Chauncey כתב:
שגיא, אתה מתעסק יותר מדי במשחק מילים. "סיכום בעל פה", "הבטחה מקיובן", זה בדיוק אותו הדבר. לא מדובר פה על קבוצה בערבות רוסיה ף; שיכולה להבטיח חוזה היום ומחר למצוא משהו טוב יותר ולחזור מהסיכום. ישבו עם מקל, סיכמו איתו בעל פה על חוזה, ויחתמו איתו ברגע שייתאפשר להם, שזה בעשירי ביולי.
בעשרת הקייצים שאני נכנס חמש פעמים ביום לקרוא את כל הידיעות שיש לא נתקלתי פעם אחת בשחקן שקיבל הבטחה לחוזה בתקופת הביניים הזאת בין הראשון לעשירי ביולי והקבוצה עשתה אחורה פנה וחזרה מהסיכום.
הרבה מעבר לעניין הספציפי עם מקל, קיובאן לא יעז לעשות דבר כזה מהטעם שאף סוכן בעתיד לא יסמוך על המילה שלו, שזה עניין חשוב מאוד עם איך שחוקי הליגה מוסדרים.
הסיכומים האלה, הרצינות והאמינות שלהם , חשובים הרבה יותר לקבוצות מאשר לשחקנים.
גם בנושא הספציפי של מקל - דאלאס מיהרה לשבת ולסכם איתו בע"פ לא בשביל לעזור למלא את כותרות העיתונים בישראל ולא בשביל לעשות לילד טוב על הלב. הם עשו את זה כדי שלא יסכם למחרת בקבוצה אחרת.
קיובאן עוד יישב עם לא מעט סוכנים בעתיד. אם בשנה הבאה הוא יישב עם סוכן של פרי אייג'נט נחשק ויסכם איתו לחתימה בעשירי ביולי, הוא יצפה שהשחקן יגיע לחתום בעשירי ביולי. הוא לא יוכל לצפות לדבר כזה אם בקרב סוכני הליגה יידעו שמילה של קיובאן היא בגדר ערבון מוגבל לכך שלא יימצא עד העשירי שחקן שהוא רוצה יותר. אף סוכן לא יעצור את השיחות עם קבוצות אחרות על סמך מילה של קיובאן - אם יובן ממהלך מקל שמילה של קיובאן היא לא מילה.
בקיצור, הוא יעדיף להחתים את מקל ולשלם לו בייאאוט גם אם עד העשירי יחליט שהוא לא רוצה אותו.
לא הבנת את השורה התחתונה. למיטב הבנתי וידיעתי, גל מקל יהיה בסגל של דאלאס לעונה הקרובה, מה שהופך אותו לשחקן NBA. כל עיתונות הספורט הישראלית חוגגת. גרוסבארד טוען ששום דבר לא מובטח, ואף מציין שמקל יכול להיות משוחרר בכל שלב. מה שמעניין אותי בנקודה הזו היא הפרסום של גרוסבארד מול שאר העיתונים. מה שמעניין אותי זה שגרוסבארד מביא כאן משהו שמנוגד לפרסום של ESPN, אתר ענק ואמין לכל הדעות. מה שמעניין אותי זה האם גרוסבארד יודע משהו שכולם לא, או שהוא סתם מנסה ליצור מהומה על לא מהומה, ולהראות כמי שמבין יותר. מה שמעניין אותי זה למה כולם חוגגים בזמן שגרוסבארד לא. מה שמעניין אותי זה האם יש משהו מאחורי הפרסום, ועיתונאות מיקצוענית, או חאפריות ישראלית.
האם עכשיו אני ברור יותר?