(שפירא, תתעלם מהבקורת הספציפית הזאת, אבל תן איזה משהו על מסעדות טבעוניות בהמשך, למה לא).
אז הייתי בסופ"ש במטולה עם הגברת, ולאור האגדות שנרקמו סביב מסעדת "הטחנה" היה ברור שנסעד שם לפחות ארוחת בשרים אחת ראויה לשמה. יש לי כמה חברים שמאד מבינים בבשר והמליצו עליה, ואף המסעדה עצמה לא נחשדת בצניעות עת היא מפרסמת עצמה תחת הסלוגן "הבשרים הטובים ביותר בצפון" ועל החשבונית שלה כתוב "ממציא ההמבורגר".
הזמנתי מקום מראש, והגענו ביום שישי בשעות אחה"צ, רעבים כהוגן אחרי נסיעה מאיזור גוש דן. בהזמנת עיקרית מקבלים פלטת סלטים חביבה מאד, שכוללת לחמניה די גדולה וחמה, טחינה, ממרח כבד מעולה, סלט טאבולה מהטובים שאכלתי לאחרונה, סלט חצילים, פטריות חמות וטעימות וזיתים ממולאים בבשר. בהחלט טעים, וכשבקשנו תוספת של 2 סוגי סלטים קבלנו בלי שום בעיה. אגב, הסלטים מגיעים בצלוחיות לא גדולות במיוחד, ויש שיאמרו מעט קמצניות. אפשר גם לומר שעבור 2 סועדים, לא היה קורה שום נזק מהותי למסעדה לספק 2 לחמניות ולא אחת. אבל לא צרי עין אנו.
לעקריות הגברת הלא-קרניבורית הזמינה פרגיות, ואני כמובן הלכתי על גאוות המקום וכל מסעדת בשרים, האנטרקוט. פה יש לציין שניתן להזמין אנטרקוט רק ב300 גרם ומעלה, ולא ממש ברור לי למה. לדעתי גודל הנתח המושלם לאנטרקוט הוא 250 גרם, ויש אנשים שישבעו בשקט גם מ200. ההגבלה הזו מעט מיותרת לטעמי. מלבד זאת, במסעדה שמציגה את עצמה כמומחית למשהו, ראוי שגם המלצרים יהיו מומחים. שירתה אותנו בחורה חביבה מאד, אבל רחוקה מלהיות מאסטרית בבשר, ספק אם היא אפילו חובבת בשר. ההמלצות שלה היו בנאליות ונראו מדוקלמות. המנות מגיעות עם תוספת, הגברת הזמינה אורז עם ירקות ואני צ'יפס.
פה יש להרחיב ולומר שבין אסכולת הבשר המיובא לאסכולת הבשר הטרי, אני עם המיובא. כמו שאומר ידידי בעל האטליז, במאסת הגידולים הארגנטינאית ובידע שהם רכשו, הסיכוי שלך ליפול על סטייק טוב במיוחד הרבה יותר גבוה עם הדרום אמריקאי מאשר עם הישראלים שלנו. בטחנה מגישים בשר טרי, וכמובן ידעתי זאת מראש ולקחתי בחשבון. אז איך היה?
היה בסדר גמור. זהו. בשר נחמד, מידת עשייה לא מאד מדויקת (הזמנתי מדיום, קיבלתי קצת יותר לכיוון הוול), פיזור שומן לא אחיד שיצר נתח טוב הרבה יותר באיזורי השומן ומשעמם למדי באיזורים הלא שומניים. לא סטייק רע, ממש לא, אבל גם ממש לא האגדה הצפונית שדיברו עליה. התוספת, אגב, היתה זוועה. צ'יפס חיוור, שמנוני ולא טעים. הפרגית של הגברת היתה טעימה, אבל אתם יודעים-פרגית. האורז שלה גם לא היה עשוי טוב. מילא.
הזמנו קינוח אחד לשנינו, מתוך גלריית קינוחים די בנאלית מעדות הסופלה/מלבי וכו'. לקחנו את הסופלה שהיה בהחלט טעים, גדוש בשוקולד ונתן את פצצת הסוכר הנחוצה לסוף ארוחה כבדה. קיבלנו חשבון של 300 שקל לפני טיפ וכולל חצי לף בראון מהחבית ושתייה קלה לגברת. סה"כ היה סבבה. לא חווית בשרים מדהימה כמו בPAMPERO בברצלונה (אני מדבר רק על מה שאכלתי, אז יסלחו לי הפיטר לוגריסטים שלא אזכרתי אותו), לא מקצוענות לשמה, אבל די טוב.
וזה היה הביקור הראשון...
אחה"צ של שבת, ידידכם הנאמן אחרי ריצה ארוכה, הגברת לא רוצה לנסוע רחוק למסעדה אחרת. צריכים ללכת שוב למשהו באיזור. חשבנו לגוון, ואז אמרתי יאללה, נלך שוב לטחנה, הפעם נבחר מנות אחרות. הגברת הסכימה. טעות קשה.
הביקור השני היה פשוט נפילה, מההתחלה ועד הסוף. הגענו שוב בשעות אחה"צ, המסעדה רחוקה מאד מלהיות מלאה ולמרות זאת המארחת/מלצרית שואלת אם הזמנו מקום. אמרנו שלא, אבל היינו כבר אתמול. היא מסתכלת עלינו במבט בוחן, ולמרות ששירתה אותנו לפני כ24 שעות לקחת לה קצת זמן להשכנע. בסדר, כנסו. תודה רבה באמת.
חיכינו לפלטת הסלטים המצוינת של אתמול, אבל הפעם משום מה לא היתה טחינה ולא היו זיתים ממולאים בבשר, במקום זה קיבלנו מין תפוחי אדמה קרים ולא ממש טעימים. כשלכסנתי מבט לשולחן סמוך, ראיתי שהם דווקא כן קיבלו מהזיתים הנ"ל. יכול להיות שבדיוק נגמר להם כשבאנו, או שזה שמור רק למי שמזמין מראש? לא יודע, מוזר. בכל מקרה, היות שהטאבולה וממרח הכבד באמת טעימים, ביקשתי כמו אתמול תוספת שלהם. הפעם אדון מלצר אמר שמדובר בתוספת של 5 ש"ח לכל צלוחית. הסתכלתי עליו די המום ושאלתי אם הוא בטוח. כן, הוא בטוח. תודה אבל לא תודה. אם במסעדה שבה אתה משכיב קרוב ל150 ש"ח על עקרית בלבד הולכים איתך למילוי צלוחית ב5 ש"ח, זה באמת לא לעניין. ומה שעוד לא לעניין, אם כבר לפתוח את זה, זו תודעת השירות.
רבות התלוננתי בחיי על שירות בארץ, במסעדות ובכלל. הקטע שמלצרים בארץ לא באים לשרת אותך ולהעביר אותך חוויה נעימה, אלא להעביר במינימום נזקים ובמקסימום רווחים (באדיבות שיטת האחוז הקבוע מהחשבון כטיפ) את המשמרת. רוב המלצרים בארץ פשוט גרועים, וזה כמובן מתחיל מכמה שאכפת לבעלי המסעדה. אם כך, המלצר הזה באמת היה גרוע, כולל העובדה שבכל פעם שהוא עבר בחלל המסעדה הוא שר לו די בקול את השירים שהתנגנו כפסקול ברקע. ולא, הוא לא נחשד כקנדידט לכוכב נולד. מבחינת לבוש, כל המלצרים לבושים בג'ינסים פשוטים, אולסטאר מהוהות וטריקו שחורות פשוטות במיוחד. זה לא מפריע לי במסעדת פועלים, אבל כאמור-במסעדה שמתיימרת לייצג איכות וגובה מחירים בהתאים, לא היה מזיק קוד לבוש קצת יותר בררני. אני לא אומר טוקסידו, אבל זה קצת מוזר לי לשלם 30 ומשהו ש"ח טיפ לאיזה היפסטר שעושה לך טובה.
נחזור לאוכל. הפעם הזמנתי סינטה, שוב-מתחיל ב300 גרם ולא ברור למה. יש אפשרות להזמין ליד הבשר תוספת של שקדי עגל או כבד אווז, והיות שסינטה הוא מראש נתח די משעמם, הזמנתי את השקדים. לא היה להם. החלטתי להיות מושחת עד הסוף והזמנתי את הכבד אווז. הגברת לקחה גולש. הזמנתי את הסינטה מדיום, וכבר אחרי נגיסה אחת קראתי לאדון מלצר ואמרתי לו ידידי, הסטייק קר. עשוי מבחוץ, ופשוט לחלוטין לא עשוי מבפנים. אני לא מהנבהלים מבשר בדרגת צלייה מינימלית, אבל בשר קר ולא מבושל זה משהו אחר. הוא נאנח ולקח את הבשר יחד עם הכבד. אמרתי לו שאת הכבד הוא יכול להשאיר, והוא מלמל איזה משהו מטופש. נו. הגברת די נהנתה מהגולש, שהגיע במנה לא גדולה. הסטייק חזר, ולא היה טעים. נכון שידעתי שסינטה זה משעמם, אבל למה לסבול? יש משעמם וטעים. זה לא היה טעים. השארתי איזה 100 גרם בצלחת, אבל אדון מלצר לא טרח לשאול למה ואם אפשר לפצות. הפעם לא הזמנו קינוח ושתייה, אבל בגלל הכבד אווז יצא לא רחוק מהפעם הקודמת-כ260 ש"ח לפני טיפ.
אז לסיכום: פעם ראשונה די טובה, פעם שנייה נפילה על הפנים. תחשבו אתם מה בא לכם לעשות אם אתם בסביבה.
_________________ "לגבי הפועל תל אביב, קבע בית הדין כי התנהגות האוהדים כלפי רגב פנאן והקריאות לעבר שמעון מזרחי מהוות עבירה של התנהגות בלתי ספורטיבית של קהל אוהדים, למרות שהן בגדר המותר".
|