סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 10:35 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1782 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 72  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יוני 10, 2013 7:08 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
כל הסיבות שהוצגו כאן נכונות, אבל לדעתי שני העניינים הגדולים הם שהרבה יותר קל להכין כלים עגולים מאשר כלים מרובעים ולא רק זה, כלים עגולים הם בדרך כלל חזקים יותר (פחות קריטי בכלים ממתכת, אבל בעבר כשהיו מבשלים בכלי חרס/חימר, זה הרבה יותר משמעותי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 11, 2013 10:55 am 
Junior

האם יש עוד מדינה שיש בה בתעודה המזהה מידע לגבי דתו של אדם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 10:17 am 
Freshman

מאוד מציק לי בשבועות האחרונים: למה "ball don't lie"? זה לא אמור להיות, אם כבר, doesn't?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 11:23 am 
Hall of Famer

שיבוש כה נפוץ עד שהפך לסלנג.
בערך כמו "ain't".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 7:00 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
האם יש עוד מדינה שיש בה בתעודה המזהה מידע לגבי דתו של אדם?

א. ידוע לי שלפחות בעבר, בחלק ממדינות ערב היו מציינים יהדותו של אדם בתעודת הזהות. אולי זה כך בעוד מדינות ולגבי עוד דתות.

ב. מה זה "עוד מדינה"? להלכה בישראל מעולם לא ציינו דת אלא לאום, בפועל היה מקרה מפורסם ומסובך להפליא שנודע כ"בג"צ האח דניאל", על אותו יהודי שבתקופת השואה התחבא במנזר והתנצר, ותוך כך הציל יהודים מהמוות. עם תום המלחמה עלה לישראל וביקש שבתעודת הזהות יירשם כבן הלאום היהודי, אע"פ שבדתו הוא נוצרי. בג"צ קבע שלא ירשם כיהודי (ומה שעוד יותר מסובך: אע"פ שלפי ההלכה היהודית יהודי לעולם לא מפסיק להיות יהודי), אם כי יהדותו של אדם לעניין רישום הלאום תקבע לפי מכלול של קריטריונים, שההלכתי הוא רק אחד מהם. ערך הויקיפדיה על העניין: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7% ... 7%96%D7%9F

כך או כך, כבר לא מעט שנים שלא מציינים לאום בתעודת הזהות (כמדומני שזה החל מסביבות 2002, כי אני בן 26 ולמיטב זכרוני בני המחזור שלי שנולדו בחודשים הראשונים של השנה קיבלו תעודת זהות עם לאום "יהודי" ואילו בתעודת הזהות שלי-למרבה השמחה-אין לזה זכר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 7:22 pm 
Junior

נדב מה כל כך "משמח" אותך, בכך?

גם בת"ז שלי לא מוזכרת יהדותי, אבל גם לא בחשבון החשמל האחרון, ושומו שמיים, גם לא על בקבוק הקוקה קולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 7:29 pm 
Hall of Famer

למה המשמח במרכאות?

וזה משמח כי אזכור הלאום הוא אקט גזעני, מפריד, חסר רלוונטיות ולא מתאים להשקפת העולם שלי. אני לא שייך ללאום היהודי ולכן היה מרגיז אותי אם בתעודה רשמית המתיימרת לציין פרטי זהות שלי-וזה בניגוד לחשבון חשמל, חוכעם-היו מציינים זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 7:38 pm 
Junior

זה כל כך חסר משמעות מבחינתי, ולא שיערתי שזה יכול לעורר רגשות כלשהם. אבל כנראה שבמובנים שונים ממה שאני סבור, זה בהחלט מעורר רגשות מסוימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 7:43 pm 
Hall of Famer

הבן יקיר לי אפרים?

אם לא שיערת שזה עשוי לעורר רגשות כלשהם, אתה כנראה לא ממש מתעניין בחברה ובכלל הציבור הישראלי. אני לא אומר שמישהו חייב להרגיש משהו כלפי זה, אבל הדוגמא של "בג"צ האח דניאל" היא דוגמא מצוינת לכך שזה בהחלט מעורר רגשות מדי פעם. וזה מספיק עורר רגשות כדי שיבטלו את העניין.

עכשיו, אני לא יודע איזה סוג של רגשות אתה מקווה שאבין מדבריך (ובכלל, לא יזיק לך לדבר פחות ברמזים ויותר במילים שכולם יכולים להבין. אתה לא כותב ספר קודש בימי הביניים, אתה יודע), אבל מבחינתי כאזרח, ברגע שמתייגים אנשים לפי לאום-זה פגם. לכן זה מפריע לי. אני מקווה שזה עובר את הועדה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 7:45 pm 
Sophomore

כמה הערות בנוגע לישראל- נוסף למה שנדב אמר אז כיום ההבדל בין ת"ז של יהודי ללא-יהודי בישראל הוא בציון תאריך הלידה העברי, פרט ללועזי. כמו כן, במרשם האוכלוסין סעיף הלאום עדיין מופיע.

לעצם השאלה: מהידוע לי אז בפקיסטן מצוינת הדת בתעודת הזהות (אם כי הייתה תקופה שבה זה הופסק ולאחר מחלוקת ציבורית שם זה הוחזר). בברית המועצות לשעבר גם היו מציינים. יש לא מעט מדינות שבהם שואלים את האדם לדתו בעת הגשת הבקשה לתעודת זהות. יש מדינות (מצרים למשל) שבה אם אינך בדת "הנכונה" לא תקבל תעודת זהות.

ואגב, אדם שבפספורט שלו תופיע חותמת של מדינת ישראל, לא יורשה להיכנס לאלג'יריה, אירן, עירק, לבנון, איחוד האמירויות, סודן, ערב הסעודית, תימן ולוב. חבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 7:47 pm 
Hall of Famer

-adi- כתב:
ואגב, אדם שבפספורט שלו תופיע חותמת של מדינת ישראל, לא יורשה להיכנס לאלג'יריה, אירן, עירק, לבנון, איחוד האמירויות, סודן, ערב הסעודית, תימן ולוב.

לגבי איחוד האמירויות זה נראה לי תמוה מאד, שכן ישנם ישראלים שנכנסים לשם בגלוי עם הפספורט הישראלי. שחר פאר, למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 7:54 pm 
Sophomore

ישראלים- מיעוט רבים שניים.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7% ... 7%90%D7%9C

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2013 8:02 pm 
Hall of Famer

היו יותר משני ישראלים שביקרו בדובאי (גם בלי החבר'ה של מבחוח), עם כל הכבוד לערך החצי-שבור בויקיפדיה.

שחר פאר שיחקה בדובאי בשנה שעברה, כמו גם אנדיוני. היו נציגים ישראלים של משרד החוץ בועידה באבו דאבי, ואני מניח שעוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 7:40 am 
Junior

נדב, מי שישמע, אז אין לך סעיף בת.ז.
עכשיו כל מה שנשאר לך זה להיפטר מהקרניים, הזנב והאף הארוך.
או במילים אחרות: היהדות שלך לא מתחילה, נגמרת או עוברת דרך הסעיף בתעודת הזהות. ההיתפסות לזה היא (בעיני לפחות) קצת מטרחנת.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 7:48 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אפשר היה לדון בשאלת הטרחנות אם עדיין הסעיף היה קיים ונדב היה יוצא על זה למלחמת עולם. במקרה הזה קרה המקרה הנדיר הזה של נון-סטורי אמיתי: היה סעיף לא מוצלח (וכפי שאתה וגינות כתבתם, גם לא חשוב) בתעודת הזהות, מישהו קיבל את ההחלטה הנכונה והוריד אותו, ונדב ציין את זה בסיפוק. זה גם יכל להיגמר כאן אלמלא הנושא מונף (ולא על ידי נדב...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 8:27 am 
Sophomore

רצית לומר: מישהו קיבל את ההחלטה להוריד אותו, אבל בכל זאת להשאיר בתעודת הזיהוי אינדיקציה – עקיפה, אבל חד־משמעית – אם בעל התעודה יהודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 8:28 am 
Hall of Famer

צוד כתב:
נדב, מי שישמע, אז אין לך סעיף בת.ז.
עכשיו כל מה שנשאר לך זה להיפטר מהקרניים, הזנב והאף הארוך.
או במילים אחרות: היהדות שלך לא מתחילה, נגמרת או עוברת דרך הסעיף בתעודת הזהות. ההיתפסות לזה היא (בעיני לפחות) קצת מטרחנת.

והדחף הבלתי-נלאה להתלונן על כל דבר

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 8:35 am 
מנהל פורום

שאלה אחרת -

לפעמים אני רואה קורי עכביש מאוזנים/אופקיים למשל בין 2 עצים. איך בדיוק העכביש מייצר כאלה? מילא קורים אנכיים שהוא טווה תוך כדי ירידה מלמעלה למטה, אבל איך הוא עושה את האופקיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 9:17 am 
Junior

לא שהייתי עכביש, אבל מה הבעיה שלו לטוות קור בעודו יורד מהעץ על הגזע, לטפס על הגזע השני ולהדביק שם את הקצה של הקור?

למה בפורום יש לפעמים נושאים שאני רואה את הכותרת שלהם בצבע חלש יותר?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 9:48 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
שאלה אחרת -

לפעמים אני רואה קורי עכביש מאוזנים/אופקיים למשל בין 2 עצים. איך בדיוק העכביש מייצר כאלה? מילא קורים אנכיים שהוא טווה תוך כדי ירידה מלמעלה למטה, אבל איך הוא עושה את האופקיים?

נשמע קצת טיפשי, אבל העכביש משחרר קור אחד דק ודביק ומחכה לרוח בכיוון הנכון שתדביק אותו לצד השני, אחרי ששני הצדדים מחוברים, הוא עובר על הקור ומעבה אותו עם עוד קורים עד שהוא מספיק חזק כדי לשאת את שאר הרשת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 10:03 am 
Junior

וזה נשמע לך טיפשי? אם זה נכון, זה מפעים, בחינת זורה ורוח מסייעתו (אלא אם הניסוח אמור להיות: "זה נשמע קצת לא אמיתי").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 10:06 am 
Hall of Famer

הניסוח הנכון היה שזה עלול להשמע טיפשי (בבחינת-מה קורה אם אין רוח או הרוח בכיוון הלא נכון), אבל עובדה שבאופן כללי זה עובד להם מצוין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 10:23 am 
מנהל פורום

סליחה אבל אני לא כל כך קונה את ההסבר הזה. ראיתי היום קור אופקי של משהו כמו 5 מטר. לא נראה לי שהוא מחכה לרוח שאיכשהו תחבר את הקצוות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 10:39 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אין בעייה ללא-ישראלים להיכנס לאיחוד האמירויות עם חותמת ישראלית. זה קיבל אישור באתרים רשמיים, למשל של שגרירויות האמירויות בכל מיני מקומות.
עם זאת, לא הייתי מסיק את זה מזה ששחר פאר נכנסה לדובאי, כמו גם המקרים האחרים. מדובר במקרים ספורים וספציפים מאד עם נסיבות מיוחדות, שהסירוב היה עולה לאמירויות במחיר כבד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 11:00 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
סליחה אבל אני לא כל כך קונה את ההסבר הזה. ראיתי היום קור אופקי של משהו כמו 5 מטר. לא נראה לי שהוא מחכה לרוח שאיכשהו תחבר את הקצוות שלו.

כל עוד העכבישים קונים את ההסבר הזה והמציאות איתם, אז כנראה שזה נכון, אלא אם כן יש לך הסבר יותר הגיוני שאתה יכול להוכיח אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1782 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 72  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: RREEDDTT ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: