סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 181 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 8:52 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ועדיין, עם כל העובדה שאני רחוק מדיעות החרדים והדתיים כמזרח ממערב, בהחלט היו לא מעט דיבורים על כך שהרוצח בבר נוער הוא בטח איזה חרדי/דתי קיצוני שלקח את זה כמה צעדים קדימה בקיצוניות (מודה שאינני זוכר מי אמר זאת פרטנית). מה לעשות שזו כנראה לא התמונה ?

נערך לאחרונה על ידי oren_80 בתאריך ה' יוני 06, 2013 8:54 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 8:53 pm 
Freshman

נורטון כתב:
נו, המגזר החרדי הומופובי. איזו חדשה מרעישה. אגב, הוא גם מיזוגני וגזעני. ככה זה.

אבל בסופו של דבר, מי שצריך להתנצל פה כעת, היום, הם לא החרדים. עם כל הכבוד. ולא משנה איזה טוויסט ייעשה פה.

1. הנקודה שלי שיש הסטה פרועה בקרב החרדים נגד הומואים (בין השאר) , ולקחת את המקרה הזה בסגנון של "אנחנו בסדר ומכירים סכינים רק מהמטבח"
ואיזה מסכנים אנחנו שמישהו חשב אחרת - זו התעלמות מהתמונה הגדולה

2. אתה בטוח שאותה משפחה מפרדס כץ לא מצביעה לש"ס למשל ? לא נופלת/משתטחת על קברי צדיקים ?\
שים לב למניע של הרצח (או חלק מהמניע) לפי מה שעולה כאן, רצח שנעשה בגלל הבושה מהאח ההומו.

מי מסית לבושה הזאת ?

תזכיר לי על מה צריך להתנצל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 8:54 pm 
Sophomore

נורטון, אחד המאפיינים של סבטקסט הוא שכל אחד יכול לבחור לעצמו את הסבטקסט שמוצא חן בעיניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 8:55 pm 
Hall of Famer

shayn00 כתב:
ממש עכשיו יש צעדה בתל אביב 'בשבילי החיים' שמטרתה, בין השאר, להגדיל את המודעות ולשבור את מחסום הבושה בשיח על התאבדוית בארץ.
כל שנה מתאבדים בישראל 500 בני אדם.
בפיילוט שבוצע ב 3 ערים בישראל (שנגמר לו התקציב) הוכח שטיפול נכון בנושא בנושא ע"י ומודעות וחינוך מקטינות את שיעור ההתאבדויות ב 30 %.

אז איך זה קשור ? בחברה הלא מסיתה שלנו שיעור המתאבדים הכי גבוה (בכלל ) הוא בקרב הומואים דתיים.
זה מה שקורה שהחרדים לא מסיתים.

http://bektzara.blogspot.co.il/2012/09/ ... st_97.html

אתה יודע שאלו גם דתיים, לא רק חרדים.
מה גם שזה לא קשור להסתה. הגיוני מאד שבקרב קבוצה דתית (אגב, לא רק ביהדות), תהיה בעיה רצינית עם הומוסקואליות. בדקת מה יחס ההתאבדויות של נוער הומוסקסואלי נוצרי? מוסלמי?
אתה ממשיך לייצר כאן דמוניזציה לציבור בעייתי אמנם, אפילו מאד, אבל כזה שהדבר היחיד שמגיע לו היום זו התנצלות, כי כשמגיע אז מגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 8:58 pm 
Hall of Famer

shayn00 כתב:
נורטון כתב:

אבל בסופו של דבר, מי שצריך להתנצל פה כעת, היום, הם לא החרדים. עם כל הכבוד. ולא משנה איזה טוויסט ייעשה פה.

1. הנקודה שלי שיש הסטה פרועה בקרב החרדים נגד הומואים (בין השאר) , ולקחת את המקרה הזה בסגנון של "אנחנו בסדר ומכירים סכינים רק מהמטבח"

2. אתה בטוח שאותה משפחה מפרדס כץ לא מצביעה לש"ס למשל ? לא נופלת/משתטחת על קברי צדיקים ?\
שים לב למניע של הרצח (או חלק מהמניע) לפי מה שעולה כאן, רצח שנעשה בגלל הבושה מהאח ההומו.

מי מסית לבושה הזאת ?

מי שהרים את השלט ההוא (שיהיה ניצן הורוביץ), וכל מי שהרים שלטים דומים, צריך להתנצל.
אין שום הסתה פרועה בקרב חרדים נגד הומואים. מה נראה לך, שחרדים יושבים וכל היום צועקים על הומואים? הם מביעים את דעתם בצינורות שלהם, וכך גם קטעי העיתונות שהבאת מראים. אפילו ההסתה נגד רבין (נניח) היתה הרבה יותר הסתה. היתה הפגנה, היו שלטים כנגד רבין, היו טענות שהוא בוגד ורוצח, סבבה - נגיד שהסתה. פסקי ההלכה של החרדים והאמירות שמובאות בשמם ב YNET הם לא הסתה.
אני לא בטוח למי הם הצביעו וגם לא מעניין אותי במיוחד. אם אתה חושב שבגלל שאלי ישי אמר משהו, אז אותה משפחה החליטה לרצוח חבורה של נערים, אז שיהיה לך לבריאות. לי זה נשמע מופרך ממש.

אני ממשיך לטעון בתוקף שאתה מייצר כאן דמוניזציה חסרת הגינות לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:01 pm 
Freshman

1. יודע, וגם הסיבות והבושה באות מאותו מקור.
2. בדקת כמה ממצביעי ש"ס הם חרדים וכמה דתיים ? (וזה בי השוחד לערבים ישראלים)
3. בדקת איזה חלק מהקמפיינים והיחצ של ש"ס מופנה דווקא לפלח הדתיים (החרדים הספרדיים גם ככה בכיס שלהם) וגורם להסטה הזאת ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:04 pm 
Hall of Famer

אז מה אתה אומר, שלא רק כל החרדים הם מסיתים ? אלא גם כל הדתיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:05 pm 
Freshman

נורטון כתב:
shayn00 כתב:
נורטון כתב:

מי מסית לבושה הזאת ?

מי שהרים את השלט ההוא (שיהיה ניצן הורוביץ), וכל מי שהרים שלטים דומים, צריך להתנצל.
אין שום הסתה פרועה בקרב חרדים נגד הומואים. מה נראה לך, שחרדים יושבים וכל היום צועקים על הומואים? הם מביעים את דעתם בצינורות שלהם, וכך גם קטעי העיתונות שהבאת מראים. אפילו ההסתה נגד רבין (נניח) היתה הרבה יותר הסתה. היתה הפגנה, היו שלטים כנגד רבין, היו טענות שהוא בוגד ורוצח, סבבה - נגיד שהסתה. פסקי ההלכה של החרדים והאמירות שמובאות בשמם ב YNET הם לא הסתה.
אני לא בטוח למי הם הצביעו וגם לא מעניין אותי במיוחד. אם אתה חושב שבגלל שאלי ישי אמר משהו, אז אותה משפחה החליטה לרצוח חבורה של נערים, אז שיהיה לך לבריאות. לי זה נשמע מופרך ממש.

אני ממשיך לטעון בתוקף שאתה מייצר כאן דמוניזציה חסרת הגינות לחלוטין.

הם לא צועקים כל הזמן נגד הומואים כי אסור לשוחח על זה וזה מוקצה.
אגב, גם לא אמרתי זאת.

הומאים = שטן זה לא הסתה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:06 pm 
Freshman

נורטון כתב:
אז מה אתה אומר, שלא רק כל החרדים הם מסיתים ? אלא גם כל הדתיים?

לא.
בטח לא כולם.
אלי ישי ומנהיגים נוספים - כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:09 pm 
Hall of Famer

טוב, אני את שלי אמרתי. אתה נשמע כמו מישהו שמתוסכל מזה שהרוצח הוא עבריין ולא חרדי. שיהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:25 pm 
Freshman

זה בסדר שלא נסכים.

רק בשביל הסדר, וכפי שכתבתי לפני כחודש (ואין לי קשרים במשטרה) - היו שמועות דיי חזקת שהמניע הוא רומנטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:30 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לא שמעתי על מניע רומנטי, וגם אם היה כזה דיבור - הוא טבע בים הדיבורים על פשע שנאה, בעיקר מצד גורמים דתיים.
אבל משעשע לראות את אנשי הקהילה מנסים לרכב עוד על גל פשע השנאה, כמו ניצן הורוביץ היום. עלוב. עלוב ומתבכיין.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:34 pm 
Sophomore

נוסף למה שנורטון אמר, צריכים להבהיר כמה דברים:
היהדות, ההלכה, הדתיים, החרדים או מי שלא יהיה יוצאים חוצץ כנגד מעשים ולא כנגד אנשים וזהו הבדל משמעותי. ליהדות יש התנגדות עקרונית ליחסי מין בין בני אותו המין כשם שלחברה המודרנית יש (עדיין) התנגדות עקרונית ליחסי מין בין אדם ובע"ח. אגב, במקרא שני האיסורים הללו מצומדים, ובאים מייד אחרי איסורי גילויי עריות למינהם שגם להם בחברה המודרנית יש (עדיין) התנגדות.

נערך לאחרונה על ידי -adi- בתאריך ה' יוני 06, 2013 9:41 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:38 pm 
Junior

שיין, אתייחס לכמה מטענותיך:

* לא יודע מהיכן הסקת זאת, החברה החרדית אינה מתיימרת לאהוב כל יהודי באשר הוא, הענין בפירוש תלוי במעשיו (אגב, כמו בכל חברה שהיא), בפרט ש- מה לעשות, התורה אוסרת באופן חד משמעי ומוחלט, ובלי שום אפשרות לפרשנות שונה, יחסים הומוסקסואלים, יהודי דתי/חרדי רואה בכך פעולה אסורה בהחלט וכזו היא גם עמדת היהדות לגופו של מעשה, זו תמצית ההתיחסות לענין.

* לדעתי עיקר הקושי של הומוסקסואלים דתיים הוא בגלל הסתירה הפנימית הקיימת בקרבם בין דתיותם לבין נטייתם, מוזר מאוד לטעון על הסתה והפחדה כשאני -לשם הדוגמא- בכלל לא ידעתי על המושג הומו עד לגיל 17-18, רוב הדיבורים הם בכלל של ברברנים טיפשים, וחכי"ם חסרי מושג לתקשורת החילונית.

* נא לדייק, הנתון על שיעור נסיונות ההתאבדות אצל דתיים הוא בקרב הקהילה ההומוסקסואלית, האם איני טועה שצה"ל הוא המוביל באחוז המתאבדים בקרבו?

* עיקר טענתי היא על כך שהיתה נטיה ישירה וברורה (גם אם כדברי נורטון היא היתה סמויה בסאבטקסט מסוים) להאשים ברצח מגזר מסוים שמקרי אלימות קשה בקרבו הינם נמוכים עד לא קיימים, אגב למרבה הגיחוך אאל"ט הרצח אירע בשבת.

בזאת הסתיים מבחינתי הדיון.

נערך לאחרונה על ידי גינות מיכאל בתאריך ה' יוני 06, 2013 9:40 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:40 pm 
Hall of Famer

הרצח היה במוצ"ש, אם נדייק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:40 pm 
Junior

סברתי שזה היה בטרם יציאת השבת. אבל ויקיפדיה טוענת שזה היה בשעה 22:40, נו לפחות הבריסערס נקיים מחשד.

נערך לאחרונה על ידי גינות מיכאל בתאריך ה' יוני 06, 2013 9:42 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:42 pm 
Hall of Famer

לייק לדוברים מעליי, אבל בלי קשר בכלל לדיון, עדי, אני לא מסכים בעיקרון. היהדות כן יכולה להוקיע גם אנשים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:44 pm 
Hall of Famer

גינות, לפי YNET
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3755393,00.html

זה היה ב-22:40

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:48 pm 
Sophomore

נורטון, הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו בהקשר הזה הוא עניין מחיית הזרע העמלקי, אבל גם שם עד כמה שידוע לי זה עניין הרבה יותר מורכב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:49 pm 
Junior

אולי אני מתמם, אבל אני לחלוטין הבנתי את האמירה של ניצן הורוביץ בקטע של הסתה של מנהיגים חרדים כנגד הקהילה ולא בקטע של הרוצח היה חרדי. שוב, אני אומר, אני ממש הנחתי שזה לא רוצח חרדי. מה שכן, הנחתי שזה מישהו מטורף שרצה לחסל הומואים. מעניין מה שיצא מזה בסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:53 pm 
Junior

אני חושב שעדי טען שהענין הנוכחי הוא תלוי מעשה, ולא תלוי תפיסה, או אפילו נטיה.

אורן, אכן, כפי שכבר תיקנתי, איתי תלון משוגתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:54 pm 
Hall of Famer

עדי, נו, יש מושגים של רשע אישיים, כך למשל, באיסור להביט בפני רשע. ומכיוון ששכחתי 90 אחוז ממה שלמדתי, אני לא אמשיך, אבל אני בטוח שגינות יכול להרחיב. אני בכל מקרה, ממש לא זוכר את היהדות בתור דת שפועלת רק נגד רעיונות, ואני כן זוכר אותה בתור דת שיכולה לתייג אנשים מסוימים בתור רשעים. (עכשיו נזכרתי שיש גם מושג של "רשע מרושע", על איזשהו משהו מורכב של אחד שהתחתן עם אחותו או אמא שלו, או אלוהים יודע מה). אולי אני מתבלבל.

עכשיו אני רואה את מה שגינות כתב, ואם אכן כך, אז בוודאי שאכן כך - העניין הנוכחי אכן תלוי מעשה, ואין כל איסור בנטייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 10:01 pm 
Sophomore

אני באמת חושב שבמרבית המקרים זה כך אם לא כולם, וגם אם ישנם מקרים יוצאי הדופן אני מניח שיש להם צידוק הגיוני מניח דעת (ולא כל דבר הוא מניח דעת ביהדות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 10:09 pm 
Freshman

גינות מיכאל כתב:
שיין, אתייחס לכמה מטענותיך:

* לא יודע מהיכן הסקת זאת, החברה החרדית אינה מתיימרת לאהוב כל יהודי באשר הוא, הענין בפירוש תלוי במעשיו (אגב, כמו בכל חברה שהיא), בפרט ש- מה לעשות, התורה אוסרת באופן חד משמעי ומוחלט, ובלי שום אפשרות לפרשנות שונה, יחסים הומוסקסואלים, יהודי דתי/חרדי רואה בכך פעולה אסורה בהחלט וכזו היא גם עמדת היהדות לגופו של מעשה, זו תמצית ההתיחסות לענין.

* לדעתי עיקר הקושי של הומוסקסואלים דתיים הוא בגלל הסתירה הפנימית הקיימת בקרבם בין דתיותם לבין נטייתם, מוזר מאוד לטעון על הסתה והפחדה כשאני -לשם הדוגמא- בכלל לא ידעתי על המושג הומו עד לגיל 17-18, רוב הדיבורים הם בכלל של ברברנים טיפשים, וחכי"ם חסרי מושג לתקשורת החילונית.

* נא לדייק, הנתון על שיעור נסיונות ההתאבדות אצל דתיים הוא בקרב הקהילה ההומוסקסואלית, האם איני טועה שצה"ל הוא המוביל באחוז המתאבדים בקרבו?

* עיקר טענתי היא על כך שהיתה נטיה ישירה וברורה (גם אם כדברי נורטון היא היתה סמויה בסאבטקסט מסוים) להאשים ברצח מגזר מסוים שמקרי אלימות קשה בקרבו הינם נמוכים עד לא קיימים, אגב למרבה הגיחוך אאל"ט הרצח אירע בשבת.

בזאת הסתיים מבחינתי הדיון.

1. מדבר בעד עצמו.
2. לדעתי יש להם קושי הרבה יותר גדול גם בהיבט החברתי בגלל ההתייחסות של החברה (הדתית) לנושא. זה שלא ידעת מה זה הומו עד גיל 18 רק מחזק זאת. לא הבנתי את ההקשר לברברנים הטיפשים ותקשורת חילונית.
3. אתה טועה, גם בצהל יש הומאים, חלקם היו/עדיין דתיים, וכל ההתייחסות היא שונה (חיתוך סטטסטי כמה מתאבדים ביחס לאמונה או ביחד לגיל/עיסוק)
4. מקרי אלימות קשה בקרבו מבחינתי לפחות - פשוט לא ידועים (כי מי שאלים אז באותו רגע הוא הופך ללא חרדי לא).

אז הדיון הסתיים גם מבחינתי.
חלומות פז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 11:45 pm 
Junior

ניצן הורוביץ וגל אוחובסקי בתחרות התגובה ההזויה של השנה:

ניצן הורוביץ כתב:
הקטל הבלתי מפוענח בברנוער הטיל צל כבד, במשך כמעט ארבע שנים, לא רק על הקהילה הגאה, אלא על החברה הישראלית כולה. התגובות לרצח מצד גורמים שונים חשפו תהומות של שנאה. בשנים שעברו מאז, דרשתי מצמרת המשטרה לא להרפות ולהמשיך בחקירה ללא לאות".

גל אוחובסקי כתב:
"זה יום טרגי לקהילה שלנו", אמר איש התקשורת גל אוחובסקי בריאיון לחדשות 2. "הרצח היה טרגי והפענוח מאוד טרגי".

(הציטוטים מתוך כתבה במאקו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 181 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: יואי ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: