סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 9:25 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 4:38 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אמיר שפירא כתב:
אחרי שהתייאשת מהפלות, עברת לזירת קרב. יפה. כי חיילים בקרב הם בדיוק כמו בעלי חיים במשקים המתועשים. הביטוי "צאן לטבח" נאמר על חיילי הצבא האדום או על יהודים בשואה? מעניין למה אתה בוחר לעשות השוואה בין חיילים בצבא ליצורים חסרי ישע, שלא עשו מאומה לאף אחד, לא קיבלו הזדמנות להגן על עצמם, סומנו מרגע לידתם, עונו והושמדו בתהליך אכזרי, דמוני, ציני וקר. אפילו מהשיער שלהם, מהעור שלהם ומהעצמות שלהם עושים רווח כלכלי. את זה אתה משווה לזירת קרב. עד לאן תגיע כדי לא לדבר על מה שקורה בפועל במשקים המתועשים?

וואו. את כל הפסקה הזאת אני קורא בתור: חיות>בני אדם

לא, שפירא. אפילו לא בערך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 4:56 am 
Hall of Famer

אמיר שפירא כתב:
נורטון, אני אומר דברים שאחרים כבר אמרו לפני, ואני מבסס את החזרה הזו על סמך מה שאני רואה בתקופה שאני מבצע הסברה על טבעונות.
להיחשף לפעילים של אנונימוס ברחוב לא שקול לזה.
בכל מקרה, אתה בוחר לקרוא לכיף שלך גישה מוסרית. תועלתנות יכולה לבוא לידי ביטוי בשלל עיוותים מוסריים, שחלקם התבצעו לאורך ההיסטוריה. האם אין גבול למה שהאדם יכול לעשות כדי להשיג תועלת לפי דעתך? האם מותר להתעלם מועדות הלסינקי כדי למצוא במהרה תרופה? לאחרונה היה פרק בעובדה על רופא שהוא מנהל מחלקה בבי"ח בירושלים, ששיתף פעולה עם חברת תרופות והצליח למנוע מהם להתמודד עם ועדת הלסינקי. לא מוסרי ולא יכול להיות מוסרי. בכל מקרה, סבל הוא סבל, וברור לכל מי שרואה שחיטה שבעל החיים עובר שם ייסורים קשים. תקרא לזה מוסר, אל תקרא לזה מוסר, אין ספק שיש כאן עיוות. סיטואציה שנראית הרבה יותר סדיסטית מאשר סבירה. לא סתם אנשים לא רואים את זה.

כן, אני מודה שוב - אני לא אתייחס לעניין הפלות. אם אתם רוצים, תפתחו שרשור נפרד על הסוגיה הערכית והעקרונית הזו, ויכול להיות שיתפתח שם דיון מעניין. הנושא הזה נדחף לכאן בציניות מגעילה, שבאה בניסיון להצדיק את ההתעללות בבעלי החיים. אני ראיתי מספיק דברים קשים, ואעמוד גם בסרטונים של הפלות, למרות שהמפרסם עצמו כתב שמדובר בדמגוגיה שגויה ושנואה. כמובן שיש גם את העניין שאני לא מממן הפלה של אף אחד (ומי שאוכל בשר מממן שחיטה), ההתעלמות האלגנטית מזכות האישה על גופה, חוסר הוודאות של הסבל ועוד.
ציטוט:
אני ושאר הקרניבורים לא חייבים כלום לאף חיה
אני שמח שאתה מתעקש לכתוב משפטים כאלה, כדי שאנשים יעשו את החיבור של תומכים באכילת בשר בשרשור הזה. אין לי ספק שאתה חושב שאתה לא חייב לבעלי החיים כלום, אין לי ספק שהסבל שלהם לא מזיז לך וכנראה שהתועלתנות היחידה שאתה מוצא בעניין היא ההנאה הגסטרונומית שלך. אז כמו שאמרו חכמים ממני: לא מבלים עם שפיכות דמים.

אני מקווה ומאמין שהמסר הזה יחלחל. זה ייקח זמן, אבל יש לי את הסבלנות. הבעיה היחידה היא שבכל יום מושמדים אלפי בעלי חיים באכזריות. אני מקווה שאנשים שמשלמים על התעשייה הזו ייקחו על עצמם לגלות על מה ולמי הם משלמים.

ראי, אתה מניח הנחות לחינם, לא ברור על מה אתה מבסס אותן חוץ מאשר על הרצון הנואש שלך להסיט את הדיון מסבל בעלי החיים. אני תמיד מעודד אנשים לדעת. אם מישהו בעד הפלה, אז שיברר מה ההשלכות שלה. אם מישהו מתנגד להפלה, כנ"ל. אם מישהו בעד שחיטה, כנ"ל.

ועדת הלסינקי ושאלות דומות הן שאלות שנדרשו על ידי התועלתנות מאז היווסדה ויש לה פתרונות רבים שלא קשורים לכאן. החל בעיקרון הנזק שאוסר על נזק לפרט, האנושי כמובן, לטובת הכלל ועד טיעונים של מדרון מוסרי מובהק במקרה בו הדבר יותר. כלומר שאם נתיר זאת, בפעם הבאה נתיר עוד דבר ועוד דבר ולא יהיה לזה סוף.

אבל הפוסט הקודם שלי, וטענות יורופסקי די מסבירות שכל זה נופל על אוזניים ערלות. אתה סבור שמותר האדם מן הבהמה אין. אני טוען שזה אפילו לא קרוב. אתה תטען שעיקרון הנזק חל על חיות, אך אני אטען שזהו חוסר הבנה של המושג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 7:09 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עד לאן אני אגיע, אתה שואל? אני אגיע לכל מקום שבו אפשר להראות כמה נוראים הם האנשים שאין להם מעצורים בהנחלת תורתם. יש תורות אחרות ואידאולוגיות אחרות בעולם חוץ משלך, אתה יודע. אני מראה כיצד מקדמים אותן בשיטותיך, מה זה אומר כשאתה טוען ש"יש להראות הכל בלי מעצורים לכולם כל הזמן גם בכוח (הרי מה זה להוציא לשם טיול בית ספר?), זו בסך הכל הנחלת ידע, אולי נזכה לעוד כמה מאמינים לתורתנו", כשמיישמים את העקרון עבור תורות אחרות.
הרי כל מה שאני מציג פה עומד בדיוק בקריטריונים שהצגת - בסך הכל מצג של המציאות האמיתית, "הנחלת עוד ידע", והתוצאה אולי תהייה רצויה למאמין באותה תורה. ואם זה נראה לך זוועתי או ציני או נורא - טוב מאד! אתה בסך הכל מרים לי להנחתה, גם לי זה נראה ציני וזוועתי ונורא, כן, גם כשזה מיושם בתורה שלך!

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' מאי 29, 2013 8:26 am, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 7:10 am 
Hall of Famer

וכמובן, אל תטרח להתנער ממי שמטיף לרצח ואונס בשם תורתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 9:03 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נתקלתי בזה עכשיו:

http://www.pinat-hay.com/gaga.htm

לא היה לי כח לקרוא את הכל, אבל למי שרוצה לדוג פנינים הוא מוזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 9:32 am 
Sophomore

ראובן כתב:
נתקלתי בזה עכשיו:

http://www.pinat-hay.com/gaga.htm

לא היה לי כח לקרוא את הכל, אבל למי שרוצה לדוג פנינים הוא מוזמן.

עבודה יפה אם כי הוא טיפה מגזים לצד השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 9:37 am 
Junior

כמו התמקדות היתר בשאלה הה-כה- גורלית, האם ביצה היא ווסת של תרנגולת או לא? (וזו גם ובעיקר ביקורת על יורופובסקי, דוגמא לשימוש בדמגוגיה חסרת משמעות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 9:42 am 
מנהל פורום

הטקסט הזה סובל מתסמונת אישתון, כלומר ארוך נורא וכתוב בצורה עילגת למדי, אבל היה מעניין לקרוא חלק מהדברים (לא ראיתי את הסרטון המקורי, עלי להתוודות) וראו שהוא מנסה לפחות להביא מקורות לרוב הטענות.

ובאופן כללי, זה מזכיר לי את הויכוחים עם פטר נאומוסקי על קונספירציות רבין, כשהיה ממש מבאס לגלות כמה הרשת עמוסה בחומר מצד צד אחד, וכמה מעט נעשה כדי להביא הפרכות לטענות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 9:44 am 
Hall of Famer

מי שלא קרא את הבלוג של יואש אלרואי (שכשלעצמו הוא מרתק) לא ראה טקסט באמת ארוך באינטרנט מימיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 9:47 am 
מנהל פורום

יצא לך לקרוא פוסטים של אישתון? האיש מוכיח ש2+2=4 על גבי עשרות עמודים כולל הבאת כל טיעון נגד אפשרי והשמתו ללעג וכולל התייחסות מקיפה לכל צידי הבעיה כדי שחס וחלילה לא יפוספס כלום.

הוא עכשיו יוצא בפרוייקט מימון שבסופו בעוד חמש שנים אמור להבשיל לספר. בהנחה שזה יהיה ספר אלקטרוני, אני מקווה שהמחשבים העתידיים יהיו מספיק חזקים כדי להתמודד איתו (אני אפילו לא רוצה לחשוב על האפשרות של נייר אמיתי...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 9:48 am 
Sophomore

אלרואי לא כל כך מרתק,ואותי אישית מעצבן לקרוא כתיבה כל כך נפוחה.
בקשר למה שפרסם ראובן - בנוסף לכתיבה העילגת ,הבדיחות הלא-מצחיקות והסמיילים הוא גם משתמש בלא הרבה פחות דמגוגיה(יש לא מעט תמונות שפשוט לא קשורות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 11:35 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:

אתה מסלים עמדות. זה התחיל מלנער את החוצן, עכשיו את כל הגוף. אני מצטרף לשאלה: עד לאן תגיע?

ראובן, לרגע הייתי בהלם שנאומוסקי היה כל כך מעורה בחיי החברה הישראלית, ואז הבנתי שזה ניק.

ועכשיו רגע רציני
טיעון אחד שאיש איננו מתייחס אליו בסיפור הוא העניין שמוסר הוא תלוי נורמה.
שפירא הביא כאן קודם את הפדופיליה כקונצנזוס למשהו לא מוסרי, אבל אתם מוזמנים לשאול את סבתא שלכם באיזה גיל היא התחתנה. זה לא היה בלתי מוסרי אז, זו הייתה נורמה.
יש אגדה אורבנית על מנהיג שבט קאניבלים שדיבר עם איזה קצין בצבא הנאצי על מלחה"ע השניה.
ככשמע הקאניבל על מספר ההרוגים המפלצתי במלחמה, שאל את הנאצי: "איך הצלחתם לאכול כל כך הרבה אנשים?"
הנאצי המזועזע השיב שכמובן, הם לא אכלו איש מההרוגים.
"מה?" הזדעק הקאניבל, "להרוג אנשים ולא לאכול אותם? סתם לשם ההרג? איזו ברבריות!"
שוב, כאמור, הכל עניין של נורמה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 11:37 am 
Hall of Famer

לא יודע באיזה גיל התחתנו הסבתות שלך. שלי התחתנו אחרי גיל 20.............(אחת קרוב ל-28 והשנייה נראה לי סביב 22-23)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 11:38 am 
Hall of Famer

אני חושב שמה שאורן מנסה לומר פה, הוא שלא כולנו תימנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 11:41 am 
Junior

אז סבתא של סבתא.
אומר זאת כך: סבתא שלי התחתנה בגיל 14, סבא שלי היה אמנם תימני, אבל בהחלט לא סוטה מין.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 11:43 am 
Hall of Famer

סבתא של סבתא שלי גם לא היתה תימניה, אני חושב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 11:57 am 
Hall of Famer

צוד כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אתה מסלים עמדות. זה התחיל מלנער את החוצן, עכשיו את כל הגוף. אני מצטרף לשאלה: עד לאן תגיע?

ראובן, לרגע הייתי בהלם שנאומוסקי היה כל כך מעורה בחיי החברה הישראלית, ואז הבנתי שזה ניק.

ועכשיו רגע רציני
שפירא הביא כאן קודם את הפדופיליה כקונצנזוס למשהו לא מוסרי, אבל אתם מוזמנים לשאול את סבתא שלכם באיזה גיל היא התחתנה. זה לא היה בלתי מוסרי אז, זו הייתה נורמה.
יש אגדה אורבנית על מנהיג שבט קאניבלים שדיבר עם איזה קצין בצבא הנאצי על מלחה"ע השניה.
ככשמע הקאניבל על מספר ההרוגים המפלצתי במלחמה, שאל את הנאצי: "איך הצלחתם לאכול כל כך הרבה אנשים?"

בגיל 14 בד"כ כבר לא מדובר בפדופיליה, כהגדרתה ב-DSM. פדופיליה זו משיכה מינית לילדים שטרם הגיעו לגיל ההתבגרות או שנמצאים ממש בראשיתו (בד"כ, בנות נמצאות כבר בשיא גיל ההתבגרות המינית בגיל 14).

אגב, נישואי קטינים היו נפוצים גם בחלקים מיהדות אשכנז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 11:59 am 
מנהל פורום

צוד, אבל ברור שהכל תלוי נורמה (עד רמה מסוימת כמובן. אין דין גיל 14 כגיל 7, למשל), וזה לגמרי טיעון שמשחק לידי הפרו-צמחונים, כתשובה לטיעון ה"הרי מאז ומעולם אנשים אוכלים בשר" וכיוצ"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 1:39 pm 
Sophomore

אורן כתב:
צוד כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ועכשיו רגע רציני

בגיל 14 בד"כ כבר לא מדובר בפדופיליה, כהגדרתה ב-DSM. פדופיליה זו משיכה מינית לילדים שטרם הגיעו לגיל ההתבגרות או שנמצאים ממש בראשיתו (בד"כ, בנות נמצאות כבר בשיא גיל ההתבגרות המינית בגיל 14).

אגב, נישואי קטינים היו נפוצים גם בחלקים מיהדות אשכנז.

בכלל,בכל מקום בו היו בעיות בין כלכליות או מסיבות אחרות היו נישואי קטינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 1:43 pm 
Hall of Famer

ותגובה תיאורטית מפי הצד השני בת'רד הזה:

"איך אתם משווים בין אונס (סטטוטורי) לבין רצח. ברור שרצח החיות התמימות הוא גרוע יותר"

(ועם הצד השני בת'רד הסליחה, אם הדברים שכתבתי לעיל מוצאים לגמרי מהקשרם. אם כי השוואה די דומה ומקוממת באותה מידה, נעשתה בין נפגעים צבאיים לבין שחיטת חיות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 1:48 pm 
Hall of Famer

רק לצורך המשל, כדי להראות את האבסורד בדרישת "הקירות השקופים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 1:53 pm 
Junior

לפי דעות באגדה רבקה היתה בת 3 כאשר נישאה ליצחק, אם כי לפי תיאור המקרא היא היתה בדרגה קוגניטיבית ורגשית כבת 30.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 1:55 pm 
Sophomore

גינות מיכאל כתב:
לפי האגדה רבקה היתה בת 3 כאשר נישאה ליצחק, אם כי לפי תיאור המקרא היא היתה בדרגה קוגניטיבית ורגשית כבת 30.

למה הכוונה?
אתה משווה בחורה בת 15 היום לבחורה בת 15 אז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 1:57 pm 
Junior

המספר שנקטתי היה שרירותי משהו, התכוונתי לכך שתיאור המקראי מראה על הבנה, צורת שיח, וגם כוח גופני של בוגרת לכל דבר וענין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 29, 2013 2:04 pm 
Hall of Famer

אני מת להכניס פה איזו הערה גסה אבל מפאת כבודו של גינות....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: