל הפלייאוף שהחל הערב נראה לי כסיבה טובה מספיק לפתוח על זה נושא.

השלב הראשון בפלייאוף העליון הוא רבע הגמר בו הסדרות הן של הטוב מ-3. הערב שוחקו משחקי מספר 1 בכל הסדרות.

עירוני נס ציונה - הפועל גליל עליון 78-92
עירוני נס ציונה אשר סיימה ראשונה בסוף העונה הסדירה, אירחה את גליל עליון של צוד, נטולת אבישי גורדון שגמר את העונה. לאורך רוב שלבי המשחק הוא היה צמוד, אך בסיום ברחו שחקניו של נדב זילברשטיין וניצחו 78-92. לאורך כל העונה היה לי קשה להתרשם לחיוב מנס ציונה, והתחושה שלי היתה שבפלייאוף הם יפלו, ואני עדיין מאמין שאין ביכולתם לעלות ליגה. גליל עם זאת, היה ללא ספק הקבוצה החלשה ביותר בפלייאוף ומרחוק (למעשה שבע הראשונות העונה היו חזקות מאוד, כשהשבע אחריהן היו חלשות יותר באופן משמעותי. ערב המחזור האחרון ארבע קבוצות שונות יכלו לסיים במקום הרביעי. צמוד מאוד היה שם).

עירוני נהריה - אליצור קרית אתא 88-87
הסדרה השנייה היא בין עירוני נהריה לאליצור קרית אתא. אחרי שנתיים של תחתית באדיבותו של שאול אייזנברג, השקיעו השנה בנהריה כספים רבים כשעליית ליגה היתה המטרה הברורה. אחרי פתיחת עונה בינונית יחסית, החתימו בקבוצה את נייט מילר ורביב פיטשון, ומאז נראו לרבים, כולל כותב שורות אלו כפייבוריטיים העיקריים לעלייה. ואכן, נהריה די דרסה את הליגה, אך הפסד לאליצור קרית אתא שני מחזורים לסיום מנע ממנה את האפשרות להשיג את נס ציונה, כשגם ניצחונות בשני המפגשים עם האחרונה לא הספיקו - ונהריה סיימה שניה. לצערה, היא קיבלה את קרית אתא, על ידה הובסה בביתה רק לפני שלושה שבועות. גם הערב הדהימה קרית אתא בנהריה, ניצחה בנקודה 88-87 אחרי דרמה גדולה בסיום והיא היחידה שיכולה לסיים את הסדרה בביתה השבוע. אין ספק שהדחה של נהריה תהיה סנצסציה עצומה ואכזבה ענקית בשביל הקבוצה עם התקציב הגדול בליגה, אך אני עדיין מאמין שהם יקחו את הסדרה.

מכבי הוד השרון - אליצור יבנה 66-85
בסדרה השלישית למכבי הוד השרון, ההפתעה הנעימה של העונה יש ביתיות כנגד אליצור יבנה. הוד השרון מזכירים לי קצת את אורלנדו בתקופת הווארד. סנטר דומיננטי בפנים (דינמה אודיאקוסה הניגרי, שהוא סוג של ביאה שניה של ט'ונגי), עם ארבעה קלעים סביבו שמנצלים את הדאבל-טימים שקבוצות חייבות להביא עליו. זה הספיק למקום שלישי שהיווה הרבה יותר ממה שציפו בהוד השרון בתחילת העונה. האמת היא שלא ציפיתי שזה יספיק בסדרה נגד אליצור יבנה, מכיוון שבשני המפגשים ביניהן במהלך העונה הסדירה ניצחה יבנה. עם זאת, ביבנה יש הדרדרות גדולה בשבועות האחרונים, כשברשלנות לא מובנת הם הצליחו לאבד את יתרון הביתיות במחזורים האחרונים. הערב הביסה הוד השרון את יבנה 66-85, והוכיחה כי עונה רגילה לחוד ופלייאוף לחוד. אם יבנה לא יתאוששו במהרה, גם הם יהיו במהרה במאוכזבות המסיימות מוקדם את העונה.

עירוני רמת גן - הפועל עפולה 74-85
הסדרה הרביעית, אשר לפני תחילת העונה היה אפשר לצפות כי תהיה בשלב מתקדם יותר הינה בין הו רמת גן שלי להפועל עפולה. עפולה נראו בתחילת העונה כמועמדים אפשריים לעלייה, עם שני זרים מצויינים וישראלים בולטים סביבם. עם זאת, סיבוב שני רע מאוד של הקבוצה הוביל אותה למקום החמישי המאכזב משהו, וכעת היא עומדת בפני סכנת הדחה. ברמת גן לעומת זאת פתחו את העונה לא רע, אך רצף של 4 הפסדים בסוף הסיבוב הראשון ותחילת השני, הוריד את הקבוצה עד המקום השביעי, כשגם הפלייאוף נראה בסכנה. הקבוצה התעוררה, ועם 9 ניצחונות בעשרת המשחקים האחרונים, הצלחנו בכל זאת להשיג ביתיות. במשחק הערב הצליחה רמת גן לגבור על עפולה 74-85, למרות אחוזי עונשין קבוצתיים המזכירים אף הם את דוויט הווארד (15/29). לא יודע מה יוליד יום לגבינו, ותמיד קצת קשה לי להתנבא לגבי הקבוצה שלי, אך כרגע, אני פשוט שמח שהעונה המגניבה הזאת נמשכת לי לפחות עוד שבוע.

ליל מנוחה וחלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פלייאוף לאומית
הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 7:31 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ראיתי דוויט הווארד והסתקרנתי, ואז מסתבר שבחרתם לקחת דווקא את החלק הפחות מרשים במשחק שלו. אני מקווה בשבילכם שהוא לא המודל בכל מה שקשור לגישה למשחק.

אייזנברג עדיין בנהריה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 8:05 am 
Junior

אייזנברג לא בנהריה.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 8:33 am 
Sophomore

חוץ מנהריה האם יש קבוצות שיכולות לעלות ליגה מההיבט הכלכלי או ששוב אשקלון תשאר בליגה על השולחן הירוק?
ברמת גן לא ברור,האם יהיה תקציב לעלות ליגה,כיוון שרמזי(מ"מ ראש העיר והאח של אורה גלזר) שהוא זה שדוחף את התקציבים לקבוצת הספורט ברמת גן לא החליט עם מי הוא רץ לראשות העיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 10:17 am 
Sophomore

רעיון מעולה ביל, גם אני רציתי לפתוח ת'רד כזה לכבוד הפלייאוף (וחבל שגם לא היה כזה לעונה הסדירה, אבל ניחא) כי יש מאבקים די מעניינים בלאומית השנה.

גליל - נס ציונה: ההפתעה הגדולה היא שבמחצית אם אני לא טועה גליל עוד הובילו. נס ציונה טובים משמעותית העונה והסדרה הזאת היתה אמורה ללכת ל2-0 קליל.

ההפסד של נהריה זאת הפתעה גדולה. נהריה יופי של קבוצה. שי מינסטר עושה שם עבודה טובה עם צוות ישראלי נחמד (ולא יותר) בראשות אבירם זליקוביץ'. אני מאוד מקווה שבשנה הבאה הוא יצליח לעשות את הקפיצה המתבקשת לליגת העל, ולא ידעך כמו אחרים (בית יוסף, למשל).

להוד השרון יש קבוצה מאוד נחמדה, עם הרבה מאוד אופציות (בהתקפה בעיקר). אודיקוסה בלתי עציר ברמה הזאת, והדאבל אפ שקבוצות עושות עליו משחרר את הקלעים של הוד"ש לשלשות חופשיות כי הוא גם יודע להוציא כדור החוצה ולזהות חיתוכים לסל. גם אותו אני מקווה שנראה בליגת העל בשנה הבאה, כי הוא יכול להיות לא רע. בגזרת הישראלים, מדהים לראות את ההבדל בין ליגת העל והלאומית עבור שחקן כמו ערן אסנטי. בליגת העל הוא נראה נגר, בלאומית הוא פתאום יותר מהיר, חד וגם קולע לא רע מבחוץ (אני לא יודע לגבות את זה באחוזים, אבל למראית העין מכמה משחקים העונה עושה רושם שהוא בכושר מעולה). הוא נראה ברמה יותר גבוהה מהשאר ולעומת "סטארים" אחרים בלאומית זה לא בא על חשבון הקבוצה. בכלל יש בהוד"ש גארדים טובים - גיא דותן, עידו סטולרו שהוא קלע מצוין, ואלן סקוורר שנראה פחות טוב בחצי העונה האחרונה.

מישהו יכול לתת תמונת מצב בעניין הירידה? הבנתי שביאליק, כפ"ס וקרית גת מתמודדות ראש בראש פחות או יותר, עם יתרון קל לכפ"ס, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 11:10 am 
Sophomore

zurkin כתב:
מישהו יכול לתת תמונת מצב בעניין הירידה? הבנתי שביאליק, כפ"ס וקרית גת מתמודדות ראש בראש פחות או יותר, עם יתרון קל לכפ"ס, לא?

ביאליק ירדו באופן סופי כפ"ס נשארו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 11:50 am 
Freshman

zurkin כתב:
רעיון מעולה ביל, גם אני רציתי לפתוח ת'רד כזה לכבוד הפלייאוף (וחבל שגם לא היה כזה לעונה הסדירה, אבל ניחא) כי יש מאבקים די מעניינים בלאומית השנה.

גליל - נס ציונה: ההפתעה הגדולה היא שבמחצית אם אני לא טועה גליל עוד הובילו. נס ציונה טובים משמעותית העונה והסדרה הזאת היתה אמורה ללכת ל2-0 קליל.

ההפסד של נהריה זאת הפתעה גדולה. נהריה יופי של קבוצה. שי מינסטר עושה שם עבודה טובה עם צוות ישראלי נחמד (ולא יותר) בראשות אבירם זליקוביץ'. אני מאוד מקווה שבשנה הבאה הוא יצליח לעשות את הקפיצה המתבקשת לליגת העל, ולא ידעך כמו אחרים (בית יוסף, למשל).

להוד השרון יש קבוצה מאוד נחמדה, עם הרבה מאוד אופציות (בהתקפה בעיקר). אודיקוסה בלתי עציר ברמה הזאת, והדאבל אפ שקבוצות עושות עליו משחרר את הקלעים של הוד"ש לשלשות חופשיות כי הוא גם יודע להוציא כדור החוצה ולזהות חיתוכים לסל. גם אותו אני מקווה שנראה בליגת העל בשנה הבאה, כי הוא יכול להיות לא רע. בגזרת הישראלים, מדהים לראות את ההבדל בין ליגת העל והלאומית עבור שחקן כמו ערן אסנטי. בליגת העל הוא נראה נגר, בלאומית הוא פתאום יותר מהיר, חד וגם קולע לא רע מבחוץ (אני לא יודע לגבות את זה באחוזים, אבל למראית העין מכמה משחקים העונה עושה רושם שהוא בכושר מעולה). הוא נראה ברמה יותר גבוהה מהשאר ולעומת "סטארים" אחרים בלאומית זה לא בא על חשבון הקבוצה. בכלל יש בהוד"ש גארדים טובים - גיא דותן, עידו סטולרו שהוא קלע מצוין, ואלן סקוורר שנראה פחות טוב בחצי העונה האחרונה.

ההפסד של נהריה הוא אכן הפתעה, אבל אחת שניתן היה לצפות. כאמור, רק לפני שלושה שבועות אתא הביסו אותם בעין שרה, במשחק שהיה חשוב לנהריה לא פחות, כי בסופו של דבר ניצחון בו היה מבטיח להם ביתיות לכל אורך הפלייאוף. המאצ'אפ בין הקבוצות הוא פשוט טוב לאתא, שנראית כמו היחידה שבאמת יכולה להתמודד עם נהריה. מה שכן, אני ממש לא מסכים איתך שהסגל של נהריה מוגבל. לטעמי הוא ככל הנראה הטוב בליגה - זליקוביץ' הוא טופ 5 של ישראלים בליגה, פיטשון הוא ישראלי מעולה, ניר גולן מהרכזים הטובים בליגה. זה נכון שהפציעה של מוסקוביץ' השאירו אותם די פגיעים בעמדות הפנים, כי אני לא רואה את עדל מטא כמחליף ראוי לפייבוריטית לעלייה, אך שאר הספסל שלהם חביב ביותר עם ערן סעודאי, יוני דרעי וג'ונתן בייז. וכמובן שאסור לשכוח שלנהריה יש את שני הזרים היקרים ביותר בליגה - נייט מילר (שיש הרבה מאוד קבוצות, כולל רמת גן אגב, ששני הזרים שלהם יחד לא עולים כמוהו) ורמון קלמנטה. גם אם בסופו של דבר הסגל לא עמוק מספיק, זו החלטה של מיניסטר שהחליט לבנות חמישיה מאוד מאוד חזקה עם ספסל בינוני. אני חושב שמבחינת תקציב לא היו לנהריה מתחרים העונה בליגה.

הוד השרון משחקת מאוד יפה וחכם, ובנו את הקבוצה מצויין סביב אודיאקוסה. מעניין שהוא היה השחקן האחרון לחתום והגיע ממש מעט לפני פתיחת העונה (חוץ מגנדל שחזר אליהם במהלכה), כך שלא יודע אם זו היתה בניה מתוכננת של רועי חגאי או שזה יצא לו במקרה. כך או אחרת, הוא ידע להוציא את המקסימום מהסגל הזה ומגיע לו שאפו גדול על העונה הזאת.

הפלייאוף התחתון הוא פשוט ביזיוני השנה. בגלל שיש שתי קבוצות שרחוקות מאוד מן שתי האחרונות והבטיחו את ההישארות מזמן (רמלה ובאר יעקב אשר היא כמובן אכזבת העונה אחרי העונה הנפלאה אשתקד), הן פשוט ויתרו על משחקיהן בבוטות. כך שפער שניים או שלושה המשחקים שהיה בין קרית גת למגידו או כפר סבא נעשה משמעותי הרבה יותר ובלתי אפשרי לסגירה. אני חושב שהפורמט הזה חייב להשתנות איכשהו, אולי לעבור לסדרות כמו שהיו בליגת העל שבסך הכל נתנו עניין, או פשוט לקבוע את היורדות אחרי העונה הסדירה. חוסר הספורטיביות בפלייאוף התחתון הזה פשוט מבאסת.
ודובראש - כפ"ס עוד לא נשארו. קרית גת מרוחקת שלושה משחקים מכפ"ס ומגידו כשיש ארבעה מחזורים לסיום. ברור שהסיכוי שלהם נמוך, בעיקר עם המכירות מסביב, אבל הוא קיים. ביאליק אכן ירדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 12:19 pm 
Junior

נס ציונה עושים קולות של "נעלה ליגה" אבל אין להם מגרש ראוי ובבית מכבי בראשל"צ משחקות כבר 2 קבוצות. גם נהריה רוצה לעלות. לדעתי שוב אשקלון תשרוד בליגה.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 12:22 pm 
Junior

איך קוראים לדוס של נהריה?
תפר אותנו בכפר בלום, המנוול.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 12:41 pm 
Freshman

ג׳ונתן בייז.
ואני מאמין שאם נעלה על המגרש, נהיה בליגת העל בעונה הבאה. אבל זה מאוד רחוק מאיתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 1:55 pm 
Junior

כן, כן. בייז.
אילען אחותו הצולעת.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 2:11 pm 
Junior

zurkin כתב:

אני בדרך כלל לא מתלונן על שופטים אז אחרוג ממנהגי.

הבעיה שגם השופטים חשבו שהסדרה היא 2-0 קליל ולא התייחסו לגליל כקבוצה שבאה לנסות להפתיע , רק אחרי הטכנית שקיבל המאמן של הגליל התאזן המצב.

נס ציונה היו רדומים חצי ראשון , קיבלו את הבום והתעוררו יחסית כדי לנצח ולא בקלות.

הפרשי הרמות בין הקבוצות (שהתחזקו אחרי הפציעות של הזר השני של הגליל שהוחלף ושל אבישי גורדון) אמורים להספיק לנס ציונה כדי לעבור בשלום את הסדרה אבל הם לא נראים כמו קבוצה שתלך עד הסוף.
רמת גן או עפולה בסדרה בהחלט יכולות להדיח את נס ציונה וזה לפני שמדברים על מפגש מול נהריה (אם תתאושש מאתמול) או הוד השרון בגמר.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 3:00 pm 
Sophomore

אני לא יודע מי זו תהיה, אבל אני מקווה שגם השנה תעלה קבוצה מהלאומית לליגת העל. בהצלחה לכולן, כן, גם למכבי ר"ג...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 3:05 pm 
Senior

Red Sumo1 כתב:
נס ציונה עושים קולות של "נעלה ליגה" אבל אין להם מגרש ראוי ובבית מכבי בראשל"צ משחקות כבר 2 קבוצות. גם נהריה רוצה לעלות. לדעתי שוב אשקלון תשרוד בליגה.

מה השתנה בדיוק בנהריה מאז שירדו ליגה? נהריה הרי באותה עונה בחרו לרדת ללאומית כי לא היה כסף בסופו של דבר (אשדוד עלתה מהמקום הרביעי בלאומית כי לא מצאו קבוצה)? פתאום העירייה מוכנה להשקיע 3 מיליון שקל (וזה רק בשביל להעמיד תקציב מינימום, בשביל יותר צריך להשקיע יותר)? איכשהו לא נראה כל כך סביר. אותו כנ"ל עם נס ציונה, הוד השרון, רמת גן, עפולה וכו'. אני רק רוצה להזכיר שבשנה שעברה שיחקו בליגת העל 11 קבוצות בגלל שלא הצליחו למצוא קבוצה נוספת שתצליח לעלות ליגה (הפועל ת"א סירבה כזכור). פתאום ראשי העיר של כל הקבוצות האלה החליטו שהם מעוניינים להשקיע מיליונים בקבוצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 3:16 pm 
Sophomore

קוף ירוק כתב:
Red Sumo1 כתב:

מה השתנה בדיוק בנהריה מאז שירדו ליגה? נהריה הרי באותה עונה בחרו לרדת ללאומית כי לא היה כסף בסופו של דבר (אשדוד עלתה מהמקום הרביעי בלאומית כי לא מצאו קבוצה)? פתאום העירייה מוכנה להשקיע 3 מיליון שקל (וזה רק בשביל להעמיד תקציב מינימום, בשביל יותר צריך להשקיע יותר)? איכשהו לא נראה כל כך סביר. אותו כנ"ל עם נס ציונה, הוד השרון, רמת גן, עפולה וכו'. אני רק רוצה להזכיר שבשנה שעברה שיחקו בליגת העל 11 קבוצות בגלל שלא הצליחו למצוא קבוצה נוספת שתצליח לעלות ליגה (הפועל ת"א סירבה כזכור). פתאום ראשי העיר של כל הקבוצות האלה החליטו שהם מעוניינים להשקיע מיליונים בקבוצה?

מצטרף לתהיות על מי תעיז לעלות (או ליתר דיוק, מי יעיז להשקיע בקבוצות האלה).. ביל אולי יכול לשפוך קצת אור על המצב הכלכלי של ר"ג, אבל כבר השנה היו שם דיבורים על עיכובים במשכורות, לא?
לגבי נהריה, ההיסטוריה מדברת בעד עצמה. זה אמנם לא אומר כלום על מי שמתעסק בקבוצה עכשיו, אבל איכשהו יש לי הרגשה שהמצב לא השתנה משמעותית מבעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 3:21 pm 
Senior

עוד דוגמא יכולה להיות גם באר יעקב. בשנה שעברה דיברו שם על לעלות ליגה בלה בלה בלה... השנה אני חושב ראיתי באמצע העונה איזה כתבה בוואלה על זה ש3 חודשים לא שילמו שם משכורות וניר אלון איים לפנות לבקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 3:38 pm 
Junior

באר יעקב זה עוף מוזר בענף הזה שלא יודע איך לאכול אותו.

הבן של היו"ר בסגל של הקבוצה (נו נניח גם רגב פנאן היה ב13 של מכבי) והמאמן מחויב לתת לו דקות.
מה התרומה של אותו שחקן ? תכנסו לדף השחקן ותחליטו בעצמכם.

http://widgets.baskethotel.com/site/ibb ... id=2436823

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 4:09 pm 
Freshman

הערה שרציתי להעיר לגבי סטולרו מהוד השרון ושכחתי - לבחור יש את שחרור הזריקה המהיר ביותר שראיתי בחיי. הוא גם צלף לא רע בפני עצמו, אבל הזריקה המהירה שלו זה פשוט מגניב.

לגבי תקציבים - אני לא יודע מה השתנה בנהריה, אך אני כן יודע שהם רוצים לעלות והשקיעו הרבה הרבה כסף בשביל זה. כמוה גם עפולה לטעמי, רק שהם הצליחו הרבה פחות. עפולה גם עלולים להיפגע מעליית קבוצת הכדורגל לליגה הלאומית בעונה הבאה, כך שאם לא יעלו העונה זה די פספוס של חלון הזדמנויות.
רק תיקון מסויים לקוף - נהריה ירדו כי הם ירדו על המגרש. הם אכן יכולים היו לבחור להישאר (כפי שאנחנו יכולנו גם), אך החליטו לא לעשות זאת על השולחן הירוק. עפולה היו אלו שנשארו בליגה ובחרו בכל זאת לרדת.

לגבי המצב הכלכלי שלנו, אני יודע שהשנה הוא השתפר משמעותית. הייתי בהלם לגלות שאנחנו עדיין משלמים חובות על עונת 2001/2, בה הגענו לגמר הפלייאוף (כמה משתלם להצליח בכדורסל הישראלי). כך או אחרת, סוף סוף עונה מאוזנת ואחראית מבחינה כלכלית עקב חילופי תפקידים (מנכ"ל חדש וצעיר שעושה עבודה מעולה) שיפרו את מצבנו פלאים, לפי מה שאומרים לי בכל אופן. זה די מדהים שזו פעם ראשונה מאז 2008 בה לא החלפנו מאמן במהלך העונה, שלא החלפנו את הזרים במהלך העונה (למרות שהיתה תקופה בה הם נראו כזרים הגרועים בליגה), ובכלל שיש ניהול אחראי. זורקין - השמועות ששמעת תוקפן עבר. בשנים קודמות אכן היינו בניהול פרטאצ'י קלאסי, שבו בערך כל השחקנים לא קיבלו משכורותיהם בזמן. העונה זה השתנה משמעותית, רוב השחקנים מקבלים משכורות בזמן (לא אטען שכולם, אבל בהשוואה למועדונים אחרים בלאומית מצבנו טוב).
גורמים בהנהלה אמרו לי שאם נעלה על המגרש אז נעלה, ועל כן גם כתבתי את זה. כרגע קשה לי לראות אותנו עולים על המגרש, למרות שאם נעבור את עפולה הכל אפשרי. בעיקר אם קרית אתא תעשה לנו את העבודה נגד נהריה, הקבוצה היחידה שאני מרגיש שאין ביכולתנו לעבור.

עוד הערה אחרונה לגבי נס ציונה - לכל אורך העונה הם לא הרגישו לי כקבוצה שיכולה להתחרות על העלייה. מן המחזור הראשון בו חטפו מאיתנו 14 הפרש ובכל מחזור ומחזור מאז. ובכל זאת, הם סיימו ראשונים עם עונה מאוד מאוד מרשימה, כשמלבד מולנו (1-1) ומול נהריה (2-0), הם עשו סוויפ על כל שאר קבוצות הפלייאוף העליון. כך שלא יודע אם כפי שלא האמנתי שהם יסיימו ראשונים והם הפתיעו אותי, הם יפתיעו אותי גם במחשבה כי אין ביכולתם להצליח בפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 4:24 pm 
Senior

ביל, נהריה אומנם ירדו על המגרש כי הפסידו בפלייאוף אבל אחרי שהקבוצה שעלתה מהלאומית הודיעה שהיא לא עולה ליגה הם הראשונים (על פי התקנון מכיוון שסיימו במקום התשיעי) שזוכים להישאר. הם סירבו לא בגלל שלא רצו להישאר על השולחן הירוק או כל דבר דומה אלא בגלל שלא היה להם אפשרות להעמיד תקציב (הם כבר אז היו בחובות קשים). אותו כנ"ל לרמת גן (שירדה) ועפולה כמובן (שנשארו במגרש אבל ירדו כי לא היה כסף). הכוונה שלי הייתה וזה גם מה שהיה שגם נהריה וגם רמת גן קיבלו את האופציה להישאר אחרי שהעולה וויתרה והם לא היו יכולים להעמיד תקציב וויתרו על העניין. מה שגרר ירידה כאמור עד לאשדוד והמקום הרביעי בלאומית כקבוצה היחידה שהסכימה והייתה יכולה להעמיד תקציב.

לדעתי (אבל פה אני לא בטוח) גם לפני שנתיים ניתנה לנהריה אפשרות לעלות ליגה אחרי שהפועל ת"א סירבה לעלות וחיפשו את הקבוצה ה12 אבל הם לא הצליחו להעמיד תקציב למרות שאמרו שיכולים אבל הם לא הצליחו להעמיד כזה בסופו של דבר. הזיכרון שלי לא משהו אבל יש מצב שגם בר"ג היה ניסיון כזה לפני שנתיים, דיברו על משקיעים וראש העיר שרוצה להעלות את הקבוצה ועשו נסיונות לראות אם אפשר להעמיד תקציב אבל לא הצליחו. או שאני מתבלבל עם תקופה אחרת אולי?

עוד נקודה חשובה לדעתי זה הבחירות באוקטובר. קבוצה בונים ביולי-אוגוסט-ספטמבר (לפעמים אצלנו בליגה גם אוקטובר). הבחירות לראשות העיר הם באוקטובר וזאת גם בעיה לדעתי מבחינת הקבוצות האלה. ראש עיר נוכחי יתקשה להבטיח לקבוצה תקציב כאשר לא ברור אם יבחר או לא, כמה יקרה אם לא יבחר? זאת בעיה שגם לדעתי תשפיע על הקבוצות שרוצות לעלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 4:54 pm 
Sophomore

אני חושב שהת'רד הזה הוא הזדמנות טובה להסיט את הדיון לכדורסל ולא לכסף שאין לקבוצות. יש לא מעט ישראלים בלאומית שיכולים למצוא את עצמם בליגת העל בשנה הבאה. בגלל שאני לא ראיתי המון משחקים אני יודע לדבר רק על חלק קטן מהם, אשמח אם תפרטו על היתר.

מעל כולם השנה בישראלים היו לדעתי טל דן (שכבר דובר עליו הרבה השנה בפורום, בעקבות שביתת הישראלים) ואבירם זליקוביץ'. זליקוביץ' גארד חזק, מהיר עם קליעה טובה. העמיד מספרים יפים מאוד השנה ולדעתי יש לו את הפייטריות כדי להיות שחקן לגיטימי בליגת העל כי כמו שאנחנו יודעים רק כישרון לא תמיד מספיק. השאלה אם יימצא המאמן שירצה לתת לו את הדקות.
בביאליק משחק דרור דוידי שהפך לסקורר בליגה, אבל אם קודם כתבתי על אסנטי שהוא גם תורם הרבה לקבוצה, דוידי תורם בעיקר לממוצעים שלו. לא יודע אם משהו השתנה כדי שהוא יהפוך לשחקן ליגת על טוב יותר ממה שהוא היה.
אסנטי דווקא נראה ששיפר אספקטים במשחק שלו (קליעה למשל) ויכול להיות שהוא יכול לחזור טוב יותר לליגת העל.
סטולרו, דותן, הובר נראים בדיוק ברמה שבה הם משחקים, לא יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 5:03 pm 
Senior

אני חושב שמסתכלים על הכוכבים בליגה הלאומית אז מבינים כמה הפער בין הליגה הזאת לליגה הראשונה הוא עצום.

עמית תמיר הוא כוכב על בליגה הלאומית שבשנים האחרונות לפני שעבר ללאומית (והוא לא ילד) הוא לא היה מספיק טוב בשביל למצוא קבוצה ולקבל דקות בליגת העל. טל דן, דרור דווידי, אסנטי הם שחקנים שכבר שיחקו בליגת העל בחוסר הצלחה או כשחקנים משלימים ברוטציה ובלאומית הם כוכבים. כמובן שגם יועד בית יוסף שהיה השחקן הכי טוב בלאומית בשנה שעברה (להוציא את הפועל ת"א כמובן) ובליגת העל השנה הוא לא מספיק טוב לקבל דקות (בקבוצה שמשחקת בחוק רוסי). הפערים כנראה גדולים מאד בין היכולת לעשות דברים בלאומית לליגת העל אפילו כשחקן משלים.

למרות זאת ממה שיצא לי לראות אני חושב שזליקוביץ' בנהריה ובלייזר בעפולה הם 2 השחקנים שלדעתי יכולים וצפויים להשתלב בליגת העל בשנים הבאות. הם צעירים, משתפרים (בניגוד לתמיר, דן, דווידי ושות') ומתקדמים משנה לשנה. לא בטוח שעדיין בשלים לליגת העל לתרומה מיידית אבל לדעתי כבר בשנה הבאה יכולים להיות שחקנים של 10-15 דקות אולי בקבוצה בליגת העל כשאחרי שנה-שנתיים של השתפשפות אם ימשיכו להתקדם יש להם פוטנציאל להפוך לשחקני ליגת על טובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 5:46 pm 
Junior

סטולרו היה לא רע בכלל לפני שנתיים בחולון אצל דני פרנקו. אין ספק בכלל שיש לו מקום בליגת העל, בטח שהחוק הרוסי המאוס חוזר בשנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 8:17 pm 
Junior

השנה יש בחירות לרשויות המקומיות באוקטובר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 8:27 pm 
Junior

*שנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 24, 2013 9:44 pm 
Sophomore