סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' דצמבר 25, 2024 9:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 65  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מאי 10, 2013 12:00 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
sir charles כתב:
כי לצערנו קל יותר להעזיב זרים מאשר להחליף את הישראלים. הבעיה של מכבי היא לא כ"כ בהיקמן/לוגאן אלא בעובדה שאליהו/יוגב/פניני/רוט/לנדסברג לא מספיק טובים.

ועדיין מדובר בישראלים הכי טובים שהיא יכולה להביא, אז זה מחזיר אותנו לנקודת המוצא בה "השחקן הישראלי" הוא הבעיה של מכבי, אבל בגלל שאי אפשר להעמיד קבוצה ללא שחקנים ישראליים - הפתרון עבור מכבי הוא לא להביא זרים בינוניים כמו היקמן ולוגאן אלא כאלה שיחפו על כך שהישראלים שלה לא מספיק טובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 10, 2013 12:54 pm 
Hall of Famer

האם הספרדים של מלאגה / קאחה לאבורל , האיטלקים של סיינה , הרוסים של חימקי ( קבוצות שהן גם פחות או יותר בסדר גודל התקציבי של מכבי ) עדיפים על הישראלים של מכבי ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 10, 2013 1:12 pm 
Sophomore

לא בהכרח, אבל תלוי איך מסתכלים על זה - מלאגה היא לא הקבוצה האידיאלית עבור ספרדים כמו שמכבי היא הקבוצה האידיאלית עבור ישראלים. הספרדים הטובים, אלה שלא רוצים NBA, מתרכזים איפה שיש יותר כסף - בריאל (ובברצלונה למעשה, אבל שם יש רק 3 שחקנים ספרדים והרבה מאוד נציגים מהתפוצות). אז המשקל הנכון הוא - האם הספרדים של ריאל או הרוסים של צ'סקא עדיפים על הישראלים של מכבי? התשובה ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 10, 2013 1:18 pm 
Hall of Famer

אבל ברור שהטופ הספרדי / הרוסי טוב מהטופ הישראלי .
מה שרציתי להראות זה שבקרב קבוצות "הדרג השני" המקומיים של מכבי בהחלט ברמה של קבוצות מקבילות .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 10, 2013 1:34 pm 
Sophomore

הישראלים של מכבי הם הישראלים הכי טובים שקבוצה ישראלית יכולה להביא. איזה ישראלי בכיר לא משחק במכבי? כספי? נו מילא. הלפרין ומקל הם הכי קרובים, ואחד מהם יהיה צהוב בשנה הבאה.

וזה מה שאמרתי קודם - הבעיה של מכבי היא לא הישראלים שלה, אלא העובדה שהזרים שלה לא מחפים על החולשה היחסית של הישראלים שלה, ורובם המכריע הם לא יותר מזרים טובים בליגת העל שלנו. כשמכניסים למשוואה אלמנטים נוספים מבינים למה מכבי מתקשה לא מעט בליגה העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 10, 2013 3:27 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מה שאני באתי להגיד זה שאפילו בליגה הישראלים של מכבי בזמן האחרון לא נותנים למכבי יתרון. בכמה כבר אוחיון/פניני/אליהו בכושר הנוכחי שלהם טובים יותר מטימור/נאור/שולדבראנד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 10, 2013 3:43 pm 
Sophomore

אבל כולנו היינו שמחים אם היו ישראלים שהיו יכולים לשדרג את הכדורסל הישראלי (בכדי להימנע מוויכוח בנוגע למכבי ספציפית).

זה לא המצב.

השאלה היא מה כן אפשר לעשות - ופה האצבע מופנית לעבר בחירת הזרים של מכבי.

אורן_בן_80 בוודאי יוכל להרחיב בנוגע לשושלות זרים במכבי - אבל אין ספק ששחקנים כמו האפמן, מקדונלד, פארקר, ניקו...הם שחקנים שישחקו מס' שנים בקב', היו משמעותיים, הקהל אהב אותם והם החזירו. בשבילי לפחות, פארקר וניקו הם הרבה יותר מכבי תל אביב משפר וקטש (ודווקא שפר היה אחד השחקנים האהובים עליי - אבל אני זוכר אותו מהגליל ואני זוכר אותו מקונטיקט ואפילו קצת מיורשלים. מכבי זאת עוד קבוצה).

מצד שני יש שחקנים כמו לאנגפורד, שהיה נהדר אבל למי אכפת? היה, החתים כרטיס ועזב.

כל השאר באים, נשארים עונה או שתיים, ועוזבים כמו שבאו.

לרוב הקבוצות הגדולות יש את השחקנים שלהם שנשארים גרעין מוביל בקבוצה לאורך זמן - וכן, זה יותר קל כשהשחקנים האלו הם מקומיים (למרות שאולי' יכלה לנסות לקנות את דיאמנטיטיס וריאל את נבארו - תיאורטית זאת אומרת) אבל גם עם זרים - שחקנים כמו מייקל פיט או לורבאק בברסה, באטיסט בפאנא, תאודוסיץ' בצסקא....קבוצות מאמצות להן גרעין ומנסות לפחות להחזיק אותו.

מי הגרעין של מכבי? אליהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 10, 2013 3:55 pm 
Sophomore

גרעין ? חרצן של גויאבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 10, 2013 4:29 pm 
Senior

תאודוסיץ' נמצא בצסק''א שתי עונות. כמו...דווין סמית' ושון ג'יימס במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 10, 2013 5:53 pm 
Junior

shachaf78 כתב:
תאודוסיץ' נמצא בצסק''א שתי עונות. כמו...דווין סמית' ושון ג'יימס במכבי.

אתה בטוח? נראה לי שהוא שם לפחות מעונת וישינייבסקי במכבי אם לא אחת אחרי.

עריכה: http://sports.walla.co.il/?w=/7/1837806

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 10, 2013 6:22 pm 
Senior

ובכלל, הקבוצות הגדולות משלמות המון המון לשחקנים כדי שלא יעזבו ל-NBA. לורבק קיבל כמעט 3 מיליון יורו בקיץ מברצלונה כדי שזה לא יקרה. הוא שחקן נפלא שאני מאוד מחבב, אבל הוא שווה במקרה הטוב חצי מהסכום הזה. הוא חסר יציבות, נוטה להיעלם במשחקים גדולים(כמו בחצי הגמר בשנה שעברה) ובאופן כללי חסר קילר אינסטינקט, תכונות שלדעתי מונעות ממנו לממש 100% מהפוטנציאל שלו. קבוצה עם פחות כסף כמו קאחה פשוט מאבדת את הכוכב שלה בסופו של דבר(טלטוביץ', וגם סקולה היה עוזב מוקדם יותר אלמלא סעיף הביי אאוט המפלצתי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 10, 2013 7:42 pm 
Sophomore

אז לפני זה הוא היה באולי' 4 שנים.

ברור שלא כל שחקן הולך להיות נבארו - אבל אנחנו מדברים על עיקרון.

וכן, אני חושב שזה נהדר שסמית וג'יימס ממשיכים במכבי - אתה לא רואה את השיפור בג'יימס? אתה לא חושב שזה דוגמא טובה ללמה שחקן צריך להישאר בקב' כמה שנים ולא לבוא וללכת כל שנה?

בעיני סמית וג'יימס זה אחלה התחלה של גרעין לקב' (רק ששנתיים זאת עדיין רק התחלה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 10, 2013 10:03 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זה בדיוק העניין. השחקנים הזרים של צסקא, ריאל וברסה מרוויחים המון אז למה להם לעזוב. בד"כ הם הולכים או כשיכולתם יורדת (ואסקז שהועזב מברצלונה) או שיכולתה הכספית של הקבוצה יורדת (העזיבה ההמונית מפאו וסיינה). מכבי כבר לא מצליחה להביא יהלומים כמו פארקר/וויציץ/שאראס במעט כסף והשחקנים שהיא כן מביאה בסכומים לא גדולים ומצליחים אצלה הם יותר שחקנים משלימים מכוכבים (סמית', ג'יימס, הנדריקס) וכשמגיע יום השדרוג בשכר מכבי לא פותחים את הארנק. אין שחקן ישראלי שהוא גיים צ'יינג'ר שאפשר להקיף אותו בכמה שחקנים משלימים טובים כמו ספאנוליס או דיאמנטידיס. אליהו היה אמור להיות השחקן הזה והוא לא.
מכבי בבעיה כי מצד אחד הם לא מוכנים לפתוח את הארנק בשביל כוכב ומצד שני הם כל שנה בונים קבוצה לרוחב מלאה בזרים וישראלים בינוניים על בסיס כמות במקום איכות.
בגלל שאין ישראלים שהם ברמת שחקני חמישייה ליורוליג לדעתי מה שמכבי צריכים לעשות הוא להביא 5 זרים, לא יותר, אבל שכל אחד מהם יהיה שחקן ברמה, ושהספסל יהיה מורכב מישראלים כאשר לא צריך יותר מ-4 ישראלים מובילים (שכל אחד מהם יכול לפתוח בליגה בגלל החוק הרוסי) ועוד 1-2 שחקנים צעירים שיקבלו נסיון וביטחון בליגה (אם גיא גודס שיחק בגיל 17 בליגה הראשונה גם שגב יכול). בנוסף הייתי מוותר על ישראלים יקרים מדי כמו פניני/הלפרין/אליהו שלא מביאים משהו אקסטרה ביורוליג וסתם עולים הרבה.
הרכב לדוגמא:
PG: זר, אוחיון
SG: זר, לנדסברג (אולי הלפרין ב-350K ומטה)
SF: סמית', שגב, (לנדסברג), (אולי פניני ב-200K ומטה)
PF: זר, טיוס (אולי אליהו ב-500K ומטה במקום הזר ואז אפשר להשקיע בסנטר זר יקר יותר)
C: ג'יימס, זר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 4:20 am 
Junior

אם להיות פרובינציאלי, הייתי סקרן לראות איך מונטה אליס יסתדר באירופה. שחקן שלא כל הברגים מסודרים בראש ויעשה שיטות אבל מצד שני יכול לספק כמה מהלכי השבוע. גם הייתי סקרן לראות האם השומרים הישראלים כמו רביב ומתן יכולים לעצור אותו מאחד על אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 5:47 am 
Hall of Famer

קורובייב כתב:
אם להיות פרובינציאלי, הייתי סקרן לראות איך מונטה אליס יסתדר באירופה. שחקן שלא כל הברגים מסודרים בראש ויעשה שיטות אבל מצד שני יכול לספק כמה מהלכי השבוע. גם הייתי סקרן לראות האם השומרים הישראלים כמו רביב ומתן יכולים לעצור אותו מאחד על אחד.

אחת ההודעות המוזרות שקראתי בסלניוז, והיו לא מעט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 9:41 am 
Junior

nadav_hacohen כתב:
קורובייב כתב:

אחת ההודעות המוזרות שקראתי בסלניוז, והיו לא מעט.

למה מוזר. לא אמרתי שזה ריאלי. אמרתי שהייתי סקרן לראות את זה קורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 4:05 pm 
Sophomore

דובי פיק, שכותב בספורטאנדו וביורובאסקט ועכשיו הצליח להגיע לשיא ולכתוב ב-ONE, טוען שדווין סמית', שקיבל הצעה מגוחכת ממכבי (750 אלף דולר) החליט להקפיא את המו"מ עד לקיץ. שוב חוזר התסריט הידוע והמוכר בו מכבי לא מצליחה לשמור על שחקנים מצליחים ושוב יצטערו על זה בקיץ. בנוסף, הוא טוען שדני פדרמן נפגש בלונדון עם פארגו, כשגם צסק"א מעוניינת בו (מעניין לאן ילך...) ושהסיכוי להחזיר את לנגפורד נמוך לאור החוזה הגבוה שלו במילאנו. בקיצור - בתחילת הקיץ מדברים על פארגו ולנגפורד ובסוף מגיעים לכאן היקמן ולוגאן. מה השתנה???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 4:20 pm 
Hall of Famer

מה מגוחך ב 750 אלף דולר? זה פחות או יותר מה שהוא שווה, בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 4:37 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בעיניך. יש מספיק קבוצות באירופה שהיו שמות עליו מיליון. עם הפציעה של מיקל והדעיכה של סאטו כמה סווינגמנים ברמתו יש כבר באירופה? פרננדז, ווימס ובוגדנוביץ כנראה לפניו (ומרוויחים בהתאם) והוא בלבל של סן אמטריו, דיוויד מוס ואידסון. אאל"ט הוא הרוויח בשנתיים האחרונות 600K אז להעלות לו את השכר ב-150K בלבד אחרי העונה האחרונה זה קצת מעליב. הוא אמנם לא כוכב אבל גם שחקנים משלימים טובים עולים כסף. מכבי היו צריכים להציע לו 850-900K.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 4:54 pm 
Hall of Famer

פארסת פדרמן ג'וניור טייק2

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 4:55 pm 
Hall of Famer

יכול להיות שיהיו קבוצות שישימו עליו מיליון אבל הוא לא שווה את זה. למה כוונתי? כוונתי היא שאותה קבוצה שתשלם עליו מיליון דולר, לא תסכים לשלם את אותו סכום שנה אחת בדיוק מאוחר יותר. אגב, גם דייויס מוס (וגם סן אמטריו של העונה האחרונה) לא שווים את הסכומים האלה. מה שכן, יש סמול פורוורדים אחרים ברמתו או טובים ממנו, נוצ'יוני, בייליצ'ה, מיצוב, החבר'ה של אולימפיאקוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 4:57 pm 
Hall of Famer

קודי (יובל) כתב:
דובי פיק, שכותב בספורטאנדו וביורובאסקט ועכשיו הצליח להגיע לשיא ולכתוב ב-ONE, טוען שדווין סמית', שקיבל הצעה מגוחכת ממכבי (750 אלף דולר) החליט להקפיא את המו"מ עד לקיץ. שוב חוזר התסריט הידוע והמוכר בו מכבי לא מצליחה לשמור על שחקנים מצליחים ושוב יצטערו על זה בקיץ. בנוסף, הוא טוען שדני פדרמן נפגש בלונדון עם פארגו, כשגם צסק"א מעוניינת בו (מעניין לאן ילך...) ושהסיכוי להחזיר את לנגפורד נמוך לאור החוזה הגבוה שלו במילאנו. בקיצור - בתחילת הקיץ מדברים על פארגו ולנגפורד ובסוף מגיעים לכאן היקמן ולוגאן. מה השתנה???

התסריט היחיד שחוזר בינתיים זה שאנשים לוקחים שמועות לא מבוססות הרבה לפני שהסתיימה העונה, קובעים לפיהן איך יראה הסגל של מכבי בשנה הבאה (להזכירך-בשנה שעברה בתקופה הזו אף אחד כאן לא חשב אפילו על היקמן ולוגאן כאופציות למכבי) ואז מתאכזבים או מתלהבים, בהתאם לשמועה. אז אין בעייה עם לגבש דעה על שחקן שמועמד או על מה זה אומר אם שחקן כזה או אחר עוזב, אבל זה די מופרך כרגע להחליט ששוב חוזר התסריט שמכבי לא מצליחה לשמור על שחקנים ושבעונה הבאה הסגל יהיה ברמה דומה לרמה שראינו השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 5:23 pm 
Sophomore

סמית' שווה מיליון דולר מהטעם הפשוט שיש לבטח 2-3 קבוצות שמוכנות לשלם לו את הסכום הזה ומעבר לכך יש כמה וכמה סמול פורוורדים פחות טובים ממנו שמרוויחים את הסכום הזה. לגבי השמות שעלו כאן - בייליצ'ה הוא בכלל פאוור פורוורד (לבטח אחד המוכשרים ביבשת ולטעמי כבר היום הוא אחד הטובים), נוצ'יוני כבר בדרך להזדכות על הציוד, מיצוב לא טוב ממנו (ואני לא בטוח שהוא מרוויח פחות ממיליון דולר) ובאולימפיאקוס יש את פאפאניקולאו שחצי מקבוצות ה-NBA מזילות עליו ריר אבל יש לו ביי אאוט מטורף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 5:25 pm 
Sophomore

rony כתב:
קודי (יובל) כתב:

התסריט היחיד שחוזר בינתיים זה שאנשים לוקחים שמועות לא מבוססות הרבה לפני שהסתיימה העונה, קובעים לפיהן איך יראה הסגל של מכבי בשנה הבאה (להזכירך-בשנה שעברה בתקופה הזו אף אחד כאן לא חשב אפילו על היקמן ולוגאן כאופציות למכבי) ואז מתאכזבים או מתלהבים, בהתאם לשמועה. אז אין בעייה עם לגבש דעה על שחקן שמועמד או על מה זה אומר אם שחקן כזה או אחר עוזב, אבל זה די מופרך כרגע להחליט ששוב חוזר התסריט שמכבי לא מצליחה לשמור על שחקנים ושבעונה הבאה הסגל יהיה ברמה דומה לרמה שראינו השנה.

הבעיה היא שבסופו של דבר הסרט הזה חוזר על עצמו שנה אחרי שנה. קודם כל לא מצליחים להשאיר כאן אף שחקן טוב שאין לו חוזה וזה אחרי שבמהלך העונה לא מצליחים במו"מ איתו ובקיץ, כשכבר מוכנים לשלם לו את מה שביקש, זה כבר מאוחר מדי. מעבר לכך, בתחילת הקיץ האוהדים מפנטזים על קבוצת על (כבר קראתי אוהדים שטעונים שקו אחורי של פלאניניץ ולנגפורד לא מספיק טוב) ובסוף מקבלים קבוצת ליגת על.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 12, 2013 5:51 pm 
Junior

קורובייב כתב:

אם להיות פרובנציאלי, הייתי סקרן לראות איך לברון ג'יימס יסתדר באירופה. שחקן שלא כל הברגים מסודרים בראש, ועשה שיטות (?) אבל מצד שני יכול לספק כמה מהלכי השבוע. גם הייתי סקרן לראות האם השומרים הישראלים כמו ניצן וגיא יכולים לעצור אותו מאחד על אחד.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 65  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: