הרסי הוקינס כתב:
גינות מיכאל כתב:
בגדול, ניתן לחלק את השאלה ל2, איסור הונאת דברים כלפי המוכר, שאם היה יודע שאין בכוונתך לקנות אצלו, לא היה מתייחס אליך, או בגלל תחושת השווא שגרמת לו כאשר חשב שהוא הולך להרויח כסף, ולא היא. בכך ניתן לדון כמובן האם הדבר מתאים רק אם המוכר הוא גם הבעלים.
החלק השני הוא מדידה ושימוש במוצר מסוים לצורך שימושך האישי תוך כדי הטעיית הבעלים, זה כבר נכנס להונאת ממון גמורה.
אני לא רוצה להגיד מה נכון ומה לא נכון, אבל בתור מוכר ברשת חנויות מוזיקה בעברי אגיד ש:
1. הצד של המוכרים הרבה פעמים לא נקי מחטאים. היו דיסקים מסוימים שהיינו מקבלים תגמול אם היינו מצליחים למכור. שיטה לקידום אמנים מסוימים בהסוואה של המלצה לאיכות מצד המוכר. אני אגב, לא עבדתי כדי לקבל את התמלוגים האלו (אלא אם כן בא לקוח שאמר: "אני צריך לקנות דיסק מתנה למישהו שאני לא מכיר ולא אכפת לי מה", או "תן לי משהו גזעי, משהו מודרני", סתם).
2. לי ממש לא היה אכפת אם בנאדם היה בא, שומע 5 דיסקים והולך בלי כלום. זה חלק מהשירות שהרשת מציעה וזה בעיה שלה.
המקרה שלך הוא קצת שונה...
אני יכול להגיד לך, בתור עובד ברשת ספורט שמתעסק בעיקר בנעליים, (שעובדים עם בונוסים על מכירות)
שאחד הדברים הכי מעצבנים זה שמגיע מישהו, מודד 5-6 זוגות נעליים (שכל זוג צריך ללכת למחסן, לחפש את המידה, להביא תנעל ואחר כך להחזיר למקום...)
ואז, אחרי שהריץ אותך חצי שעה,
הוא אומר לך "סבבה רשמתי את הדגם, אני אבדוק באינטרנט"
הרוב אגב, לא אומרים את זה...אלא פשוט מצלמים את הנעל ואת הקופסא ואז אתה כבר מבין בעצמך...