סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 2:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 169 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 11:59 am 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ש' פברואר 23, 2013 9:43 pm
הודעות: 1028
בלוג: הצג בלוג (0)
היי,יום חופש מהעבודה בהחלט גורם לי להעלאת תהיה שבאמת מטרידה אותי לאחרונה.
למיטב ידעתי,ואולי יש פה כמה שיסתרו אותי, בכל העולם המערבי,קרי אירופה למעט מדינות סקנדינביה וארה"ב- בירה בפאב עולה 13-20 ש"ח,שלרוב זה נודד דווקא לכיוון ה-15 ש"ח.

אממה,מחירי הבירה פה מרקיעים שחקים ונקלעתי למצב בתגלית שכמה חבר'ה אמריקאיים שפשפו את עיניהם בתדהמה מהמחיר פה:28-34 ש"ח למה שמתברר שהוא במקרה הטוב חצי ליטר בירה.

המחירים בארץ לא רק שערורייתים,אלא שגם חייב לבוא השטנץ הישראלי-נוכלי והמצאת ה"פיינט הישראלי" היא אחד הדברים הכי מרגיזים שנתקלתי בהם לאחרונה: כוסות של 330-420ml, שלדעתי נוטות לכיוון השליש, שהבארים מגדירים כפיינט-אף על פי שבשני המקומות שהוא קיים בעולם הוא לחלוטין לא 420ml: בבריטניה 560 מ"ל ובארהב 470ml.וכל זה בתואנה של "אין ברירה"

אני חייב לציין שהתירוצים של הפאבים הכי מרגיזים,מה,בגרמניה אין מיסים? בבריטניה העיריות לא מבקשות היטלים שונים? בארה"ב אין הוצאות? נובמת.
גם להעלאת המס מ ~2ש"ח ל-~4 ש"ח לליטר לא מהווה תירוץ למחירים הלא שפויים פה,כי גם עם המיסוי הקודם,חצי גולדסטאר (עאלק חצי) עולה 27-28 ש"ח.

אם למישהו יש ניסיון בתחום או מכיר אותו בקרוב,אשמח אם תעלו הסברים לתופעה הבאמת מרגיזה הזאת, איך בכלל אפשר לפתור אותה ומה המצב האמיתי בחו"ל.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 12:01 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 23349
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
ביקוש והיצע.

למרות זאת, אציין שלגבי הבירות שאני שותה (כלומר בלגיות, עדיף כהות ועם אחוזי אלכוהול גבוה), אין הבדל משמעותי בין המחירים בשוויץ או ארה"ב לבין מחיריהן בישראל, וגם בארה"ב (או בשוויץ) בקבוק קטן וטוב יעלה 8-10 דולר או פרנק.

_________________
תודה לאלוהי הבירה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 12:06 pm 
מנותק
Freshman

הצטרף: ד' מאי 23, 2012 8:55 pm
הודעות: 59
בלוג: הצג בלוג (0)
לא רק בפאבים. במדינות האירופאיות שאני הייתי בהן (לא רבות, לצערי), אתה יכול לקנות בקבוק של חצי ליטר בירה מקומית בכל מכולת/קיוסק/סופר בחצי יורו עד יורו.
בארץ מחיר של חצי ליטר גולדסטאר כבר עומד על שמונה שקלים

_________________
"ההיסטוריה אינה אלא רשימה של פשעים, של שיגעונות ושל מזלו הרע של המין האנושי."


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 12:07 pm 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ה' אפריל 14, 2011 9:49 am
הודעות: 1850
מיקום: מלונה
בלוג: הצג בלוג (0)
נו,תמיד יש מקקי.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 12:17 pm 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ש' פברואר 23, 2013 9:43 pm
הודעות: 1028
בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
ביקוש והיצע.

למרות זאת, אציין שלגבי הבירות שאני שותה (כלומר בלגיות, עדיף כהות ועם אחוזי אלכוהול גבוה), אין הבדל משמעותי בין המחירים בשוויץ או ארה"ב לבין מחיריהן בישראל, וגם בארה"ב (או בשוויץ) בקבוק קטן וטוב יעלה 8-10 דולר או פרנק.


בירות בלגיות באמת חביבות,אבל בקבוק קטן (שליש?) של שימאיי לדוגמא עולה בארץ 17 ש"ח בערך,אבל אולי התכוונת בפאבים שם זה באמת המחיר.

אבל עיקר הדיון פה הוא על הבירות שהן לא יוצאות דופן,אייל,לאגר ו-וויטביר ובעיקר המחירים של הפאבים,זה שטמפו גנבים זה ידוע.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 12:21 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 23349
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
אכן, התכוונתי לפאבים. אם כי יחסית לשוויץ, גם המחירים בחנויות בישראל לבירות מעין אלו, סבירות.
האמת, ממה שזכור לי, גם יחסית לאמריקה. לדעתי שימאיי גדול בארה"ב בסופר (כלומר, הסופרים שמחזיקים. איפה שגרתי היה) עולה משהו כמו 9-10 דולר, שזה מחיר מקביל למדי לישראל.

_________________
תודה לאלוהי הבירה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 12:40 pm 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ש' פברואר 23, 2013 9:43 pm
הודעות: 1028
בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון,חביבי, אשמח אם תפרט יותר על הבירות הנמכרות הרגילות ולא לבירות טראפיסטיות נדירות.

דיברת על היצע וביקוש,אשמח אם תרחיב,לדעתי אין בעיות למבשלות הישראליות לעמוד בכמויות הביקוש,והביקוש יחסית סביר.

אגב,הביקוש יכול היה להיות הרבה הרבה יותר גבוה אם בירה לא הייתה מתומחרת כמו מנת שווארמה או המבורגר ממוצעים.

זה פשוט לא ייאמן שכוס משקה פשוט וזול עולה כמו ארוחה.
חייב להיות פה כשל שוק נרחב יותר.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 12:49 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 1:33 pm
הודעות: 18403
בלוג: הצג בלוג (0)
ממש לא ביקוש והיצע. הסיבות העיקריות למחירי הבירה בישראל הן המיסוי ומחירי חומרי הגלם שיקרים יותר בגלל היבוא.

כמה מחבריי הטובים הם בעלי בארים, שאני יודע שמתבאסים ממש כשהם צריכים לגבות על חצי גולדסטאר 25 ש"ח. הם לא מחפשים את האקסטרה רווח ולא סובלים ממחסור בביקוש. זה פשוט המחיר שהם צריכים לקחת כדי להתקיים.

ואפרופו ארוחות, גם פה המצב עגום. ישבתי לי השבוע בבורגוס, ושלא כהרגלי-לא בשעה של עסקיות או לייט נייט. חשבון של המבורגר, מנה קטנה של טבעות בצל וקולה זירו הסתכם, יחד עם הטיפ המתחייב, לאיזור ה100 שקל. עיון בחשבון העלה שהם גובים על פאקינג שליש קולה זירו 13 ש"ח שלמים. זו כבר חזירות.

_________________
"לגבי הפועל תל אביב, קבע בית הדין כי התנהגות האוהדים כלפי רגב פנאן והקריאות לעבר שמעון מזרחי מהוות עבירה של התנהגות בלתי ספורטיבית של קהל אוהדים, למרות שהן בגדר המותר".


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 12:59 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 23349
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא שותה בירות אחרות. כאילו, באמת, רק בלית ברירה. למעשה, ברוב המקרים אם הבחירה היא בין ווינשטפן וגולדסטאר או קוקה קולה, אני אקח קוקה קולה. (יש בירות לא בסגנון בלגי שאני אוהב, אבל לא הרבה).

הנה מה שאני חושב לגבי הביקוש וההיצע בארץ, ואנא תקנו אותי אם אני טועה. וקודם כל לגבי פאבים
א. מחיר אלכוהול אחר הוא בדרך כלל יקר, כלומר גם אם נלך לפני שנתיים ולפני הגזירות, שוט של וודקה עולה איזה 30 ומשהו שקל לפחות אם מדובר בפינלנדיה ואבסולוט ויותר אם מדובר בסטולי (וכמובן גריי גוס, ואן גוך וכו').
ב. צ'ייסר של אלכוהול אחר - שהוא כאמור יקר, לוקח מעט מאד זמן לשתות, ולכן לא מעביר את הזמן - הביקוש לבירה לכן גבוה יותר.
ג. למרות שישראלים הם לא שתייני בירה גדולים, הביקוש לבירה בסופו של דבר ניתן למיקוד - אנשים שקונים בירה, הם בעלי עקומת ביקוש יחסית קשיחה. כלומר, גם אם יהיה זול בעשרים אחוזים, זה לא כאילו שהישראלים יהפכו להיות שתיינים גדולים. אבל גם אם זה יהיה יקר בעשרים אחוזים, עדיין יציאה זו יציאה, ובירה זו האלטרנטיבה הטובה ביותר
ד. עקומת ביקוש קשיחה זה הדבר הכי גרוע לצרכנים שהם למעשה צרכנים לכודים.
ה. למעשה, קורה דבר הפוך - לו הישראלים כן היו צרכנים גדולים, כלומר בהינתן מחיר קטן יותר, הם היו קונים יותר - אז המחיר היה קטן. (שזה אולי סוג של פרדוקס מבחינת עקומת ביקוש והיצע קלאסית, אבל לא באמת). מכיוון שזה לא המצב. הישראלים נמצאים בחתיכת מילכוד.

_________________
תודה לאלוהי הבירה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 1:00 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 23349
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
רק אוסיף שמה שכתבתי נכון, גם בגלל שהישראלים הם אולי לא שתייני בירה גדולים, אבל הם בליינים לא קטנים (בטח ובטח שבתל אביב, שבה אני מניח נמצאים יותר מחמישים אחוז מהבארים בישראל). ועל כן קו החשיבה של חמשת הסעיפים שכתבתי הוא די הכרחי.

_________________
תודה לאלוהי הבירה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 1:04 pm 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ש' פברואר 23, 2013 9:43 pm
הודעות: 1028
בלוג: הצג בלוג (0)
נדב,נדירים המקומות במרכז שגובים על חצי (נתפשר גם על ה-420 מ"ל המזורגגים) גולדסטאר 25 ש"ח.
ברוב המקומות מדובר על 27-29 שקל, וה-27 הזה גם מאוד נדיר.

לדעתי בעלי הפאבים החברים שלך מסובבים אותך, המיסים פה הם 2 שח לחצי ליטר,ואני בספק אם טמפו ושות' שמייצרות בארץ מוכרות חביות יקרות באופן ניכר ממה שנהוג בחו"ל.

לטעמי,מדובר בחזירות ישראלית.
במקום לעבוד קשה,להוריד מחירים ושאנשים ישתו עוד,במקום לספק אוכל סביר במחיר סביר,בעלי הפאבים מעדיפים לעבוד מעט ובמרווחים מאוד גבוהים.

אתן לך דוגמא,יש לי פאב ליד הבית שבימי ראשו-חמישי בין השעות 20:00-21:00 יש 1+1 על הבירות.
הפאב מפוצץ, והבעלים לא בדיוק מפסידים מזה נכון? אפילו מרוויחים טוב-הפאב הזה קיים כבר עשרות שנים בשכונה ברמת אביב, ועיקר הלקוחות מגיעים בשעות האלה.
אז כנראה שגם אפשר להרוויח מלמכור ליטר גולסטאר ב-29 ש"ח,הנה,עובדה שזה מה שהולך שם.

אז נורטון,הנה תתפלא-כל האנשים בפאב שותים ליטר ואף יותר,אמנם לא הולנדים פסיכים ששותים בערב ממוצע 2.5 ליטר וצפונה,אבל עדיין שותים פי שתיים ויותר מהרגיל שהמחיר זול.ועוד לא דיברנו על מסיבות קיבוץ שבקבוק גולדסטאר עולה 5 ש"ח ואנשים שותים המון המון המון.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 1:07 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 23349
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
יש הבדל עצום בין 2X לבין 4X.

אגב, אני די בטוח שברוב הבארים שאני מכיר בארץ יש האפי האוור. כמובן שרוב הישראלים מתחילים לצאת רק בשעות שבהן רוב אמריקה נסגרת (כלומר 11 והלאה), אבל עדיין.

_________________
תודה לאלוהי הבירה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 1:08 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 1:33 pm
הודעות: 18403
בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון, לדעתי כל הניתוח הכלכלי שעשית כאן הוא די מיותר. המחירים שאני מדבר עליהם (25 ש"ח, נניח) לא נובעים מביקוש קשיח.

שוקרי, אני מאד רוצה לקוות ששניים מחבריי הטובים ביותר לא מסובבים אותי. אני לא זוכר בדיוק את הסכומים שבהם הם קונים את הבירה, אבל מתח הרווחים שלהם ממש לא גבוה מדי (כאמור, אני מדבר על 25 ש"ח לחצי גולדסטאר בנתניה נגיד, ברור שבתל אביב זה יהיה יקר יותר).

_________________
"לגבי הפועל תל אביב, קבע בית הדין כי התנהגות האוהדים כלפי רגב פנאן והקריאות לעבר שמעון מזרחי מהוות עבירה של התנהגות בלתי ספורטיבית של קהל אוהדים, למרות שהן בגדר המותר".


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 1:13 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 23349
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
נדב, בתור רואה חשבון אף פעם לא יצא לך לראות דוחות של פאב? דווקא היה יכול להיות מעניין (אני אישית לא חושב שראיתי).
בכל מקרה, אני מניח שחלק גדול ממתח הרווחים הולך על העלויות האחרות (קבועות או משתנות).

_________________
תודה לאלוהי הבירה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 1:18 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 23349
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
מה שכן, אני חושב שהעובדה שפאבים בארץ נסגרים חדשות לבקרים, כנראה כן אומרת משהו על אותו מתח רווחים.

_________________
תודה לאלוהי הבירה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 1:18 pm 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ש' פברואר 23, 2013 9:43 pm
הודעות: 1028
בלוג: הצג בלוג (0)
nadav_hacohen כתב:
נורטון, לדעתי כל הניתוח הכלכלי שעשית כאן הוא די מיותר. המחירים שאני מדבר עליהם (25 ש"ח, נניח) לא נובעים מביקוש קשיח.

שוקרי, אני מאד רוצה לקוות ששניים מחבריי הטובים ביותר לא מסובבים אותי. אני לא זוכר בדיוק את הסכומים שבהם הם קונים את הבירה, אבל מתח הרווחים שלהם ממש לא גבוה מדי (כאמור, אני מדבר על 25 ש"ח לחצי גולדסטאר בנתניה נגיד, ברור שבתל אביב זה יהיה יקר יותר).


אז הפאב של חבריך הוא מאוד נדיר,כי 25 ש"ח לחצי ליטר נדיר מאוד למצוא,ואכן המרווחים לא בשמיים.
בת"א מוכרים ב-3-4 ש"ח יותר ומספקים שליש במקום חצי,אז אין ספק שהמרווחים שלהם בשמיים.

נורטון,ברוב הפאבים בישראל יש הפי הוואר עד השעה 8,וזה ממש לא הפי הוואר כי הרבה מסיימים לעבוד פה ב-6-7,יותר סאד הוואר. וזה גם לא חוכמה לעשות הפי הוואר על שעות שאנשים לא יוצאים בהם,בארה"ב ההפי הוואר מתחיל בשעות שאנשים אשכרה יוצאים בהם.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 1:22 pm 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ש' פברואר 23, 2013 9:43 pm
הודעות: 1028
בלוג: הצג בלוג (0)
ולדעתי יש פאבים נסגרים לא דווקא בגלל העידר רווחיות,למיטב הבנתי פותחים פה פאבים, מרוויחים,סוגרים,ופותחים במקום אחר.

אלה שכן מפסידים, זה בגלל שיש פה גם יותר מידי פאבים והפעילות שלהם באמצע השבוע דלילה למדי,ושוב- בגלל המחירים המטורפים והעישר קונספט של פאב מסעדה-מה שנותן לעסק יותר שעות פעילות ויותר קליינטים.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 1:24 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 23349
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
נו ו?
אם נמשיך את הניתוח מקודם, אז אפשר להגיד שבתרבות הישראלית, נשתרש שעקומת הביקוש לבירה בשעות מוקדמות (הפי האוור) היא גמישה. מה שכמובן נכון לגמרי, ואילו עקומת הביקוש לבירה בשעות היציאה האמיתיות (11 בלילה) היא קשיחה.

למה באנגליה (וגם בארצות הברית, אבל פחות) אנשים יוצאים מיד אחרי העבודה ובארץ לא? אנעארף. בשביל זה אני צריך להוריד את כובע הכלכלן וללבוש את כובע הסוציולוג (שאני לא, כלומר לא למדתי. המקסימום שיש לי זה כובע פסיכולוגיה וגם שם שכחתי הכל).

_________________
תודה לאלוהי הבירה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 2:07 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 1:33 pm
הודעות: 18403
בלוג: הצג בלוג (0)
אבו שוקרי כתב:
nadav_hacohen כתב:
נורטון, לדעתי כל הניתוח הכלכלי שעשית כאן הוא די מיותר. המחירים שאני מדבר עליהם (25 ש"ח, נניח) לא נובעים מביקוש קשיח.

שוקרי, אני מאד רוצה לקוות ששניים מחבריי הטובים ביותר לא מסובבים אותי. אני לא זוכר בדיוק את הסכומים שבהם הם קונים את הבירה, אבל מתח הרווחים שלהם ממש לא גבוה מדי (כאמור, אני מדבר על 25 ש"ח לחצי גולדסטאר בנתניה נגיד, ברור שבתל אביב זה יהיה יקר יותר).


אז הפאב של חבריך הוא מאוד נדיר,כי 25 ש"ח לחצי ליטר נדיר מאוד למצוא,ואכן המרווחים לא בשמיים.
בת"א מוכרים ב-3-4 ש"ח יותר ומספקים שליש במקום חצי,אז אין ספק שהמרווחים שלהם בשמיים.

נורטון,ברוב הפאבים בישראל יש הפי הוואר עד השעה 8,וזה ממש לא הפי הוואר כי הרבה מסיימים לעבוד פה ב-6-7,יותר סאד הוואר. וזה גם לא חוכמה לעשות הפי הוואר על שעות שאנשים לא יוצאים בהם,בארה"ב ההפי הוואר מתחיל בשעות שאנשים אשכרה יוצאים בהם.


הוא לא מאד נדיר, הוא פשוט בנתניה. אלה מחירי נתניה.

ולמען הסר ספק, דיברתי עכשיו עם חברי בעל הפאב הנתנייתי, והוא אומר שהרווח הגולמי שלו על בירה היום הוא 120% מלמטה, שזה כלום ושום דבר בתחום המזון. בתל אביב המרווחים דומים, הם פשוט מוכרים ביותר יקר כי השכירות שלהם פסיכית.

_________________
"לגבי הפועל תל אביב, קבע בית הדין כי התנהגות האוהדים כלפי רגב פנאן והקריאות לעבר שמעון מזרחי מהוות עבירה של התנהגות בלתי ספורטיבית של קהל אוהדים, למרות שהן בגדר המותר".


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 2:13 pm 
מנותק
Freshman

הצטרף: ד' דצמבר 06, 2006 11:52 pm
הודעות: 219
בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון צודק בקשר לביקוש לבירה בארץ, גם הקשיחות וגם הביקוש הנמוך. בירה נתפסת בארץ כמוצר מותרות, פינוק, לא משהו שתופסים בדרך מהעבודה הביתה.
רווחיות של מקום זה לא רק כמה עולה לבעל הבר לקנות ליטר ובכמה הוא מוכר, יש עלויות קבועות שלא משנה כמה בירה הוא ימכור הוא יהיה חייב להוציא (שכ"ד, עובדים, ארנונה, חשמל, מים וכו'...). בארץ אדם ממוצע שותה כ-15 ליטר בירה בשנה לעומת 120-150 ליטר באירופה וארה"ב.
כשאדם ישראלי בא לבר הוא יושב לפעמים שעתיים על שליש הייניקן, בעל בר לא יכול להיות רווחי מדי במצב הזה אם היה מוכר חצי גולדסטאר ב-15 ש"ח.
אם היינו שותים כמו בעולם המערבי הבירות היו יותר זולות.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 3:04 pm 
מנותק
Freshman

הצטרף: ד' מאי 23, 2012 8:55 pm
הודעות: 59
בלוג: הצג בלוג (0)
השאלה היא האם זה נכון לגבי פאבים.
כלומר - באירופה תשב לצהריים במקדולנדס ותראה אנשים רבים שותים בירה, מה שכמובן לא קיים בארץ.
אבל אנשים מגיעים לפאבים בדרך כלל כן רוצים לשתות. השאלה האם העובדה שיושבים שעתיים על שליש או חצי ליטר לא נובעת ממחיר הבירות,
כי אם תזמין עוד חצי, ובדרך כלל תרצה גם איזה נשנוש בצד, תגיע כבר להוצאה של שמונים-מאה ש"ח בשקט

_________________
"ההיסטוריה אינה אלא רשימה של פשעים, של שיגעונות ושל מזלו הרע של המין האנושי."


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 3:14 pm 
מנותק
Freshman

הצטרף: ד' דצמבר 06, 2006 11:52 pm
הודעות: 219
בלוג: הצג בלוג (0)
אני חושב שאפשר להגיד שמחירי הבירה עלו בכמה עשרות אחוזים בעשור האחרון.
ואני מניח שהצריכה לא ירדה, אולי עלתה במעט.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 3:27 pm 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ש' פברואר 23, 2013 9:43 pm
הודעות: 1028
בלוג: הצג בלוג (0)
לדעתי זה רק עניין של מחיר,אף אחד לא יכול להרשות לעצמו להוציא פעמיים-שלוש (והלוואי שאפילו יותר) 100 ש"ח בשבוע על בירה וקצת נשנושים בפאב.

עוד לא שמעתי על פאב שהוא לא מפוצץ בשעות הפי האוור סבירות,ואנשים שותים הרבה.
אם המחירים פה היו סבירים אנשים היו קונים הרבה יותר.

כמו כן בהמון פאבים אין אפילו אוכל סביר,אז המון פאבים מפספסים לקוחות שהיו אוכלים איזה משהוו נחמד שהולכים למוזס/אגאדיר/בלאק וכו.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 5:52 pm 
מנותק
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: ה' יוני 19, 2008 12:53 am
הודעות: 12133
בלוג: הצג בלוג (0)
אני חושב שעניין הקונספט של פאבים (בעיקר בת"א) מוטה בצורה מוגזמת לכיוון הגימיקי והשופוני. בעלי הפאבים (שנסגרים כאמור על ימין ועל שמאל) כ"כ מרוכזים בלהביא את הדבר הבא ומשקיעים הון בעיצוב הפאב במקום במהות של הפאב - Have some fun and relax. לא תמצאו כמעט פאבים עם משחקי שתיה, דארטס, שולחן פול (שעולה פחות מעשיריה למשחק), האפי האוור בשעות נורמליות, בייגלה/זיתים ע"ח הבית... אני לא אומר שאין פאבים שכונתיים, אבל כשמם כן הם, בד"כ שכונה בלי מינימום השקעה. הרבה מבעלי הפאבים בת"א בטוחים שזו מנהטן וכל משקה צריך לעלות 8$ ומעלה. אני ואשתי כחובבים של בירות בלגיות המומים בכל פעם שאנחנו יוצאים וצריכים לשלם על שליש קסטיל/מרדסו בין 34 לארבעים ש"ח. שיא החוצפה היה באיזה מקום באלנבי שאני לא זוכר את שמו, שהגימיק שלו היה שכולם יושבים בחוץ על ספסלים נמוכים ועלובים (וכמובן שהוא היה מפוצץ בהיפסטרים מתלהבים), ובקבוק שליש גולדסטאר עלוב עלה 25 ש"ח (אני מדבר על לפני מעל שנה). על מה ולמה?


נערך לאחרונה על ידי sir charles בתאריך ה' יוני 06, 2013 5:57 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 5:56 pm 
מנותק
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: ה' יוני 19, 2008 12:53 am
הודעות: 12133
בלוג: הצג בלוג (0)
ודבר נוסף לגבי עניין כמות השתייה. אני לא שתיין גדול, אבל חלק מזה נובע מכך שאני גר בחולון ובמדינה המזורגגת שלנו אין תשתית נורמלית של תחבורה ציבורית אז אם רוצה להגיע לפאב נורמלי אני חייב לנהוג... אז אני אשתה משקה אחד אולי שניים אבל אני לא אסתכן בשלילה.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 169 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: sheky, בטן רכה וחביבה, עמוס לב ו 42 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.