סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' דצמבר 26, 2024 4:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 358 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  הבא

מה יהיה?
מכבי 11 ומעלה 32%  32%  [ 13 ]
מכבי 6-10 27%  27%  [ 11 ]
מכבי 1-5/ בהארכה 12%  12%  [ 5 ]
חיפה 1-5/ בהארכה 5%  5%  [ 2 ]
חיפה 6-10 22%  22%  [ 9 ]
חיפה 11 ומעלה 2%  2%  [ 1 ]
סך הכל הצבעות : 41
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 2:04 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
שני דברים:
1. השנה היה אפשר בטוב מ-5, אמרת. יכול להיות, לא פוסל את זה. בשנה של חולון יש הרבה שחושבים שהיה אפשר בטוב מ-5 (גם אני), וגם בשנה של גליל יש החושבים שהיה אפשר בטוב מ-5 כולל בפורום זה (ראובן למשל). בקיצור, בכל שנה שמכבי מפסידה אליפות במשחק אחד יש טענות שגם בטוב מ-5 היא הייתה מפסידה. אז מה הבעייה בטוב מ-5? לדעתי הטוב מ-5 הוא הפורמט המינימלי לסדרה שמאפשרת דינמיקה אמיתית של סדרה.

2. בעונה שאחרי שמכבי הפסידה את האליפות לגליל של שפר היא שיחקה בקוראץ' (ואפילו עפה כבר ברבע הגמר), בעוד הגליל וגם הפועל שיחקו במוקדמות גביע אירופה לאלופות. שתיהן עפו במוקדמות בצורה די מחפירה מול יריבות פחות טובות מהן על הנייר. לא ראיתי שמישהו "האשים מישהו". הגליל והפועל הרוויחו את הכרטיסים שלהם בזכות, לא הצליחו לנצל אותם, טאף לאק, להתראות בשנה הבאה. בקיצור, זה נימוק רע מאד לטובת השריון, בהנחה שיש בכלל נימוקים טובים בעדו.
בפועל, מה שקורה עכשיו הוא שהנושא יצא לגמרי משליטת הלגות המקומיות. לא שאני חושב שקודם הוא היה, אבל בטח היום עם שיטת הדירוגים ורשיונות A אין לליגה המקומית שום מילה בנושא. חבל אבל זה המצב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 2:25 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני חושב שההשפעה הכי גדולה של משחק בודד שלא מקבלת מספיק ייחוס זה הלחץ על מכבי. אני חושב שרוב הסיכויים (99 אחוז) שבסדרה מכבי לא הייתה מפסידה אף אחד מהאליפויות, כולל לחולון שהייתה מקום ראשון וקבוצה יותר טובה. העניין של משחק אחד זה הלחץ שיש על מכבי ברגע שהמשחק צמוד בדקות הסיום, מכבי היא זאת שיש לה מה להפסיד, בעוד הקבוצה היריבה יכולה רק להפתיע. בסדרה הלחץ הזה נעלם ברובו, כי מכבי יודעת שגם אם היא מפסידה אפשר לתקן ואז דקות הלחץ במשחק נראות הרבה יותר טוב בדרך כלל. במשחק בודד לא בטוח שמכבי הייתה עוברת את הפועל ת"א או הפועל ירושלים אפילו, אבל ברגע שזאת סדרה ויש פחות לחץ פסיכולוגי כי גם אם הפסדת אפשר לתקן, אז יותר קל לצאת עם הניצחון במשחקים האלה מאשר כשזה משחק בודד שאתה יודע שאין ממנו חזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 2:53 pm 
Hall of Famer

גם מול הפועל וגם מול ירושלים מכבי דווקא חזרה בדקות האחרונות מפיגורים גדולים, כשמול ירושלים זה היה גם אחרי הרחקה של שחקן מרכזי. מכבי גם ניצחה דקות אחרונות צמודות מול חיפה בגמר הגביע. לא יודע מה היה קורה במשחק אחד, תמיד יכולות לקרות הפתעות במשחק אחד, אבל אני בספק לגבי התיאוריה הזו. בטח מול ירושלים, שהיא לא יותר רגועה ממכבי, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 3:02 pm 
Hall of Famer

ראי תוכל קצת לפרט על רשיונות השריון החדשים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 3:03 pm 
Senior

זהו בדיוק ההפך, בגלל שזה סדרה, בגלל שאתה ב2-0 (או אם זה בהתחלה ויש לך יותר משחקים) יותר קל וזה עם הרבה פחות לחץ, כי אתה יודע שבמקרה הכי גרוע יש לך משחקים לתקן ולא הכל נגמר היום. כשזה משחק אחד ואתה הקבוצה שיש לה מה להפסיד קודם כל, והמשחק צמוד אז הלחץ שובר אותך.

אתה יכול לקחת כדוגמא את המשחק של חיפה נגד מכבי בליגה שהיו מאד דומים למשחק הגמר, אבל שם לא היה על מכבי את הלחץ של איבוד האליפות והיא כל פעם ניצחה את חיפה בדיוק בדקות הסיום. ברגע שזה הגיע למשחק מכריע והלחץ יושב לה עם הכתפיים אז זה נהייה הרבה יותר קשה.

זה בדיוק העיקרון של סדרה. הלחץ בתוך המשחק הוא נמוך הרבה יותר בגלל שאתה יודע שיש אפשרות לתקן (אלא אם כן אתה בפיגור של 2 הפסדים כבר). וכשזאת מכבי, שהיא זאת שיש לה הכי הרבה מה להפסיד זה משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 4:51 pm 
Junior

שנה הבאה זה סידרה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 4:52 pm 
Hall of Famer

לא
בית חוץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 4:55 pm 
Junior

שני משחקים על הפרש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 5:11 pm 
Hall of Famer

אמת,2 משחקים על הפרש שהמשחק ה-2 ישוחק אצל הקבוצה שסיימה במקום ה-1 בעונה הסדירה. נזכיר שחוזרים לחוק רוסי עם שינוי משנים קודמות ,במקום הגבלה של 6 זרים תהיה הגבלה של 5 זרים בטופס בלבד... במסגרת הגביע יתחילו לעשות רוטציה,ומשחקי חצי גמר וגמר ישוחקו לסירוגיין בשנים הקרובות בחיפה,תל אביב,ירושלים וחולון(שבונים שם אולם של 5000 מקומות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 5:27 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
ראי תוכל קצת לפרט על רשיונות השריון החדשים?

השיטה היא כזו:
יש רשיונות A, שהם בעקרון רשיונות קבועים, חוץ מאחד בכל שנה (מיד הפירוט). אלה רשיונות השריון. בשנה האחרונה היו 14 כאלה.
בנוסף, יש רשיונות B שניתנים על בסיס הישגים בליגות המקומיות לפי דירוג המקומות והליגות (תוכל למצוא את זה בת'רד על קבוצות היורוליג), ורשיון C אחד לאלופת היורוקאפ.
לכל קבוצה באירופה מוצמד דירוג של הישגיה באירופה (כל נצחון וכל הפסד נספרים) על פני 3 שנים, יש מקומות שאפשר למצוא את החישוב. בכל שנה לוקחים את הדירוג הזה ומוצאים מי האחרונה מבין קבוצות רשיון A, והיא מאבדת את הרשיון שלה. בעונה האחרונה זו פרוקום גדיניה.
ליול"ב יש כמה אפשרויות מה לעשות עם רשיון A הזה:
1. לתת אותו לקבוצה הראשונה בדירוג שלוש השנים מבין אלה שאין להן רשיון A. זו האפשרות הסבירה ביותר. הקבוצה המועמדת לפי זה הייתה אמורה להיות ולנסיה, אבל כיוון שכבר יש 4 ספרדיות עם רשיון A - מדלגים עליה. הבאה בתור היא קזאן.
2. אפשרות אחרת היא לוותר על רשיון A הזה, ולתת עוד רשיון B בנוסף ל-8 הקיימים. לא סביר בעיני. אם בכל זאת יחליטו כך, מי שאמורה לקבל רשיון B היא הסגנית הטורקית - באנוויט.
3. אפשרות שלישית היא לתת ויילד קארד במקום. זה בעיני הכי לא סביר שיקרה.

רשיונות B כאמור הם לפי דירוג המקומות בליגות השונות. הכלל אומר שאם מקום מסויים בדירוג נתפס ע"י קבוצה שכבר יש לה רשיון A - מדלגים לקבוצה הבאה בדירוג הכללי (לא לקבוצה הבאה באותה ליגה).
רשיון C לאלופת היורוקאפ. אם אלופת היורוקאפ זכאית גם לרשיון B לפי הישגיה בליגה המקומית (כמו שקרה השנה עם קובאן) היא מקבלת רשיון B, ורשיון C מתבטל והופך לויילד קארד.

מקומות במוקדמות: 7 מקומות במוקדמות לאלה שלא נכנסו על רשיון B על פי הדירוג + מקום אחד משוריין במוקדמות לקבוצה שמדורגת הכי גבוה ב-VTB שלא נכנסה לשלב הבתים (השנה זוהי חימקי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 5:38 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
1. השנה היה אפשר בטוב מ-5, אמרת. יכול להיות, לא פוסל את זה. בשנה של חולון יש הרבה שחושבים שהיה אפשר בטוב מ-5 (גם אני), וגם בשנה של גליל יש החושבים שהיה אפשר בטוב מ-5 כולל בפורום זה (ראובן למשל). בקיצור, בכל שנה שמכבי מפסידה אליפות במשחק אחד יש טענות שגם בטוב מ-5 היא הייתה מפסידה. אז מה הבעייה בטוב מ-5? לדעתי הטוב מ-5 הוא הפורמט המינימלי לסדרה שמאפשרת דינמיקה אמיתית של סדרה.

אכן. ב2008 המצב היה מובהק למדי - חולון הגיעה כפייבוריטית, היתה קבוצה טובה ממכבי לאורך מרבית העונה והיתה ככל הנראה מנצחת בסדרה. 2010 שנויה יותר במחלוקת, כי מכבי בסך הכל היתה קבוצה טובה מגליל אך הגיעה בפורמה רעה מאוד לישורת האחרונה ובסגל חסר (פציעה משמעותית של לאזמה). גם כאן סבירות לא רעה שמכבי מפסידה את התואר גם בסדרה.

היוצאת מן הכלל היא העונה החולפת. לא רואה שום תסריט שמכבי מפסידה אליפות השנה לחיפה בסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 6:06 pm 
Senior

גם ב-2010 גליל לא הייתה טובה ממכבי. מכבי ניצחה את כל 4 המפגשים בין הקבוצות לפני הגמר ההוא. זכור לי בעיקר מטווח שלשות לא אופייני בחצי השני שניצח לגליל את המשחק. הסדרה מול בני השרון הפגישה מאצ' אפ קשה באופן כללי עבור מכבי. אני לא רואה את גליל ההיא לוקחת 3 משחקים למכבי.

נערך לאחרונה על ידי shachaf78 בתאריך ג' יוני 18, 2013 6:07 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 6:07 pm 
Hall of Famer

לא היו 3 מפגשים בין מכבי לגלילבוע ב-2010?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 6:08 pm 
Senior

כללתי את המשחק בגביע ווינר גם כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 7:53 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
שני דברים:
בעונה שאחרי שמכבי הפסידה את האליפות לגליל של שפר היא שיחקה בקוראץ' (ואפילו עפה כבר ברבע הגמר), בעוד הגליל וגם הפועל שיחקו במוקדמות גביע אירופה לאלופות. שתיהן עפו במוקדמות בצורה די מחפירה מול יריבות פחות טובות מהן על הנייר. לא ראיתי שמישהו "האשים מישהו". הגליל והפועל הרוויחו את הכרטיסים שלהם בזכות, לא הצליחו לנצל אותם, טאף לאק, להתראות בשנה הבאה. בקיצור, זה נימוק רע מאד לטובת השריון, בהנחה שיש בכלל נימוקים טובים בעדו.

ה"להאשים" התייחס לכך שמאשימים את מכבי בכל הרעות החולות בכדורסל הישראלי, אבל עובדה שאף קבוצה ישראלית מלבד מכבי לא הצליחה לעשות משהו במפעל הבכיר של היבשת ופה אני מאשים את ההנהלות והעיריות שלא מצליחות לגייס ספונסרים ולמנף הצלחה בעונה אחת לעונה שאחריה. כמו שאני שונא שלאחר עונה טובה של מכבי חצי סגל עוזב (בניגוד לשושלת של פארקר שם בכל עונה נעשו טוויקים נקודתיים), כך חבל לי שעד שקמה קבוצה מצוינת אחרת בארץ עם סיכוי ליריבות אמיתית היא תמיד מתפרקת בעונה הבאה. זה לא היה נימוק בעד השריון כי כמו שאמרתי, אין לי בעיה שמכבי תשחק ביורוקאפ. בכל שנה יש שם כמה קבוצות חזקות (ברמתה של מכבי) וביורוקאפ יש לפחות סיכוי לקחת גביע כי אני לא רואה במצב העניינים הקיים סיכוי לקחת את היורוליג בזמן הקרוב (ואני עוד כואב את ההדחה מול פנוניוס בעונת הקוראץ...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 7:59 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

לגבי הרשיונות, אז מה קורה עם ולנסיה למשל? אם היא לא מקבלת רשיון A האם היא מקבלת B או שאי אפשר יותר מ-4 קבוצות מאותה מדינה בכל מקרה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 9:41 pm 
Hall of Famer

אי אפשר יותר מ-4 ולמעשה היורוליג רוצה להתכנס למצב של לא יותר מ-3, נדמה לי שזה גם כתוב בחוקים שלו. כרגע יש 4 ספרדיות עם רשיון A, אבל אם אחת מהן תאבד אותו - הוא לא יחזור יותר לספרד כנראה.
ולנסיה, כפי שכתבתי בת'רד המתאים, סגורה כבר ביורוקאפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 9:44 pm 
Hall of Famer

shachaf78 כתב:
גם ב-2010 גליל לא הייתה טובה ממכבי. מכבי ניצחה את כל 4 המפגשים בין הקבוצות לפני הגמר ההוא. זכור לי בעיקר מטווח שלשות לא אופייני בחצי השני שניצח לגליל את המשחק. הסדרה מול בני השרון הפגישה מאצ' אפ קשה באופן כללי עבור מכבי. אני לא רואה את גליל ההיא לוקחת 3 משחקים למכבי.

אני גם חושב שמכבי הייתה מנצחת סידרה, אבל אל תשכח שמכבי הגיעה לפיינל פור ההוא לגמרי בלי גבוהים. לאמפה שוחרר ולאזמה נפצע. לא יודע כמה אפשר להסיק ממפגשי העונה הרגילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 9:47 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
זהו בדיוק ההפך, בגלל שזה סדרה, בגלל שאתה ב2-0 (או אם זה בהתחלה ויש לך יותר משחקים) יותר קל וזה עם הרבה פחות לחץ, כי אתה יודע שבמקרה הכי גרוע יש לך משחקים לתקן ולא הכל נגמר היום. כשזה משחק אחד ואתה הקבוצה שיש לה מה להפסיד קודם כל, והמשחק צמוד אז הלחץ שובר אותך.

אתה יכול לקחת כדוגמא את המשחק של חיפה נגד מכבי בליגה שהיו מאד דומים למשחק הגמר, אבל שם לא היה על מכבי את הלחץ של איבוד האליפות והיא כל פעם ניצחה את חיפה בדיוק בדקות הסיום. ברגע שזה הגיע למשחק מכריע והלחץ יושב לה עם הכתפיים אז זה נהייה הרבה יותר קשה.

זה בדיוק העיקרון של סדרה. הלחץ בתוך המשחק הוא נמוך הרבה יותר בגלל שאתה יודע שיש אפשרות לתקן (אלא אם כן אתה בפיגור של 2 הפסדים כבר). וכשזאת מכבי, שהיא זאת שיש לה הכי הרבה מה להפסיד זה משמעותי.

שכחת את גמר הגביע שהיה משחק אחד, שבו מכבי עצרה תנופה של חיפה ולקחה את המשחק בדקות האחרונות.
חוץ מזה, כשאתה משחק נגד ירושלים של העונה סיכוי דל מאד שתהייה יותר לחוץ מהקבוצה ממול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 9:53 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
shachaf78 כתב:

אני גם חושב שמכבי הייתה מנצחת סידרה, אבל אל תשכח שמכבי הגיעה לפיינל פור ההוא לגמרי בלי גבוהים. לאמפה שוחרר ולאזמה נפצע. לא יודע כמה אפשר להסיק ממפגשי העונה הרגילה.

החיסרון בגבוהים בלט מול קבוצה פיזית עם סייז כמו פרטיזן(ובעיקר מול אחד, מאריץ') ומול האורך והאקטיביות של ג'יימס בבני השרון. אני מסופק כמה זה היה משפיע בקבוצה שהשחקן הכי טוב בקו הקדמי שלה זה אלישי כדיר. בטח בסדרה שהיא כמה משחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 9:57 pm 
Hall of Famer

מול אלה כמדומני לאזמה עוד שיחק (נדמה לי שהוא נפצע במהלך הסדרה מול בני השרון). לפיינל פור מכבי התייצבה גם בלעדיו, וכדיר של אותה עונה ממש לא מזכיר את כדיר של היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 10:24 pm 
Senior

לאזמה לא שחקן גדול אבל בהחלט היה משפיע בגמר אם הוא לא היה נפצע. הוא היה חוסם גדול ושחקן הגנה מצוין ובדיוק מתאים לשמור על שחקן כמו כדיר שמנצל את המהירות, הזריזות והטכניקה שלו על שומר טיפש מאד כמו דאור פישר בזמנו. אם למכבי היה גם את לזמה בגמר זה היה עוזר להם מאד. והחגיגה של כדיר על פישר הייתה אחת הסיבות העיקריות להפסד של מכבי את האליפות באותה השנה.

עדיין אני מסכים שלגליל לא ממש היה סיכוי בסדרה. בניגוד לחולון (או מכבי חיפה של השנה) או אפילו בני השרון בזמנו היה מדובר בקבוצות שראו את עצמם כשוות למכבי ת"א וכאלה שיכולות לנצח אותם בכל משחק. גליל לא הייתה כזאת בשום שלב, את ההיישג שלהם הם עשו בזה שעברו את ירושלים בחצי גמר בכלל. הם האמינו שהם יכולים אולי לגנוב משחק אחד ממכבי אני לא חושב שהיה שם אף אחד שהיה מאמין שהם יכולים לנצח סדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 10:29 pm 
Hall of Famer

לגליל במשחק ההוא, מעבר לחגיגה של כדיר, היה ערב שלשות נהדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2013 10:32 pm 
Junior

לא חושב שגלילבוע הייתה לוקחת סדרה, אבל להגיד שאף אחד לא האמין וכו׳ נשמע לי מוגזם.
אנחנו מדברים על הקבוצה של קטש, הוא לא יודע לאיית את המושג רגשי נחיתות.
אה, ואחד היתרונות הכי גדולים של הגלבוע בגמר ההוא היה אלן אנדרסון.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 19, 2013 12:49 am 
Senior

לא חושב שהיה שחקן אחד בגליל שהאמין שהוא יכול לקחת סדרה נגד מכבי. במשחק בודד כן הם האמינו שהם יכולים אולי להתעלות ולהפתיע, אבל האמונה שדיברתי זה לגביי סדרה. אני חושב שאם תשאל את שחקני חולון, חיפה של השנה באותה השנה הקבוצות האלה ראו את עצמם שוות למכבי ת"א פחות או יותר במצ'אפ, באפשרות לנצח כל משחק, ובאמת האימנו שהם לא פחות טובות. אם תשאל את השחקנים שלהם אני חושב שרוב מכריע יגיד לך שהם היו מנצחים בסדרה. אם תשאל את השחקנים של הגליל הם יגידו לך שלא היה להם סיכוי בסדרה (ואני חושב שגם האוהדים יגידו את זה, ואם תשאל את אוהדי חולון או חיפה הם בהחלט מאמינים שהיה להם סיכוי לנצח בסדרה). כמובן שזה היפוטטי לחלוטין אבל זאת ההרגשה שלי לפחות. בגליל מה שנתן את האמונה זה העובדה שזה משחק אחד ובמשחק אחד הכל יכול להיות (כמו בגביע), בחיפה ובחולון מה שנתן את האמונה זה ההרגשה (וגל מקל אמר את זה דיי בוודאות) שהם קבוצה לא פחות טובה ושזה לא תלוי במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 358 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], RREEDDTT, stavs, רלפי ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: