סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' דצמבר 25, 2024 9:23 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: רמת האימון בנ.ב.א.
הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 10:07 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני חייב לנסח את עצמי מחדש. סקולה ופקוביץ' היו שחקנים מעולים, אבל הכוונה שלי שהם לא היו כאן שחקנים של 25 נקודות למשחק, וב-NBA הם דופקים סטט' מרשימות בהרבה.

ולגביי רוביו, אני לא ממש מסכים. העונה הראשונה שלו בברצלונה היתה טובה מאוד, והעונה השניה זוועתית. הוא לא תרם למשחק ההתקפי של הקבוצה כמעט, והאכזבה ממנו היתה הרבה מעבר לחוסר היכולת לשים את הכדור בסל. הוא היה פשוט רע. לא מצליח להבין שיפור כזה תוך זמן קצר יחסית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 10:11 pm 
מנהל פורום

אני לא חושב שהוא היה כזה גרוע. אם הוא היה כל כך רע לקבוצה אז למה הוא המשיך לקבל דקות? אני יודע שהצורה שבה הם שיחקו לא הטיבה לרוביו ולא ניצלה את מלוא היכולות שלו, אבל כנראה שהיא כן הייתה טובה לקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 10:28 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
אני חייב לנסח את עצמי מחדש. סקולה ופקוביץ' היו שחקנים מעולים, אבל הכוונה שלי שהם לא היו כאן שחקנים של 25 נקודות למשחק, וב-NBA הם דופקים סטט' מרשימות בהרבה.

סטטיסטיקות טובות בהרבה? לסקולה היו בסך הכל 3 מתוך 6 עונות עם יותר מ-15 נק', רק באחת מהן, לפני שנתיים, זה היה בהבדל משמעותי (18.3), אבל אם לוקחים בחשבון שיש לו לפחות 20% דקות משחק יותר (32-33 בעונות הטובות שלו לעומת 26-28 ביורוליג), זה עדיין די דומה למה שהוא נתן ביורוליג, לא קפיצה רצינית. לגבי פקוביץ', אותו סיפור בדיוק, שחקן של 13-16 נק' למשחק ביורוליג ועכשיו הוא שחקן של 16 נק' למשחק ב-NBA, רק שב-NBA הוא משחק 31 דקות למשחק לעומת 27 ומטה ביורוליג. מה גם שבמקרה שלו, הוא הגיע ל-NBA מאוד צעיר והיה די טבעי שהוא ישתפר עם הזמן.

אני לא אומר שהעובדה שהם מגיעים ב-NBA לאותן סטטיסטיקות אליהן הם הגיעו ביורוליג זה לא מרשים, אבל עדיין לא איזה משהו בלתי נתפס לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 11:03 pm 
Freshman

charlie5 כתב:
נורטון כתב:
Super Mario כתב:
העניין הוא די עמוק באופן תרבותי לדעתי.

אני לא הראשון כמובן שאומר שהכדורסל האירופאי הרבה יותר קבוצתי, לעומת האמריקאי שמבוסס הרבה יותר על השחקנים הבכירים.

יש איזה כשל לוגי בכדורסל האירופאי שאומר שהקבוצה גדולה מכל שחקן יחיד (זה נובע לדעתי מכך שהכדורסל האירופאי שני לכדורגל, שם המצב באמת ככה) - ולכן השחקנים צריכים להיות כולם מאוד דומים במה שהם עושים.

שחקן לא שומר ברמה גבוהה? נעיף אותו לספסל, ולא משנה שהוא השחקן ההתקפי הטוב שלנו.

אני מרגיש שמאמנים אירופאים לא יודעים - או רוצים - לזהות את יתרונות וחסרונות שחקניהם ולהתאים אותם אותם לקבוצה. במקום זה הם מצפים מהשחקנים על אף יתרונותיהם וחסרונותיהם להתאים את עצמם לקבוצה.

זה אחלה לגילאי הנוער, וזה אחלה בעיקרון ברמות הכי גבוהות. הבעיה היא שאנחנו נמצאים באירופה ומלכתכילה הכישרון שמגיע לפה הוא דרג שלישי-רביעי בעולם. אם השחקן הגבוה שהחתימה קבוצת יורוליג היה יודע לעשות הגנה, לקלוע מחצי מרחק ולהשתלט על כל הריבאונדים, הוא לא היה פה.

אני חושב שזה התבטא בצורה מושלמת עם כל סיפור קרייג סמית' ודרוקר העונה.
יש לך שבקבוצה שחקן שמוכשר ברמה של דומטננטיות התקפית, בטח בליגה הישראלית, ובמקום לנצל את היתרונות שלו ולהחביא את החסרונות (יש לו כאלו כמובן, אם לא היו לא חסרונות הוא לא היה כאן), אתה מספסל אותו ומנסה בגיל 28 ללמד אותו הגנה.

לא קבוצתי ולא בטיח. מוגבל זו מילה. אם היה שחקן כלשהו באירופה שהיה מסוגל לעשות באירופה את מה שדוראנט עושה בנ.ב.א למשל, היו משתמשים בו כך רק מה- אין כזה.
פעם כשהיה באירופה עדיין קצת כישרון, היית רואה את הדומיננטיות הזאת, מפטרוביץ דרך ג׳מצ׳י ומייקל יאנג ועד לבודירוגה ופארקר.
היום לא

1+
,קבוצתי" זה תירוץ שכבר אבד עליו הכלח.

שחקנים מוכשרים שאפשר להריץ דרכם קבוצה לא חסרים גם בליגה שלנו.

אפילו שחקנים כמו יוטר, דווין סמית' וכו' יכולים להיות עוגן התקפי בכדורסל שלנו. בטח שחקן כמו קרייג סמית' או כאלו שמסתובבים בליגות הבכירות באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 11:14 pm 
Sophomore

נכון,אבל מכיון שהם מגיעים לאירופה כי הם שחקנים פחות שלמים ,כמו שהסבירו למעלה ,מאמנים לא יודעים איך לנצל את היתרונות שלהם.
מכבי ,יאמר לזכותה,די יוצאת דופן באירופה מהבחינה הזאת.(כל עוד לא מדובר בגארד או פורוורד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 03, 2013 1:50 am 
Hall of Famer

30 מאמנים זה לא מדגם גדול מספיק להתפלגות סמי-נורמלית?
יש איזה 6-7 מאמנים ברמה גבוהה שייישארו תמיד בטופ של האימון (פופוביץ', תיבודו בראש).
השאר תלויים מאוד בסיטואציה, ויש גם איזה 6-7 מחורבנים. אין סיבה שלא יהיו. צריך לתת לאיזה קוף לתת הוראות לשחקנים גרועים (ע"ע שארלוט) ואם אפשר לשלם לו כמה שפחות אז עדיף.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עודד ל ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה