סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 11:09 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 10:12 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
את ההפלות אני מביא כדוגמה לנושא במחלוקת שבו לצד אחד (לטענתו) יש סרטים שמראים את מלוא המציאות, ובתור אחד שטען שהוא בעד מחשבה חופשית, ולראות הכל בלי צנזורה, ולהיחשף לכל האינפורמציה לפני שמגבשים דיעה וכו' וכו' הייתי בטוח שתהייה הראשון לקפוץ ולהגיד "כן, יש לראות את הסרטים, ולהוציא טיולי בית ספר, ולהראות גרידה בפריים טיים בטלויזיה". מתברר שלא. (זאת אומרת, לא באמת הייתי בטוח, ידעתי שלא... וצדקתי).
זה לא חייב להיות הפלות דווקא (ואני בעניין ההפלות דווקא בצד שלך כפי שכבר ציינתי), רק הבאתי את זה כדרך להראות כמה אתה לא באמת "בא להגיש לנו חומר למחשבה" ו"בעד לחשוב ולהיחשף לפני שמגבשים דיעה". וזה הנושא האמיתי, ההפלות הן רק משל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 10:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אמיר שפירא כתב:
התותח המפוברק כתב:
אמיר שפירא כתב:
עמירם, הדברים שלך לא ברורים לי. אם זו השגרה במשחטות, אז למה שלא ישדרו אותה? אם זה כ"כ ברור וידוע, לא צריכה להיות שום רתיעה מפרסום של זה. סרטים כמו המסור זוכים להצלחה מסחררת, כך שגם טיעון הגועל לא רלוונטי. וגם זה לא טוב לעיניים שלנו, אז זה גם לא צריך להיות טוב לקיבה שלנו וקל וחומר שאנחנו לא צריכים לממן את זה.
אני טוען שאם הדברים הללו היו מתפרסמים בפריים טיים, אחוז הטבעונים היה גדול בהרבה, שלא לדבר על צמחונים.
עד כמה שבדקתי בפעם האחרונה, המטרה של התוכנית של כלבוטק היא לא להעביר אנשים להיות טבעוניים, אלא זו תוכנית תחקירים שמטרתה לחשוף שערוריות כאלו או אחרות. שחיטה של בקר בבית מטבחיים זו לא ממש חדשה מסעירה או "שערוריה" במובן המקובל של המילה (בניגוד למובן הטבעוני של המילה).
השערוריה שנחשפה בתוכנית היא שעובדים פעלו בניגוד להוראות הקיימות בכל הקשור לטיפול בבעלי חיים בבית המטבחיים, והתעללו בחיות. אני מסכים בהחלט שכל העניין כשלעצמו קצת מוזר (אחרי הכל, הסוף של כולן זהה) אבל כן יש בזה היגיון מסוים, מכיוון שגם אם תפקידם של העובדים הוא לשחוט, אין להם זכות להתעלל בחיות טרום השחיטה.
אני לא חושב שהתפקיד של כלבוטק הוא לגרום לאנשים לעבור לטבעונות, אבל היא בהחלט צריכה לחשוף את המציאות בפני אנשים ולתת להם את הכלים להתמודד עם אותה מציאות. בפועל, כלבוטק בחרה לצנזר את החלק המהותי של התחקיר, ובכך מנעה מהציבור לעמוד מול מה שקורה בפועל. היו תגובות חריפות בעקבות התחקיר, שבו ראו את ההתעללות "הקלה" ביותר, אבל ברגע שהדברים הסאדיסטיים, הברוטליים והקיצוניים באמת התקיימו כלבוטק חששה לפקוח לציבור את העניים. אם התגובה נגד תנובה הייתה כה משמעותית אחרי התחקיר ששודר, תאר לך מה היו התגובות אם אנשים היו רואים את הסרטון ששמתי כאן קודם. אם אנשים היו בוחרים בטבעונות לאחר מכן, זו רק הייתה התגובה המתבקשת, ולא משהו שכלבוטק כיוונה אליה. הזיכוך הזה מיותר, והוא לא מתקיים באף אחד מהתחקירים האחרים של התוכנית הזו. מעניין למה.

קודם כל אני רוצה להתלהב קצת שאני יודע לערוך ציטוטים. :P 8)
דבר שני, כמו שרשמתי - כלבוטק מטרתה לחשוף פרשיות. שחיטה של בעלי חיים בבית מטבחיים זו לא פרשיה (לפחות לדעת רוב הציבור) אלא מציאות קיימת, בדיוק כמו שבארומה מכינים סנדביצ'ים או שבאבולעפיה מכינים בורקס. הצגה של הסרטון שהצגת קודם הייתה בפירוש מהווה נקיטת עמדה של התוכנית כנגד הנעשה בבתי מטבחיים ובעד טבעונות, ואני לא חושב שזו המטרה של התוכנית. כאמור, הפרשיה היא שעובדים בבית המטבחיים נוהגים להתעלל קשות בחיות טרום השחיטה, וזה אסור על פי החוק.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 10:30 pm 
Hall of Famer

אמיר שפירא כתב:
העניין הוא שכתבתי כמה פעמים שטבעוני צריך לשים דגש על בדיקות כדי שלא יהיה לו חוסר (גם אוכל בשר).

שזו בדיוק הדוגמה למשפט עליו עניתי במשפט סרטן הריאות. האם כדאי שאדם לא מעשן ייבדק גם הוא כדי לשלול סרטן ריאות? כן. כדאי. מה זה אומר על עישון וסרטן ריאות? הכל עניין של כמות וסיכוי סטטיסטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 10:47 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
תותח, תסלח, אחרי עשרים אלף הודעות בפורומים בערך, זה בערך כמו שאני אתלהב מזה שאני מצליח לזהות סולם של יצירה על סמך סימני ההיתק בתווים, או שאמיר יתלהב מזה שהוא מזהה את השחקן הזה עם ה23 על הגב שמוציא לשון כשהוא מטביע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 11:41 pm 
Sophomore

ראי, אם המטרה שלך היא להראות כמה אני דפוק, אז הצלחת, כי אני לא מתכוון להגן על עצמי. אני טוען דבר אחד פשוט - בואו תדעו מה קרה לבעל החיים שאתם אוכלים. רוב האנשים לא ימשיכו לאכול חיות אחרי שיראו את התהליך הנוראי הזה. אנשים רבים לא יהיו מוכנים לקחת חלק במימון התעשייה, למרות שלצערי זה מה שקורה בפועל.
לגבי השאלה השנייה - יכול להיות שלא הבנתי את כוונתך. אם אתה טוען שטבעונות גורמת למחסור בבי12, אז אני לא בטוח בתשובה. יכול להיות שצריכת בשר עוזרת להעלות את ערך הבי12 (כפי שכתבתי, וגם פרטתי שזה קשור לספיגה), אבל הפרות והתרנגולות בעצמן מקבלות את הבי12 בזריקה...

עמירם, תראה את התגובה של תנובה לבית המשפט. אם זה לא מדהים, אני לא יודע מה כן מדהים. אין לי ספק שמדובר בהתקדמות חשובה במאבק על ההסברה. בוודאי ששחיטת חיות היא פרשה שיש לדון בה. התזונה של בני האדם היא שאלה חשובה מכל-כך הרבה סיבות, והדיון עליה הוא הכרחי. בעידן שבו הרבה אנשים לא מודעים למה שקורה במשחטות, בהחלט ראוי לחשוף את זה. ולו מפני לדון בסוגיה - האם שחיטה כשרה היא סבירה בעידן המודרני. רק אתמול סטודנטית שלומדת איתי טענה ששחיטה כשרה היא הטובה ביותר עבור בעלי החיים. כנראה שאנחנו עדיין לא נמצאים בשלב שבו הציבור הרחב מודע לבעיות במשקים המתועשים.
ציטוט:
הצגה של הסרטון שהצגת קודם הייתה בפירוש מהווה נקיטת עמדה של התוכנית כנגד הנעשה בבתי מטבחיים ובעד טבעונות
אין בסרטון שום בעיה, דמגוגיה או סילופים, אלא הצגה של המציאות. אם קטע וידאו כזה הוא תמיכה בטבעונות זה אך ורק בגלל שהמציאות שלנו דורשת מעבר לטבעונות והפסקה של מימון התעשייה האכזרית הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 28, 2013 11:57 pm 
Hall of Famer

מאיפה הפטרניזם הזה שטוען לדעת מה רוב האנשים יעשו. לדעתי למשל, הרבה מאד אנשים (לא יודע מה זה רוב) נחשפו לכל מיני אנונימוס בדיזנגוף סנטר ובכל זאת ממשיכים לאכול בשר.
אגב, אני עדיין מחכה למשנה מוסרית הגיונית ומבוססת מצידך, כנגד המשנה התועלתנית שאני הצגתי (כאמור, במיוחד כשהמשנה שלך, נחשפת לצד ההפלות שקצת מפיל וסותר אותה).
אבל באופן בסיסי ושיטתי כאן בת'רד, אתה מתעלם ממה שלא נוח לך (ואפילו מודה בזה). אני כבר לא יודע איך להגיב, חוץ מלומר, שאני ושאר הקרניבורים לא חייבים כלום לאף חיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 12:34 am 
Hall of Famer

אמיר, אז אני טוען דבר אחד פשוט בחזרה - נאה דורש בנושא שאתה מאמין בו, נאה מקיים בנושא שאתה לא מאמין בו. מאחר ואתה לא מקיים בנושא שאתה לא מאמין בו, עדיף שלא תדרוש בנושא שאנחנו לא מאמינים בו ולא תטיף לנו.
או אתה יודע מה? אם אתה רוצה להטיף לנו, לפחות אל תבוא אלינו בשם הערכים הנעלים שאותם ניסית לייחס לעצמך, כל החירטוט בעניין המחשבה, הלימוד, הצורך לראות ולהראות הכל לפני שמגבשים דעה. הדעה שלי כבר מגובשת, כמו הדעה שלך בנושאים אחרים שבהם אתה לא מוכן שיהיה מה שאתה דורש כאן. הרי גם הצגת גרידה בפריים טיים זו הצגה של המציאות.
תהייה גבר ותגיד את האמת האמיתית והמזוקקת שלך - "על הזין מחשבה חופשית וללמוד הכל ולראות הכל, זה לא נכון בנושאים שאני לא מאמין בהם. פשוט תהיו טבעונים כבר יא מנאייק".

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' מאי 29, 2013 12:42 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 12:35 am 
Hall of Famer

כוס אמק הפורום הזה וחוסר היכולת להעניק לייקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 12:58 am 
Hall of Famer

אה, כן. עוד משהו. בדרך לאמירת האמת המזוקקת שלך, כדאי גם שתנער חוצנך ממי שמטיף לרצח ואונס בשם המטרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 1:09 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
שתנער חוצנך

:bra_vo: :bra_vo: :bra_vo:
אגב, הרמב"ם בהקדמתו למשנה תורה משתמש בביטוי כ: "קמתי לעשות מעשה". (ולא כמקובל, התנער או הסיר אחריות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 1:38 am 
Sophomore

נורטון, אני אומר דברים שאחרים כבר אמרו לפני, ואני מבסס את החזרה הזו על סמך מה שאני רואה בתקופה שאני מבצע הסברה על טבעונות.
להיחשף לפעילים של אנונימוס ברחוב לא שקול לזה.
בכל מקרה, אתה בוחר לקרוא לכיף שלך גישה מוסרית. תועלתנות יכולה לבוא לידי ביטוי בשלל עיוותים מוסריים, שחלקם התבצעו לאורך ההיסטוריה. האם אין גבול למה שהאדם יכול לעשות כדי להשיג תועלת לפי דעתך? האם מותר להתעלם מועדות הלסינקי כדי למצוא במהרה תרופה? לאחרונה היה פרק בעובדה על רופא שהוא מנהל מחלקה בבי"ח בירושלים, ששיתף פעולה עם חברת תרופות והצליח למנוע מהם להתמודד עם ועדת הלסינקי. לא מוסרי ולא יכול להיות מוסרי. בכל מקרה, סבל הוא סבל, וברור לכל מי שרואה שחיטה שבעל החיים עובר שם ייסורים קשים. תקרא לזה מוסר, אל תקרא לזה מוסר, אין ספק שיש כאן עיוות. סיטואציה שנראית הרבה יותר סדיסטית מאשר סבירה. לא סתם אנשים לא רואים את זה.

כן, אני מודה שוב - אני לא אתייחס לעניין הפלות. אם אתם רוצים, תפתחו שרשור נפרד על הסוגיה הערכית והעקרונית הזו, ויכול להיות שיתפתח שם דיון מעניין. הנושא הזה נדחף לכאן בציניות מגעילה, שבאה בניסיון להצדיק את ההתעללות בבעלי החיים. אני ראיתי מספיק דברים קשים, ואעמוד גם בסרטונים של הפלות, למרות שהמפרסם עצמו כתב שמדובר בדמגוגיה שגויה ושנואה. כמובן שיש גם את העניין שאני לא מממן הפלה של אף אחד (ומי שאוכל בשר מממן שחיטה), ההתעלמות האלגנטית מזכות האישה על גופה, חוסר הוודאות של הסבל ועוד.
ציטוט:
אני ושאר הקרניבורים לא חייבים כלום לאף חיה
אני שמח שאתה מתעקש לכתוב משפטים כאלה, כדי שאנשים יעשו את החיבור של תומכים באכילת בשר בשרשור הזה. אין לי ספק שאתה חושב שאתה לא חייב לבעלי החיים כלום, אין לי ספק שהסבל שלהם לא מזיז לך וכנראה שהתועלתנות היחידה שאתה מוצא בעניין היא ההנאה הגסטרונומית שלך. אז כמו שאמרו חכמים ממני: לא מבלים עם שפיכות דמים.

אני מקווה ומאמין שהמסר הזה יחלחל. זה ייקח זמן, אבל יש לי את הסבלנות. הבעיה היחידה היא שבכל יום מושמדים אלפי בעלי חיים באכזריות. אני מקווה שאנשים שמשלמים על התעשייה הזו ייקחו על עצמם לגלות על מה ולמי הם משלמים.

ראי, אתה מניח הנחות לחינם, לא ברור על מה אתה מבסס אותן חוץ מאשר על הרצון הנואש שלך להסיט את הדיון מסבל בעלי החיים. אני תמיד מעודד אנשים לדעת. אם מישהו בעד הפלה, אז שיברר מה ההשלכות שלה. אם מישהו מתנגד להפלה, כנ"ל. אם מישהו בעד שחיטה, כנ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 1:51 am 
Junior

אמיר שפירא כתב:
אני ראיתי מספיק דברים קשים, ואעמוד גם בסרטונים של הפלות, למרות שהמפרסם עצמו כתב שמדובר בדמגוגיה שגויה ושנואה.

סליחה? ההתניה הכאילו אגבית הזו, פשוט בזויה, המפרסם עצמו כתב שמדובר בדמגוגיה שגויה ושנואה בהתייחסו באופן ישיר למה שעשית אתה.

למרות שהמפרסם מגיע מחברה בה דברים כאלו מצויים לעיתים, הוא סולד מאוד מהלעטה של מראות זוועה/הפחדה/הילוך אימים, כניסיון לקבוע זאת כחזות הכל (תרתי משמע), דבר הפוגע ומחליש מאוד כל אפשרות לדיון שפוי, ואגב לידיעתך, גם פוגע אנושות בסיכוי לשכנע מישהו בצדקת הטענה.

נערך לאחרונה על ידי גינות מיכאל בתאריך ד' מאי 29, 2013 1:56 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 1:56 am 
Hall of Famer

לא לא, לא תתחמק, שפירא. אתה זה שמסיט את הדיון. הדיון הוא לא הפלות מול בעלי חיים, כבר אמרתי, ההפלות הן רק משל. משל לדרישת "הקירות השקופים" שלך. משל לדרישות שהכל יהיה גלוי ללא צנזורה בפריים טיים, שיוציאו טיולי בית ספר, כי אחרי שיראו ישנו את דעתם וכו' וכו'. מאחר ואתה לא באמת מוכן לזה בנושא שדעתך מנוגדת אליו (הרי לא הייתה לך בעייה פשוט לומר "כן, שיראו בפריים טיים, שיוציאו טיולי בית ספר" אם היית עקבי בערכים שבשמם כביכול באת בדרישות האלה) אז ודאי תבין שאנחנו לא מוכנים לזה בנושא שדעתנו מנוגדת אליו. ככה זה. אתה לא רוצה שיראו גרידה בשידור פריים טיים או יוציאו טיולי בית ספר לראות גרידה במרפאות הפלה, ואני לא רוצה שיראו שחיטה בפריים טיים ויוציאו טיולי בית ספר למשחטות. אז תגיד שאני מתעלם, דיסוננסי, מגבש דיעה בלי שראיתי? כן, בדיוק כמוך. אתה בכלל לא בפוזיציה לבוא בדרישות שאתה עצמך לא מוכן לקיים, אין לטענות שלך כל תוקף כי אתה עצמך לא עומד בהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 2:05 am 
Hall of Famer

אה, כן. וכדאי שתנער את חוצנך ממי שמסית לרצח ואונס בשם המטרה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 2:16 am 
Sophomore

ראי - תקרא את סוף ההודעה הקודמת שלי לפני שאתה תוקף סתם. אם זה כ"כ עקרוני לך, ואתה חושב שהדבר צריך להיות משודר בפריים טיים, לך על זה. אני לא אהיה זה שיעמוד מנגד ויתנגד לחשיפת מידע אמין ומדויק, שיש לו חשיבות ערכית ופרקטית על החלטות מוסריות של אנשים.
האגו משחק תפקיד יותר מדי משמעותי בדיון הזה לצערי, אני לא מבין למה אתה עושה ממני מישהו חשוב. כאילו שאם אני הייתי אידיוט או בנאדם רע, אז שחיטה הייתה הופכת לטיול בפרק. העובדה היא שאתה לא מסוגל להתמודד עם המציאות של בעלי החיים במשקים המתועשים, וכל הדיון הזה מתמקד בי ובמוכנות שלי להיחשף לסרטוני הפלה. כל העקרון הוא שאתה רוצה להוכיח שאנשים לא צריכים לדעת. אבל גם אם תוכיח שאני צבוע, עדיין לא תתמודד עם המסר שאני מעלה.
כנראה שהעיסוק בי ובעולם הערכים שלי נובע מחוסר יכולת להתמודד עם הטיעונים עצמם. אם הטיעונים שלי היו לא נכונים, אז וודאי שהייתם מתעסקים בהם. אבל עדיף לתת לי להשיב לכם על סרטוני הפלה.

גינות מיכאל:
ציטוט:
היות ומה שעשיתי כעת הוא מבחינתי דמגוגיה שגויה ושנואה בעיני, אני מגלה דעתי שעשיתי זאת לא כשירות לדעתי העקרונית נגד הפלות אלא רק כחלק מדיון השחיטה. (וגם זאת רק לבקשת ראי).

אמנם כחלק מהדיון (כי ברור שלא היית מעלה את הדברים בדיון על הפלות), אבל איך אתה מבקר את מה שאני כתבתי כשהוא אחת לאחת מה שאתה כותב? בניגוד אליך, אני מאמין שצריך לראות את הדברים שאני כותב או מפרסם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 2:32 am 
Hall of Famer

האישו הוא לא אתה, אלא הדרישות שלך לשידור בפריים טיים וטיולי בית ספר וכל זה. אלה דרישות שהן הרבה מעבר ל"לעודד אנשים לקרוא, לחקור ולהשכיל". גם לי אין בעייה שמי שרוצה יקרא, ילמד וישכיל. אני קראתי ולמדתי והשכלתי, כולל חומר לא מועט של מושא הערצתך המטיף לרצח ולאונס, אז אתה לא יכול לתקוף אותי על גיבוש דיעה בלי לקרוא. אבל זה לא מספיק לך.
נושא הקרנת סרטי הגרידה בפריים טיים הוא לא עקרוני לי ואני בכלל מתנגד לו, אם לא הבנת, והמשפט של "אם זה כל כך עקרוני לך" הוא דמגוגיה מהסוג הכי נחות, אבל הממש לא מפתיע (מתברר שאני לא היחיד, ואם לא הבנת את הטרוניה של גינות אשאיר לו להסביר לך, אני הבנתי אותה כמדומני). הגרידה בשידור חי היא רק משל למניפולציה הרגשית שאתה מנסה לעשות. אפשר לחפש משל אחר, למשל - שפעילי שלום ידרשו להראות בפריים טיים את ה-aftermath של שדה קרב, ללא צנזורה, עם הגופות השרופות והאיברים הכרותים. אולי זה ישכנע עוד אנשים כמה מלחמה זה דבר רע, וזה בסך הכל מראה של המציאות. אולי גם נוציא לשם טיולי בית ספר, כי מי שיראה את הזוועה הזו בטח ירצה שלום ואנחנו בעד שלום. מה אתה אומר? צריך לראות ולהראות את זה בפריים טיים, אולי להוציא לשם טיולי בית ספר? זה בדיוק מה שאתה דורש, בנושא שאתה מאמין בו.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' מאי 29, 2013 2:42 am, נערך 4 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 2:33 am 
Hall of Famer

אה, ואם לא הזכרתי את זה, כדאי שתנער את חוצנך ממי שמסית לרצח ואונס בשם המטרה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 2:43 am 
Junior

הזכרת.
אחלה חוצן יש לשפירא. מעניין איך זה כשהוא מתנער.
מה זה אפטר מאת׳?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 2:47 am 
Hall of Famer

הגדרה מילונית:
something that results or follows from an event, especially one of a disastrous or unfortunate nature; consequence: the aftermath of war; the aftermath of the flood.
לא מכיר ביטוי עברי מוצלח מספיק כדי להכיל את המשמעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 2:53 am 
Sophomore

אחרי שהתייאשת מהפלות, עברת לזירת קרב. יפה. כי חיילים בקרב הם בדיוק כמו בעלי חיים במשקים המתועשים. הביטוי "צאן לטבח" נאמר על חיילי הצבא האדום או על יהודים בשואה? מעניין למה אתה בוחר לעשות השוואה בין חיילים בצבא ליצורים חסרי ישע, שלא עשו מאומה לאף אחד, לא קיבלו הזדמנות להגן על עצמם, סומנו מרגע לידתם, עונו והושמדו בתהליך אכזרי, דמוני, ציני וקר. אפילו מהשיער שלהם, מהעור שלהם ומהעצמות שלהם עושים רווח כלכלי. את זה אתה משווה לזירת קרב. עד לאן תגיע כדי לא לדבר על מה שקורה בפועל במשקים המתועשים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 3:00 am 
Junior

שפירא, לא יזיק לך להפנים מושגים בסיסים בדיון בין בני אדם (לא הטפה הרצאתית), בתור התחלה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7% ... 7%99%D7%94

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 3:04 am 
Sophomore

מעניין, תנסה לשים לב לכמות המשלים, המטפורות והאנלוגיות שנעשות כאן - העיקר לא להתמודד עם הטיעונים עצמם. אתה חושב שמה שקורה בבתי המטבחיים הוא מוסרי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 3:06 am 
Junior

כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 3:08 am 
Sophomore

האם יש חשיבות לסבל של בעלי החיים במשקים המתועשים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 3:14 am 
Sophomore

http://www.haokets.org/2013/01/03/%D7%9 ... %99%D7%9D/

אתנוגרפיה של בית מטבחיים.

ציטוט:
יום אחד החלה פרה ללדת בתור לשחיטה. מפקח משרד החקלאות סירב להרשות להורגה עד שתסתיים הלידה. פקק תנועה נוצר במסדרון שבו מובילים את החיות בזו אחר זו לתא הירי. הפרדוקס של לידה המתרחשת באמצע תהליך המוות שיבש את פס הייצור וגרם לכאוס מוחלט במפעל. ביום אחר קרסה פרה באמצע התור ולא הצליחה לקום. העובדים דחפו את יתר הפרות בתור באמצעות מכות ושוקרים חשמליים כדי שידרכו עליה ויתקדמו הלאה. למרות זאת, הם נאלצו בשלב מסוים לעצור הכל ולפנותה. ברגעים כאלה כשה"מוצר" הופך לחי שגרת ההרג מופרעת. המונוטוניות השוחקת מופרת והעובדים יכולים לקחת הפסקה שלא מן המניין ולצאת אל האור שבחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: stavs ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: