בינתיים בדראפטנט, אולאדיפו קופץ למקום 2 של אורלנדו.
אולי הזמן קצת לדבר על סליפרים בסוף סיבוב ראשון וסיבוב שני. בלי קטעי וידאו, אולי נביא אחר כך.
1. טים הארדוויי ג'וניור. צריך להגיד עוד? כמו האבא, רק ג'וניור. טוב נו, לא באמת. אבל שחקן חמוד. לא ברמה של אבא שלו, הוא בכלל שוטינג גארד 198 ס"מ, סקורר לא רע, הגיע לגמר המכללות עם מישיגן. נתן 14.5 נק' למשחק בעונה האחרונה. יכול להיות פיקאפ נחמד בסוף סיבוב ראשון.
2. גלן רייס ג'וניור. צריך להגיד עוד? כמו האבא, רק ג'וניור. טוב נו, לא באמת. אבל שחקן חמוד. לא ברמה של אבא שלו, הוא בכלל שוטינג גארד 198 ס"מ. סקורר לא רע, הגיע לגמר המכל... אה אופס. כאן נגמר הקופי פייסט. שיחק בג'ורג'יה טק, ואת העונה האחרונה העביר בדי-ליג וסיים עם ממוצעים של 13 ו-6.2 ריב' ב-24 דקות. אלו לא מספרים שמפילים מהכסא, אבל צריך להבין שלקבוצות אין באמת אינטרס לתת לאחד כזה דקות על חשבון שחקן שנמצא ברוסטר של הקבוצה וצריך לשמור אותו בכושר למקרה שמישהו נפצע במהלך העונה.
3. אייזיאה כנען. פוינט גארד ממארי סטייט. חמוד מאוד, אחלה סטטס, קלע השנה 21.8 נק' למשחק וחילק 4.3 אס'. קטנצ'יק בגובה 183 ס"מ. אני מאמין שהוא יכול לשחק בליגה ולעשות דברים נחמדים כבקאפ פוינט גארד. הרבה אנרגיות חיוביות.
4. ג'ף וויתי. השחקן שלאף אחד חוץ מה-GMים של הליגה לא ברור למה הוא לא מדורג בסיבוב ראשון באזור בחירות 23-27. החוסם הכי טוב בליגת המכללות, שומר נהדר, ריבאונדר טוב, שחקן עם שכל ואינטיליגנצית משחק גבוהים, והצטיין גם בטורניר המכללות של השנה וגם של שנה שעברה עם קנזס. זה ברור שאין דין המכללות כדין האן בי איי, אבל כמה ביגמנים כאלה כבר אפשר למצוא? לוקח אותו בכל יום על פני פרויקטים בסגנון פטריק אובראיינט, כריס טאפט, סהר סנה או רודי גוברט.
5. רג'י בולוק. בולוק הוא עוד קלעי מבית היוצר של צפון קרוליינה, זה שהביא לנו גם את ויין אלינגטון לפני כמה שנים. סקורר, קלעי, יד טובה מחוץ לקשת אבל לא הרבה מעבר לזה. בכיף הייתי מביא לישראל. לדעתי ימצא את עצמו בסגל של קבוצת אן בי איי איזוטרית.
6. דשון תומאס. הנה דוגמא לאחד שהמדידות לא עזרו לו יותר מדי. תומאס שיחק בשנה שעברה לצד ג'ארד סלינג'ר באוהיו סטייט, והשנה הפך לעמוד התווך של הקבוצה עם 19.8 נק' למשחק. אממה? הוא פאוור פורוורד בגובה 200 ס"מ. עוד 10 ס"מ זה היה נראה אחרת לגמרי. בגובה הזה לדעתי תומאס ימצא את עצמו במוקדם או במאוחר באירופה, ואולי אפילו בישראל.
7. פייר ג'קסון. אני עוקב כבר כמה שנים אחר הבחור הזה. הוא היה שם עם פרי ג'ונס ועוד כמה וכמה שחקנים כוכבים של ביילור. ג'קסון מתנשא לגובה של 178 ס"מ בלבד, אבל מדובר בפליימייקר, משהו שלא רואים הרבה במכללות. 19.8 נק' ו-7.1 אס' למשחק. יש לו יד מכל הטווחים. מאוד יפליא אותי אם הוא לא ימצא מקום באן בי איי.
8. ריאן קלי. אם מישהו חיפש את הגבוה הלבן שמטיח שלשות של הדראפט זה קלי. אצל ששבסקי בדיוק הוא היה שחקן מפתח, אחד שפותח הגנות עם יד מדויקת לשלוש. ראינו כבר שחקנים מסוגו מצליחים בליגה וראינו גם כאלו שנפלטו. יהיה נחמד לעקוב ולראות מה יוצא מהבחור הזה.
9. פייטון סיבה. רכז אלופת המכללות. נתן כמה משחקים גדולים במעמדים גדולים מהחיים. אני לא חושב שהוא ברמה של רכז אן בי איי פותח, אבל יכול לשחק בליגה, ואם לא, אני לוקח אותו בשקט להפועל הירושלמית או התל אביבית.
_________________ nothing really matters
אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת
|