סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' דצמבר 25, 2024 9:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 65  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 12:20 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
בסופו של דבר יש ביורוליג 12-14 קבוצות עם תקציב גבוה משל מכבי (רשימה חלקית: 3-4 ספרדיות, 3 רוסיות, 3 טורקיות, 2 יווניות ומילאנו) - אז איך בדיוק שמים למאמן ולאוהדים את הפיינל פור כיעד? עם כל הכבוד למסורת, לאולם ולקהל - הם לא משחקים על המגרש... מבחינת התקציב - מה שבסופו של דבר בא לידי ביטוי באיכות השחקנים - יש למכבי קבוצה על גבול הטופ 16 - לא פחות ולא יותר. אין גם למכבי ניהול טוב בצורה מיוחדת או מחלקת סקאוטינג מופלאה שבעזרתם היא משיגה תוצאות טובות יותר. עליה לפיינל פור ברמת התקציב הזו היא לא פחות מנס וסביר שתקרה פעם בעשור, בשנה שבה כל הדברים יתחברו יחד ויהיה הרבה מאוד מזל. יעד הרבה יותר ריאלי שאמור להיחשב כהצלחה הוא עליה לרבע הגמר, הישג שמצריך לעבור לא מעט קבוצות עם תקציב גבוה יותר בהרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 12:49 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
בקיצור, מה שהיה הוא שיהיה, והשאלה היא מתי החבר רקנאטי וידידו הפדרמני ירגישו שהמותג נפגע. נפגע ברמה שהקהל לא קונה מנויים ו/או הטלויזיה לא מוכנה לשלם כי יש פחות צופים ו/או המפרסמים נוטשים או מוכנים רק לשלם פחות. לפני שלפחות אחד מהדברים האלה יקרו, לא ישתנה דבר ומבחינתם הכל בסדר - הביזנס דופק.

תוך כדי שמביאים מליון דולר כל עונה מהבית, כמובן. יורים ובוכים ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 12:52 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

5 זרים ו5 ישראלים זה אומר סגל בסגנון:
רכז זר, אוחיון/הלפרין כמחליף
היקמן, לנדסברג (הלפרין)
סמית או סווינגמן זר, פניני (לנדסברג)
אליהו, טיוס
ג'יימס, סנטר זר
מכבי יצטרכו לפגוע אחושילינג בזרים בשביל שהקבוצה תעשה משהו ראוי.
אם שלושת הזרים הנוספים יהיו רייס, פלאניניץ והאמריקאי/פולני מבלגיה לפחות אפשר להתנחם בכך ששתי האחרונות בבית המוקדם עוברות ליורוקאפ...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 12:59 pm 
Hall of Famer

קודי (יובל) כתב:
בסופו של דבר יש ביורוליג 12-14 קבוצות עם תקציב גבוה משל מכבי (רשימה חלקית: 3-4 ספרדיות, 3 רוסיות, 3 טורקיות, 2 יווניות ומילאנו) - אז איך בדיוק שמים למאמן ולאוהדים את הפיינל פור כיעד? עם כל הכבוד למסורת, לאולם ולקהל - הם לא משחקים על המגרש... מבחינת התקציב - מה שבסופו של דבר בא לידי ביטוי באיכות השחקנים - יש למכבי קבוצה על גבול הטופ 16 - לא פחות ולא יותר. אין גם למכבי ניהול טוב בצורה מיוחדת או מחלקת סקאוטינג מופלאה שבעזרתם היא משיגה תוצאות טובות יותר. עליה לפיינל פור ברמת התקציב הזו היא לא פחות מנס וסביר שתקרה פעם בעשור, בשנה שבה כל הדברים יתחברו יחד ויהיה הרבה מאוד מזל. יעד הרבה יותר ריאלי שאמור להיחשב כהצלחה הוא עליה לרבע הגמר, הישג שמצריך לעבור לא מעט קבוצות עם תקציב גבוה יותר בהרבה.

אם למכבי יש תקציב של על גבול הטופ 16 והיא כבר שנים באופן די קונסיסטנטי מגיעה להצלבה ומעלה (פיספסה רק פעם אחת בעשור האחרון אם אני לא מתבלבל ב-2008-9), אז כנראה שיש משהו שבכל זאת עובד לטובתה, גם אם זה לא הסקאוטינג ולא הניהול, משהו זה חייב להיות. בכל זאת זו קבוצה שמצליחה הרבה מעבר לתקציב שלה בשנים האחרונות, ב-4 שנים האחרונות יש לה 3 פעמים הצלבה ופעם אחת פיינל פור, לפי ההערכה שלך היא הייתה אמורה, לצורך העניין, להיות עם משהו כמו נפילה אחת בסיבוב הראשון, שתיים בטופ-16 ואחת בהצלבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 1:03 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

למשהו הזה קוראים מאמן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 1:03 pm 
Hall of Famer

מאז שיש שלב רבע גמר (עונת 05') מכבי רק פעם אחת לא הגיעה אליו (עונת 09')

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 1:06 pm 
מנהל פורום

קוד/רוני. כבר הבאתי בזמנו את הלינק לתקציבים בשנה החולפת ביורוליג. מכבי היא לא "על גבול טופ 16 בתקציב".
http://www.insidehoops.com/forum/showth ... p?t=275905

מכבי מקום 10 ביורוליג בתקציב. לפי מבחן התקציב הגעה להצלבה זה יעד סביר מאוד. במיוחד בהתחשב בכך שמעליה בדירוג התקציב יש קבוצות שהן אנדר-אצ'יבריות באופן די קונסיסטנטי כמו מילאנו, פנרבחצ'ה ופילזן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 1:19 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
קוד/רוני. כבר הבאתי בזמנו את הלינק לתקציבים בשנה החולפת ביורוליג. מכבי היא לא "על גבול טופ 16 בתקציב".

מכבי מקום 10 ביורוליג בתקציב. לפי מבחן התקציב הגעה להצלבה זה יעד סביר מאוד. במיוחד בהתחשב בכך שמעליה בדירוג התקציב יש קבוצות שהן אנדר-אצ'יבריות באופן די קונסיסטנטי כמו מילאנו, פנרבחצ'ה ופילזן.

אם מכבי מקום 10 ביורוליג מבחינת תקציב, אז להגיע להצלבה זו בהחלט הצלחה יחסית, גם אם יש מעליה קבוצות שהן אנדר-אצ'יבריות, עדיין גם מתחתיה יש קבוצות שהן אובר-אצ'יבריות ומגיעות להצלבה לא פעם גם בלי תקציבי עתק (נניח ויטוריה, סיינה או אפילו פרטיזן). הנקודה היא שמכבי של אמצע העשור הקודם הרגילה את האוהדים לקבוצות שהן קונטנדריות בכירות לתואר בכל שנה וההנהלה ממשיכה לפמפם את העניין הזה, אז לאוהדים יש בכל שנה ציפיות להגיע לפיינל-פור ולהתומדד על אליפות היורוליג, בתקציבים האלו הציפיות צריכות להיות קצת יותר ריאליות למרבה הצער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 1:28 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
בין סיבות אחרות (קהל, מסורת וכו') יש דבר אחד שעוזר למכבי מאוד וזה שהיא מדורגת גבוה יחסית כל שנה. לא שהיא צריכה להרגיש אשמה, אבל כמה עונות גרועות ברצף יכולות להשקיע אותה עמוק בבינוניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 1:35 pm 
Sophomore

Shiver כתב:

אבל שי רקנאטי טוען בתוקף שלמעלה מחצי מהתקציב הולך על הוצאות שוטפות ומנהלות. דני פדרמן גם טען לא מזמן שתקציב פאו גבוה ב-30% מתקציב מכבי ולטענת אנשי מכבי גם התקציב של קאחה לבוראל ומלאגה גבוה יותר, מה עוד שבעונה הבאה מצטרפות גם קובאן וגלאטאסריי העשירות ליורוליג. מכבי אולי נשארת על תקציב זהה אבל חלק גדול מהקבוצות האחרות הולכות קדימה ופותחות ממנה פער. לא סתם בתחילת העשור הקודם הגיעה מכבי כמעט כל שנה לפיינל פור ומאז השושלת הגדולה היא הצליחה להגיע לשם פעמיים. במצב הנוכחי יהיה ארוע נדיר לצפות במכבי בפיינל פור, מאחר שלפער שנפער מהקבוצות המובילות אפשר להוסיף ניהול לא אופטימלי (שגם ממרר את החיים למאמן) ומחלקת סקאוטינג מקרטעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 1:36 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
בין סיבות אחרות (קהל, מסורת וכו') יש דבר אחד שעוזר למכבי מאוד וזה שהיא מדורגת גבוה יחסית כל שנה. לא שהיא צריכה להרגיש אשמה, אבל כמה עונות גרועות ברצף יכולות להשקיע אותה עמוק בבינוניות.

לא רק מדורגת גבוה מבחינת ההגרלה אלא שההילה שקיימת סביב הקבוצה עדיין מאפשרת להחתים שחקנים בקצת פחות כסף מאחרות. אחרי כמה שנים של חוסר הצלחה מכבי תהיה הרבה פחות אטרקטיבית עבור שחקנים זרים ותהיה כמו כל קבוצה אחרת. מישהו זוכר היום מי אלה וארזה או קאנטו, שהיו פעם אגדות כדורסל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 1:38 pm 
מנהל פורום

ההילה הזו, במידה שאי פעם התקיימה (הכנס כאן רמז טריביאלי כלשהו), היא נתון סובייקטיבי, הדירוג הגבוה של מכבי הוא משהו אובייקטיבי לגמרי. מה שכן, מכבי זוכה בו בזכות וזו שיטה הרבה יותר הגיונית לקבוע דירוג משיטות אחרות שהיול"ב דוגל בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 1:44 pm 
Junior

ואולי פשוט רקאנטי משקר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 1:50 pm 
Sophomore

Dovi כתב:
ואולי פשוט רקאנטי משקר?

ואיזו סיבה יש לו לטעון שהתקציב נמוך כשהוא נמצא באמצע מכירת מנויים, זכויות שידור וחוזים עם ספונסרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 2:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ודאי שהוא משקר. ברגע שהוא אומר שהוא מביא כל שנה מיליון דולר מהבית כתוב לו על המצח "אני משקר". כשהוא אומר שיש לו, בתקציב של 20 מיליון דולר, רק 8-9 מיליון תקציב שחקנים והיתר הולך למנהלות והוצאות שוטפות, כבר כתוב לו על כל הגוף "אני משקר". באמת נראה לכם שקבוצת כדורסל אירופית צריכה להוציא 11-12 מיליון דולר על מנהלות והוצאות שוטפות?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 3:12 pm 
Hall of Famer

אני תוקף מכיוון אחר - איך יכול להיות ששכר השחקנים אצל מכבי מהווה 40-45% בלבד מהתקציב הכללי ( לכאורה ) , בעוד אצל קבוצות אירופאיות אחרות נתח שכר השחקנים מהתקציב הכללי גדול בהרבה ?
אם כבר הייתי מנחש שהמצב הוא הפוך , כי אני מניח שקבוצות באירופה משקיעות יותר בקבוצות הנוער שלהן , צוות מקצועי רחב וכו' .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 3:28 pm 
Sophomore

סופו עוזב את פאו ולדעתי אם אפשר להביא את הבחור בשכר סביר זו יכולה להיות הזדמנות מצויינת. אז יש לו בעיות בראש, בעיות משקל והוא גם לא יכול לשחק יותר מ-20 דקות למשחק, אבל כשהוא מפוקס הוא אחד מהסנטרים הטובים ביבשת. במחיר שלו ובכלל במחירים שמכבי מוכנה לשלם היא בוודאי שלא תמצא סנטר עם פוטנציאל שאפילו מתקרב אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 3:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
shmueliki כתב:
אני תוקף מכיוון אחר - איך יכול להיות ששכר השחקנים אצל מכבי מהווה 40-45% בלבד מהתקציב הכללי ( לכאורה ) , בעוד אצל קבוצות אירופאיות אחרות נתח שכר השחקנים מהתקציב הכללי גדול בהרבה ?
אם כבר הייתי מנחש שהמצב הוא הפוך , כי אני מניח שקבוצות באירופה משקיעות יותר בקבוצות הנוער שלהן , צוות מקצועי רחב וכו' .

זה בעצם אותו דבר כמו מה שאני שואל. אם תקציב השחקנים הוא 8-9 מיליון, אין שום מצב שתקציב המנהלות הוא 11-12. אין ספק שהוא נמוך בהרבה, והיתר הוא רווח. לדעתי פדרמן ורקנאטי יכולים לשמש איל ברזל רומאי, יש להם מצח מאד נחושה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 3:33 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ודאי שהוא משקר. ברגע שהוא אומר שהוא מביא כל שנה מיליון דולר מהבית כתוב לו על המצח "אני משקר". כשהוא אומר שיש לו, בתקציב של 20 מיליון דולר, רק 8-9 מיליון תקציב שחקנים והיתר הולך למנהלות והוצאות שוטפות, כבר כתוב לו על כל הגוף "אני משקר". באמת נראה לכם שקבוצת כדורסל אירופית צריכה להוציא 11-12 מיליון דולר על מנהלות והוצאות שוטפות?

אני מרגיש קצת כמו קאטו הזקן, אבל עדיין מחכה למראיין שישמע את זה ויגיד: "אבל אתם חברה בע"מ למטרות רווח. האם אתם מפסידים בגלל מודל עסקי לקוי? האם אתם מוכנים לפרסם נתונים כספיים של החברה?"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 3:48 pm 
מנהל פורום

ואני מופתע מכך שאף אחד עוד לא הציע את מרכיב השוחד לשופטים כהסבר לפער התקציבי (אז הנה, אני נאלצתי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 9:48 pm 
Sophomore

אני כמעט משוכנע שמכבי היא לא חברה בע"מ, ובטח שלא למטרות רווח. אם אני זוכר נכון, לקבוצות ספורט בישראל אסור להיות למטרות רווח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 9:48 pm 
Sophomore

אני כמעט משוכנע שמכבי היא לא חברה בע"מ, ובטח שלא למטרות רווח. אם אני זוכר נכון, לקבוצות ספורט בישראל אסור להיות למטרות רווח.

כך שכנראה עדיף שלא ישאל כך :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 9:55 pm 
Sophomore

לא בדקתי במקומות יותר רציניים ,אבל צד את עיני.
http://awesomescreenshot.com/00b1f9htbd

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 20, 2013 10:05 pm 
Junior

בוזי, בעיקרון אתה צודק, במהלך שנות ה-90 הועבר חוק שמחייב קבוצות ספורט מקצועניות לפעול ללא מטרת רווח.
הסייג הוא שהחוק לא חל רטרואקטיבית, מי שהחזיק בבעלות על קבוצת ספורט לפני שהחוק הוחל נשאר באותו הסטאטוס שהיה.
בכדורגל אני יודע שהיחיד שנשאר בסטאטוס שלא מחייב אותו להירשם כמלכ״ר זה יעקב שחר באחזקתו במכבי חיפה.
במכבי ת״א כדורסל אני לא בטוח, אבל סביר שהם לא מחוייבים להיות מלכ״ר, שכן אאל״ט החברה שמחזיקה את הקבוצה לא השתנתה במהלך שנות ה-90 ועד היום, אלא רק מחזיקי המניות באותה החברה.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 1:16 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
אשכרה יש חוק מפגר כזה ? זוועת אדושם. דברים כאלו גורמים לי לצטט אין ראנד שזה ממש רע, כי היא היתה פסיכוטית.

"we will replace the aristocracy of money by——the aristocracy of pull"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 65  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Dan, Google [Bot], עודד ל ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: