סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' דצמבר 25, 2024 9:05 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 65  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 4:39 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אכלו את התרגיל שלו?
בליגה הישראלית, מורן רוט רכז יותר טוב ממנו. עשו למכבי טובה התכוות להגיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 4:49 pm 
Junior

גור שלף מצטרף לבלאט, ומוציא את הבוסים שלו שקרנים:
גור שלף רוצה שתבינו למה הוא פוטר ממכבי תל אביב. "גר רחוק? אני גר באותו מקום חמש שנים. קשר גרוע עם שחקנים? תראה את הסלולרי שלי, את ההודעות שאני מקבל מכל האנשים במערכת, ותבין שהכל שטויות", הוא אומר לוואלה! ספורט.

- אז למה?

"יש לי מערכת יחסים נהדרת עם דיוויד (בלאט). הייתי הבן אדם הכי קרוב אליו במערכת. ואני חושב שזה משהו שהפריע להנהלה, שאני קרוב יותר מדי לדיוויד. וכשהייתי צריך להגיד ל'בכירים' את האמת, את מה שאני באמת חושב, ולא את מה שאולי הייתי צריך להגיד, אמרתי את זה - גם אם לפעמים הייתי בצד של דיוויד. אם חשבתי שהפריעו לדיוויד לעבוד, אמרתי את זה למי שצריך לומר. אז יכול להיות שזה הפריע".

http://sports.walla.co.il/?w=/151/2651619

אני מניח שלא סתם הוא בחר בגרינוולד.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 4:56 pm 
Junior

הכי מצחיק בהודעה זה מה שערוץ הספורט עשו לה.
לקחו את כל ההודעה וחתכו את החלק שמביע תמיכה בבלאט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 7:19 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראובן כתב:
אם אתה מחתים מישהו לשנה כשהוא שווה יותר מזה זה גם סקאוטינג לא מוצלח (אם כי לא בלתי מובן).

במקרה של מוריס זה היה סקאוטינג לא מוצלח ולא מובן. בניגוד לטריי סימונס וג'ייסון וויליאמס למשל שהיו חששות אם הם מתאימים ליורוליג (סימונס לא מספיק אתלטי ומהיר, וויליאמס נמוך ולא מצטיין באף תחום במיוחד), במקרה של מוריס הכל זעק שהוא עומד להצליח ביורוליג - PF ארוך (2.07) ואתלטי שקולע מבחוץ ומגן נהדר. הוא הגיע לי-ם במקרה באמצע העונה ונתן ב-20 הופעות כמחליף (23 דקות בממוצע): 13 נק' (73% מ-2, 47% מ-3, 80% מהקו), 7 כ"ח, 1.2 אס', 1 חט' ו-2.1 חס' (מדד 19.8). בפיינל פור הוא כבר פתח בחמישייה ונתן: 12 נק' (72% מ-2, 50% מ-3, 25% מהקו :ne_ne_ne: ), 9.5 כ"ח, 2 אס', 2חט' ו-2.5 חס' (מדד 24). ממה היה לחשוש?
כמובן שלאחר שמוריס עזב מכבי הבינו את הטעות ומיהרו להחתים מהליגה את סימונס, וויליאמס, מגי ואלטון בראון (ועוד 8 זרים נוספים...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 7:32 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

קודי (יובל) כתב:
כמה הערות לגבי העונה הבאה:
1. בלאט הוא המאמן הטוב ביותר שמכבי יכולה להחזיק בסכומים שהיא משלמת. הוא טוב בהרבה מכל מאמן ישראלי אחר וגם מהאלטרנטיבות הזרות שנמצאות ברמות המחיר של מכבי. מצד שני, ברור לגמרי שהנהלת מכבי לא רוצה לראות אותו בקבוצה ושגם הוא לא מתלהב להישאר. במצב העניינים הזה טוב יעשו הצדדים אם ישבו ביניהם, יסכימו על פיצוי ויפרקו את החבילה. אחרת פשוט נמשיך לראות את בלאט נכנס בהנהלה ואותם מנחיתים לו שחקנים מעל לראש. חוסר האמון בין הצדדים וחוסר הרצון לעבוד יחד חייב להסתיים בפרידה, גם אם המשמעות היא מינוי מאמן פחות טוב. אני מעריך - כמו ראי - שמדובר בעניין של זמן וכסף והשאלה היא מי ישבר ראשון. מה שבטוח הוא שזה רע לקבוצה.
2. מימוש האופציה של היקמן אולי מתבקשת לאור העונה שלו אבל גם מגבילה מאוד את בניית הסגל לעונה הבאה. מאחר שאני לא רואה את מכבי מחתימה יותר משני גארדים זרים אז ברור שיגיע רכז זר. האפשרויות שעל הפרק (מבובי בראון הקפריזי, המפוזר והמאוד לא יציב במקרה הטוב לטייריס רייס הבינוני במקרה הרע) לא מבטיחות קו אחורי טוב בהרבה מזה שהיה העונה. ברור שקו אחורי של פארגו ולנגפורד, כמו שהיו כאלה שפינטזו לפני כמה שבועות, לא יהיה כאן ואפילו לא משהו קרוב לזה ברמתו.
3. אני הייתי משנה קצת קונספט בקו האחורי ומנסה קודם כל להעלות את רמת האיי קיו. במקום להחתים איזה רכז קריזיונר חסר מוח, עדיף לטעמי להפקיד את העמדה הזו בידיים של גל מקל ויוגב אוחיון ולהביא גארד נוסף ברמה גבוהה שיחלוק את עמדה 2 עם היקמן ויוכל לשחק גם כ-3 בעת הצורך, מישהו כמו לנגפורד.
4. את דווין סמית' הייתי משאיר במחיר סביר - נניח עד 800,000 דולר. מדובר בסך הכל ברול פלייר מצויין אבל בשום אופן לא בפרנצ'ייז פלייר ואין סיבה לשפוך עליו סכומים מטורפים. את מי להביא במקום סמית'? אין לי שמות, אבל אפשר למצוא באירופה סמול פורוורד טוב ב-500-600 אלף דולר, מה עוד שאם יגיע גארד איכותי נוסף (דוגמת לנגפורד) הוא יוכל להיות בעמדה הזו לא מעט.
5. מאחר שכנראה טיוס יבוא להיות הגבוה החמישי ובהנחה שאליהו ישאר בחוזה מקוצץ, אפשר להוציא סכום נמוך יחסית על פאוור פורוורד נוסף ובמקרה כזה שחקן כמו פט קלאת'יס יכול להתאים.
6. החסכון בעמדה 4 אמור לעבור לעמדה 5, שם הייתי מחתים סנטר טוב ליד שון ג'יימס. מישהו כמו פול דייויס.
7. בדרך הייתי גם משחרר את אחד מבין פניני או לנדסברג. אין צורך ב-12 שחקנים בכירים.
8. הסגל שלי אמור להיראות כך:
רכז - מקל, אוחיון
סקנד גארד - לנגפורד, היקמן
סמול פורוורד - סמית' (או זר אחר), לנדסברג או פניני
פאוור פורוורד - אליהו, קלאת'יס
סנטר - דייויס, ג'יימס, תיוס
9. זה אמנם לא נראה סגל מבריק אבל הוא טוב בהרבה מזה של השנה ובמגבלות התקציביות ובמגבלות הנובעות מהצורך בלא מעט שחקנים ישראלים (שמה לעשות, מרביתם די בינוניים) זה נראה לי סגל סביר.
10. הכל כמובן משתנה אם פתאום באורח נס יצליחו להחתים כאן מישהו כמו ג'ורדן פרמאר או עמרי כספי ואז הקלפים נטרפים (וגם חלק גדול מהכסף) והפאזל משתנה.

לדעתי מקל ואוחיון יחד זה מתכון למאבקי אגו לא קטנים.
דיוויס זה אחלה כסנטר נוסף, אך אני בספק אם מכבי יצליחו להחתים אותו.
במקום סמית' תמיד אפשר להביא את הופסון או דונטה סמית'. (אני בכלל לא מבין למה צסקא צריכים אותו כשיש להם כבר את ווימס ומיצ'וב)
אין שום סיבה להשאיר את פניני. הגיע הזמן לתת ללנדסברג דקות ואפשרות לפרוח.
לא רק שאין צורך ב-12 שחקנים בכירים, אין צורך גם ב-11 . 10 זה די והותר. איפה תמצא דקות לכל הקו הקדמי?
אליהו וקלאתס יחד זה יופי בהתקפה אבל לא משהו בכלל בהגנה. וזה לא שקלאטס יהיה כ"כ זול (קלאטס+אליהו+טיוס>1.5 מ'). גם לא הייתי בונה על זה שהוא יקח מעל ל-9 כ"ח למשחק ביורוליג. בחיפה היתה לו סיאוטציה מושלמת עם שני סוסים שעושים בוקס אאוט (קוז'י ותומאס) ויתרון גובה על כל שחקן בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 7:35 pm 
Hall of Famer

צ'ארלס, אני זוכר בוודאות שמוריס היה הפתעה עצומה במכבי. הוא בא על תקן שחקן האסל מהספסל והפך להיות כוכב על ושחקן שנתן את אחת העונות האינדבדואליות הכי טובות וחביבות שאני זוכר במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 7:48 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נורטון כתב:
צ'ארלס, אני זוכר בוודאות שמוריס היה הפתעה עצומה במכבי. הוא בא על תקן שחקן האסל מהספסל והפך להיות כוכב על ושחקן שנתן את אחת העונות האינדבדואליות הכי טובות וחביבות שאני זוכר במכבי.

בליגה הוא נתן כמעט בדיוק את אותם ממוצעים כמו בעונה הקודמת בי-ם. ביורוליג הוא באמת הפתיע לטובה הרבה בזכות שהוא שיחק המון דקות אצל שרף (שייבש לחלוטין את אליהו). אבל עדיין, אם מכבי היו מעריכים את מה שהוא עשה בי-ם כראוי הם היו מבינים שיש להם יהלום ביד ומחתימים אותו לכמה שנים. אני יודע שאני אומר את זה בדיעבד אבל לא היה מה להתלבט במקרה שלו. אני אפילו זוכר את היום שנודע לי שמחתימים אותו ופשוט התמוגגתי (הייתי באוניברסיטת ב"ג ובדיוק קראתי מוסף ספורט בקרנף). עובדה שהם הבינו את הטעות ועשו זאת עם ג'יימס ופרקינס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 7:51 pm 
Senior

לא הבנתי איך להפקיד את עמדת הרכז בידיים של מקל(0 עונות ביורוליג) ואוחיון(ראינו מה הוא שווה באמת השנה) זה רעיון טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 7:59 pm 
Hall of Famer

אצל שרף הוא בהחלט שיחק המון. אלו הדקות שלו לפי המשחקים אצל שרף (משחק ראשון אצל צביקה נגד פילזן בחוץ)

10- 40.
11- 30.
12- 40.
13- 29.
14- 39.
15- כמעט 39.
16- כמעט 37.
17- כמעט 33.
18- 40.
19- כמעט 38.
20- 35 וחצי.
21- 29.
22- 34 וחצי.
23- 32 וחצי.
24- 25 וחצי.
25- כמעט 28.

הירידה אצל מוריס החלה אז סביב ההצלבה, שהחלו הדיבורים על החוזה הבא שלו. בסוף שלב הבתים ובטופ-16 צביקה נתן כמות דקות שלא אופיינית לאירופה של שנות ה-2000, אלא אופיינית לשנות ה-90' וה-80'...אני בספק אם שחקן כלשהו של מכבי שיחק מאז מוריס את כל 40 הדקות במשחק כלשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 8:02 pm 
Sophomore

וצ'ארלס ג'נקינס זה יותר טוב? .מועמד ע"י דובי פיק ואתר TWO.
זוכר אותו כסקורר חסר רחמים מהופסטרה לפני כמה שנים.איזה מפחיד לחשוב על שילוב שלו והיקמן.לפחות נושרים ליורוקאפ בסוף השלב הראשון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 8:07 pm 
Senior

גוועלד. הוא והיקמן שווים ביחד שתי פרודות איי קיו או אחת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 8:10 pm 
Sophomore

shachaf78 כתב:
לא הבנתי איך להפקיד את עמדת הרכז בידיים של מקל(0 עונות ביורוליג) ואוחיון(ראינו מה הוא שווה באמת השנה) זה רעיון טוב.

כי אני מעדיף אותם על אמריקאי אתלט וחסר מוח שיגיע. אם האלטרנטיבה הוא פלאניניץ אז אני בשמחה מוותר על אחד מהצמד הזה אבל אנחנו כבר מכירים את מכבי מספיק טוב בשביל לדעת שהרכז הזר שיגיע הוא אמריקאי אתלט וחסר מוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 8:33 pm 
Junior

קודי (יובל) כתב:
shachaf78 כתב:

כי אני מעדיף אותם על אמריקאי אתלט וחסר מוח שיגיע. אם האלטרנטיבה הוא פלאניניץ אז אני בשמחה מוותר על אחד מהצמד הזה אבל אנחנו כבר מכירים את מכבי מספיק טוב בשביל לדעת שהרכז הזר שיגיע הוא אמריקאי אתלט וחסר מוח.

אכן אין ספק שאוחיון הוא מוח כדורסל (ובכלל) מבריק, לעומת האמריקאים האלה שהם חסרי מוח ולפעמים אפילו כושים.

יואב כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
יואב, היחס שאתה עושה הוא לא היחס הנכון. היחס הנכון הוא בין השחקנים שמכבי לוקחת מהליגה הישראלית - כלומר, מציאות של קבוצות אחרות בהרבה פחות כסף ואפשרויות - מול השחקנים שמכבי מוצאת בעצמה בעולם הגדול, שזה בדיוק תפקידו של מערך הסקאוט עם סטטוס הפלטינה בנוסע המתמיד. היחס הזה, אני חושש, לא עושה טוב עם מערך הסקאוטים של מכבי.
מה זה "מציאה"? בהקשר שבו אנחנו מדברים, אלה השחקנים שהוכח שהם למעשה שחקני יורוליג לכל דבר ועניין, ולפעמים אפילו יותר מזה. שחקנים כמו מוריס, פרקינס, פארגו או ג'יימס. בשביל למצוא כאלה הסקאוט של מכבי לא צריך לנסוע למחנה קיץ בטרוויזו, מספיק לנסוע פעם בשבוע 20 דקות באוטו.

הטרונית הזו כלפי מערך הסקאוטינג לא נראית לי הוגנת. אתה בסך הכל לוקח פה מקרים בודדים של שחקנים שבאמת לא חלים על הכלל ומתפלא איך מכבי לא גילתה אותם. חוץ מזה, מכבי קנתה לעצמה את הזכות לקבל את ההתרשמות משחקנים כמו אלה מהליגה ובמידת הצורך - כלכלי ומקצועי - להעביר אותם אל שורותיה.
ג'רמי פארגו בעונה הראשונה שלו בגליל, אם היה מגיע למכבי, היינו חותכים אותם לחתיכות דקות דקות. מוריס זה שחקן שהובא במעין מציאה כזו קצת אחרי תחילת העונה וכמחליף לסלאיי. ג'יימס הבשביל מספר שנים בארץ בשביל להגיע למקום שהוא נמצא בו היום. אפשר להתווכח על כמות הדקות שקיבל או לא קיבל בעונה הקודמת, אך בפועל זה שחקן שהיה צריך לקבל את הזמן.

אני מאמין שיהיה לי ויכוח פה על מה שאני הולך לומר אבל לדעתי השוק שאיתו מכבי מתעסקת הוא דל יותר מזה של שאר הקבוצות הליגה. בעוד שאר הקבוצות מסוגלות להביא שחקנים מסין או קולג'ים למיניהם שהם עונה ראשונה באירופה, מכבי למודת ניסיונות כושלים בעבר, נזהרת מהם. אני בטוח שאפשר למצוא שם כמה שחקנים בודדים שכבר בעונה הראשונה שלהם יכולים להתאים למכבי ולצאת נשכרים, השאלה אם המשאבים שיושקעו והזמן שווים את זה. לפי איך שמערך הסקאוטינג פועל, מעדיפים לחפש בעיקר באירופה. לטוב ולרע.

הודעה לפנתאון. אין ספק שקבוצה שבאופן קבע קונה את השחקנים הכי טובים של יריבותיה (לפעמים אפילו אותם שחקנים שניצחו אותה בגמרים למינהם ממש בשנה הקודמת) סובלת משוק דל יותר, הרי יש לה רק ליגת פארם אחת שמפתחת בשבילה שחקנים. זה אחד הנושאים המובהקים שחושפים את המגוחכות של "התחרות" ב"ליגה" הזאת.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 8:57 pm 
Sophomore

אתה מתעניין הרבה יחסית לאחד שלא מתעניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 9:54 pm 
Junior

אופירה בלי בושה יוצאת עם כותרת פרסום ראשון על שלף-וויציץ אחרי שחצי עולם מדבר על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2013 11:28 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
זה כמו האתר המוזר ההוא של בנט עם הטבלה של "משכורות התחלתיות" בכל מיני מקצועות, שאחרי שאנשים הרימו גבה על זה שלרופא שיניים יש משכורת התחלתית של 39000 שקל הסבירו שהכוונה היתה ל"התחלתית" לא במובן של משכורת של עובד מתחיל. יש הרבה מובנים ל"ראשון", סה"כ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 12:22 am 
Junior

פעם היה קל יותר לבנות סגל עם התקציב של מכבי:
תמונה

Uploaded with ImageShack.us

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 2:38 am 
Senior

במסגרת מינוי המנהל החדש של מכבי אני מעוניין לפתוח ליין הימורים חדש. כמה זמן ייקח עד שהפרוייקט הכושל הבא, פלאניניץ, שארמדיני תומאס וכדומה של השנה הבאה יכשל ומישהו בהנהלה יעלה את הרעיון להפוך את המנהל למנהל שחקן כי האליפות בסכנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 6:23 am 
Junior

אף פעם. על מה אתה מתערב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 11:11 am 
Sophomore

http://sports.walla.co.il/?w=//2651790

האוזמן, שהוא בדרך כלל מתון מאוד בטורים ובפרשנות שלו, צודק בכל מילה. בלאט לא עשה למכבי שום דבר רע שמגיעה לו ההתעללות הזו, זה לא לכבודה של מכבי לנהוג בו כך וגם הוא לא צריך להתנהג כמו אחרון השלומי דורות ולהישאר במקום בו הוא לא רצוי והוא לא רוצה להיות בשביל כסף. הוא יכול לקבל סכום דומה בקבוצה אירופית אחרת אז שישב עם מכבי, יסגור על פיצוי כלשהו וילך לדרכו.
אני באמת חושב שמכבי לא תמצא בשכר שהיא מוכנה לשלם מאמן שאפילו קרוב אליו ברמתו אבל שני הצדדים צריכים כרגע פסק זמן אחד מהשני, ולא משנה אם מדובר בפסק זמן לשנתיים-שלוש או לתמיד. כרגע קיים חוסר כבוד וחוסר הערכה בין הצדדים, כאשר ההנהלה לא רוצה את בלאט והוא לא רוצה להישאר, אז טוב יעשו אם ישבו כמו מבוגרים ויסגרו את העניין. האלטרנטיבה - קרי לשחק משחקי כבוד ולפגוע בקבוצה - רעה יותר לכל הצדדים ותפגע הן בקבוצה בעונה הקרובה, הן בשם של המועדון והן בקריירה של בלאט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 11:33 am 
Hall of Famer

שוויק, אני חושב שהתמונה היא של נבחרת ישראל או משהו. אני לא זוכר את התשעה האלה משחקים ביחד במכבי (מרסר ושטיינהאור??), ובטח ובטח שלא את פליישר. האמת שגם לא נראה לי שארדיטי שיחק שם אי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 11:41 am 
Hall of Famer

נדמה לי שלא הבנת את הנקודה של שוויק.

עכ"פ, ארדיטי היה נער פוסטר במכבי בתחילת שנות ה-90.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 11:42 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני הנחתי שזו תמונה של שיאני השתכרות (מקרב הישראלים). זה שיש שם גם שחקנים מחוץ למכבי רק מחזק את הטענה של שוויק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 11:42 am 
Hall of Famer

לא בתחילת ה-90'. ארדיטי היה נער פוסטר במכבי בעונות 1986-1987.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 11:43 am 
Hall of Famer

אוקיי (הסטט' שלו בספסל לא מגיעה עד שם...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 65  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: