zurkin כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
ואם יורשה לי להוסיף לקודי, הרי היו כבר מקרים שבו המנהלים לכלכו על בלאט ממקור ראשון, בקולותיהם ובמילותיהם שלהם, בלי ורד כהן באמצע.
ולסיכום, אוסיף שוב את מה שאמרתי על התגובה של דייויד בלאט לפיטוריו של גור שלף. לאור התגובות האחידות של המנהלים שיצאו מהישיבה הזו, אין ספק שהוסכם על תגובה אחידה לתקשורת. והנה יוצא בלאט ואומר את מה שאומר - גם מבקר את ההחלטה ואת המחליטים (ואומר ש"זה לא לרוחו" ההחלטה של הבוסים שלו שהוא עובד שלהם, כן?), גם מפר את הסיכום שהיה (לדעתי) וממרה את פיהם של מנהליו, וגם - הכי גרוע - מוציא אותם שקרנים, במכוון ובמודע. סו מאץ' פור לא בכסאח.
כן זורקין, מה רצית להגיד?
מה רציתי להגיד, אתה שואל?
א. מודה שאני אולי קצת תמים, אבל בדיוק באותה מידה אני חושב שאתם קצת ממהרים להתייחס ברצינות לכל קשקוש שמתפרסם.
ב. לדעתך היה סיכום? על סמך מה הדעה הזאת? על סמך זה שכולם (מי זה בדיוק כולם? זכורים לי ציטוטים של שמעון ושל דני פדרמן, ושניהם אמנם באותה הרוח אבל שונים: "זה לא נעשה כמו שצריך, אבל ככה זה, ובלה בלה בלה") הציגו תגובה אחידה?
ג. בלאט לא אמר משהו שונה במיוחד. הוא אמר ש
ההתנהלות היא "לא לרוחו", וזה שהנושא דלף קודם לפיטורים לא מוסיף כבוד לאף אחד. גם שמעון אמר את זה. גם פדרמן האב אמר את זה (עפ"י אותם מקורבים מהימנים, כשהוא הציע לשלף לכהן כדירקטור).
ד. היו מקרים שהמנהלים לכלכו על בלאט ממקור ראשון? תזכיר לי?
ה. מה העובדות חשובות, אתה הרי כותב כבר כמה חודשים שבלאט ומכבי ייפרדו בסוף העונה וזה מה שחשוב. בקיצור, אני רק ממליץ לקרוא בזהירות ובערבון מוגבל את ציטוטי המקורבים.
ודאי שהמנהלים לכלכו על בלאט ממקור ראשון, דייויד פדרמן עשה את זה גם בישראל היום וגם באחת מתכניות הרדיו. גם דני פדרמן עשה את זה באחת מתכניות הרדיו. רצית עובדות? אלה עובדות. לא ציטוטים, לא ורד כהן, לא מקורבים, לא מקורות עלומים בהנהלה. הם, בשמם, במילותיהם ובקולם.
למה אני חושב שהיה סיכום בישיבה מה להגיד? כי כשאני רואה את שמעון מזרחי ואת הפדרמנים יוצאים מהישיבה ואומרים אותו דבר בדיוק, בנוסח "עכשיו לא נאמר כלום ונדבר בצורה מסודרת בעוד כמה ימים", ברור שהיה סיכום על תגובה אחידה. בפעם האחרונה שבדקתי אין להם יכולות טלפתיות, למרות שאולי הם חושבים ככה. מי בכלל מדבר על מה שהם אמרו אחרי כמה ימים? אני מדבר על מה שהם אמרו ביציאה מהישיבה עצמה.
ואז יוצא דייויד בלאט מהישיבה ואומר את מה שאומר, ולנקודה החשובה ביותר לא התייחסת - מעבר לעובד שמבקר בצורה פומבית את המעבידים שלו, הוא מוציא אותם שקרנים. הרי הם אמרו ששלף פוטר בגלל היחסים שהמעורערים שלו עם בלאט, נכון? אז בלאט בא ואומר שגור חבר טוב שלו ואין ביניהם שום בעייה (אחר כך גם שלף מאשר את זה) ומוציא אותם שקרנים, במודע לגמרי. אני לא מכיר מערכת יחסי עבודה שבה עובד מוציא את מעבידיו שקרנים, והכל נשאר סבבה.