סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' דצמבר 25, 2024 5:08 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 67 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 5:29 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
עופר האדום כתב:
מה לגבי רוי היברט? לדעתי אמור לקפוץ כמות יפה של מקומות קדימה....

רציני? אתה אוהד אינדיאנה, אתה אמור לדעת שהיברט בעונה הקודמת היה טוב יותר מהעונה הנוכחית, אז איך "לקפוץ כמות יפה של מקומות קדימה"?
ועוד על חשבון מי בדיוק?
לפניו ברשימה של עמוס היו, לפי הסדר, ברוק לופז - אל ג'פרסון - קאזינס - גאסול - נואה - צ'נדלר - הורפורד - דאנקן - ביינום - גארנט - הווארד.
אם היית עושה סקר נרחב איזה סנטר אנשים רוצים לקחת לקבוצה שלהם לעונה הבאה (בלבד), אולי, במקסימום, הוא עולה שתי מקומות, לפני ביינום וקאזינס, כשלגבי האחרון ספק גדול.
לעומת זאת, היו עוקפים אותו לדעתי ברשימה מספר שחקנים - מונרו, פקוביץ', אשיק, לארי סנדרס בוודאות, אני חושב שהייתי הולך גם על ניקולה ווצ'ביץ' לפניו. אולי אפילו הייתי מהמר על דראמונד ופייבורס, שיכולים לספק את הכוח ההגנתי של היברט אבל עם יעילות רבה יותר בצד ההתקפי, אבל זה רק אני אישית.
בסקר רציני בין אנשים שמבינים בליגה הזאת אין לי ספק שהוא יורד מתחת למקום ה-12 שקיבל מעמוס לפני העונה הנוכחית.

היברט שמר על הכוח ההגנתי שלו העונה, אבל מוקדם מאוד בעונה איבד כל ביטחון התקפי, קלע עונתי פחות מ45%, שזה מביך לסנטר שזורק אך ורק מתוך הצבע, וזה עוד אחרי שהתאושש מעט בחצי השני של העונה אחרי חצי ראשון מביך במיוחד (עד ה15.2 קלע 41%).
זכור לי במיוחד כתבה באמצע העונה שהכתב דיבר עם מספר סקאוטרים כשהמסקנה שלהם הייתה שפשוט מאוד קל להגן עליו כי הוא שחקן מאוד מאוד צפוי.
מצפייה במספר די מועט של משחקי פייסרס בחצי השני של העונה, ההתאוששות המספרית שלו נובעת לדעתי בעיקר ממאמץ קבוצתי להחזיר לו את הביטחון ע"י כך שסידרו לו את המצבים הנוחים ביותר האפשריים.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 5:56 pm 
Sophomore

רק הערה קטנה - פייבורס הוא לא 4?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 6:22 pm 
Junior

הוא שחקן פנים.
לא חושב שאפשר להגיד על אחד עם הסקילס סט של פייבורס שהוא 4, או יותר נכון, רק 4. אם כבר, 4-5.
זה הרי גם מאוד תלוי סיטואציה.
העונה ביוטה הוא חילק את זמנו בין עמדות 4-5.
בעונה הבאה הוא יכול למצוא עצמו כסנטר בחמישייה, אם מילסאפ יישאר,
והוא יכול להיות 4 לצד ג'פרסון אם יישאר, או לצד קאנטר אם שני הפותחים של העונה האחרונה לא יחזרו מהפרי אייג'נסי.

ואם היה נשאר בנטס? סביר שהיה פותח כ-4 לצד ברוק לופז.
אבל, אם במקום להגיע ליוטה היה נוחת בדנבר נניח? סביר שהיה משחק אך ורק כסנטר, והיה משוייך אך ורק לרשימות הסנטרים.

פייבורס מסוג השחקנים שיכולים לשחק גם 4 וגם 5, והעמדה שלהם לחלוטין תלויה בסיטואציה קבוצתית. כמו איבאקה למשל, היום הוא מוגדר כ-4, אבל אם וכאשר יגיע הרגע, הדי צפוי יש להגיד, שפרקינס ישוחרר ודוראנט ואיבאקה יעברו עמדה אחת קדימה, האם נמשיך להגדיר אותו כ-4? וודאי שלא, כי הוא ישחק סנטר.
אותו דבר גארנט, שכבר עשה את המעבר הזה. אם פרקינס היה נשאר סלטיקס, האם גארנט היה מוגדר כסנטר? וודאי שלא, כי הוא היה משחק לצד סנטר.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 6:41 pm 
Hall of Famer

צ'ונסי, היברט היה נוראי בתחילת העונה אבל מאוד השתפר בחודשים האחרונים. לגבי אלו שציינת שעקפו אותו "בוודאות", מונרו הוא יותר פאוור וכל בשאר, אני יכול לתת להם איזשהו קייס להיות לפניו, אבל בטח שלא בוודאות. דראמונד, אגב, בחיים לא יהיה יעיל יותר התקפית מהיברט כל עוד הוא קולע ב-37% מהקו כשגם מהשדה, הוא מאוד מוגבל, אם כי לפחות מודע למגבלות שלו ולוקח בעיקר זריקות טובות שמביאות אותו ל-60%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 7:13 pm 
Hall of Famer

אולי לא יעיל יותר התקפית, אבל דראמונד עוד יכול להיות בן וואלאס 2.0, היברט כבר לא יהיה, ככל הנראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 7:27 pm 
Junior

רוני, כאמור, לדעתי הוא לא "מאוד השתפר" בחודשים האחרונים, השיפור באחוזי השדה שלו בשליש האחרון של העונה נובע לדעתי קודם כל מכך שהקבוצה הפסיקה לתת לו כדורים לאחד על אחד בפוסט, כשיש לו שומר על הגב. זה לא שפתאום הוא פיתח מובים יעילים בפוסט באמצע העונה. הוא עדיין סנטר מאוד מאוד מוגבל התקפית.
בכל מקרה, מבין ממך שגם אתה לא היית שם אותו מעל מקום 12 בדירוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 8:25 pm 
Sophomore

Chauncey כתב:
הוא שחקן פנים.
לא חושב שאפשר להגיד על אחד עם הסקילס סט של פייבורס שהוא 4, או יותר נכון, רק 4. אם כבר, 4-5.
זה הרי גם מאוד תלוי סיטואציה.
העונה ביוטה הוא חילק את זמנו בין עמדות 4-5.
בעונה הבאה הוא יכול למצוא עצמו כסנטר בחמישייה, אם מילסאפ יישאר,
והוא יכול להיות 4 לצד ג'פרסון אם יישאר, או לצד קאנטר אם שני הפותחים של העונה האחרונה לא יחזרו מהפרי אייג'נסי.

ואם היה נשאר בנטס? סביר שהיה פותח כ-4 לצד ברוק לופז.
אבל, אם במקום להגיע ליוטה היה נוחת בדנבר נניח? סביר שהיה משחק אך ורק כסנטר, והיה משוייך אך ורק לרשימות הסנטרים.

פייבורס מסוג השחקנים שיכולים לשחק גם 4 וגם 5, והעמדה שלהם לחלוטין תלויה בסיטואציה קבוצתית. כמו איבאקה למשל, היום הוא מוגדר כ-4, אבל אם וכאשר יגיע הרגע, הדי צפוי יש להגיד, שפרקינס ישוחרר ודוראנט ואיבאקה יעברו עמדה אחת קדימה, האם נמשיך להגדיר אותו כ-4? וודאי שלא, כי הוא ישחק סנטר.
אותו דבר גארנט, שכבר עשה את המעבר הזה. אם פרקינס היה נשאר סלטיקס, האם גארנט היה מוגדר כסנטר? וודאי שלא, כי הוא היה משחק לצד סנטר.

מצד שני,לדאנקן אתה קורא סנטר כשבעמדה הזו שיחק ספליטר רוב העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 9:03 pm 
Junior

כי מבחינה התקפית שניהם משחקים תפקיד דומה, בחלק מהתרגילים דאנקן בהיי-פוסט וספליטר בלואו-פוסט ובחלקם הפוך,
בעוד בהגנה דאנקן שומר רוב הזמן על הסנטר היריב בעוד ספליטר שומר על הפאוור היריב.
אז אני חושב שדאנקן הוא הסנטר ביניהם, לא יודע לפי מה אתה חושב שספליטר הוא זה ששיחק בעמדה הזו.

לא שזה באמת משנה, כי גם במקרה הזה, כמו שרשמתי בהודעה הקודמת, הכל טעון סיטואציה. הם שיחקו שניהם את עמדות הפנים, בלי הבדל מהותי בתאכלס בין סנטר לפאוור פורוורד. גם ספליטר שמר לעיתים על הסנטר היריב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 5:43 am 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
לדעתי, לופז הוא היום הסנטר הטוב במשחק, כשגם הריבאונד המושמץ משתפר (8 למשחק בפלייאוף כולל 4 בהתקפה) והחסימות הפכו לנשק רציני (2.1 למשחק בעונה הסדירה, 3.4 עד כאן בפלייאוף). יש לו יד טוב מחצי מרחק, הבנת משחק, אתלטיות וכח. אחלה שחקן.

יודע שזה מטומטם להחריד להסתמך על משחק אחד (כמו גם להסתמך על סדרה אחת), אבל אחרי משחק 7 אתה עדיין חושב ככה?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 6:04 am 
Hall of Famer

rony כתב:
נו, גם במשחקים האחרונים, זה לא שהוא היה להיט גדול, העמדה הזו פשוט כל כך חלשה שגם רצף קטנצ'יק של 5-10 משחקים ביכולת סבירה מספיקים כנראה כדי שיהיה לך קייס לטופ 15 בעולם.

לוקח את השאלה של התותח ומפנה אותה גם אל רוני. בוגוט נתן משחק יוצא דופן (קצת יותר מתצוגה סבירה) מול הנאגטס במשחק האחרון בסדרה. אין לו קייס לטופ15 בעולם עם היכולת הזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 6:58 am 
Hall of Famer

Att כתב:
rony כתב:
נו, גם במשחקים האחרונים, זה לא שהוא היה להיט גדול, העמדה הזו פשוט כל כך חלשה שגם רצף קטנצ'יק של 5-10 משחקים ביכולת סבירה מספיקים כנראה כדי שיהיה לך קייס לטופ 15 בעולם.

לוקח את השאלה של התותח ומפנה אותה גם אל רוני. בוגוט נתן משחק יוצא דופן (קצת יותר מתצוגה סבירה) מול הנאגטס במשחק האחרון בסדרה. אין לו קייס לטופ15 בעולם עם היכולת הזו?

לוקח את השאלה שלך ומפנה אותה בחזרה אלייך: לסמואל דלמברט היה העונה משחק של 35 נק' ב-17/21 מהשדה ו-12 ריב' (משחק מול... חכה לזה... דנבר!), האם גם לו יש קייס לטופ-15 בעולם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 1:49 pm 
Hall of Famer

זה היה משחק עונה רגיל ואילו זה הפלייאוף אבל fair enough. נחכה לסדרה הבאה כדי לראות איך בוגוט יתפקד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 5:50 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
זה היה משחק עונה רגיל ואילו זה הפלייאוף אבל fair enough. נחכה לסדרה הבאה כדי לראות איך בוגוט יתפקד.

תראה, בוגוט ביכולת של לפני שנתיים שלוש הוא בהחלט שחקן עם קייס לגיטימי לטופ-15, אבל שחקן שכבר שנתיים לא מספק את הסחורה, ולא משנה מה הסיבה, צריך להוכיח את עצמו לאורך זמן. שאני אזכיר לך את ג'רום ג'יימס ומארק בלאונט שעל פלייאוף אחד/סדרה אחת שבהם הם נראו כמו אולסטארים קיבלו חוזי עתק ואחר כך לא שמעת מהם בשום מקום חוץ מאשר ברשימת החוזים הגרועים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 5:59 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
nadav_hacohen כתב:
לדעתי, לופז הוא היום הסנטר הטוב במשחק, כשגם הריבאונד המושמץ משתפר (8 למשחק בפלייאוף כולל 4 בהתקפה) והחסימות הפכו לנשק רציני (2.1 למשחק בעונה הסדירה, 3.4 עד כאן בפלייאוף). יש לו יד טוב מחצי מרחק, הבנת משחק, אתלטיות וכח. אחלה שחקן.

יודע שזה מטומטם להחריד להסתמך על משחק אחד (כמו גם להסתמך על סדרה אחת), אבל אחרי משחק 7 אתה עדיין חושב ככה?

אז אם אתה יודע שזה מטומטם להחריד, אז למה לשאול?

משחק 7 של נואה, שד"א הוא שחקן שאני מאד מחבב עוד מהמכללות, היה הירואי. הופעת ווינריות, רצון, לחימה. זה לא משנה עובדות בסיסיות בקשר לסט היכולות שלו. הוא שחקן התקפה מפוקפק ורחוק מרחק רב מהיכולות של לופז בתחום. עם כל הכבוד, אתה לא רואה קבוצה שבאמת יכולה לבנות את עצמה סביב נואה כסטאר המרכזי. סביב לופז כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 6:02 pm 
Hall of Famer

מצד שני, לופז הוא כנראה השחקן השני או השלישי בטיבו בנטס והם לא הצליחו לעבור את הבולס הפצועים והמוכים.
זה אומר משהו גם עליו.

ללופז חסר אדג'. מרגישים את זה בריבאונד, מרגישים את זה בהיעלמויות שלו לא פעם על הפרקט, בכך שהוא לא דורש אליו את הכדור. הוא לא בנוי כרגע להיות סופרסטאר אלא רק סטאר שכנראה לא יכול להוביל אותך רחוק כרגע (גו' גו' סטייל). זה מאכזב כי מבחינת נתונים ויכולות, הוא כן שם לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 6:07 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
שיקול הסטאר המרכזי הוא בעיני שיקול זניח שבזניחים. דניס רודמן לא היה יכול להיות סטאר מרכזי בשום קבוצה בNBA, ועדיין הוא היה שחקן על. ולהבדיל, יש לא מעט שחקנים שהם כוכבים של הקבוצות שלהם ולא שווים שום דבר במושגים של תרומה ממשית לקונטנדרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 6:11 pm 
Sophomore

או לצורך העניין, אני לא הייתי מקבל טרייד של לופז תמורת נואה אם אני שיקגו.
(ולמרות שנדב יתחיל לזעום כהרגלו, אני גם הייתי בוחר את נואה לקבוצה שלי לפני לופז)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 6:17 pm 
Hall of Famer

למה שאזעם?

אני לא מבין למה "סטאר מרכזי" זה שיקול "זניח שבזניחים". כשאני אומר על שחקן שיש לו את היכולת להיות סטאר מרכזי לעומת שחקן שאין לו את היכולת הזו, הכוונה היא שמבחינת כשרון ויכולת הוא עולה משמעותית על השני. ברור שנואה הוא שחקן משלים נהדר. זה לא עושה אותו סנטר טוב מלופז, אולי מתאים יותר לשיטה של שיקגו (למרות שלא ראינו את לופז בשיקגו ותחת ת'יבודו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 6:21 pm 
מנהל פורום

הוא בעיני שיקול זניח שבזניחים כי לו אני קבוצה עם יומרות, בחיים לא הייתי בוחר שחקן על סמך השיקול הזה. זה המקבילה הכדורסלנית ל"קבוצה X הרבה יותר טובה מקבוצה Y כי זמן השליטה שלה בכדור הוא 70% מול 30%".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 6:22 pm 
Hall of Famer

לופז הוא באמת שחקן מתסכל. אני בעיקר לא מבין לאן הוא נעלם בדרך כלל ככל שהמשחק מתקדם. מבחינת סט יכולות, שלא לדבר על מבנה הגוף, הוא יכול וצריך להיות הסנטר הטוב במשחק. טוב יותר מהאוורד, טוב יותר מביינום. ברגעים הטובים שלו, הוא מזכיר לי בעיקר את דייויד רובינסון דווקא, שזה פחות או יותר המקום שבו הוא היה צריך להיות אם הוא היה ממצה את הפוטנציאל.
אגב, מאד אהבתי את ההשוואה בין לופז לבין ג'ו ג'ו. תכל'ס. שני כשרונות כל כך מבוזבזים. אם כי יצוין שג'ו ג'ו דווקא טוב יותר בקלאץ' ונעלם בחלקים אחרים של המשחק, מלופז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 6:23 pm 
Hall of Famer

לא מסכים איתך. ללופז יש כשרון כדי להוביל קבוצה, לנואה אין. זה לא אומר שאם היום אני קבוצה ספציפית שצריכה צורך ספציפי אז אלך על לופז בכל מחיר. זה כן אומר שבדירוגים של מי שחקן טוב יותר, זה נותן יתרון ללופז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 6:25 pm 
Junior

עם כל הכבוד לנואה הייתי עושה טרייד כזה במקום הבולס. לא רק שלופז כרגע עדיף (והיה דומיננטי מול נואה בשישה משחקים), נואה מוצר מוגמר ולופז מראה סקילס שיכולים להפוך אותו לגבוה הטוב בליגה. כמה גבוהים יש שיכולים להשים יותר מ22 נק' בסדרת פלייאוף מתישה מול נואה? כמה גבוהים יכולים להוסיף לזה 3 חס' למשחק? הוא לא ריבאונדר כזה איום (8.2 רב' ל36 דקות), ואני לא מכיר שחקני פנים עד גיל 24 שדורשים את הכדור ויכולים להיות דומיננטים יותר לאורך המשחק, ובנויים להיות סופרסטארים יותר מלופז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 6:32 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
לא מסכים איתך. ללופז יש כשרון כדי להוביל קבוצה, לנואה אין. זה לא אומר שאם היום אני קבוצה ספציפית שצריכה צורך ספציפי אז אלך על לופז בכל מחיר. זה כן אומר שבדירוגים של מי שחקן טוב יותר, זה נותן יתרון ללופז.

כישרון זה רק חלק מהמשוואה, וינס קארטר יותר מוכשר מפול פירס נניח, ולא במעט. אם היום, כשיודעים איך הקריירות של שניהם התפתחו, היו בוחרים את דראפט 1998, למישהו יש ספק שרוב מכריע של הג'י.אמים, אם לא כולם, היו בוחרים את פירס לפני וינס למרות זאת? עצם העובדה שללופז יש כישרון של פרנצ'ייז פלייר עוד לא הופך אותו לכזה, אולי יום אחד הוא עוד יהיה כזה, אבל כרגע הוא לא שם. בעיני הגורם היותר מכריע שיגרום לי לקחת אותו לפני נואה זו העובדה שלופז, פרט לעונה שעברה, הוא שחקן בריא מאוד בסך הכל, בזמן שנואה כבר 4 שנים ברציפות לא מצליח לחצות את קו 66 המשחקים לעונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 6:38 pm 
מנהל פורום

כישרון זה דבר אחד (ובעייתי בפני עצמו), ו"כישרון להוביל קבוצה" זה דבר אחר לגמרי. כשעמוס דירג את ברוס בואן גבוה מאוד ברשימות שלו, הוא בודאי זילזל לחלוטין בקריטריון הזה ושם אותו לפני הרבה מאוד שחקנים שהכישרון שלהם להוביל קבוצה היה גדול בהרבה משלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 05, 2013 8:07 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

rony כתב:
nadav_hacohen כתב:

כישרון זה רק חלק מהמשוואה, וינס קארטר יותר מוכשר מפול פירס נניח, ולא במעט. אם היום, כשיודעים איך הקריירות של שניהם התפתחו, היו בוחרים את דראפט 1998, למישהו יש ספק שרוב מכריע של הג'י.אמים, אם לא כולם, היו בוחרים את פירס לפני וינס למרות זאת? עצם העובדה שללופז יש כישרון של פרנצ'ייז פלייר עוד לא הופך אותו לכזה, אולי יום אחד הוא עוד יהיה כזה, אבל כרגע הוא לא שם. בעיני הגורם היותר מכריע שיגרום לי לקחת אותו לפני נואה זו העובדה שלופז, פרט לעונה שעברה, הוא שחקן בריא מאוד בסך הכל, בזמן שנואה כבר 4 שנים ברציפות לא מצליח לחצות את קו 66 המשחקים לעונה.

לגבי פירס וקארטר, לא בטוח בכלל שהקריירה של פירס היתה מתפתחת כפי שהתפתחה אם לא היה עובר את ההשפלה (לדעתו) של להיבחר רק במקום העשירי בדראפט ולא היה לו את הציפ על הכתף להוכיח את עצמו. ובהפוך לגבי קארטר שאם היה נבחר עשירי ולא בשלישיה הראשונה אולי היה משקיע יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 67 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה