קודי (יובל) כתב:
כמה הערות לגבי העונה הבאה:
1. בלאט הוא המאמן הטוב ביותר שמכבי יכולה להחזיק בסכומים שהיא משלמת. הוא טוב בהרבה מכל מאמן ישראלי אחר וגם מהאלטרנטיבות הזרות שנמצאות ברמות המחיר של מכבי. מצד שני, ברור לגמרי שהנהלת מכבי לא רוצה לראות אותו בקבוצה ושגם הוא לא מתלהב להישאר. במצב העניינים הזה טוב יעשו הצדדים אם ישבו ביניהם, יסכימו על פיצוי ויפרקו את החבילה. אחרת פשוט נמשיך לראות את בלאט נכנס בהנהלה ואותם מנחיתים לו שחקנים מעל לראש. חוסר האמון בין הצדדים וחוסר הרצון לעבוד יחד חייב להסתיים בפרידה, גם אם המשמעות היא מינוי מאמן פחות טוב. אני מעריך - כמו ראי - שמדובר בעניין של זמן וכסף והשאלה היא מי ישבר ראשון. מה שבטוח הוא שזה רע לקבוצה.
2. מימוש האופציה של היקמן אולי מתבקשת לאור העונה שלו אבל גם מגבילה מאוד את בניית הסגל לעונה הבאה. מאחר שאני לא רואה את מכבי מחתימה יותר משני גארדים זרים אז ברור שיגיע רכז זר. האפשרויות שעל הפרק (מבובי בראון הקפריזי, המפוזר והמאוד לא יציב במקרה הטוב לטייריס רייס הבינוני במקרה הרע) לא מבטיחות קו אחורי טוב בהרבה מזה שהיה העונה. ברור שקו אחורי של פארגו ולנגפורד, כמו שהיו כאלה שפינטזו לפני כמה שבועות, לא יהיה כאן ואפילו לא משהו קרוב לזה ברמתו.
3. אני הייתי משנה קצת קונספט בקו האחורי ומנסה קודם כל להעלות את רמת האיי קיו. במקום להחתים איזה רכז קריזיונר חסר מוח, עדיף לטעמי להפקיד את העמדה הזו בידיים של גל מקל ויוגב אוחיון ולהביא גארד נוסף ברמה גבוהה שיחלוק את עמדה 2 עם היקמן ויוכל לשחק גם כ-3 בעת הצורך, מישהו כמו לנגפורד.
4. את דווין סמית' הייתי משאיר במחיר סביר - נניח עד 800,000 דולר. מדובר בסך הכל ברול פלייר מצויין אבל בשום אופן לא בפרנצ'ייז פלייר ואין סיבה לשפוך עליו סכומים מטורפים. את מי להביא במקום סמית'? אין לי שמות, אבל אפשר למצוא באירופה סמול פורוורד טוב ב-500-600 אלף דולר, מה עוד שאם יגיע גארד איכותי נוסף (דוגמת לנגפורד) הוא יוכל להיות בעמדה הזו לא מעט.
5. מאחר שכנראה טיוס יבוא להיות הגבוה החמישי ובהנחה שאליהו ישאר בחוזה מקוצץ, אפשר להוציא סכום נמוך יחסית על פאוור פורוורד נוסף ובמקרה כזה שחקן כמו פט קלאת'יס יכול להתאים.
6. החסכון בעמדה 4 אמור לעבור לעמדה 5, שם הייתי מחתים סנטר טוב ליד שון ג'יימס. מישהו כמו פול דייויס.
7. בדרך הייתי גם משחרר את אחד מבין פניני או לנדסברג. אין צורך ב-12 שחקנים בכירים.
8. הסגל שלי אמור להיראות כך:
רכז - מקל, אוחיון
סקנד גארד - לנגפורד, היקמן
סמול פורוורד - סמית' (או זר אחר), לנדסברג או פניני
פאוור פורוורד - אליהו, קלאת'יס
סנטר - דייויס, ג'יימס, תיוס
9. זה אמנם לא נראה סגל מבריק אבל הוא טוב בהרבה מזה של השנה ובמגבלות התקציביות ובמגבלות הנובעות מהצורך בלא מעט שחקנים ישראלים (שמה לעשות, מרביתם די בינוניים) זה נראה לי סגל סביר.
10. הכל כמובן משתנה אם פתאום באורח נס יצליחו להחתים כאן מישהו כמו ג'ורדן פרמאר או עמרי כספי ואז הקלפים נטרפים (וגם חלק גדול מהכסף) והפאזל משתנה.
לדעתי מקל ואוחיון יחד זה מתכון למאבקי אגו לא קטנים.
דיוויס זה אחלה כסנטר נוסף, אך אני בספק אם מכבי יצליחו להחתים אותו.
במקום סמית' תמיד אפשר להביא את הופסון או דונטה סמית'. (אני בכלל לא מבין למה צסקא צריכים אותו כשיש להם כבר את ווימס ומיצ'וב)
אין שום סיבה להשאיר את פניני. הגיע הזמן לתת ללנדסברג דקות ואפשרות לפרוח.
לא רק שאין צורך ב-12 שחקנים בכירים, אין צורך גם ב-11 . 10 זה די והותר. איפה תמצא דקות לכל הקו הקדמי?
אליהו וקלאתס יחד זה יופי בהתקפה אבל לא משהו בכלל בהגנה. וזה לא שקלאטס יהיה כ"כ זול (קלאטס+אליהו+טיוס>1.5 מ'). גם לא הייתי בונה על זה שהוא יקח מעל ל-9 כ"ח למשחק ביורוליג. בחיפה היתה לו סיאוטציה מושלמת עם שני סוסים שעושים בוקס אאוט (קוז'י ותומאס) ויתרון גובה על כל שחקן בליגה.