סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 8:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מאי 26, 2013 8:01 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
האמת גם אני מאוד אהבתי סטייקים, והמבורגרים ופרגיות..
גם אצלי זה היה החסם הכי משמעותי - ולהפתעתי שוויתרתי גילתי שזה ממש לא חסר לי.

על כל פנים ב+ג+ד זה בהחלט הדיסוננס הקוגנטיבי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2013 8:02 pm 
Hall of Famer

או שלא. מה שיפה בדיסוננס קוגנטיבי טוב, הוא שאתה באמת באמת באמת מאמין בפיתרון. מבחינתי, התועלתנות היתה הגיונית עוד לפני שחשבתי על צמחונות, ואם היא פותרת את הצמחונות אז יופי ואדרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2013 8:43 pm 
Sophomore

מרפרוף של שניה בערך שהבאת ובורות מוחלטת בנושא - יש הבדל בין תועלתנות ל"מטרה מקדשת את האמצעים"?
השארת לי לא-מעט חומר קריאה לזמנים חופשיים יותר.תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2013 9:19 pm 
Hall of Famer

אמיר שפירא כתב:
עמירם, הדברים שלך לא ברורים לי. אם זו השגרה במשחטות, אז למה שלא ישדרו אותה? אם זה כ"כ ברור וידוע, לא צריכה להיות שום רתיעה מפרסום של זה. סרטים כמו המסור זוכים להצלחה מסחררת, כך שגם טיעון הגועל לא רלוונטי. וגם זה לא טוב לעיניים שלנו, אז זה גם לא צריך להיות טוב לקיבה שלנו וקל וחומר שאנחנו לא צריכים לממן את זה.
אני טוען שאם הדברים הללו היו מתפרסמים בפריים טיים, אחוז הטבעונים היה גדול בהרבה, שלא לדבר על צמחונים.

עד כמה שבדקתי בפעם האחרונה, המטרה של התוכנית של כלבוטק היא לא להעביר אנשים להיות טבעוניים, אלא זו תוכנית תחקירים שמטרתה לחשוף שערוריות כאלו או אחרות. שחיטה של בקר בבית מטבחיים זו לא ממש חדשה מסעירה או "שערוריה" במובן המקובל של המילה (בניגוד למובן הטבעוני של המילה).
השערוריה שנחשפה בתוכנית היא שעובדים פעלו בניגוד להוראות הקיימות בכל הקשור לטיפול בבעלי חיים בבית המטבחיים, והתעללו בחיות. אני מסכים בהחלט שכל העניין כשלעצמו קצת מוזר (אחרי הכל, הסוף של כולן זהה) אבל כן יש בזה היגיון מסוים, מכיוון שגם אם תפקידם של העובדים הוא לשחוט, אין להם זכות להתעלל בחיות טרום השחיטה.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 12:53 am 
Hall of Famer

באדיבות לינק של גיל אייל בפייסבוק - חלב אם טבעוני=רמדיה

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/ ... ther-dies/

שם הלינק בעצמו כבר מספר את רוב הסיפור. נגיד רק שההורים נידונו לחמש שנים בכלא בגלל ההזנחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 6:57 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מה שנאמר לי באמת זה שטבעונים עדיין חייבים לקחת כדורי B-12 ושזה בערך הדבר היחיד שאין אפשר להשלים בתזונה טבעונית. אמיר מן הסתם יכול לפרט יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 8:25 am 
Hall of Famer

B-12 זה הרכיב התזונתי היחיד שלא קיים בכלל במזון מהצומח (התוסף מיוצר מפטרייה כלשהי). יש גם רכיבים שקיימים במזון מהצומח אבל במינון ובזמינות כזו שצריך לאכול ערבות שלמה של פטרוזיליה ושקים של עדשים כדי להשלים מה שביצה, מנת חזה עוף קטנה וכוס חלב יכולים לתת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 12:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
דרך אגב, לאור כותרת הת'רד חיפשתי ולא מצאתי שתנובה קראה לרצוח ולאנוס אנשים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 1:28 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
שפירא, החיות סובלות (ותכל'ס, הייתי מעדיף שהן לא יסבלו, אבל זה לא כזה חשוב לי), אבל לסבל שלהן (כך לפחות אני רוצה לחשוב, וכך יגיד גם שיקול המוסר התועלתני) אין משמעות של ממש עבורי.
בהגדרה שלי למוסר - המשפטים הללו לא מוסריים. אני מקווה שאנשים רואים כאן שהתמיכה כאן באכילת בשר מתבססת על טיעונים "זה טעים לי" ו"אין משמעות לסבל של בעלי החיים". הטיעונים הנגדיים מגוונים וחזותיים הרבה יותר, הם עמוקים יותר, מאומתים, מתבססים על המציאות ומבטאים חמלה ואמפתיה.

ראי שעל הקיר כתב:
השאלה הייתה אלי? אם כן, אני לא טוען שום דבר על האישה והשוחט. אני כן טוען שיש הרבה קווים מקבילים בין טיעוניך לבין טיעוני מתנגדי ההפלות, הם תקפים בעיני באותה מידה, וגם בהפלות יש אלמנט של כאב וסבל בדרך למות העובר. ההבדל היחיד הוא שאתה מסכים עם האחד ולא מסכים עם השני, וכמו שאתה טוען שכשמעמידים את הנוחות של נורטון מול סבל החיה זה לא טיעונים שווים - מתנגדי ההפלות טוענים שעם כל הכבוד, רווחתה ונוחותה של האישה לא עומדים כטיעון מול חיי האדם-לעתיד והסבל שנגרם לו בדרך למותו.
ובכלל, ראית סרטוני גרידה לפני שגיבשת דיעה? (גינות, תן לו בלינק.)
השאלה לא הופנתה אליך. יפה מאוד שמצאת קווים מקבילים, אני בטוח שנוח לך להסיט את הדיון מהמציאות של בעלי החיים, אבל אתה טועה בנקודה בסיסית. אני ועולם הערכים שלי הם חסרי תועלת ואפסיים לעומת המציאות הזו. דעתי בנוגע הפלות, רצח בתוך המשפחה, הומוסקסואליות ושלל סוגיות ערכיות אחרות היא רלוונטית כדי להפריך את הדעות שלי, אבל לא את העובדות של מה שקורה בפועל. אני מזמין אנשים לא לסמוך על דעתי, אלא לצאת למסע של מחקר וגילויים על מה שקורה לחיות הנאכלות. האם עולם הערכים שלהם, הפנימי, מסתדר עם מה שקורה במשקים המתועשים או לא.

גינות מיכאל כתב:
אמיר שפירא כתב:
אז למעשה אתה טוען שאישה שעוברת הפלה היא כמו שוחט?

1. וואו, אתה שבוי בדעתך בצורה כה קיצונית, אשכרה אצל חלק כה גדול מבני האדם השאלה האם לדעתך אדם ההורג עובר, הוא (גרוע) כמו מי שאוכל בשר, היא השאלה הנכונה.

2. היות ומה שעשיתי כעת הוא מבחינתי דמגוגיה שגויה ושנואה בעיני, אני מגלה דעתי שעשיתי זאת לא כשירות לדעתי העקרונית נגד הפלות אלא רק כחלק מדיון השחיטה. (וגם זאת רק לבקשת ראי).
1. תקרא שוב את המשפט שציטטת: קודם כל, יש שם סימן שאלה. אני לא קבעתי כלום, אבל עלתה שאלה הגיונית בעקבות הדברים שאתה כתבת קודם לכן. בשום שלב לא טענתי שאוכל בשר הוא שופך את דם החיות. אני כתבתי שוחט, אתה תרגמת לאוכל בשר. אני לא מסכים עם זה. אוכלי בשר הם לא שוחטים, אלא הם אלה שמממנים את השחיטה בעקיפין.

2. אז כמו שכתבתי על התגובה של נורטון, אני מקווה שאחרים רואים את ההתנהלות שאתם בוחרים בה כדי לתמוך באכילת בשר. אם אתה חושב שהטיעון שלך הוא שגוי ושנוא, אז חבל שאתה משתמש בו. אני לא חושב שזה דמגוגי להראות לאנשים מה קורה לבעלי החיים במשקים. אותם אנשים שצריכים לראות את זה הם אלה שניצבת בפניהם הדילמה האם ליהנות מהאוכל או להפסיק לשלם על מה שקורה מאחורי הקירות של "אדום אדום".

התותח המפוברק כתב:
אמיר שפירא כתב:
עמירם, הדברים שלך לא ברורים לי. אם זו השגרה במשחטות, אז למה שלא ישדרו אותה? אם זה כ"כ ברור וידוע, לא צריכה להיות שום רתיעה מפרסום של זה. סרטים כמו המסור זוכים להצלחה מסחררת, כך שגם טיעון הגועל לא רלוונטי. וגם זה לא טוב לעיניים שלנו, אז זה גם לא צריך להיות טוב לקיבה שלנו וקל וחומר שאנחנו לא צריכים לממן את זה.
אני טוען שאם הדברים הללו היו מתפרסמים בפריים טיים, אחוז הטבעונים היה גדול בהרבה, שלא לדבר על צמחונים.
עד כמה שבדקתי בפעם האחרונה, המטרה של התוכנית של כלבוטק היא לא להעביר אנשים להיות טבעוניים, אלא זו תוכנית תחקירים שמטרתה לחשוף שערוריות כאלו או אחרות. שחיטה של בקר בבית מטבחיים זו לא ממש חדשה מסעירה או "שערוריה" במובן המקובל של המילה (בניגוד למובן הטבעוני של המילה).
השערוריה שנחשפה בתוכנית היא שעובדים פעלו בניגוד להוראות הקיימות בכל הקשור לטיפול בבעלי חיים בבית המטבחיים, והתעללו בחיות. אני מסכים בהחלט שכל העניין כשלעצמו קצת מוזר (אחרי הכל, הסוף של כולן זהה) אבל כן יש בזה היגיון מסוים, מכיוון שגם אם תפקידם של העובדים הוא לשחוט, אין להם זכות להתעלל בחיות טרום השחיטה.
אני לא חושב שהתפקיד של כלבוטק הוא לגרום לאנשים לעבור לטבעונות, אבל היא בהחלט צריכה לחשוף את המציאות בפני אנשים ולתת להם את הכלים להתמודד עם אותה מציאות. בפועל, כלבוטק בחרה לצנזר את החלק המהותי של התחקיר, ובכך מנעה מהציבור לעמוד מול מה שקורה בפועל. היו תגובות חריפות בעקבות התחקיר, שבו ראו את ההתעללות "הקלה" ביותר, אבל ברגע שהדברים הסאדיסטיים, הברוטליים והקיצוניים באמת התקיימו כלבוטק חששה לפקוח לציבור את העניים. אם התגובה נגד תנובה הייתה כה משמעותית אחרי התחקיר ששודר, תאר לך מה היו התגובות אם אנשים היו רואים את הסרטון ששמתי כאן קודם. אם אנשים היו בוחרים בטבעונות לאחר מכן, זו רק הייתה התגובה המתבקשת, ולא משהו שכלבוטק כיוונה אליה. הזיכוך הזה מיותר, והוא לא מתקיים באף אחד מהתחקירים האחרים של התוכנית הזו. מעניין למה.

ראובן כתב:
מה שנאמר לי באמת זה שטבעונים עדיין חייבים לקחת כדורי B-12 ושזה בערך הדבר היחיד שאין אפשר להשלים בתזונה טבעונית. אמיר מן הסתם יכול לפרט יותר.
בי12 לא נמצא בעולם החי וכבר כמעט גם לא בעולם הצומח. מדובר בבקטריה שצומחת בתנאי זוהמה קרוב לאדמה. עקרונית, בעבר האדם חי מתזונה מהקרקע, ללא ריסוס וללא היגיינה, ולכן הוא היה צורך את זה. עם השנים וההתפתחות, נפגעה היכולת הטבעית לספוג את זה, ולכן יש הרבה אנשים עם חוסר בבי-12. עוד כשאכלתי בשר היה חסר לי בי-12, ובעצה עם הרופאה האישית שלי החלטתי לקחת תוסף טבעי של זה (ביחד עם חומצה פולית שעוזרת לספיגה במערכת הדם). הבעיה החמורה כיום היא לא צריכה של בי-12, אלא ספיגה שלו. כמו כן, גם הפרות והתרנגולות בתעשיית הבשר כבר לא ניזונות מבי-12, כי הן לא חיות בצורה הטבעית להן. מה שקורה הוא שמזריקים להם בי-12 (כמו לבני אדם), ולמעשה אין שום יתרון באכילת בשר כדי להשיג בי-12. זה נכון שהגוף שלנו סופג מבשר יותר מאשר מירקות, אבל זה נכון גם לגבי הדברים הרעים בבשר: כולסטרול, חלבון מן החי, שומן רווי, הורמונים, סטרואידים, אנטיביוטיקה.
ממליץ לקרוא: http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1774136
בי-12 על קצה המזלג מד"ר עדיאל תל-אורן, רופא ישראלי שעזב לארה"ב: http://www.youtube.com/watch?v=OnFJiLKdGb8

בהקשר של המקרה הזה - חשוב מאוד לא לזלזל בערכים של בי-12 במערכת הדם. מדובר במרכיב חשוב מבחינה בריאותית, ולצערי יש אנשים שמתעלמים מזה. מי שמתנהל ככה פועל בחוסר אחריות משווע, בדיוק כמו בנאדם שלא נמצא במעקב אחרי ערכי הכולסטרול שלו. הפתרון של מחסור בבי-12 הוא פשוט, ואין צורך להיבהל מכתבה אחת. אני מכיר תזונאית קלינית מבית חולים בירושלים שמגדלת תינוק טבעוני והוא בריא מאוד (הייתה טבעונית כמובן בשלבי ההריון וההנקה). פרופ' קרסו אמר בערוץ 22 שיש לו נכדה בת שנה וחצי שהיא טבעונית, והיא בריאה מאוד. וכאמור - ענייני בריאות לא נקבעים לפי מקרה בודד (בטח לא שמביע חוסר אחריות מוחלט).

אם מישהו רוצה לדעת קצת יותר על ההשפעות של הבריאות על התחלואה והתמותה בעולם המערבי - היכנסו להרצאה של הרופא האמריקאי: http://youtu.be/IV-mlTfM070

ראי שעל הקיר כתב:
דרך אגב, לאור כותרת הת'רד חיפשתי ולא מצאתי שתנובה קראה לרצוח ולאנוס אנשים.

אז כנראה שלא שמעת, אז רצוי לדעת ולהכיר את מה שתנובה אמרה לבית המשפט:

"בעוד שצרכן של מוצרי צריכה אחרים יכול לסבור שייצורם אינו כרוך בגרימת סבל ופגיעה לעובדים המשתתפים בכך, צרכן של מוצרי בשר אינו יכול להניח הנחה דומה לגבי בעלי החיים שמבשרם הם מופקים, שהרי שחיטה מעצם טיבה גורמת לבעלי החיים סבל וצער קשים".

"אין שום סיבה להניח כי הנזק הנטען של 'זעזוע עמוק, כעס, גועל ועצב' לא היה נגרם לצרכנים גם אילו תועד והוקרן הנוהל האלים הרגיל והתקני הננקט כלפי בעלי החיים בעת שחיטתם, אשר אין חולק כי הוא מותר על פי הדין".

"די להזכיר כי על מנת לשחוט את בעלי החיים הם מוכנסים, כשהם בהכרה מלאה ולעתים גועים באימה, למתקן הקרוי 'תא עקידה', בו נלחצות אל גופם ואל ראשם זרועות התופסות אותם בכוח. לאחר מכן הם נהפכים יחד עם התא ב-180 מעלות, ובעודם מוחזקים כך נחתך צווארם והם מדממים עד אובדן הכרה. לא יכול להיות חולק כי שידור סרטון המתעד פעולות 'תקינות' אלה היה גורם למרבית צרכני הבשר הצופים זעזוע, אף שמדובר בהתנהגות חוקית למהדרין".

"מידע מסוג זה הוא בדיוק המידע שצרכניהם מעוניינים שיוסתר ויורחק מהם. זאת, על מנת לאפשר להם ליהנות מהמוצר ולענג את חיכם תוך הדחקת המחשבה כי תענוג זה כרוך בגרימת סבל ליצור חי".

ציטוט:
לשם המחשה מוזכר במסמך סרטון "מתיחת נקניקיות החזיר", ה"מתעד את תגובותיהם של קונים בסופרמרקט כאשר הם עוברים ליד דוכן בו מוצעות להם נקניקיות חזיר טריות. הם מכרסמים בהנאה את הנקניקיות המוגשות להם לטעימה, אך כאשר מפעיל הדוכן מכניס לנגד עיניהם חזרזירון חי לתוך קופסה המוצגת להם כמכונת היצור של הנקניקיות, על מנת לספק להם נקניקיות נוספות, הם מגיבים בזעזוע, גועל ואף תוקפנות".

לטענת החברה, המתיחה "מוכיחה כי די בחשיפת צרכני מוצרי בשר להליך מדומה 'נקי' לחלוטין (נטול דם וגעיות שבר, בלא מראות קשים של שחיטה) של הפיכת בעל חיים לנקניקייה על מנת לגרום להם זעזוע עמוק, כעס וגועל. ההליך הרגיל והתקני שעוברים בעלי חיים הנשחטים בבית מטבחיים הוא אלים ומזעזע הרבה יותר מהכנסת בעל חיים לתוך תיבה סגורה וסיבוב ידית הקבועה בצידה".
הסרטון:
http://youtu.be/848Wx3Ta62A

http://www.haaretz.co.il/news/science/. ... -1.2023754

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 1:38 pm 
Hall of Famer

לאור התשובה שלך לטענתי שלא מצאתי היכן תנובה קראה לרצח ואונס אנשים, חיפשתי בציטטות שלך וגם שם לא מצאתי שתנובה קראה לרצוח ולאנוס אנשים.

ודאי שאני מוצא קווים מקבילים וגם צביעות לא קטנה. למעשה הטיעונים הם זהים לחלוטין, למעט זה שחלק מלמתנגדי ההפלות יש גם מניעים דתיים. אתה טוען שלי נוח? תראה כמה לך נוח להתחמק מהשאלה שלי שהיא טיעון מקביל בדיוק, ועד עכשיו למרות ששאלתי אותה כבר 4-5 פעמים לא ענית לה. יש הרבה אנשים בעולם שהתנגדותם להפלות היא בדיוק באותו להט שאתה מתנגד לאכילת מוצרים מהחי, אם לא יותר, כי כאמור יש כאן גם אלמנט דתי לפחות אצל חלקם (אם כי לאור התמיכה באיש שמסית לרצח ואלימות קשה בשם המטרה, אני כבר לא בטוח שיש שוני גדול גם כאן).

ננסה שוב, פעם חמישית או שישית.
האם אתה חושב שלאור זאת ראוי ואפילו רצוי להראות גרידות בשידור חי או בפריים טיים טלויזיוני, או להוציא טיולי בית ספר שיצפו בהפלות בעיניהם ורק אז יגבשו את דעתם בנושא?
האם בנושא הזה עשית את מה שאתה מטיף לו בנושא החיות, כלומר יצאת למסע מחקרי כולל צפייה בכל החומרים, לפני שגיבשת את דעתך?
לא שאלות מסובכות.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' מאי 28, 2013 1:43 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 1:43 pm 
Hall of Famer

שפירא, עוד מעט אקרא את ההמשך. אבל מכיוון שהטיעון הראשון הוא כלפיי, אז אני חוזר ואומר - לא. הטיעונים שלך מבוססים על כהגדרתך "ההגדרה שלך למוסר". שהוא בעיניי מושג אמורפי ודי קלוש בעיקר. הטיעון שלי מתבסס על עמדה פילוסופית ידועה ומובהקת (כאמור, תועלתנות, רולס, תקרא קצת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 2:21 pm 
Hall of Famer

אמיר שפירא כתב:
עקרונית, בעבר האדם חי מתזונה מהקרקע, ללא ריסוס וללא היגיינה, ולכן הוא היה צורך את זה

נובמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 3:23 pm 
Sophomore

אורן, אתה מוזמן לכתוב לנו על בי12. בלי ציניות, אני אשמח להבין איפה הטעות ומה הדבר הנכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 3:28 pm 
Hall of Famer

אם הבנתי נכון את טענתך המצוטטת, אתה טוען שבעבר האדם היה סופג את ה-B-12 ישירות מן הקרקע. ובכן, לא.

בטבע, ה-B-12 הוא תוצר של פעילות בקטריאלית שמתרחשת, בין השאר, במערכות עיכול של בעלי חיים (לא במערכת העיכול האנושית!), ומשם היא מגיעה לרקמותיהם - הרקמות שהאכזריים מבינינו צורכים. זו הדרך היחידה שבה אדם יכול לצרוך B-12 שלא באמצעות תוספי מזון או זריקות(שמבוססים על גידול של אותה בקטריה במעבדה).

לגבי זה שהספיגה באמצעות מערכת העיכול לא תמיד טובה - זה נכון מאוד. אצל חלקנו. נפוץ במיוחד אצל יהודים אשכנזים. אבל הקשר לאורח החיים המודרני איננו יותר מהשערה לא הכי מבוססת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 8:07 pm 
Sophomore

אני אדייק את זה: בעבר האדם בין היתר היה אוכל ירקות ופירות שגדלו על האדמה. הם לא רוססו ולא נשטפו עם סבון, והאדם היה מקבל עם הבקטריה בי12 ביחד עם האוכל. הוא היה צורך את זה. לא טענתי שהירקות עצמם מגדלים את זה או משהו בסגנון. מדובר בחיידק שתנאים סטריליים הורגים אותו, כמו סוגים אחרים של בקטריות. זה מידע ששמעתי מרופא ותזונאית. אם זה לא מדויק, אשמח לדעת.
בקטע ששמתי קודם (של ד"ר תל-אורן, שוב - http://youtu.be/OnFJiLKdGb8 ), הרופא טוען שגם מערכת העיכול האנושית מייצרת את זה. הוא טועה?

ואגב, כאמור גם לבעלי חיים במשקים המתועשים חסר כיום בי12 והם מקבלים אותו בזריקה, כך שמה כתבת בהמשך היה נכון בעבר, אבל כיום הוא לא מדויק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 8:23 pm 
Hall of Famer

החיידק איננו B-12. הוא מייצר אותו. למיטב ידיעתי, זה לא יכול לקרות בצמחים. עם או בלי סטריליזציה.

וכן, לא אופתע אם יש כל מיני תזונאים שמספרים כל מיני סיפורים כאלה, בד"כ הם כרוכים בסיפורים על כך שפעם לא היה צורך בחיסונים ושהחיים הטבעיים והבריאים הספיקו (הספיק כדי שהמעטים ששרדו את השנה הראשונה לחייהם יוכלו למות מזיהומים בגיל חמישים).

לא יודע מה אומר התל-אורן הזה (מעניין מאיפה השם), אבל אם הוא אכן טוען כך, הוא יוצא דופן, יחיד ומיוחד במינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 8:37 pm 
Sophomore

אורן, כתבתי בעצמי "לא טענתי שהירקות עצמם מגדלים את זה" :) אני לא מערער על מה שאתה כותב. כשהיינו אוכלים את הירקות, אז היה עליהם בי12. לא עברתי טיפול אצל ד"ר תל-אורן, אבל לפי מה שהצלחתי להבין לא מדובר באיזה תמהוני. הוא הקים ארבע קליניקות בארה"ב ונותן סיוע וייעוץ לתזונאים מהארץ ומארה"ב. הוא מגיע מדי פעם לכנסים רפואיים בישראל. אני לא בקיא כ"כ בענף הרפואי, ולא מתיימר לקבוע עד כמה הוא קונבנציונלי.
בכל מקרה, השורה התחתונה היא שגם אכילת בשר לא מבטיחה לאדם שלא יחסר לו בי12 - עובדה שאני נאלצתי לקחת את התוסף (ללא כימיקלים).

והדבר הזה עולה פעמים רבות בקבוצות טבעוניות. יש אנשים שלא מבינים עד כמה העניין חשוב. עוד לא יצא לי להכיר טבעוני וותיק שלא אומר חד וחלק: חייבים להיות במעקב לגבי הערכים התזונתיים, ובעיקר בי12. אסור לזלזל בזה, מכיוון שהדבר עלול להוביל לפגיעה חמורה בבריאות (וכמו שראינו, אף למוות, למרות שזה מאוד נדיר). זו המלצה גורפת לכל בני האדם, על שלל התזונות השונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 8:43 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נו, אמיר, לא מתאים לך להתנסח בדמגוגיית ה"אני מגנה בכל תוקף למרות שאין בזה שום רע וגם כולם עושים את זה".

אף אחד לא טוען שרק טבעונים צריכים לקחת בי-12, טוענים שלהבדיל מלא-טבעונים, הם *צריכים* לקחת בי-12. דבר שני, אם אתה מסכים שיש כאן צורך בריאותי אמיתי, הסיוג הזה של "למרות שזה מאוד נדיר" הוא מיותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 8:45 pm 
Hall of Famer

אז זהו, שלא היה עליהם B-12. ודאי שלא בכמות הדרושה לנו.

לגבי הנדיר - מוות נדיר, תופעות אחרות שנובעות ממחסור בויטמין הזה דווקא נפוצות למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 8:55 pm 
Hall of Famer

ולגבי "השורה התחתונה", באותה מידה אני יכול לומר שהימנעות מעישון לא מבטיחה לך חסינות מסרטן ריאות, וכמובן שזה יהיה נכון. אז מה, עישון זה בסדר עם סרטן ריאות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 9:20 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
נו, אמיר, לא מתאים לך להתנסח בדמגוגיית ה"אני מגנה בכל תוקף למרות שאין בזה שום רע וגם כולם עושים את זה".
לא הבנתי.

לגבי ההמשך - אני מכיר טבעונים שלא לוקחים בי12 (והם במעקב רפואי, בודקים את ערכי הדם שלהם והכל). הרופאה שלי, שאינה טבעונית, אמרה שיכול להיות שבקרוב אוכל להפסיק לקחת.

אורן, אתה צודק לגבי הסוף. לגבי המשפט הראשון אני שמעתי דברים אחרים מאנשים שאני סומך עליהם, אבל מבחינתי זה לא עקרוני כי במילא כיום המצב שונה.

ראי, טבעוני פעמים רבות לוקח תוסף טבעי של בי12. חשוב לשמור על הבריאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 9:22 pm 
Hall of Famer

אתה כרגיל בת'רד הזה עונה לי בדברים שלא קשורים למה שאמרתי (וזה עוד המצב הטוב, כי לפחות אתה עונה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 9:36 pm 
Sophomore

וזה עדיף על דמגוגיה זולה, את זה אני משאיר לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 9:58 pm 
Hall of Famer

ברור, הסיבה שלא ענית לשאלות על ההפלות היא הדמגוגיה שלי, ולא חס וחלילה זה שמדובר בעניין דומה עם טיעונים כמעט זהים אבל שאתה מאמין בו הפוך, אז מה פתאום להראות סרטים עם מלוא המציאות או להוציא טיולי בית ספר למרפאות הפלות שיראו גרידה וכו'. כלומר, אני מניח שזה מה שאתה חושב (הרי לא טרחת לענות), כי אם היית חושב שכן צריך - לא הייתה לך בעיה לענות "כן".
גם הסיבה שלא ענית לעניין "השורה התחתונה" היא דמגוגיה שלי, ולא חס וחלילה דמגוגיה שלך כמו שלא רק אני ראיתי. מאחר ואני לא מחזיק ממך טיפש, אני מניח שהבנת עוד לפני שכתבת ששאלת הבשר והבי-12 היא שאלה של כמויות וסטטיסטיקה, ושמשפט כמו "השורה התחתונה היא שאכילת בשר לא מבטיחה הימנעות ממחסור בבי-12" היא קשקוש ברמה הסטטיסטית. בדיוק כמו המשפט שלי על עישון וסרטן ריאות. אין "הבטחה", יש כמות מול סיכוי סטטיסטי, בדיוק אותו דבר.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' מאי 28, 2013 10:05 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 10:04 pm 
Sophomore

העניין הוא שכתבתי כמה פעמים שטבעוני צריך לשים דגש על בדיקות כדי שלא יהיה לו חוסר (גם אוכל בשר).

אני בהחלט לא מתכוון לענות להסטת הדיון לעניין הפלות. מוזמן לקרוא לי דמגוג, אבל אני אדבר כאן אך ורק על שחיטת בעלי החיים והסבל הקיצוני שנגרם להם בגלל הנאות גסטרונומיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: