סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' דצמבר 24, 2024 4:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ליגה א' בוגרים.
הודעהפורסם: ד' מאי 08, 2013 1:49 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אגב,סתם שאלת עוף טופיק.
מה מיוחד בפקולטה להנדסה בבן גוריון?
בהשוואה לטכניון לדוגמא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 08, 2013 2:29 pm 
Junior

[quote="Shiver]
בתור אחד שעבר את הפקולטה להנדסה, יש מעט הבדל בהשקעה הדרושה - בלשון המעטה - בין עבודה ולימוד פסיכומטרי לבין לימודי הנדסה. כמובן שיש את יחידי הסגולה שיוכלו לשלב תחביב כל כך תובעני עם לימודים כל כך תובעניים אבל אני בהחלט לא ממליץ.[/quote]

לא מסכים, זה משתנה מאוד בין סטודנט לסטודנט. בתקופה ששיחקתי אני חושב שמחצית הקבוצה הייתה לבערך מהנדסים ואפילו לא מעט מהנדסי חשמל (שנחשבת להנדסה ה"קשה"). בתקופת בחינות אנשים קצת נעלמו אבל הייתה קורלציה ישירה בין דקות המשחק להגעה בתקופת בחינות, ככה שכל מי שבאמת רצה הסתדר.

צ'ארלי, אין שום דבר מיוחד, ולמען האמת היא נחשבת לפחות טובה מהטכניון ( ודי בצדק אם אני משווה מבחנים ), אבל לפחות על המחלקה להנדסת חשמל אני יכול להגיד שהיא השניה בטיבה בארץ לטעמי ( לפי דעתי עדיפה על תל אביב, אבל לא אתווכח אם מישהו יטען הפוך)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 08, 2013 2:48 pm 
Sophomore

תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 08, 2013 3:00 pm 
מנהל פורום

המחלקה להנדסת כימיה גם לא רעה
מצד שני, המחלקה במכללת סמי שמעון כנראה עדיפה עליה, אם כבר בחרת בב"ש...

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 08, 2013 3:32 pm 
מנהל פורום

sheky כתב:
[quote="Shiver]
בתור אחד שעבר את הפקולטה להנדסה, יש מעט הבדל בהשקעה הדרושה - בלשון המעטה - בין עבודה ולימוד פסיכומטרי לבין לימודי הנדסה. כמובן שיש את יחידי הסגולה שיוכלו לשלב תחביב כל כך תובעני עם לימודים כל כך תובעניים אבל אני בהחלט לא ממליץ.[/quote]

לא מסכים, זה משתנה מאוד בין סטודנט לסטודנט. בתקופה ששיחקתי אני חושב שמחצית הקבוצה הייתה לבערך מהנדסים ואפילו לא מעט מהנדסי חשמל (שנחשבת להנדסה ה"קשה"). בתקופת בחינות אנשים קצת נעלמו אבל הייתה קורלציה ישירה בין דקות המשחק להגעה בתקופת בחינות, ככה שכל מי שבאמת רצה הסתדר.

צ'ארלי, אין שום דבר מיוחד, ולמען האמת היא נחשבת לפחות טובה מהטכניון ( ודי בצדק אם אני משווה מבחנים ), אבל לפחות על המחלקה להנדסת חשמל אני יכול להגיד שהיא השניה בטיבה בארץ לטעמי ( לפי דעתי עדיפה על תל אביב, אבל לא אתווכח אם מישהו יטען הפוך)[/quote]

לתחביב תובעני יש מחיר בציונים בלימודים בסופו של דבר. יש אנשים שיוכלו להרשות לעצמם לספוג את זה ויש כאלו שלא. 2-3 אימונים + משחק בשבוע יגזלו לך זמן יקר. גם אני הייתי שמח להשתתף בקבוצה של בוגרים אבל ראיתי שמבחינת לו"ז זה יהיה כמעט בלתי אפשרי.

הפקולטה להנדסה בבן גוריון ממשיכה להעלות את הרמה שלה, אני ממש לא בטוח שהיא נופלת מזו של הטכניון. נקודתית במספר קורסים אני יודע בודאות שהרמה אצלינו יותר גבוהה (וגם המרצים ממש לא מרחמים ככה שהממוצע יחסית נמוך). בשוק העבודה הטכניון, בן גוריון ואת"א פחות או יותר באותו לוול וזה משתנה הרבה לפי המעסיק. לדוגמה אצלי בחברה משהו כמו 80% מהעובדים החדשים הם מבן גוריון דווקא. אני מכיר חברות שיותר נוטות לטכניון כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 08, 2013 3:41 pm 
Junior

Shiver כתב:
לתחביב תובעני יש מחיר בציונים בלימודים בסופו של דבר. יש אנשים שיוכלו להרשות לעצמם לספוג את זה ויש כאלו שלא. 2-3 אימונים + משחק בשבוע יגזלו לך זמן יקר. גם אני הייתי שמח להשתתף בקבוצה של בוגרים אבל ראיתי שמבחינת לו"ז זה יהיה כמעט בלתי אפשרי.

הפקולטה להנדסה בבן גוריון ממשיכה להעלות את הרמה שלה, אני ממש לא בטוח שהיא נופלת מזו של הטכניון. נקודתית במספר קורסים אני יודע בודאות שהרמה אצלינו יותר גבוהה (וגם המרצים ממש לא מרחמים ככה שהממוצע יחסית נמוך). בשוק העבודה הטכניון, בן גוריון ואת"א פחות או יותר באותו לוול וזה משתנה הרבה לפי המעסיק. לדוגמה אצלי בחברה משהו כמו 80% מהעובדים החדשים הם מבן גוריון דווקא. אני מכיר חברות שיותר נוטות לטכניון כמובן.

אני לא חושב שזה ענין של זמן אלא של חלוקת זמן, סך הכל הסתדרתי מצוין עם הכדורסל, לצאת המון ועדיין להיות עם ציונים מספיק טובים כדי לעשות תואר שני ( בתור מילגאי). אני יכול להבטיח לך שגאון אני לא, פשוט תעדוף וחלוקת זמן מוצלחת.
כמובן שזה מאוד אישי ולא כולם עם אותו הספק, אבל שוב, בתקופתי היו הרבה מהנדסים.

לגבי זה שהרמה עולה, מתחושה אישית שלי בלבד כמתרגל הרמה ירדה קצת. לא יודע איך זה ביחס לטכניון, אבל ביחס למחזור שלי מרגיש לי שהרמה נמוכה יותר.
כמובן שזה יכול להיות בגלל תחושה של "פעם היה טוב יותר" או פשוט מעצם העובדה שבשנה א' החומר הזה נראה לי קשה בטירוף ועכשיו הוא נראה לי קל בטירוף, אז אולי אני שופט בחומרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 08, 2013 4:34 pm 
מנהל פורום

אתה לצערי מייצג גישה נפוצה של המרצים והמתרגלים בפקולטה, אבל זה כבר מקום לדיון בפורום השכן. :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 08, 2013 7:27 pm 
מנהל פורום

charlie5 כתב:
אגב,סתם שאלת עוף טופיק.
מה מיוחד בפקולטה להנדסה בבן גוריון?
בהשוואה לטכניון לדוגמא.

יש יותר כוסיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 08, 2013 10:00 pm 
Hall of Famer

אני בזמנו עקבתי מקרוב אחרי הקבוצה באוניברסיטה וגם למדתי הנדסה. היו מספיק שחקנים באס"א שלמדו הנדסה והצליחו לשלב. בזמנו גם באס"א קיבלו כסף לא רע בכלל כשמדובר היה אפילו על סדר גודל של שכה"ל לשנה לכוכבים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 08, 2013 10:06 pm 
Junior

בתחילת התקופה שלי באסא הייתה מלגה אחת "פרס" לשנה למצטיין, שאפילו באחת העונות חילקו אותו לכל החמישיה ( קיבלתי בערך 1500 שקל מזה), אבל ב4 השנים האחרונות זה סכום מגוחך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 08, 2013 10:20 pm 
מנהל פורום

לא יודע אם זה לפרסום, אבל השנה השחקן הכי טוב (אולי גם בכל הליגה) קיבל מלגת לימודים מלאה לכל השנה, רק על זה שהוא נשאר לשחק באס"א ולא עבר לקבוצה בליגה ארצית. באופן אירוני הוא נפצע בגב קצת אחרי תחילת העונה ולא חזר לשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 08, 2013 10:25 pm 
Junior

כן יש מקרים חריגים, אני זוכר שבעונה שהיינו מקום שני באמצע העונה אז דיברו עם הקבוצה אם אנחנו מוכנים שיביאו שחקן לחצי עונה תמורת מלגה... אנחנו לא הסכמנו כי היו אצלנו שחקנים ( דוגמאת שפרן שדווקא לא התנגד) שויתרו על הצעות לא רעות מקבוצות אחרות וזה נראה לנו לא הוגן. אבל במקרים חריגים משיגים ממון קל.

וניר לפי דעתי השחקן הטוב בליגה, בהחלט ברמה של שחקן חמישיה בארצית ושחקן רוטציה בלאומית לטעמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה