סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 8:32 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 192 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פלייאוף לאומית
הודעהפורסם: ב' מאי 06, 2013 4:18 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
טוב, אז מחר המשחק השני בחצאי גמר הפלייאוף.
במשחק הראשון אנחנו כאמור ניצחנו בנס ציונה, והוד השרון ניצחו בנהריה, כך ששתי הקבוצות יכולות לסגור את הסדרה מחר בביתן.

אני לא מעז לתת תחזיות עלינו בשלב זה של העונה, לדבר על המשחק זה מפחיד מספיק. כך או אחרת, זו פשוט עונה כיפית והרבה זמן לא היה פלייאוף מהנה כל כך. למעשה יותר מעשור.

לגבי הוד השרון, קשה לי להאמין שהם יכולים להעיף את נהריה. אבל כאמור, הם מפתיעים אותי כל פעם מחדש. אני עדיין חושב שנהריה יקחו את הסדרה, אבל אם הוד השרון רוצים גמר פלייאוף סנסציוני, כנראה שמחר זו ההזדמנות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 06, 2013 4:21 pm 
Sophomore

דרך אגב, רועי חגאי התראיין מתישהו לא מזמן ואמר שגם אם הם יעלו על המגרש, הם לא יעלו ליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 06, 2013 5:25 pm 
Sophomore

שמישהו כבר יפסיק את הפארסה הזו!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 06, 2013 6:02 pm 
Senior

מה פארסה? לקבוצות אין כסף לעלות ליגה הם לא יכולות לעלות ליגה. זה דיי ברור ובטח עדיף מאשר קבוצה שתעלה ליגה ותתפרק באמצע העונה.

הדרך היחידה להפסיק את זה היא לבטל את תקציב המינימום לחלוטין ובעצם להשלים עם זה שיש דבר כזה קבוצות חלשות בליגה ושהיא לא "שוויונית" שזה מה שמנסים ליצור וליזום. ליגה שבה כולם שווים פחות או יותר.

ככה קבוצה שעולה מהלאומית יכולה לעלות ולשחק בתקציב נמוך נניח, לתת צ'אנסים לצעירים ושחקנים שלא קיבלו צ'אנס ואולי להצליח ואם לא אז לרדת שנה אחרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 06, 2013 8:26 pm 
Sophomore

כסף?? יש להם אולם של מתנ"ס עם קיבולת נמוכה בצד אחד של המגרש. אין בו סיב אופטי ואי אפשר לשדר משם. לא מהאולם הזה תגיע המצטרפת החדשה לערב הכדורסל של ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 06, 2013 9:27 pm 
Freshman

קוף ירוק כתב:
מה פארסה? לקבוצות אין כסף לעלות ליגה הם לא יכולות לעלות ליגה. זה דיי ברור ובטח עדיף מאשר קבוצה שתעלה ליגה ותתפרק באמצע העונה.

הדרך היחידה להפסיק את זה היא לבטל את תקציב המינימום לחלוטין ובעצם להשלים עם זה שיש דבר כזה קבוצות חלשות בליגה ושהיא לא "שוויונית" שזה מה שמנסים ליצור וליזום. ליגה שבה כולם שווים פחות או יותר.

ככה קבוצה שעולה מהלאומית יכולה לעלות ולשחק בתקציב נמוך נניח, לתת צ'אנסים לצעירים ושחקנים שלא קיבלו צ'אנס ואולי להצליח ואם לא אז לרדת שנה אחרי.

אבל לישראלים אין מה למכור. לא ראית איך ראשון התבזו כשנתנו לישראלים הצעירים שלה לשחק אתמול?

אני גם חושב שצריך להגדיל את הליגה ל-14 ולהוריד את תקציב המינימום. בכנות שהדבר שהכי מטריד אותי באפשרות שנזכה ב"אליפות" הלאומית בסיום העונה הזאת, היא האפשרות שבאמת נהיה בליגת העל בעונה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 06, 2013 9:40 pm 
Senior

יש או אין אי אפשר לדעת, מה שברור לי לפחות שהרעיון ההזוי של ליגה שוויונית הוא אידיוטי. זה הרי היה הרעיון של קופל ליגה שבה כל קבוצה יכולה לקחת אליפות. זה רעיון מפגר יסלח לי הקופל. רוב הליגות הם מה לעשות ליגות שיש בהם גם קבוצות חלשות, קבוצות שהמטרה שלהם היא להישאר ליגה. בכדורגל זה עובד יופי גם כן ולא נראה לי שמישהו שם חושב לא לאפשר לקבוצה לעלות ליגה אם תבחר למשל לשחק בלי זרים בכלל נגיד.

אף פעם לא הבנתי מדוע צריך תקציב מינימום, למה אי אפשר לקבל את זה שיכולות להיות גם קבוצות חלשות. ככה גם לא יהיה את הסיפור הזה שכל שנה הקבוצה שעולה לא עולה. זה יהיה ברור שמי שעולה עולה, מי שיורד יורד, כי מקסימום העולה תשחק בליגה של הגדולים עם תקציב נמוך שנה אחת ואם לא תצליח תרד ליגה. הדבר הזה יהפוך גם את הליגה השנייה ליותר אטרקטיבית כי המאבק על העלייה באמת יהיה מאבק על עלייה. אני מניח שאתה כאוהד ר"ג למשל לא היה אכפת לך לראות את הקבוצה שלך כמו שהיא השנה בשנה הבאה בליגה הראשונה עם נגיד 3 זרים יותר איכותיים נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 06, 2013 10:47 pm 
Freshman

קוף ירוק כתב:
יש או אין אי אפשר לדעת, מה שברור לי לפחות שהרעיון ההזוי של ליגה שוויונית הוא אידיוטי. זה הרי היה הרעיון של קופל ליגה שבה כל קבוצה יכולה לקחת אליפות. זה רעיון מפגר יסלח לי הקופל. רוב הליגות הם מה לעשות ליגות שיש בהם גם קבוצות חלשות, קבוצות שהמטרה שלהם היא להישאר ליגה. בכדורגל זה עובד יופי גם כן ולא נראה לי שמישהו שם חושב לא לאפשר לקבוצה לעלות ליגה אם תבחר למשל לשחק בלי זרים בכלל נגיד.

אף פעם לא הבנתי מדוע צריך תקציב מינימום, למה אי אפשר לקבל את זה שיכולות להיות גם קבוצות חלשות. ככה גם לא יהיה את הסיפור הזה שכל שנה הקבוצה שעולה לא עולה. זה יהיה ברור שמי שעולה עולה, מי שיורד יורד, כי מקסימום העולה תשחק בליגה של הגדולים עם תקציב נמוך שנה אחת ואם לא תצליח תרד ליגה. הדבר הזה יהפוך גם את הליגה השנייה ליותר אטרקטיבית כי המאבק על העלייה באמת יהיה מאבק על עלייה. אני מניח שאתה כאוהד ר"ג למשל לא היה אכפת לך לראות את הקבוצה שלך כמו שהיא השנה בשנה הבאה בליגה הראשונה עם נגיד 3 זרים יותר איכותיים נכון?

לא סתם שלא היה אכפת לי, הייתי מאוד מאוד שמח, ואני מקווה שנעשה את זה גם עם תקציב מינימום. מקסימום נביא 2 זרים תותחים ונשאיר אחד מהזרים שלנו.
אני חושב שחוסר המשכיות זו אחת מהרעות החולות ביותר בכדורסל הישראלי. בנוסף, אני לא חושב ששום דבר שווה את הריסת החיבור המדהים שהצלחנו ליצור כאן השנה בין השחקנים, ההנהלה וגם האוהדים, משהו שלא היה ברמת גן מזה מינימום עשור.
גם עליית ליגה לא שווה לי הריסה של זה. אפילו לא קרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 7:23 am 
Sophomore

אחיה של אורה גלזר)רמזי גבאי מ"מ ראש העיר( הודיע שלא יתמודד בבחירות הבאות
מדובר במכה קשה לקבוצות הספורט בעיר כיוון שהוא היה דואג להם לתקציבים מכובדים גם בתפקידו כמחזיק תיק הספורט וגם בתפקידו כממ ראש העיר
מעניין אם ממשיכו ימשיך לפזר כספי ציבור על קבוצה מקצוענית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 9:12 am 
Freshman

הו דובראש, דאגתך לעירוני רמת גן כל כך נוגעת לליבי.
אך הסר דאגה מלבך- הסתדרנו לפני רמזי גבאי ונסתדר גם אחריו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 9:37 am 
Sophomore

לאור העובדה שהוא עשרים שנה בעיריה ולפני כן לא היה תקציב מינימום ומלא זרים אז אני בספק אם תוכלו להסתדר ללא תקציב עיריה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 9:48 am 
Freshman

ונגיד שלא נסתדר, דובראש, אז?
לא מבין את השנאה הזו לקבוצה שמבחינתך, היא לא רלוונטית...

בכל מקרה, אני לגמרי בעד לבטל את תקציב המינימום, אז תהיה ליגה לא שיוויונית, אבל יהיו יותר ישראלים, יותר משחקים,ולי לפחות בתור אוהד של קבוצה "חלשה" יהיה יותר כיף לבוא למשחקי,גם אם זו תהיה מלחמה נגד הירידה...

ומילה על הקבוצה שלי, באמת מרגש לראות מה קורה שם החל מאמצע השנה הזו, חיבור שלא היה מאז ימי כפר המכביה (הזכורים לי לטובה :) ), נקווה שלא יתקלקל מאד גם אם נזכה באליפות הליגה, ואפילו אולי נעלה ליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 10:18 am 
Freshman

תקציב המינימום כיום הוא תקציב שבקושי אפשר להחזיק איתו קבוצה בליגה הראשונה בלאו אחי, אם תוסיפו את כל ההוצאות המתווספות ברגע שעולים לליגה הראשונה (דירות, רכבים, טיסות, טיפול רפואי טוב יותר, אבטחה וכו') תגלו שזה לא כזה פשוט לבנות קבוצה מתחת לתקציב הזה. גם אם תשאיר את הסגל הנוכחי שלך, שוודאי לשחקנים יש בחוזה או ידרשו שדרוג ותוסיף לזה שני זרים תותחים כפי שאמרת (זרים תותחים אגב, זה לרוב 130-150 אלף דולר לשנה וצפונה), תגלה שהופס התווספו לך איזה שני מיליון שקל הוצאות לתקציב לפחות, שזה פלוס מינוס פוגע בדיוק בתקציב המינימום. קבוצות לא מסרבות לעלות בגלל שהן לא יכולות לעמוד בתקציב המינימום, כי בינינו גם ככה לא שומרים על זה בכזאת קפדנות, קבוצות מסרבות לעלות כדי לא לבנות קבוצה מתחת לתקציב המינימום, לקבל בראש במשך שנה ואז לחזור לאותו מקום עם יותר גרעון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 10:26 am 
Sophomore

Dan כתב:
ונגיד שלא נסתדר, דובראש, אז?
לא מבין את השנאה הזו לקבוצה שמבחינתך, היא לא רלוונטית...

בכל מקרה, אני לגמרי בעד לבטל את תקציב המינימום, אז תהיה ליגה לא שיוויונית, אבל יהיו יותר ישראלים, יותר משחקים,ולי לפחות בתור אוהד של קבוצה "חלשה" יהיה יותר כיף לבוא למשחקי,גם אם זו תהיה מלחמה נגד הירידה...

ומילה על הקבוצה שלי, באמת מרגש לראות מה קורה שם החל מאמצע השנה הזו, חיבור שלא היה מאז ימי כפר המכביה (הזכורים לי לטובה :) ), נקווה שלא יתקלקל מאד גם אם נזכה באליפות הליגה, ואפילו אולי נעלה ליגה.

א.ממש אין לי שנאה לקבוצה(בכל זאת גרתי בעיר הזו 17 שנה).אבל זה מרגיז אותי שבמשך שנים נאלצתי לממן ספורט מקצועני וחבורות של אמריקאים בעוד שמחלקות הנוער בעיר לא בדיוק משגשגות.
ב.צריך לבטל את תקציב המינימום ולהחיל תקציב מקסימום מהשחקן ה7-8.
ג.כנראה מאז שעזבתי הקבוצה החלה לשגשג-נו שוין אני מנחוס :mrgreen:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 4:06 pm 
Senior

kickass כתב:
תקציב המינימום כיום הוא תקציב שבקושי אפשר להחזיק איתו קבוצה בליגה הראשונה בלאו אחי, אם תוסיפו את כל ההוצאות המתווספות ברגע שעולים לליגה הראשונה (דירות, רכבים, טיסות, טיפול רפואי טוב יותר, אבטחה וכו') תגלו שזה לא כזה פשוט לבנות קבוצה מתחת לתקציב הזה. גם אם תשאיר את הסגל הנוכחי שלך, שוודאי לשחקנים יש בחוזה או ידרשו שדרוג ותוסיף לזה שני זרים תותחים כפי שאמרת (זרים תותחים אגב, זה לרוב 130-150 אלף דולר לשנה וצפונה), תגלה שהופס התווספו לך איזה שני מיליון שקל הוצאות לתקציב לפחות, שזה פלוס מינוס פוגע בדיוק בתקציב המינימום. קבוצות לא מסרבות לעלות בגלל שהן לא יכולות לעמוד בתקציב המינימום, כי בינינו גם ככה לא שומרים על זה בכזאת קפדנות, קבוצות מסרבות לעלות כדי לא לבנות קבוצה מתחת לתקציב המינימום, לקבל בראש במשך שנה ואז לחזור לאותו מקום עם יותר גרעון.

אני דווקא חושב שקבוצות לא עולות כי קשה להם להעמיד (העירייה צריכה להוסיף עוד איזה 2 מיליון שקל הקצבה) או הם לא יכולים לעמוד בתקציב המינימום קודם כל. אני מסכים איתך גם שיש לפעמים קבוצות שיכולות לגרד את תקציב המינימום אבל הם מעדיפות לא לעשות את זה כי הם יודעים שזה יהיה חד פעמי, כי אחרי שנה הם או ירדו או לא יוכלו לגייס שוב וכו'. לכן דווקא ביטול המינימום יכול לשנות את זה. ככה קבוצה תדע יכול להיות שהיא תרד אבל אם היא תצליח לשרוד היא בליגה שנה הבאה. היא לא תצטרך לשרוד פעמיים גם במגרש וגם לרדוף אחרי כספים למצוא את הדרך לגייס מינימום שוב.

להשאיר את הסגל של רמת גן עם 3 זרים (לא תותחים, אבל טובים נניח) של 100 אלף דולר כל אחד לא ידרוש עוד 2 מיליון. ב3-3.5 מיליון שקל תקציב הם יכולים להשאיר את הסגל + להביא 3 זרי ליגת העל. אבל כן הם יהיו קבוצה חלשה. הבעיה היא שיש תקציב מינימום מההתחלה, ככה שכל הקבוצות הם בתקציב הגבוה הזה אז אם תעלה קבוצה אחת ו"תשקר" את התקציב (כמו שעשתה קריית אתא למשל לפני כמה שנים) ותעשה קבוצה רק ב4 מיליון היא תקבל בראש מהאחרות. אבל... אם תבטל את תקציב המינימום, תגדיל את הליגה ל14 קבוצות, תקבל סביר להניח 3-4 קבוצות עם תקציב נמוך יחסית (3-4 מיליון שקל) שיאבקו על הירידה, קבוצות מרכז טבלה עם תקציב יותר גבוה קצת שינסו להכנס לפלייאוף, וקבוצות עם תקציבים גבוהים שיאבקו בצמרת.

אם תקציב המינימום הוא לא הדבר שמונע מקבוצות לעלות אז מדוע לא לבטל אותו? שיבטלו. אין לי ספק שהוא מונע מהרבה קבוצות לעלות ליגה. כן הם לא יוכלו לבנות קבוצות שיהיו "שוות" אלא קבוצות שחד משמעית המטרה שלהם תהיה לנסות לא לרדת ליגה. אבל כמו שאמרתי יהיו כמה כאלה (ולא אחת בודדת) וזה יספק מתחת בתחתית, מתח בלאומית, ויעשה את הליגה ליותר ליגה אמיתית ולא משהו שהוא כאילו שוויוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 4:46 pm 
Junior

המחשבה שלך שעיריות צריכות לממן ספורט מקצועני היא לב ליבו של הבעיה. למה שעירייה תשקיע גרוש בספורט מקצועני. עיריות צריכות להשקיע במתקנים וילידים ונוער.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 5:00 pm 
Junior

סומו, שאני שיחקתי בנס ציונה שהיינו בליגה א' ( עונת 2002 אם אני זוכר נכון), אז בפתיחת העונה הייתה לנו פגישה עם ראש העיר שאמר לנו שמאוד חשוב לו שתהיה לעיר קבוצת כדורסל שתמשוך ילדים לשחק בקבוצת הצעירות שלה, ושלפי דעתו קבוצה בליגה גבוה יכולה לעזור עם הדבר הזה ( באותה עונה השקיעו לא מעט כי הביאו גם את ג'ו דאוסן וברק דה פז ועוד כמה, עלינו ליגה בלי אף הפסד).

אפשר להתווכח אם קבוצה בליגה הבכירה באמת מושכת ילדים לספורט, אבל מבחנתי אין ספק בזה שספורט זה כלי חינוכי מצוין לילדים/נוער. לומדים שם לא מעט על אחריות, עבודת צוות, משמעת עצמית וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 5:12 pm 
Senior

ספורט זה חלק מתרבות בעיר ועירייה בהחלט צריכה להיות חלק ממי שמשקיעים בזה. כמו שעירייה משקיעה במופעי תרבות (ולא רק בפתיחת קורסים ובתי ספר לדרמה נניח) או בכל מיני דברים אחרים ככה היא גם צריכה להשקיע בספורט. קבוצה מקצוענית מושכת את הילדים והנוער להשתתף בספורט, יוצאת עניין וכו'. והיא גם מופע תרבות ושירות לאנשי העיר בסופו של דבר.

אישנית אני מסכים שעירייה לא צריכה להשקיע מיליונים של מיליונים אבל אני חושב שדרך האמצע (שקיימת היום בחלק גדול מהקבוצות, רובם אפילו) שבהם מתחלקים בהוצאה עירייה ובעלים פרטיים ספונסרים היא הדרך הנכונה. אם יש אנשי עסקים וספונסרים שמוכנים לתרום ולהשקיע בקבוצה אז גם העירייה צריכה לתת את חלקה.

אבל גם לקבוצות שתבססות על כסף עירוני בלבד (כמו נגיד ראשון או אשדוד) בניגוד אליך אני חושב שזה דבר רע. לראשון יש אחת ממחלקות הנוער הטובות ביותר בארץ ואני חושב שזה שיש להם קבוצה בוגרת טובה בהחלט עוזר בקידום ופיתוח של זה. ואם העירייה לא הייתה תומכת בקבוצה אז לא הייתה שם קבוצה ולא בטוח בכלל שהיו שם מחלקות נוער טובות או בכלל.

קח את אילת לדוגמא (ונתעלם מחוסר הספורטיביות שאני יודע שמפריע לך מן הסתם). בה הרציקוביץ' ובשיתוף עם העירייה שמשקיעה הרים קבוצה באילת. גרם להתעוררות של הכדורסל שם, גרם לעניין, דבר שגם ימשוך הרבה יותר אילתים מן הסתם להשתתף ויגדיל וישפר את מחלקות הנוער שם. אני לא חושב שאפשר להגיד משהו רע על התמיכה של העירייה שם בקבוצה או שזה לא משהו שהעיר אילת והתושבים (שמעניין אותם ספורט) לא מרוויחים ממנו. אבל בלי התמיכה של העירייה לא הייתה קמה שם קבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 6:26 pm 
Junior

לראשון לציון ספיצית יש 2 יתרונות נוספים על מה שרשמת:
א) הגימנסיה הריאלית, שזה בית ספר עם נבחרת די מוצלחת כבר המון שנים שעובד בצורה ישירה ( אני לא בטוח אם רשמית) עם מכבי ראשון. שאני למדתי בגימנסיה אז היה קשה מאוד להגיע לנבחרת אלא אם אתה משחק במכבי ראשון ( כמובן שאנשים כמו כספי הם חריגים).
ב) אין קבוצות בליגה הבכירה ברחובות, נס ציונה ואפילו יבנה, ככה שלהמון נערים מכבי ראשון זו הקבוצה היחידה בטווח של אוטובוס שיש לה קבוצה בוגרת אליה אפשר לשאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 6:53 pm 
Junior

ספורט חשוב בהמון מובנים, וחשוב להשקיע בה. ספורט עממי, לא מקצועני, ספורט לנוער וילדים. כמה שיותר.

אבל שכספי עירייה מושקעים בשחקנים זרים שאולי יתנו לראש העיר תדמית טובה ותו לא. יש לי עם זה בעיה.

שקראו לעיריית ר"ג להשקיע 40% מתקציב הקבוצה, לי זה נראה מאד מוגזם. שישקיעו את הכסף ב20 קבוצות חובבים...

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 7:02 pm 
Junior

סומו,כמו שרשמתי מקודם, ההנחה ( הלא מופרכת לחלוטין ) שמה שמושך ילדים ונערים לקבוצות ספורט זו קבוצה בוגרת מצליחה היא מה שדוחפת לא מעט מראשי הערים להשתתף בזה כלכלית. לא רואה איך 20 קבוצות חובבים עונים על הקריטריון הזה.

כמובן שגם יש ראשי עיר שעושים את זה בשביל הון פוליטי, גאווה עירונית או פשוט בשביל "תרבות" בעיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 7:34 pm 
Sophomore

סומו, שוב- ספורט זה תרבות. כמו קולנוע, כמו תיאטרון. אתה מתקצב אותם, אז למה לא ספורט מקצועני? אחת ולתמיד בואו נשמע את העמקה שלכם בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 7:45 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
בוא נשמע כמה מתקציב עיריית נהריה (למשל) מוקדש לתיקצוב מוסדות תרבות וכמה לתיקצוב קבוצות ספורט מקצועניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2013 10:00 pm 
מנהל פורום

קוף ירוק כתב:
קח את אילת לדוגמא (ונתעלם מחוסר הספורטיביות שאני יודע שמפריע לך מן הסתם). בה הרציקוביץ' ובשיתוף עם העירייה שמשקיעה הרים קבוצה באילת. גרם להתעוררות של הכדורסל שם, גרם לעניין, דבר שגם ימשוך הרבה יותר אילתים מן הסתם להשתתף ויגדיל וישפר את מחלקות הנוער שם. אני לא חושב שאפשר להגיד משהו רע על התמיכה של העירייה שם בקבוצה או שזה לא משהו שהעיר אילת והתושבים (שמעניין אותם ספורט) לא מרוויחים ממנו. אבל בלי התמיכה של העירייה לא הייתה קמה שם קבוצה.

כשקראתי את הדיון בעמוד האחרון אז ישר רציתי לכתוב על אילת ואז גם ראיתי את ההודעה שלך ואני מסכים.
קבוצות מאילת משחקות איתנו בליגות הילדים ויש לי שחקנים ששומרים על קשר עם ילדים מאילת וממה שאני ראיתי הקבוצה בליגת העל הקפיצה את כל מחלקת הנוער שם.
הילדים זוכים לראות מקרוב במשחקים ובאימונים שחקנים ישראלים ברמה גבוה וזרים טובים. הם הולכים יותר לשחק ולהתאמן כי הם רואים מקרוב לאיזה רמה הם צריכים לשאוף.
השאלה היא האם לעיר כמו אילת זה באמת שווה את ההשקעה של כמה מיליונים. כי באותו כסף אפשר גם לסבסד באופן מלא את תשלומי הילדים במחלקת הנוער (מה שכמובן יגדיל באופן משמעותי את כמות הילדים), לקנות להם ציוד אימונים חדיש ועוד ישאר עודף למחנות במהלך השנה.

אני תמיד הייתי בגישה שראשי עיר לא צריכים לשפוך מיליונים כדי לממן שחקנים אמריקאים, אלא להשקיע במחלקות הנוער, אבל כל עיר והיכולות שלה.
בבאר-שבע למשל אני לא מצפה מהעירייה לממן לבד קבוצה בליגת העל, אבל כרגע יש לנו בעיה הפוכה שראש העיר מסרב אפילו לעזור לנו להתמודד בליגה ארצית. עזבו כסף, הוא אפילו לא מוכן לעשות מינימום מאמץ כדי לעזור ולכפות על איחוד במחלקות הנוער, כמו שעשו למשל בנתניה ולעצור את הבלאגן שיש עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 08, 2013 4:28 am 
Junior

שני הסנט שלי בנושא :

חשובה מאד קבוצה מקצוענית כדי לקדם את מחלקת הנוער - זה מראה לילדים שמשחקים למטה שיש מי שהצליח.
ולכן אין פסול בתקצוב מסוים או בעזרה שוות כסף (מתקן בחינם לדוגמא) , כמובן שמועצה/עירייה כושלת שאין בה מערכת חינוך ראויה ובאותו זמן שמה 4 מיליון ש"ח זה לא ממש מידתי.

הקבוצה מאבדת את הלגיטימיות שלה לקבל כספי ציבור כשקורים 2 דברים :
א. לא מגיע קהל
ב.אין ייצוג לבוגרי מחלקת הנוער בסגל

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 192 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], רלפי ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: