נו, ברור שהאנטי הוא לא כלפיך. אני לא מכיר אותך בכלל, ואין לי דבר נגדך. האנטי הוא כמובן גם לא נגד המציאות. האנטי הוא נגד המסר שלדעתך נובע מהמציאות - כלומר, המסר שאומר לא לאכול בשר כי זה אכזרי. ועל כך כבר יכולים לבוא טיעונים שונים ומשונים שאת רובם אתה מן הסתם מכיר.
מבחינתי, ואין לי מושג אם הדיסוננס הקוגנטיבי מדבר מגרוני או לא, הטיעונים המשכנעים ביותר הם:
א. אין כמו סטייק, כאילו באמת, אין כמו סטייק. ובגלל שאני לא צבוע, או לפחות מנסה לא להיות צבוע אני מודה - מבחינתי זה הטיעון המנצח באמת. או אם תרצה, הטיעון שיוצר את הדיסוננס הקוגנטיבי
ב. אם המוסר הוא תועלתני בעיקרו, אין שום בעיה באכילת בשר. בשביל שתהיה בעיה באכילת בשר ובאכזריות כנגד אותן חיות, המוסר צריך להיות מוגדר כלא תועלתני וגם כלא דתי (כי רוב הדתות מתירות אכילת בשר), מה שהופך את כל הסיפור לקצת בעייתי.
ג. ההיבט הבריאותי (וכן, אני יודע שיש צדדים לכאן ולכאן, קראתי מספיק בשביל לדעת גם על החיוב וגם על השלילה)
ד. בגלל כל מיני טענות על כך שדווקא הטבעוניים\צמחוניים מזיקים יותר לסביבה, כמו למשל כאן
http://paleodietlifestyle.com/vegetaria ... vironment/http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... -meat.html,
אם כי האמת היא שדי ברור לי שיש גם כאן צדדים לכאן ולכאן, עם כל מיני נושאים כמו גז מתאן וכאלה. אבל לך תדע, אולי הדיסוננס שלי גורם לי לרצות להאמין דווקא לצד השני. ואולי זה בכלל לא חשוב לי בגלל א' ב' ו-ג'.
HAVING SAID THAT, אני מסכים בדבר אחד - לראות חיות נשחטות הוא לא דבר נעים, אלא אם כן אתה סאדיסט. בשבילי למשל, זה לא דבר נעים ולכן אני לא מכלה את זמני בצפייה בדברים האלה. ראיתי סרטון או שלוש בחיים, וזהו, מספיק. קלטתי. זה מגעיל ואף אכזרי. וכל הגועל והאכזריות האלה, לא עונים על שלוש השאלות ששאלתי לעיל. אין פה עניין של הסתרת מידע בעיניי - אבל למה אני צריך לראות את זה אם לא בא לי? שהקירות יהיו שקופים? למה? מי שרוצה לדעת יידע, ובינינו, גם רוב מי שלא רוצה לדעת נחשף מספיק לתעמולה טבעונית בשביל לדעת. אחרי הכל, כל מה שצריך הוא וידאו אחד וכמה סטילס. להכריח את הקירות להיות שקופים, זו בעיניי חוצפה, וזכותם של בתי המטבחיים לעשות מה שבא להם בעולם חופשי ומתוקן.
ושוב , HAVING SAID THAT, ולמרות למרות כל האמור, אני גם לא בעד אכזריות מן הסתם, אין לי שום עניין להתאכזר לחיות. אבל מכאן ועד להיות צמחוני או טבעוני? ממש אבל ממש לא.