סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' דצמבר 26, 2024 9:23 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 65  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 1:31 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראובן, פדרמן הוא זה שעמד מאחורי ההחזרה של אליהו לקבוצה(בלאט לא סובל אותו). לא יודע כמה מהר הוא הולך להיפרד ממנו. אם זה תלוי בבלאט, לעומת זאת, ליאור מוזמן ללכת לאן שהוא רוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 1:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ואם דיברנו על התנהלויות מוזרות של מכבי, מוזר בעיני שפניני מקבל יד חופשית כזו לחוסר שמירה על עצמו וחוסר חיים ספורטיביים, כשברור שזה פוגע בביצועים שלו.
זה עוד יותר מוזר אחרי ענייני שולדבראנד והעונש שהוא קיבל. הייתה פה הזדמנות פז להנהלת מכבי להעמיד אותו במקומו גם בעניין המקצוענות הספורטיבית שלו פרופר, ומשום מה הם בחרו שלא לעשות את זה ולתת לו להמשיך בקייטנה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 1:39 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
shachaf78 כתב:
ראובן, פדרמן הוא זה שעמד מאחורי ההחזרה של אליהו לקבוצה(בלאט לא סובל אותו). לא יודע כמה מהר הוא הולך להיפרד ממנו. אם זה תלוי בבלאט, לעומת זאת, ליאור מוזמן ללכת לאן שהוא רוצה.

א. אני חושב שזה בהחלט לא תלוי בבלאט (אלא אם זה כמו בשוגון, שמי שמצטווה לבצע ספוקו יכול לבקש כל מיני דברים בצוואה).
ב. בלי קשר לעניינים רגשיים מהסוג הזה, אמרתי שפניני ואליהו זה לא אותו מקרה. פניני נראה זוועה, אליהו הוא עדיין שחקן יורוליג לגיטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 1:41 pm 
Junior

גור דווקא זכור לי כפרשן לא רע בעונה שהוא פירשן משחקים(2007/08),כמו שקאדר הפרשנים של ערוץ הספורט נראה כרגע,הייתי שמח אם היה בודק אופציה לחזור לשם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 2:33 pm 
Hall of Famer

מפליא אותי, אגב, שמי שיוצא בינתיים נקי ולא מדברים עליו בכלל זה אבי אבן, ראש מה שמתקרא "מערך הסקאוט" של מכבי. אחת מהשתיים: או שהוא איש קש, או שהוא פשוט לא מתפקד לאור הכוכבים שנחתו פה, בעיקר בעמדות הגבוהים. בכל מקרה הוא אחד מאלה שאמורים לצאת הכי רע מהעונה הזו. אם הוא לא מועף הביתה אחר כבוד כנראה שהוא פשוט איש קש, אבל התקשורת הייתה אמורה לטחון אותו ואת הפוזיציה שלו. זה אחד הדברים הכי מעניינים לדעתי - מה בדיוק עושה "מערך הסקאוט" הזה, מאיפה הוא מקבל את המידע שלו, מה הסמכויות שלו ואיך הוא מקבל את החלטותיו והמלצותיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 2:50 pm 
Hall of Famer

מכבי צריכה לעשות חריש עמוק בסגל השחקנים שלה,לדעתי מהזרים ישארו רק ג'יימס והיקמן ,דווין סמית דורש 800 אלף דולר נטו לעונה ,בשליש מחיר הם יכולים להביא את דונטה סמית או סקוטי הופסון שחקנים לא פחות טובים. בסגל הישראלי יש לא מעט סימני שאלה, צריכים לראות מה קורה עם יוגב וקובאן, אליהו מסוכסך עם לא מעט גורמים במכבי. מורן רוט בוודאות ישוחרר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 3:31 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
מפליא אותי, אגב, שמי שיוצא בינתיים נקי ולא מדברים עליו בכלל זה אבי אבן, ראש מה שמתקרא "מערך הסקאוט" של מכבי. אחת מהשתיים: או שהוא איש קש, או שהוא פשוט לא מתפקד לאור הכוכבים שנחתו פה, בעיקר בעמדות הגבוהים. בכל מקרה הוא אחד מאלה שאמורים לצאת הכי רע מהעונה הזו. אם הוא לא מועף הביתה אחר כבוד כנראה שהוא פשוט איש קש, אבל התקשורת הייתה אמורה לטחון אותו ואת הפוזיציה שלו. זה אחד הדברים הכי מעניינים לדעתי - מה בדיוק עושה "מערך הסקאוט" הזה, מאיפה הוא מקבל את המידע שלו, מה הסמכויות שלו ואיך הוא מקבל את החלטותיו והמלצותיו.

הבן אדם מתפקד.הוא והעוזר שלו יאיר שבח נמצאים יותר בחו"ל מאשר בארץ נראה לי(מכיר את שבח באופן אישי) והיו השנה כבר בספרד,צרפת ועוד ולאחרונה בסדרות הפלייאוף באיטליה ובמחנה בטרוויזו השבוע.
מה יצא מזה מכל זה עד עכשיו? היקמן,פלאניניץ'.זהו נראה לי.
לטעמי אפשר לוותר על ה"מערך" הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 3:37 pm 
Hall of Famer

בקיצור, יש לו את הג'וב הכי טוב בעולם הכדורסל. טיולים בעולם, הרבה משחקים, לא חייבים להביא תוצאות, ואין accountability.
מה שהוא עושה לא נקרא בעיני "מתפקד". באמת הייתי שמו לדעת מה תפקידיו, מה סמכויותיו, מאיפה האינפורמציה שהוא מקבל על שחקנים ואיך הוא מחליט אחרי מי לעקוב ואחרי מי לא, ואיך הוא מגבש את המלצותיו המבריקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 3:40 pm 
Sophomore

ראי, לא חושב שאבי אבן עושה עבודה כזו גרועה בהתייחס לתקציב המוקדש להחתמת שחקנים במכבי, אתה יודע... בשקל תשעים וחמש וחופשי חודשי בדן אי אפשר להחתים פה יותר מדי ובינתיים אי אפשר להלין יותר מדי על ריקי היקמן ועל דווין סמית' שבאו הנה בסכומים נמוכים, על פלאניניץ אפשר אבל דחיל ראבאק... אפשר להבין גם שאין יותר מדי מציאות בעולם הזה. בוא נזכור גם שהוא החליף את מי שנחשב במשך שנים לסקאוט המוביל בארץ- דני גוט שגם די כשל במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 3:43 pm 
Senior

לאבי אבן יש חלק גם בהתחמות של מדלי ותומאס. בקיצור זה שהאיש מסתובב לו ברחבי העולם לא אומר שהוא עושה עבודה טובה, או שיש לו עין למציאת שחקנים. בקיצור, הביתה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 3:45 pm 
Hall of Famer

גויאנצ'ו, אני חושב שאתה סלחן כלפי הסקאוטינג של מכבי בצורה קיצונית. מספיק להסתכל אפילו על הליגה שסביבנו שעובדת בתקציבים נמוכים הרבה יותר, ולראות שיש מציאות אם מחפשים מספיק טוב. בפועל, רוב הזרים היותר טובים של מכבי בשנים האחרונות באו בדיוק משם - הקבוצות האחרות של הליגה הישראלית, כלומר כאלה שבאו במחירי מציאה לקבוצות אחרות. בשביל זה לא צריך מערך סקאוט עם חשבון נוסע מתמיד מנופח, מספיק מנוי כבלים או יס.
אני אישית חושב שהוא פשוט איש קש של המנהלים שחושבים שהם מבינים יותר טוב מכולם, וזו הסיבה שהוא יוצא נקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 4:02 pm 
Junior

אני חושב שזה דיי מובן מאליו שבליגה שמגיעים אליה כמעט כל עונה 30-40 שחקנים זרים חדשים, חלק מהם יתבררו "כמציאה". עכשיו, מה זה מציאה, מציאה ביחס לליגה? מציאה ביחס למה שמכבי הביאה בסכום גבוה יותר?
ביחס לליגה זה שהקבוצות עובדות עם תקציבים נמוכים זה לא מהווה הנחה כי סך הכל רוב הקבוצות פה נעות עם תקציב על מתרס צפוף והזרים שהם מביאים באותם הסכומים הם אלו שקובעים את הרמה. שוב, סביר מאוד שמכל שתי עונות או שלוש, מכבי תצליח לגרד שחקן זר טוב מכל המספרים האסטרונומים של הגבוהים שעוברים פה.

אני חושב שהנפילה הגדולה של צוות הסקאוט היא דווקא בפלאניניץ'. להביא לפה גבוה צעיר לא מלוטש מספיק אבל עם אפסייד מספיק גבוה ושבאיזושהי קונסטלציה יוכל לתרום בליגה המקומית כבר עכשיו, זו לא משימה בלתי אפשרית כמו ללכת להביא שחקן בחצי מיליון דולר מאחת הליגות הבכירות ושיוכל כבר על העונה הראשונה שלו לסחוב את הקבוצה ביורוליג. היה קצת נראה כאילו הם הסתכלו באתר של היורובאסקט, הוציאו רשימה של שחקנים ממזרח אירופה שקולעים הרבה, מיפו עם כמות הריב' שלקחו והוציאו המלצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 4:12 pm 
Hall of Famer

יואב, היחס שאתה עושה הוא לא היחס הנכון. היחס הנכון הוא בין השחקנים שמכבי לוקחת מהליגה הישראלית - כלומר, מציאות של קבוצות אחרות בהרבה פחות כסף ואפשרויות - מול השחקנים שמכבי מוצאת בעצמה בעולם הגדול, שזה בדיוק תפקידו של מערך הסקאוט עם סטטוס הפלטינה בנוסע המתמיד. היחס הזה, אני חושש, לא עושה טוב עם מערך הסקאוטים של מכבי.
מה זה "מציאה"? בהקשר שבו אנחנו מדברים, אלה השחקנים שהוכח שהם למעשה שחקני יורוליג לכל דבר ועניין, ולפעמים אפילו יותר מזה. שחקנים כמו מוריס, פרקינס, פארגו או ג'יימס. בשביל למצוא כאלה הסקאוט של מכבי לא צריך לנסוע למחנה קיץ בטרוויזו, מספיק לנסוע פעם בשבוע 20 דקות באוטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 4:29 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עם פלאניניץ אני דוקא יכול לראות איך אפשר היה לטעות. הבחור שלט באדריאטית מול שחקנים מסוגו (קרי, גבוהים צעירים ולא אתלטיים במיוחד) ומי שהביא אותו כנראה לא תיאר לעצמו איך זה יראה מול שחקנים יותר מנוסים ואתלטיים.
הנפילה הבאמת גדולה היתה עם מדלי. נכון שהוא הגיע מהליגה הספרדית המהוללת והגיע לגמר היורוקאפ, אבל אם אני צריך לנחש אף אחד ממכבי לא ראה אותו משחק בלייב. מספיק היה לראות אותו שני משחקים כדי להבין שעם כל הכבוד לאנרגיות שלו הוא שחקן עם יסודות לקויים בריבאונד ובהגנה, קליעה לא יציבה, שתלוי לחלוטין בשחקנים אחרים שיסדרו לו מצבים ולא יודע למסור.
אני כ"כ מתוסכל מאליהו שמספיק שמדלי היה מראה יכולות במשחק אחד בפלייאוף והייתי בעד להשאיר אותו לעונה נוספת (תוך ציפייה לשיפור שחל אצל אידסון, פרקינס, סמית' וג'יימס בעונתם השנייה) אבל הוא נתן משחק אחד טוב בלבד בכל העונה (בבלואו אאוט על גלבוע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 4:34 pm 
Senior

אז זהו, שאת זה שפלאניניץ' הולך להתמודד מול רמה אחרת לגמרי של פיזיות ואתלטיות אפשר לדעת יפה. להוציא מישהו כמו פקוביץ', שאת הפריצה שלו עשה גם ביורוליג מול גבוהי יורוליג, בריוני קשקשים שחוגגים מול שחקנים חלשים מיניהם בליגות חלשות בדרך כלל מתגלים כבאסטים אחר כך. כדוגמא אפשר להביא את החבר כדיר, שחגג בליגה שהגובה הממוצע בה לסנטר הוא 2 מ' בקושי והמהלך הכי זכור שלו מהיורוליג זה גג מהדהד שהוא חטף מול ז'לגיריס. אחד הדברים שהכי בלטו בעיני בסרטונים של פלאניניץ' זה היעדר טכניקה נוראי.

נערך לאחרונה על ידי shachaf78 בתאריך ש' יוני 15, 2013 4:39 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 4:36 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

RREEDDTT. כתב:
מכבי צריכה לעשות חריש עמוק בסגל השחקנים שלה,לדעתי מהזרים ישארו רק ג'יימס והיקמן ,דווין סמית דורש 800 אלף דולר נטו לעונה ,בשליש מחיר הם יכולים להביא את דונטה סמית או סקוטי הופסון שחקנים לא פחות טובים. בסגל הישראלי יש לא מעט סימני שאלה, צריכים לראות מה קורה עם יוגב וקובאן, אליהו מסוכסך עם לא מעט גורמים במכבי. מורן רוט בוודאות ישוחרר.

קודם כל אני ממש לא חושב שהופסון וסמית' יבואו במחיר כ"כ נמוך. שניהם שחקנים מצויינים אבל סמית' קצת הדקייס, הופסון הראה ילדותיות וחוסר יציבות ושניהם קלעי חוץ בינוניים ומטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 4:40 pm 
Senior

אני לא אחד מהאוהדים הגדולים של דווין סמית', והעונה אחרי ההופעות שלו בגמר ובסדרה מול ריאל הוא יכול בהחלט לקבל תואר של צ'וקר, אבל אין שום וודאות שהופסון או סמית' שווים יורוליג ושהם יהיו טובים ממנו, ככה שלהציג אחד מהם כאיזה הימור בטוח זה קצת מצחיק. אם צסק''א זורקים את ווימס בשביל סמית' הייתי שמח לטרייד, האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 4:51 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
יואב, היחס שאתה עושה הוא לא היחס הנכון. היחס הנכון הוא בין השחקנים שמכבי לוקחת מהליגה הישראלית - כלומר, מציאות של קבוצות אחרות בהרבה פחות כסף ואפשרויות - מול השחקנים שמכבי מוצאת בעצמה בעולם הגדול, שזה בדיוק תפקידו של מערך הסקאוט עם סטטוס הפלטינה בנוסע המתמיד. היחס הזה, אני חושש, לא עושה טוב עם מערך הסקאוטים של מכבי.
מה זה "מציאה"? בהקשר שבו אנחנו מדברים, אלה השחקנים שהוכח שהם למעשה שחקני יורוליג לכל דבר ועניין, ולפעמים אפילו יותר מזה. שחקנים כמו מוריס, פרקינס, פארגו או ג'יימס. בשביל למצוא כאלה הסקאוט של מכבי לא צריך לנסוע למחנה קיץ בטרוויזו, מספיק לנסוע פעם בשבוע 20 דקות באוטו.

הטרונית הזו כלפי מערך הסקאוטינג לא נראית לי הוגנת. אתה בסך הכל לוקח פה מקרים בודדים של שחקנים שבאמת לא חלים על הכלל ומתפלא איך מכבי לא גילתה אותם. חוץ מזה, מכבי קנתה לעצמה את הזכות לקבל את ההתרשמות משחקנים כמו אלה מהליגה ובמידת הצורך - כלכלי ומקצועי - להעביר אותם אל שורותיה.
ג'רמי פארגו בעונה הראשונה שלו בגליל, אם היה מגיע למכבי, היינו חותכים אותם לחתיכות דקות דקות. מוריס זה שחקן שהובא במעין מציאה כזו קצת אחרי תחילת העונה וכמחליף לסלאיי. ג'יימס הבשביל מספר שנים בארץ בשביל להגיע למקום שהוא נמצא בו היום. אפשר להתווכח על כמות הדקות שקיבל או לא קיבל בעונה הקודמת, אך בפועל זה שחקן שהיה צריך לקבל את הזמן.

אני מאמין שיהיה לי ויכוח פה על מה שאני הולך לומר אבל לדעתי השוק שאיתו מכבי מתעסקת הוא דל יותר מזה של שאר הקבוצות הליגה. בעוד שאר הקבוצות מסוגלות להביא שחקנים מסין או קולג'ים למיניהם שהם עונה ראשונה באירופה, מכבי למודת ניסיונות כושלים בעבר, נזהרת מהם. אני בטוח שאפשר למצוא שם כמה שחקנים בודדים שכבר בעונה הראשונה שלהם יכולים להתאים למכבי ולצאת נשכרים, השאלה אם המשאבים שיושקעו והזמן שווים את זה. לפי איך שמערך הסקאוטינג פועל, מעדיפים לחפש בעיקר באירופה. לטוב ולרע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 4:59 pm 
Hall of Famer

THE G1 כתב:
גור דווקא זכור לי כפרשן לא רע בעונה שהוא פירשן משחקים(2007/08),כמו שקאדר הפרשנים של ערוץ הספורט נראה כרגע,הייתי שמח אם היה בודק אופציה לחזור לשם...

אהבתי את ההתלהבות שלו במשחק ההוא בין מכבי לי-ם אותה עונה (113-111)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 5:14 pm 
Sophomore

בהקשר של מדלי - לי אישית בתור אחד מאלו שלא ממש מתים על ליאור מרגריניהו, זה שההחתמה המרכזית של מכבי העונה שהייתה אמורה לשלוח את ליאור לקצה הספסל כשלה כשלון מוחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 5:53 pm 
Hall of Famer

יואב כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

הטרונית הזו כלפי מערך הסקאוטינג לא נראית לי הוגנת. אתה בסך הכל לוקח פה מקרים בודדים של שחקנים שבאמת לא חלים על הכלל ומתפלא איך מכבי לא גילתה אותם. חוץ מזה, מכבי קנתה לעצמה את הזכות לקבל את ההתרשמות משחקנים כמו אלה מהליגה ובמידת הצורך - כלכלי ומקצועי - להעביר אותם אל שורותיה.
ג'רמי פארגו בעונה הראשונה שלו בגליל, אם היה מגיע למכבי, היינו חותכים אותם לחתיכות דקות דקות. מוריס זה שחקן שהובא במעין מציאה כזו קצת אחרי תחילת העונה וכמחליף לסלאיי. ג'יימס הבשביל מספר שנים בארץ בשביל להגיע למקום שהוא נמצא בו היום. אפשר להתווכח על כמות הדקות שקיבל או לא קיבל בעונה הקודמת, אך בפועל זה שחקן שהיה צריך לקבל את הזמן.

אני מאמין שיהיה לי ויכוח פה על מה שאני הולך לומר אבל לדעתי השוק שאיתו מכבי מתעסקת הוא דל יותר מזה של שאר הקבוצות הליגה. בעוד שאר הקבוצות מסוגלות להביא שחקנים מסין או קולג'ים למיניהם שהם עונה ראשונה באירופה, מכבי למודת ניסיונות כושלים בעבר, נזהרת מהם. אני בטוח שאפשר למצוא שם כמה שחקנים בודדים שכבר בעונה הראשונה שלהם יכולים להתאים למכבי ולצאת נשכרים, השאלה אם המשאבים שיושקעו והזמן שווים את זה. לפי איך שמערך הסקאוטינג פועל, מעדיפים לחפש בעיקר באירופה. לטוב ולרע.

יואב, אתה לא באמת מתווכח עם חלק מהטיעונים שלי, ואת האחרים אתה הופך על פיהם. ברור שמותר למכבי לקחת זרים שהיא ראתה בליגה וחושבת שמתאימים לה, זו בכלל לא השאלה, אז על מה ענית פה? העניין הוא שאם אחוז ניכר מהשחקנים הטובים של מכבי מגיעים מהליגה, מקבוצות עניות הרבה יותר ממנה שמכבי בעצם מתגלחת על הסאוטינג שלהן שנעשה בתנאים הרבה יותר קשים - זו לא בדיוק נקודת זכות לטובת מערך הסקאוטינג של מכבי. שוב, בשביל זה לא צריך מערך סקאוטינג שמשוטט בעולם, הוא יכול לנסוע מיד אליהו 20 דקות לחולון (וגם זה כשיש פקקים).
גם הטיעון האחרון שלך הוא לקחת משהו ולהציג אותו כהפך ממה שהוא. "המשאבים והזמן לא שווים"? כמה משאבים וזמן יש לקבוצות שכן מצאו את אותם שחקנים? אם המערך של מכבי, שעובד עם תקציב יותר גבוה, עם הרבה יותר קשרים ועם משאבים הרבה יותר מגוונים, הוא כל כך מוגבל - איפה פה הנסיבות המקלות? להיפך, זו נקודת חובה שחורה וגדולה.
ואחרי כל זה, בסופו של דבר מדברות התוצאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 6:41 pm 
Junior

הטענה שלך היא מאוד כללית(ותקן אותי אם אני טועה) - מערכת הסקאוטינג של מכבי לא מספיק טובה כי היא לא מצליחה לספק לקבוצה זרים, "מציאות" וכתוצאה מכך הקבוצה צריכה לשוטט בביצה המקומית ולהישען על מערכות סקאוטינג אחרות. אוקי. אני יכול לקבל את זה, זה הגיוני. מה גם שהתייחסת לאיזו הערת ביניים שזרקתי בדבר זה שמכבי קנתה לעצמה את הזכות לקחת שחקנים מקבוצות אחרות בליגה לאחר שבהן הן עשו את הצעדים הראשונים באירופה(לעיתים). לבדוק התאמה, התאקלמות וכך הלאה. לקחת את האמירה הזו כאילו היא חזות כל התגובה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 7:12 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

יואב, ברור שזה לגיטימי לקחת שחקנים מהליגה אחרי שהתגלחו על הזקן של אחת הקבוצות והוכיחו עצמם ראויים. העניין בסקאוטינג הוא לא רק לדעת לקרוא דפי סטטיסטיקה אלא גם לנסות להעריך איך השחקן יתפקד בסיטואציה חדשה מול רמה יותר גבוהה. לכן אני חושב שאת מדלי לא ראו משחק משחק שלם לפני שהחתימו אותו שאז היו רואים שהוא טווינר עם קליעה לא אוטומטית.
אילת למשל שיחקו אותה שהביאו מיוון את הופסון שהוא שחקן מצויין שיכול לשחק ברמות יותר גבוהות ונמצא לפני השיא. שלושת השיחוקים של מכבי בשנים האחרונות שעולים לי לראש (כלומר שחקנים מליגה אחרת באירופה שלא שיחקו לפני כן ביורוליג) הם היקמן, פישר והנדריקס, כאשר שני הראשונים הגיעו למכבי בגיל 27 כמוצרים די מוגמרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 7:57 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נכנסתי קצת לעומק וגיליתי שבשבע העונות האחרונות (מאז פירוק השושלת - עונת ספחיה) עברו במכבי 44 זרים (לא החשבתי את וויציץ שנשאר מאותה שושלת). מתוכם 32! לא המשיכו לעונה נוספת, 10 מהם נחתכו במהלך העונה (לא כולל פארמר שעזב וג'ון שאייר שהחשבתיו כמתאזרח) ואף לא זר אחד המשיך מעבר לעונה השניה.
24 זרים הגיעו ללא נסיון ביורוליג או דקות משמעותיות ב-NBA (פארמר, ארויו ופייזר נופלים): ביינום, פליקס, ירטין, מוריס, גארסיה, באטיסטה, סימונס, די בראון, מגי, פישר, רודני ווייט, ג'ייסון וויליאמס, אלטון בראון, וויזנייבסקי, פרקינס, פארגו, הנדריקס, מצבאן, פוט, ג'יימס, היקמן, מדלי, פלאניניץ, מלקולם תומאס. אותם אפשר לחלק ל:
9 הצלחות - 4 מההצלחות הגדולות (מוריס, פרקינס, פארגו וג'יימס) הגיעו כולם מקבוצות בליגה שלנו, ביינום ובאטיסטה (סוג של הצלחה) הגיעו מה-NBA, ורק הנדריקס, פישר והיקמן הגיעו מקבוצות באירופה ללא נסיון בגביעי אירופה.
4 סבירים - ירטין, גארסיה, די בראון, וויזנייבסקי.
11 כשלונות (חלק מתוכם מהדהדים) - סימונס, מגי, ג'. וויליאמס, א. בראון (ארבעתם מהליגה, כולם בעונת 2008 המקוללת), פליקס, ווייט, מצבאן (מחשיב אותו כישלון בשל רמת ההייפ והכסף שנשפך עליו ביחס לתמורה, גם אם לא באשמתו), פוט, מדלי, פלאניניץ, תומאס.
ולא לשכוח כשלונות אחרים כמו ביופורד, קאמינגס, צ'ארלס גיינס, מאלט, לאמפה ושרמדיני (שכולם הגיעו עם נסיון ביורוליג).
לסיכום, מהשחקנים המוכרים מהליגה שלנו היו 4 הצלחות ו-4 כשלונות. מהשחקנים הלא מוכרים הסקאוטים של מכבי פגעו ב-4.5 (באטיסטה לא היה כזה מוצלח) מתוך 16. לא הספק מוצלח במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 8:57 pm 
Junior

הנתונים שלך קצת מטעים.
היו כמה שחקנים ברשימה שלך (מוריס למשל) שמכבי מאוד רצתה שימשיכו רק הם בחרו לא להמשיך, כי בגלל העונה הטובה שהם נתנו, הם נחטפו לקבוצות אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 65  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], rony ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: