kickass כתב:
תקציב המינימום כיום הוא תקציב שבקושי אפשר להחזיק איתו קבוצה בליגה הראשונה בלאו אחי, אם תוסיפו את כל ההוצאות המתווספות ברגע שעולים לליגה הראשונה (דירות, רכבים, טיסות, טיפול רפואי טוב יותר, אבטחה וכו') תגלו שזה לא כזה פשוט לבנות קבוצה מתחת לתקציב הזה. גם אם תשאיר את הסגל הנוכחי שלך, שוודאי לשחקנים יש בחוזה או ידרשו שדרוג ותוסיף לזה שני זרים תותחים כפי שאמרת (זרים תותחים אגב, זה לרוב 130-150 אלף דולר לשנה וצפונה), תגלה שהופס התווספו לך איזה שני מיליון שקל הוצאות לתקציב לפחות, שזה פלוס מינוס פוגע בדיוק בתקציב המינימום. קבוצות לא מסרבות לעלות בגלל שהן לא יכולות לעמוד בתקציב המינימום, כי בינינו גם ככה לא שומרים על זה בכזאת קפדנות, קבוצות מסרבות לעלות כדי לא לבנות קבוצה מתחת לתקציב המינימום, לקבל בראש במשך שנה ואז לחזור לאותו מקום עם יותר גרעון.
אני דווקא חושב שקבוצות לא עולות כי קשה להם להעמיד (העירייה צריכה להוסיף עוד איזה 2 מיליון שקל הקצבה) או הם לא יכולים לעמוד בתקציב המינימום קודם כל. אני מסכים איתך גם שיש לפעמים קבוצות שיכולות לגרד את תקציב המינימום אבל הם מעדיפות לא לעשות את זה כי הם יודעים שזה יהיה חד פעמי, כי אחרי שנה הם או ירדו או לא יוכלו לגייס שוב וכו'. לכן דווקא ביטול המינימום יכול לשנות את זה. ככה קבוצה תדע יכול להיות שהיא תרד אבל אם היא תצליח לשרוד היא בליגה שנה הבאה. היא לא תצטרך לשרוד פעמיים גם במגרש וגם לרדוף אחרי כספים למצוא את הדרך לגייס מינימום שוב.
להשאיר את הסגל של רמת גן עם 3 זרים (לא תותחים, אבל טובים נניח) של 100 אלף דולר כל אחד לא ידרוש עוד 2 מיליון. ב3-3.5 מיליון שקל תקציב הם יכולים להשאיר את הסגל + להביא 3 זרי ליגת העל. אבל כן הם יהיו קבוצה חלשה. הבעיה היא שיש תקציב מינימום מההתחלה, ככה שכל הקבוצות הם בתקציב הגבוה הזה אז אם תעלה קבוצה אחת ו"תשקר" את התקציב (כמו שעשתה קריית אתא למשל לפני כמה שנים) ותעשה קבוצה רק ב4 מיליון היא תקבל בראש מהאחרות. אבל... אם תבטל את תקציב המינימום, תגדיל את הליגה ל14 קבוצות, תקבל סביר להניח 3-4 קבוצות עם תקציב נמוך יחסית (3-4 מיליון שקל) שיאבקו על הירידה, קבוצות מרכז טבלה עם תקציב יותר גבוה קצת שינסו להכנס לפלייאוף, וקבוצות עם תקציבים גבוהים שיאבקו בצמרת.
אם תקציב המינימום הוא לא הדבר שמונע מקבוצות לעלות אז מדוע לא לבטל אותו? שיבטלו. אין לי ספק שהוא מונע מהרבה קבוצות לעלות ליגה. כן הם לא יוכלו לבנות קבוצות שיהיו "שוות" אלא קבוצות שחד משמעית המטרה שלהם תהיה לנסות לא לרדת ליגה. אבל כמו שאמרתי יהיו כמה כאלה (ולא אחת בודדת) וזה יספק מתחת בתחתית, מתח בלאומית, ויעשה את הליגה ליותר ליגה אמיתית ולא משהו שהוא כאילו שוויוני.