סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 7:26 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 11:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא, אני ממש לא מתחכם. אני מבין את הדברים האלה כמו שהוא אמר אותם. שהוא רואה אנשים שנהנים מאלימות מזוויעה כנגד בעלי חיים, ושבסתר לבו הוא היה רוצה שזה יקרה גם להם. זה לא שונה בעיניי, ויסלחו לי מי שיפגעו, מניצול שואה שאומר שהוא היה שמח לראות פצצת אטום נופלת על ברלין.

לגבי מה שהוא כתב באתר, זה כבר נראה כמו הסתה. מה לעשות, יש ויש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 15, 2013 11:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זה לא "בסתר ליבו", תרגום יותר נכון הוא "בעמקי ליבו". זה כבר משהו קצת אחר, רצון עז וגלוי (וממילא הוא אמר את זה קבל עם ועולם), לא איזה משהו נסתר של פנטזיית יום מן הימים. ומאחר והוא עצמו אומר שהוא תומך באלימות כדי לקדם את שחרור החיות, כולל רצח, אני באמת לא רואה סיבה לאכול את הבולשיט הזה שלא היית אוכל מאף פוליטיקאי. זה שהוא לא פוליטיקאי במקצועו לא עושה אותו חסין לשיפוט גם כשהוא מתנסח כאילללו בזהירות.
כששאלו אותו על אותו משפט, אגב, הוא אמר שמה הבעייה, הוא "תומך גאה" באלימות כלפי אנשים כאלה ולא מתבייש בזה (במקור - proud advocate of violence toward evil people, כשה-evil people הם אותם אנשים אליהם התייחס במשפט מושא הדיון הזה). זה כבר לא כל כך "בסתר ליבו", הא? עכשיו לך תתווכח איתו, אפילו הוא הבין את המשפט של עצמו בדיוק כמוני.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2013 4:44 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
מוגש כחומר למחשבה, בלי נסיון להשפיע לכאן או לכאן?
אני לא מסתיר את הרצון שלי שאנשים יעברו לתזונה מהצומח. עם זאת, כפי שיכולת להבין מהניסוח המינימליסטי שלי - אני בעד חשיבה עצמאית. ממליץ לאנשים לראות את ההרצאה הזו, שהיא חשובה בעיני, ואח"כ לבצע את הבירור שלהם בעצמם. מקווה שתראה את ההרצאה - אולי היא אפילו תיתן לך עוד חומר לתקוף את יורופסקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2013 4:49 am 
Sophomore

dice כתב:
גארי יורופסקי מוגדר בארצות הברית וקנדה כטרוריסט.
גארי יורופסקי נידון ל6 חודשי מאסר בפועל בעבר.
גארי יורופסקי נעצר 13 פעם בין 1997- ל2001.
מוגש כחומר למחשבה, בלי ניסיון להשפיע לכאן או לכאן.

הוא מוגדר בארה"ב כטרוריסט כי מי שפוגע בכלכלה דינו להיחשב כטרוריסט. אפשר לומר עליו הרבה דברים, לקרוא לו טרוריסט זה לא יותר מבדיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2013 11:16 am 
Hall of Famer

אמיר שפירא כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
מוגש כחומר למחשבה, בלי נסיון להשפיע לכאן או לכאן?
אני לא מסתיר את הרצון שלי שאנשים יעברו לתזונה מהצומח. עם זאת, כפי שיכולת להבין מהניסוח המינימליסטי שלי - אני בעד חשיבה עצמאית. ממליץ לאנשים לראות את ההרצאה הזו, שהיא חשובה בעיני, ואח"כ לבצע את הבירור שלהם בעצמם. מקווה שתראה את ההרצאה - אולי היא אפילו תיתן לך עוד חומר לתקוף את יורופסקי.

"כפי שאוכל להבין" עאלק. היה לנו ויכוח בנושא בת'רד אחר, שבו גם אני וגם משתמשים אחרים הגיעו למסקנה שאינך בעד חשיבה עצמאית (ע"ע "מוגש כחומר למחשבה") אלא בעד הטפה למטרותיך.
את ההרצאה של יורופסקי אני אראה, ואתייחס אליו כמו לעוד הרצאה של מטיף לרצח בשם מטרה X. קראתי הרבה חומר כתוב שלו וראיונות איתו ואני בספק כמה ההרצאה תחדש לי, אבל בוא נאמר שאני לא צריך אותה כדי לתקוף אותו, יש מספיק חומר גם בלעדיה. לא יודע אם הוא טרוריסט אבל מסית לרצח הוא כן. בכלל, אתה בעד מטיפים לרצח כדי לקדם את מטרותיהם? או שזה רק במטרות שאתה מסכים איתן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2013 12:27 pm 
Sophomore

אני בעד חשיבה. לשמוע, לראות, לקרוא, לחקור, לגלות, ללמוד. אני לא מקבל את דבריו כמות שהם. הוא בהחלט נותן נקודות מבט חשובות. אתה כמובן לא באמת תבוא עם פתיחות כדי להקשיב, אלא תחפש כל מילה ופסיק כדי לתקוף אותו. למעשה, כמו שהעדת בעצמך, אתה כבר מחזיק בדעה מגובשת על ההרצאה (עוד לפני ששמעת אותה). אני מקווה ומאמין שיש כאן אנשים שאיכפת להם ממה שהם מכניסים לפה ומההשפעות של זה עליהם, על בעלי החיים ועל כדור הארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2013 12:34 pm 
Hall of Famer

תפסיק לקשקש, אתה הרי לא קורא מה אני כותב, עאלק "לקרוא, להבין וגבש מחשבה". אני כמובן גיבשתי דיעה לא על ההרצאה אותה עדיין לא שמעתי, אלא על האיש, אחרי קריאה של חומר כתוב לא מועט שלו וראיונות שנערכו איתו. אני אשמע את ההרצאה עליה לא אמרתי דבר לטובה או לרעה למעט שאני בספק אם היא תחדש לי משהו אחרי שפע המלל שקראתי ממנו. זה כל מה שיש לי לומר. אבל כן, אני זה עם הדיעה הקדומה שמגבש דיעה בלי לקרוא...
לא צריך לחפש כל מילה ופסיק כדי לתקוף אותו, ממש מסכן הוא, הא? איך נטפלים אליו. הדעות שלו ידועות וחוזרות על עצמן לא במילה אחת ולא בפסיק אחד. האיש הוא מטיף לרצח ואלימות קשה בשם מטרתו וגאה בזה, הוא חוזר על זה בכל הזדמנות ולא בפליטת פה מקרית. אני לא רואה שום הבדל בינו לבין מי שקורא לרצח של רופאים שעושים הפלות למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 19, 2013 2:29 pm 
Sophomore

הערב, ממליץ לראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 20, 2013 2:49 am 
Sophomore

למי שפספס ועדיין רוצה לראות את ההרצאה החשובה: http://gary-tv.com/index.htm (יש תרגום)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2013 1:20 pm 
Hall of Famer

מקפיץ לטובת פוסט מעניין שכתב חבר שלי בפייסבוק:

"אני צמחוני ששואף לטבעוניות. גדלתי בבית אוכל בשר והושפעתי מאחותי. לא הייתי בן אדם פחות טוב כשאכלתי בשר, ולא אהיה יותר טוב כשאהיה טבעוני לגמרי. אני גם לא יותר טוב מאחרים. פשוט יש לי מודעות בזכות הסביבה שלי, שהיא אחותי המדהימה. אם היתה צועקת לי שחלאה ספק אם הייתי מקשיב. גארי יורופסקי, שמאחל לנשים להיאנס כי גדלו תחת נורמות שלדעתי אמנם חולניות, יותר גרוע מכל אוכל בשר שלזה גדל. ועושה רק נזק למטרה. שקול לסטליניסטים מבחינתי האישית. לוקח מטרה מדהימה שתומך בה כי מסמלת לי אהבה, ומזהם אותה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2013 7:47 pm 
Sophomore

מעניין אולי, אבל מסריח מהתנשאות סטייל "תינוקות שנשבו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 14, 2013 7:54 pm 
Hall of Famer

הקפצה. ראיתי באינטרנט כולל השאלות והתשובות.
מה חשבתי?
1. הוא מרצה טוב. לא צריך היה שאני אראה את ההרצאה הזאת בשביל לדעת, אבל כן, הוא מרצה טוב, הוא עשה את ההרצאה הזאת כבר עשרות פעמים ורואים שהוא משופשף מאוד מבחינת הסיפור, שאלות ותשובות וכו'.
2. הוא אמנם טוען שהוא לא איש מכירות, אבל הקהל אליו הוא פונה הוא בדיוק הקהל שאיש מכירות רגיל היה פונה אליו, וזה קהל של סטודנטים. אנשים צעירים בגילאי 18-21 (או בארץ 18-27, נגיד) שהפכו בדיוק להיות עצמאיים בפעם הראשונה בחיים שלהם, וכמו שיש כל מיני פעולות להגדיר את העצמאות שלך (לקנות רכב חדש, לעבור דירה, להצטרף לקבוצה חברתית כלשהי), יורופסקי בעצם נותן אלטרנטיבה נוספת להגדרת העצמאות של הסטודנטים, והיא המעבר לטבעונות, שנעשית לכאורה דרך חשיבה (מה שאמיר כתב). כלומר, זו החלטה גדולה, שינוי דרך חיים, שנעשית תוך החלטה מודעת ותהליך חשיבה.
3. תפסת מרובה לא תפסת. הוא מנסה לתקוף את הנושא הזה של תעשיית הבשר והחלב במגוון שיטות שרובן לדעתי לא בהכרח אפקטיביות. יכול להיות מאוד שהתחנכתי לאורך השנים על יותר מדי סרטים הוליוודיים אלימים, אבל גם אחרי שראיתי את הסרטונים בהרצאה של יורופסקי, כמו גם את קטעי הוידאו המזעזעים בכתבה של כלבוטק על "אדום אדום", המקסימום שעשיתי היה לצקצק בלשון. ואני משער שלא מעט אחרים גם ככה, או שאולי הפסיקו לקנות מ"אדום אדום" ועברו ליצרן אחר.
שיטה אחרת שבה הוא מנסה לשכנע למה לעבור לטבעונות ולדעתי לא משכנעת כל כך היא שבשר וחלב זה "מגעיל", בהיותו נוזלים או איברים פנימיים של בעלי חיים.
גם הטענה שגוף האדם מותאם להיות אוכל צמחים ולא אוכל בשר לא כ"כ משכנע לדעתי.
4. אז איפה כן הוא משכנע? בראש ובראשונה כשהוא מדבר על בריאות והמחלות שעלולות להיגרם כתוצאה מאכילת בשר וחלב. הנקודה השנייה היא חלב פרה (וגם עז). אני חושב שזה ברור ומובן. לא חושב שזה יגרום לי להפסיק לחלוטין לשתות חלב, אבל בהחלט לצמצם, לפחות ברמת המשקה (לעומת מוצרי חלב).
5. הוא לא מדבר על זה, אבל ממילא אני לא צורך עור או פרווה אז זה לא ממש משנה לי, אבל אני חושב שבעולם היום, שבו אפשר לייצר דמוי-עור ודמוי-פרווה, אין טעם לייצר את הדברים האמיתיים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 16, 2013 10:02 pm 
Junior

לא יודע כמה יודעים זאת אבל היהדות רואה באכילת בשר התבהמות מסוימת של המין האנושי שבבוא העת תבוטל. (אאל"ט הגראי"ה קוק מרחיב בענין).

(לא ברור האם הענין חל גם על היוצא מן החי כמו חלב, זו סוגיא מענינת מאוד שאין כאן מקומה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 16, 2013 10:05 pm 
Sophomore

מצד שני,אכילת בשר הייתה חלק חשוב בעבודות בית המקדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 16, 2013 10:19 pm 
Junior

ברור, אם אתה בקיא (היה לי הרושם שדי הרבה), לעתיד לבוא לא יהיה צורך בהקרבת קרבנות בשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 16, 2013 10:26 pm 
Junior

הכל נכון, אבל זה לא בגלל הסיבות המטופשות שגארי אומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 16, 2013 10:27 pm 
Junior

לא בדיוק, היהדות רואה בנטילת נפש מעשה פסול עקרונית, קלקול מסוים גרם ל"נפש הבהמה" לרדת בדרגה.,

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 16, 2013 10:34 pm 
Junior

בסדר, אבל איך זה קשור לזה שהאדם הוא אוכל עשב ולא בשר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 16, 2013 10:36 pm 
Junior

בספר בראשית מבואר (ציטוט חפשי): "הנה נתתי לכם כל עשב לאכלה" במובן של "רק"), מדובר בענין ארוך אבל אין חולק על כך שהעולם נברא באופן שהאדם יהיה רק אוכל עשב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 16, 2013 11:07 pm 
Sophomore

גינות מיכאל כתב:
ברור, אם אתה בקיא (היה לי הרושם שדי הרבה), לעתיד לבוא לא יהיה צורך בהקרבת קרבנות בשר.

בקיא ביחס למי?
בכל אופן,יש גם דעות שגם לעתיד לבוא יהיו קורבנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 17, 2013 12:00 am 
Hall of Famer

מעניין מה שגינות אומר.
יורופסקי גם מצטט קצת מהתנ"ך בהרצאה שלו, וגם אומר שמבחינת המבנה הגופני של בני האדם, אנחנו מתאימים להיות אוכלי עשב ולא אוכלי בשר.

עוד משהו שלא רשמתי, אבל בהקשר ה"מכירתי" או "מיסיונרי" של ההרצאה, מכיוון שהוא מודע לכך שמעבר לאורח חיים טבעוני הינו קיצוני מאוד, חלק ניכר מההרצאה (אני משער סביבות 20 דקות מתוך 90 דקות? אולי יותר?) מוקדש ל"היי אני טבעוני, מה אני אמור לאכול עכשיו?".

יש צידוק אחד שהוא לא הצליח להתמודד איתו בהרצאה, וזה שבשר וחלב זה נורא נורא נורא נורא טעים. הוא אפילו מודה בזה בעצמו.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 17, 2013 12:21 am 
Junior

גינות, תחכים אותי.

ושמחת בחגך, אין שמחה אלא בבשר ויין.
בשר של מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 17, 2013 12:24 am 
Hall of Famer

בשר טופו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 17, 2013 12:35 am 
Junior

דובי, לא הבנת אותי, דיברתי על האוטופיה היהודית, חזון אחרית הימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 17, 2013 12:42 am 
Junior

באחרית הימים הגוף הגשמי יהיה כמו היום? (על פי המפרשים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 40 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: