סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' דצמבר 25, 2024 5:39 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 65  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 2:53 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
לא ברורה לי הקביעה הזאת. מכבי ת"א בכדורסל היא חברה בע"מ - והדבר מצוין בלוגו של האתר הרשמי שלה. בית"ר ירושלים בכדורגל מוחזקת ע"י חברת מועדון הכדורגל א.ג. בית"ר ירושלים (אם הבנתי נכון זאת החברה שמחזיקה היום- א.ג. ע"ש בעלים מאוד מסוים), וקבוצת הכדורגל של מכבי ת"א מוחזקת גם כן ע"י חברה (בניגוד למחלקת הנוער שמאוגדת כמלכ"ר). שחר, אם הבנתי נכון, השתמש במכבי חיפה למטרות של קיזוז הפסדים וחיסכון במס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 5:16 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אפשר לתת לינק לחוק?

מה שאני זוכר זו פסיקה לא ממזמן שאסרה על מכבי תל אביב בכדורגל להירשם כחברה כי השופטת קבעה שאין שום סיכוי שהם ירוויחו, אבל זה היה עניין נקודתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 8:54 am 
Junior

מכבי מצאה את הכותרת שתמכור מינויים....

עפי אבי סגל בישראל היום, שארס מועמד למכבי ובלאט כבר נתן אור ירוק

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 9:10 am 
Sophomore

פאנוש, אני מודה שאני כותב כעת על סמך האינטואיציה המשפטית שלי בלבד, אבל עצם העובדה שחברת האחזקות היא "בע"מ" לא אומר שהקבוצה עצמה היא בע"מ. הרי, חברת האחזקות מנהלת את מכבי תל אביב דרך הסכם עם העמותה.

מבחינת מדיניות, אני יכול לראות טענה למה קבוצות לא יהיו חברות בע"מ, כל עוד הן מקבלות תמיכה מוניציפלית *כלשהי* (גם אם סבסוד דמי שימוש באיצטדיון). לפחות בישראל, מה שמאוד סביר שיקרה הוא שהבעלים ימשוך דיבידנדים לכיס שלו, במקום להשקיע בקבוצה. ראה: הטענות של הפועל תל אביב נגד טביב.

אתעמק בעניין מאוחר יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 9:21 am 
Junior

איך ששאראס נראה בסידרה האליפות בספרד, אני אשמח מאוד אם הוא יבוא (בהנחה שמישהו יותר טוב אין סיכוי שיגיע). הוא עדיף מכל מיני היקמנים שלא מכירים את אירופה והוא מנהל משחק עם שכל, בדיוק מה שמכבי צריכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 10:25 am 
Hall of Famer

Bozzy כתב:
פאנוש, אני מודה שאני כותב כעת על סמך האינטואיציה המשפטית שלי בלבד, אבל עצם העובדה שחברת האחזקות היא "בע"מ" לא אומר שהקבוצה עצמה היא בע"מ. הרי, חברת האחזקות מנהלת את מכבי תל אביב דרך הסכם עם העמותה.

מבחינת מדיניות, אני יכול לראות טענה למה קבוצות לא יהיו חברות בע"מ, כל עוד הן מקבלות תמיכה מוניציפלית *כלשהי* (גם אם סבסוד דמי שימוש באיצטדיון). לפחות בישראל, מה שמאוד סביר שיקרה הוא שהבעלים ימשוך דיבידנדים לכיס שלו, במקום להשקיע בקבוצה. ראה: הטענות של הפועל תל אביב נגד טביב.

אתעמק בעניין מאוחר יותר.

בוזי, לעניין מכבי ת"א כדורסל, אין שום רבותא לאבחנה האם המועדון עצמו הוא קבוצה בע"מ או שהחברה ששולטת בה היא חברה בע"מ. ברור שרקנאטי שייך לחברה בע"מ (http://directors.dundb.co.il/Details/Co ... =531972800), ומכאן שהטענה שלו שהוא/שאר הבעלים מביאים מיליון דולר מהבית כל עונה היא טענה שראויה להרמת גבה אחת לפחות.

פאנוש כתב:
שחר, אם הבנתי נכון, השתמש במכבי חיפה למטרות של קיזוז הפסדים וחיסכון במס.

אם זה נכון, צריך לבדוק אם זה משהו קבוע ואז כמובן שיש פה בעייתיות ומס הכנסה עשוי שלא להכיר בהפסדים, או שהיו למכבי חיפה שנים רווחיות (לא מופרך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 10:32 am 
Sophomore

אתה יכול לבצע קיזוז הפסדים רק אם יש צפי לרווחים עתידיים מאותה חברה או מחברת בת/כלולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 10:36 am 
Hall of Famer

אמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 12:18 pm 
Sophomore

נדב, זה לא כ"כ פשוט. כמעט בטוח שהמרצה שלי זרק משהו על חברה משפחתית, אבל דיבר על תכנון מס אגרסיבי, אבל אני כבר לא זוכר כי הוא לא הרחיב.

בוזי, אני לא מבין מה שאתה אומר- אם החברה בע"מ מה זה אומר שהיא לא בע"מ. ידוע לי שיש על מועדונים כל מיני הגבלות של משיכות בעלים ודיי קשה להוציא משם כסף. אבל מי שמתאמץ מצליח, לא בהכרח מעסקאות חד פעמיות כמו טביב והפועל, אלא גם ממה שעושים גל יוסף ודודו דהאן בהכח. יש לי פה פער באמת ואני לא מדבר מתוך בקיאות מלאה- מצד אחד באמת ידוע לי על המאמצים הכבירים של מכבי ת"א לחברה בע"מ, ומצד שני אני יודע שלפחות ההחזקה בקבוצות הכדורגל והכדורסל היא באמצעות חברה כזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 1:34 pm 
Hall of Famer

מה לא כ"כ פשוט? זה מאד פשוט. מס הכנסה לא יכיר בהפסד מפעילות שהוא סבור שלא ניתן להפיק ממנה רווח. וכבר ציטטתי לעייפה את לשון החוק לגבי חברה בע"מ, מטרתה היא להשיא רווח ואם מוכח שלא כן ולא בתום לב-זו עבירה פלילית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 4:39 pm 
Sophomore

פאנוש, זה שחברת האחזקה היא בע"מ, לא אומר שהחברה המוחזקת היא בע"מ. אם החברה המוחזקת היא לא למטרות רווח - אי אפשר למשוך ממנה דיבידנד.

מעבר לזה, ציפור לחשה לי כרגע שבתקנון ההתאחדות לכדורגל יש הוראה שמחייבת קבוצות להתאגד כתאגידים ללא מטרות רווח, אלא אם כן הן מונפקות באמצעות הבורסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 5:22 pm 
Hall of Famer

קודי (יובל) כתב:
שי רקנאטי בראיון די הזוי ב"ישראל היום". טוען שתקציב השחקנים של מכבי הוא רק 8-9 מיליון דולר (איך לעזאזל מ-20 מיליון דולר נשארים רק 8-9 לשחקנים?) וטוען מנגד שתקציב השחקנים של ירושלים הוא 6 מיליון דולר.

איך זה הגיוני בדיוק ?

אני מעגל את כל ההערכות שלי כלפי מעלה ברשותכם :

זרים - נניח ששולמו משכורות שנתיות לחמישה זרים - 300K נטו ( 400K ברוטו ) לכל אחד מהם בממוצע . סה"כ 2M ברוטו .
ישראלים - 6 שחקנים ( כולל קוקיה וליפשיץ ) - 150K נטו ( 250K ) לכל אחד בממוצע . סה"כ 1.5M ברוטו .

מה אני מפספס ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 5:57 pm 
Senior

הוא כמובן הגזים לגביי התקציב של ירושלים, התקציב הכולל שלהם הוא 6 מיליון דולר (דיברו על 22-23 מיליון שקל תקציב כולל השנה). תקציב השחקנים שלהם בטח בסביבות ה3-4 מיליון דולר.

לגביי מכבי, זה דווקא אולי הגיוני. צריך לזכור שרק תקציב הצוות המקצועי שלהם ועולה בסביבות ה2 מיליון דולר ברוטו. אז אם נגיד שהוא עיגל קצת למטה בתקציב שחקנים, וזה משהו בסביבות ה10 מיליון דולר, ביחד עם המאמנים 12. הגיוני ששאר התפעול יעלה משהו כמו 8 מיליון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 6:19 pm 
Senior

איך בדיוק זה הגיוני? פדרמן ורקנאטי מביאים הביתה משכורות של 2 מיליון דולר כל אחד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 7:05 pm 
Senior

עלות השימוש בנוקיה זה לדעתי המון כסף, טיסות, דירות, רכבים, אירוח קבוצות יריבות ועוד ועוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 7:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
קודם כל אני בספק אם למישהו נשאר ספק שהם לוקחים כסף הביתה, כן.
חוץ מזה המשכורות במכבי, לעובדי המועדון אני מתכוון, הן גבוהות מאד. אני זוכר שבתקופת הריב עם רענן כץ התפרסמו משכורות העובדים והופתעתי ממשכורות ההייטק שמרוויחים במכבי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 7:06 pm 
Senior

אין שום סיכוי שכל זה מגיע ל-11 מיליון דולר. או שהם מכסים חובות של שנים קודמות, או שיש הוצאות אחרות שלא מספרים עליהן
כל האנשי פייסבוק וכל הבולשיט הזה זה ביזבוז טהור של כסף.
כשאתה צסק''א והכסף שלך בא מנפט אין בעיה לממן דברים כאלה, וגם מטוס פרטי עם מקום לרגליים של קרסטיץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 7:12 pm 
Senior

כבר אמרנו שמדובר ב8 מיליון דולר אם לוקחים בחשבון שהתקציב שחקנים הוא יותר לכיוון של 10 מיליון דולר, ורק התקציב של הצוות המצועי הוא 2 מיליון דולר (בלאט, שארפ וגודס).

יש גם כל מיני מחלקת סקאוט וכאלה שבטח לוקחים לא מעט כסף...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 7:16 pm 
Senior

אם החזון של פדרמן זה להתנהל כמו חברה בע''מ הדבר הראשון שהייתי עושה זה להתחיל קיצוץ עמוק בשמנת של כל מיני בעלי תפקידים מיותרים. מה אלי דריקס מועיל? מחלקת הסקאוט, מה היא הועילה בדיוק? כל האנשים האלה צריכים ללכת הביתה. במקום ספאנוליס ודיאמנטידיס מכבי נתקעת עם היקמנים ולוגאנים כי יותר מידי כסף הולך להוצאות טיפשיות ולא קשורות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 7:47 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ולענייני החתמות וכאלה: גרינוולד מפרסם את תוצאות הפגישה בין מכבי לסוכן של אליהו http://sports.walla.co.il/?w=%2F7%2F2653468 (כמובן שבעמוד הראשי וואלה פרסמו "פגישה קשה בין אליהו למכבי" כשליאור בכלל נופש בחו"ל)
ציטוט:
הצעתה הרשמית של מכבי לאליהו כעת עומדת על כ-500,000 דולר נטו - קיצוץ של למעלה מ-300,000 דולר. "ליאור לא יישאר במכבי בסכום הזה", קבע מקורב לשחקן, "הוא פגוע ברמה האישית מההצעה הזו". למעשה, טוענים מקורבי השחקן, מכבי מאיימת להשתמש בסעיף היציאה שנכלל בחוזה שנחתם בין הצדדים לפני שלוש שנים (יציאה מהחוזה תמורת פיצוי של כ-100,000 דולר) כדי לנהל מו"מ בתנאים חדשים - כאשר מטרת סעיף היציאה המקורית הייתה לאפשר לקבוצה לשחרר את אליהו בשל חוסר שביעות רצון מקצועית, לאלתר ולא כדי לקלוט אותו מחדש בסכום נמוך יותר. מקורביו של אליהו טוענים: "הוא מוכן לעשות למכבי הנחה, אבל לא לחתום על חוזה חדש. זה לא שבעונה האחרונה הוא היה גרוע", הם מוסיפים, "אבל אם היה נותן עונה של 20 נקודות בממוצע, עדיין מכבי הייתה משתמשת בסעיף היציאה כדי לנהל מו"מ על חוזה גבוה יותר?".

הוא מוכן לעשות הנחה :ya_hoo_oo: כמה יפה מצדו. שיגיד תודה שהוא מקבל 100 K מתנה ושעוד מוכנים להחתים אותו ל-3 שנים נוספות למרות אי שביעות הרצון המקצועית ממנו. ולגבי המשפט האחרון - הרשו לי לפחפח, הוא קיבל את החוזה המוגזם המקורי בזכות 40 דקות טובות במדי ויטוריה.
ציטוט:
בסביבות השחקן טוענים: "מכבי חושבת שזה מה שליאור שווה בשוק, שהוא לא יוכל לקבל הצעה גבוהה יותר ושהוא יחליט להישאר. אולי הם לא מבינים שזה עניין של עיקרון. ליאור יעדיף להרוויח אפילו פחות בקבוצה אחרת בחו"ל ולא לספוג השפלה שכזו. כפי שפורסם בעבר בוואלה! ספורט, החל מהרגע בו אליהו חתם במכבי תל אביב, הלין לא אחת מאמן הקבוצה דיוויד בלאט על יכולותיו של השחקן.

עלק יעדיף לעבור לחו"ל (כמו שאיתי שכטר מעדיף להילחם על מקומו בפרמייר ליג...)
וכמובן שאי אפשר בלי המשפט האחרון לגבי בלאט שהרי רק הוא מתוסכל מאליהו (לא הקהל ובטח לא ההנהלה).
והנה הפסקה האחרונה שמפחידה אותי:
ציטוט:
אנשי מכבי ביקשו 48 שעות כדי לנסות ולגבש הצעה חדשה. ההערכות הן שאליהו יסכים לקיצוץ של כ-10-15 אחוזים בשכרו, היינו להשתכר כ-700,000 דולר נטו. הכדור עובר כעת להנהלת מכבי, אך מקורבי אליהו מדגישים: "בשלב זה, פנינו לחו"ל.

אם המנהלים קונים את הבלוף של אליהו ומחתימים אותו מחדש ל-3 שנים בסכום של 700K אז באמת שהם חסרי מושג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 8:01 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

וכמעט שכחתי מהידיעה על ההצעה בגובה 450,000.00 דולר לקוסטאס ואסיליאדיס http://sports.walla.co.il/?w=/151/2653196, שחקן נבחרת יוון ופיינליסטית היורוקאפ בילבאו שנתן את עונתו הטובה ביותר, נבחר לחמישיית היורוקאפ ובגיל 29 נמצא בשיאו. רק להבהרה, כתבתי את הסכום המלא למקרה שמישהו חשב לעצמו שהסכום נמוך מדי, תראו כמה אפסים!... (אני מדבר על הנהלת מכבי. מציעים לו פחות מללוגאן ואח"כ מתפלאים ששחקנים לא מוכנים לחתום במועדון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 8:04 pm 
Senior

צ'ארלס, כמה אתה בדיוק חושב שואסילידיס שווה? עוד 100K, נניח? הוא נראה לך שחקן של מיליון דולר כרגע? אפשר לדבר על שחקן נבחרת יוון(מה הוא כבר עשה בנבחרת?)
או שחקן חמישייה של היורוקאפ(נדמה לי שגם מדלי היה כזה), זה לא ישנה את העובדה שמבחינת מכבי זה הסכום שהוא שווה פלוס מינוס. שחקן מצויין בעיני אגב ומחליף בהחלט ראוי לסמית' אם וכאשר. שחקן התקפה עדיף עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 8:14 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני לא חושב שהוא שווה מיליון, אבל זה שחקן בעלייה שבילה כמה עונות בליגה הספרדית וגם היה שחקן של דאבל פיגרס ביורוליג (בניגוד למדלי), שחקן שלא מחליף קבוצות כל שנה, רגיל לכדורסל קבוצתי עם הגנה טובה כמו שבילבאו משחקת). תסכים איתי שהוא שוה יותר מ-450K וכנראה יקבל הצעות יותר גבוהות. אם מרגריניהו נעלב מהצעה של חצי מיליון לשלוש עונות אז מה קוסטאס מרגיש? 550K היה לפחות סכום פחות מעליב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:00 pm 
Senior

אליהו אם כל הזלזול בו הוא היום הישראלי היחידי (מלבד זה שמשחק בNBA) ברמת יורוליג שהוכיח שהוא מסוגל לתרום במכבי ברמה הזאת.

יש לי הרגשה שמה שנראה אצל אליהו זה שיחזור של מקרה גרין אבל קשה הרבה יותר. מכבי תשחרר אותו השנה, תשלם לו פיצוי והוא ילך לאיזה קבוצה רוסיה לעשות מיליון דולר או יותר העונה. מכבי תביא כל מיני מחליפים ישראלים מצחיקים שיתברר שביורוליג לא יכול לעשות סל או בכלל לתרום משהו. ובקיץ הבא אליהו יחזור למכבי בחוזה עתק שהם יצטערו עליו במשך ה3-4 שנים שאחרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 21, 2013 11:04 pm 
Sophomore

לא רואה את זה קורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 65  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: shmueliki, סאבוניס ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: