סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 6:55 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 370 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 9:33 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני שמעתי סיפור דומה על שוויצרים שגרים על הגבול הצרפתי. שוויץ אכן יקרה. מצד שני, מה הבעיה לנחות באיטליה איפשהו ולנסוע לבאזל משם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 10:05 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
יואב כתב:
כמה חברים חיפשו איזה דיל לבאזל ו...לעזאזל, היא יקרה באופן פסיכי.
למה ככה?

כי הכלכלה השוויצרית חזקה בטירוף, זה למה.

ראובן כתב:
אני שמעתי סיפור דומה על שוויצרים שגרים על הגבול הצרפתי. שוויץ אכן יקרה. מצד שני, מה הבעיה לנחות באיטליה איפשהו ולנסוע לבאזל משם?

הממ, ראובן, הסתכלת על מפה לפני ששלפת את ההצעה? באזל היא השוויץ הכי רחוקה מאיטליה בערך.

הבעיה היא גם שגם ההגעה לערים הגרמניות או הצרפתיות שקרובות לבאזל (נניח שטוטגארט או סטראסבורג) היא יקרה, וגם הרכבת יקרה פלצות.

בקיצר, לנסוע ישירות לבאזל או לוותר על התענוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 10:27 am 
Hall of Famer

אפרופו באזל - כמה קרוב האצטדיון למרפסת של הרצל?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 10:41 am 
Freshman

התותח המפוברק כתב:
אפרופו באזל - כמה קרוב האצטדיון למרפסת של הרצל?

האמת היא שדי קרוב, 5 ק"מ נסיעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 10:58 am 
מנהל פורום

נדב, לא הסתכלתי על המפה (וזה באמת נשמע לי מוזר), אבל פירשתי לא נכון את מה שיואב כתב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 12:09 pm 
Junior

האמת שנחיתה בשטוטגארט והגעה ברכב מושכר נראית כאופציה "הזולה" ביותר וגם היא קנס לא קטן.
אין ספק שגם לשבוע שבו המשחק מתקיים - 28/07 - 03/08 יש משקל עצום במחיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 1:09 pm 
Junior

זה ספורט לאומי ידוע להאדיר קבוצות שמשחקות מולנו. אני אזכיר גם מה עשו מגיורי ומהקבוצה הבולגרית טרם המפגשים האחרונים. פרובנציאלים היינו ונשאר.
זה שבאזל קבוצה טובה יותר, זה נכון וזה שאנחנו אוהבים לחבוט בליגה שלנו- זה גם נכון. אבל אני ממש לא רואה את הליגה השוויצרית עדיפה על הליגה שלנו. וזה נכון גם לנבחרת שלהם. אני לא זוכר את הקבוצות השוויצריות מצליחות כ"כ במפעלים האירופאיים.
זה נכון שבאזל עשתה התקדמות אבל היא עדיין לא קבוצה בשמיים. גראסהופרס הייתה בעבר הקבוצה הדומיננטית שם וגם היא לא הייתה קבוצה בשמיים.

דווקא הזלזול שאתם מראים בקבוצות האוסטריות דאז מראה כמה הזכרון הישראלי קצר (כי אכן היום הכדורגל האוסטרי מרוסק). ראפיד וינה או שטורם גראץ היו אורחות קבועות בליגת האלופות בניגוד לקבוצות השוויצריות. שטורם גראץ הייתה בדיוק קבוצה בלבל של באזל.

והליגה הרומנית היא בוודאות ליגה פחות מצליחה מהליגה שלנו. סטיאווה חזרה למרכז הבמה אחרי שנים שהיא לא הייתה שם. הקבוצות הרומניות מצליחות הרבה פחות מהישראליות במפעלים האירופאיים.

די לפרובנציאליות. מאז שהשיטה שונתה וזה הדרג שאנחנו צריכים לפגוש- זה עביר בהחלט. אנשים כאן מדברים כאילו מינימום מכבי קיבלה את דורטמונד. אפשר להרגיע.

בכדי לעלות שלב, עד שלא נהיה באופן קבוע בליגת האלופות, כנראה שנאלץ לעבור קבוצות טובות מאיתנו- זה הצד ההישגי, התחרותי בספורט. די כבר לתבוסתנות הזו. ישר קופצים עם ה"אין סיכוי..."
אם מול קבוצות כמו באזל וסלטיק אין סיכוי, אז באמת שאפשר כבר לפרוש מהמפעלים האירופאיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 1:22 pm 
Hall of Famer

Mook כתב:
זה ספורט לאומי ידוע להאדיר קבוצות שמשחקות מולנו. אני אזכיר גם מה עשו מגיורי ומהקבוצה הבולגרית טרם המפגשים האחרונים. פרובנציאלים היינו ונשאר.
זה שבאזל קבוצה טובה יותר, זה נכון וזה שאנחנו אוהבים לחבוט בליגה שלנו- זה גם נכון. אבל אני ממש לא רואה את הליגה השוויצרית עדיפה על הליגה שלנו. וזה נכון גם לנבחרת שלהם. אני לא זוכר את הקבוצות השוויצריות מצליחות כ"כ במפעלים האירופאיים.
זה נכון שבאזל עשתה התקדמות אבל היא עדיין לא קבוצה בשמיים. גראסהופרס הייתה בעבר הקבוצה הדומיננטית שם וגם היא לא הייתה קבוצה בשמיים.

דווקא הזלזול שאתם מראים בקבוצות האוסטריות דאז מראה כמה הזכרון הישראלי קצר (כי אכן היום הכדורגל האוסטרי מרוסק). ראפיד וינה או שטורם גראץ היו אורחות קבועות בליגת האלופות בניגוד לקבוצות השוויצריות. שטורם גראץ הייתה בדיוק קבוצה בלבל של באזל.

מה זאת אומרת "אתה לא זוכר את הקבוצות השוויצריות מצליחות כ"כ במפעלים האירופאיים"? מה הקשר ל"קבוצות השוויצריות"? באזל, באופן ספציפי, היא קבוצה חזקה ממכבי ת"א. קבוצה שרק לפני 4 חודשים העיפה את טוטנהאם מרבע גמר גביע אופ"א. מכבי ת"א לא ברמה הזאת, ואין שום פרובינציאליות בלומר שהשוויצרים פייבוריטים.

שטורם גראץ לא היתה בלוול של באזל ולא קרובה לזה. בעונה לפני שהיא עפה מול חיפה היא שיחקה בכלל באינטרטוטו (!), ועברו כמעט 10 שנים עד שהצליחה להכנס שוב למוקדמות הצ'מפיונס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 1:31 pm 
Junior

נובמת נדב, מכבי חיפה העיפה את שטורם בדרך להופעה בצ'מפיונס, שתי עונות אחרי ששטורם הגיעה לטופ 16 בצ'מפיונס כראשונה בבית שכלל את מונקו, גלאטאסראי וריינג'רס....

בעונה הזו, ההצלחה בצ'מפיונס כנראה באה על חשבון הליגה והם סיימו במקום הרביעי שהוביל אז לאינטרטוטו....

אני זוכר את זה היטב. היא נחשבה אז לקבוצה חזקה שיהיה מאוד קשה לעבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 2:16 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לשדה התעופה של בזל, שמשותף לעיר מולוז בצרפת, יש טיסות ישירות מהארץ ואפילו לא מאד יקרות (איזיג'ט כמדומני).
אפשר לשכור אוטו בצד הצרפתי, זה זול בעשרות אחוזים, ולחצות איתו את הגבול.
אם החלטתם להישאר באזור, אפשר גם ללון בצד הצרפתי ולחסוך גם פה.
זו גם נקודת פתיחה מצויינת לטיול בדרום היער השחור בגרמניה, האזור הכי יפה של היער עם פרייבורג במרכזו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 2:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
nadav_hacohen כתב:
Mook כתב:

מה זאת אומרת "אתה לא זוכר את הקבוצות השוויצריות מצליחות כ"כ במפעלים האירופאיים"? מה הקשר ל"קבוצות השוויצריות"? באזל, באופן ספציפי, היא קבוצה חזקה ממכבי ת"א. קבוצה שרק לפני 4 חודשים העיפה את טוטנהאם מרבע גמר גביע אופ"א. מכבי ת"א לא ברמה הזאת, ואין שום פרובינציאליות בלומר שהשוויצרים פייבוריטים.

שטורם גראץ לא היתה בלוול של באזל ולא קרובה לזה. בעונה לפני שהיא עפה מול חיפה היא שיחקה בכלל באינטרטוטו (!), ועברו כמעט 10 שנים עד שהצליחה להכנס שוב למוקדמות הצ'מפיונס.

ואוסיף ואומר שלהגיד על נבחרת שעלתה לשני המונדיאלים האחרונים - אחד מהם על פני ישראל (באחד מהם גם עברה שלב והגיעה לשמינית הגמר, ופספסה את רבע הגמר רק בפנדלים) - ושנמצאת בדרך הבטוחה לעלות גם לברזיל 2014, ושעלתה לשניים משלושת היורו האחרונים, שאתה לא רואה את העדיפות שלה על ישראל - זה אחד הדברים הכי מנותקים ומגוחכים שנקראו בסלניוז לאחרונה.
אבל רק אחד, כי האמירה על קבוצה שהביעה לחצי גמר הליגה האירופית בעונה שעברה ולשמינית גמר הצ'מפיונס לפני שנתיים, שזה לא הפתעה אם מכבי תעבור אותה - זה אפילו עוד יותר מצחיק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 3:41 pm 
Hall of Famer

kfir כתב:
נובמת נדב, מכבי חיפה העיפה את שטורם בדרך להופעה בצ'מפיונס, שתי עונות אחרי ששטורם הגיעה לטופ 16 בצ'מפיונס כראשונה בבית שכלל את מונקו, גלאטאסראי וריינג'רס....

בעונה הזו, ההצלחה בצ'מפיונס כנראה באה על חשבון הליגה והם סיימו במקום הרביעי שהוביל אז לאינטרטוטו....

אני זוכר את זה היטב. היא נחשבה אז לקבוצה חזקה שיהיה מאוד קשה לעבור.

אני לא זוכר בדיוק מה היתה שטורם 2 עונות לפני שהיא עפה מול חיפה, אבל מה שברור זה שההעפה מול חיפה היתה חלק מעשור רע מאד שלהם, שבחלקו הם בכלל לא הגיעו לאירופה ולכל היותר הגיעו לגביע אופ"א. והעובדה היא שלמרות שבאזל הגיעה בעונות האחרונות להישגים (יחסיים כמובן) גם בצ'מפיונס וגם בגביע אופ"א, היא בכל זאת לקחה את אליפויות הליגה בשוויץ. בכל אופן, כאמור, קבוצה שלפני 4 חודשים העיפה את טוטנהאם ברבע גמר אופ"א. לא מבין את כל הרטוריקה של "פרובינציאלים נמאסתם". הם קבוצה יותר חזקה ממכבי ת"א, הם פיבוריטים באופן מוחלט, אף אחד פה לא מדבר עליהם כאילו הם דורטמונד אבל בצדק מדברים עליהם כהגרלה הכי קשה שניתן היה לקבל. זהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 6:51 pm 
Junior

מכבי חיפה הייתה אנדרדוג מטורף מול שטורם למרות שזאת הייתה ההגרלה הפחות קשה.

אגב חלק מההאנדרדוגיות שלה הייתה כתוצאה מכך שהקבוצות הישראליות תמיד פישלו (מכבי מול גרהאסהופרס) גם כשההגרלה הייתה סבירה.

גם אחרי ה2-0 בבית (מגרש נייטרלי זה היה לא?) לא האמנתי שהם יעברו.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 8:19 pm 
Hall of Famer

בין אם חיפה היתה אנדרדוג מול שטורם ובין אם לא, מה שברור זה שבאזל קבוצה בהתקדמות מתמשכת שבודאות נמצאת בעליונות על מכבי ת"א, ולכן כל הדיבורים של מוק על "פרובינציאליות" ועל "קבוצות שוויצריות שלא מגיעות להישגים" לא רלוונטיות למפגש הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 9:15 pm 
Freshman

קבוצה בהתקדמות זה אנדר סטיימנט. הלו, מדובר בקבוצה שעשתה חצי גמר ליגה אירופאית לפני כמה חודשים. מכבי הייתה חולמת להגיע לנוקאאוט במפעל הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 10:47 pm 
Junior

שום עונה טובה ככל שתהיה, לא מעידה על העונה שלפניה.
ע״ע אתלטיקו בילבאו שנה שעברה שסיימה בתיקו עם ק״ש וניצחה אותה בדקה ה90 בקושי וכללית נתנה עונה רעה, אחרי עונה חלומית שנה שעברה.

ברור שבאזל פייבוריטית ברורה, אבל זה לא כמו לקבל פורטו וכדו׳ כמו שכתב מוק.

למכבי יש קבוצה מעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 10:52 pm 
Sophomore

בואו נסכם שבאזל עדיפה, בלא מעט, אבל זאת לא תחשב לסנסציה אדירה אם מכבי יעברו. "הבעיה", שנראה שבאזל ממש לא מזלזלת והם יגיעו דרוכים למשחק, שלא כמו הפלצנים מהונגריה שלא ברור מה חשבו לעצמם.

לגביי מכבי, יש לה אפשרות להחתים עוד שחקן זר, הייתי הולך על מגן במקום ייני. אם מכבי מכוונים השנה לעשות משהו באירופה (גם אם בליגה האירופאית), ייני לא יכול להיות המגן הפותח. מצד שני, אין מחליף אמיתי לזהבי או לפריצה, אבל זה פחות קריטי. למכבי יש סגל מאוד כישרוני ועמוק בחלק הקדמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 20, 2013 11:29 pm 
Junior

מוק, אני יכול לתת לך קישור לפורום של אוהדי באזל ולאחר שתתרגם את התגובות מגרמנית תראה שהם מאוד מאוכזבים מההגרלה שקיבלו, טוענים שיהיה קשה והם צריכים להיות במיטבם. גם הם פרובנציאליים?
גם בכל הסיקור וההתייחסות לגיורי לא הייתה שום פרובנציאליות, היה כבוד לגטימי לאלופה מליגה שנחותה מזו שלנו לא בהרבה, שאנו לא מכירים אותה מספיק ורק יודעים שהנבחרת שלה היא פחות או יותר בסדר הגודל שלנו.

סוזה שאימן נגד גיורי במשך שתי עונות, פגש גם את היריבה האפשרית של מכבי בסיבוב הבא, באזל. הוא אפילו ניצח אותה עם וידאוטון 2:1 בשלב הבתים.
לצד תצוגות מדהימות מול היונייטד וטוטנהאם, היא בקושי ניצחה את מולדה במוקדמות ליגת האלופות והפסידה בסיכום שני המשחקים לקלוז', מה שהוביל אותה עד לליגה האירופאית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 21, 2013 9:52 am 
Junior

כולם מסכימים כאן שבאזל פייבוריטית ברורה.
הנובמת שלי לנדב, היה על האמירה ששטורם של אז ובאזל של היום הן בכלל לא באותו לוול.
העליה של חיפה היתה הפתעה גדולה ואכן סימנה את אחד משלבי הדעיכה של האוסטרים, מה שהתברר כמובן רק בדיעבד.
לגבי איפה באזל נמצאת בגרף שלה - ברור שהיא בעלייה מטורפת. אבל רק בעוד כמה שנים נדע אם היא הגיעה לשיא בשנה שעברה ומכאן יורדת או שהיא כאן כדי להישאר....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 21, 2013 12:48 pm 
Hall of Famer

kfir כתב:
הנובמת שלי לנדב, היה על האמירה ששטורם של אז ובאזל של היום הן בכלל לא באותו לוול.

נכון, הן בכלל לא באותו לוול. העובדה היא ששטורם הגיעה אחרי עונה באינטרטוטו ובאזל לפני 4 חודשים שיחקה בחצי גמר אופ"א. זו היתה קבוצה בירידה וזו בעלייה. זה לא אותו לוול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 21, 2013 3:02 pm 
Junior

הכל עניין של פרספקטיבה, נדב.
אתה מתעקש על הסתכלות צרה על מה ששטורם עשתה באירופה בעונה לפני, ואני מסתכל טיפה יותר רחב על הישגי הקבוצה בשנים שקדמו.

מנקודת המבט שלך, אכן אין מה להשוות.
מנקודת המבט שלי, התמונה היא די דומה.

יש יתרונות וחסרונות לכל נקודת מבט.
אתה יכול לטעון שרק ההישגים האחרונים רלבנטים, כי סגלים משתנים במהירות ומה זה רלבנטי מה השיגה קבוצה לפני שתי עונות ?
אני יכול לעומת זאת לטעון שחוזק של קבוצה נמדד על פי הצלחות ויציבות לאורך זמן, והיתלות בכישלון או הצלחה ספציפית קצרת מועד מעוותת את התמונה.

מכיוון שאתה בוחר בנקודת מבט קצרת מועד, אשאל אותך שאלה היפותטית - מה היתה נחשבת בעיניך הגרלה קשה יותר לעונת 2011-12. שאלקה שהגיעה לחצי גמר ליגת האלופות בעונה הקודמת אחרי ששחטה את אינטר ברבע הגמר, או באיירן מינכן שכשלה בשמינית מול אותה אינטר בדיוק ?
לשיטתך, "אין מה להשוות!". שאלקה עדיפה בהרבה, ולכן היית בוחר בלא היסוס בבאיירן מינכן שכידוע תגיע בעונה הזו לגמר, ושנה לאחר מכן גם תזכה בתואר, תביס 7-0 את בארסה בחצי, ותכונה על ידי רבים הקבוצה הטובה בעולם....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 21, 2013 3:05 pm 
Hall of Famer

kfir כתב:
הכל עניין של פרספקטיבה, נדב.
אתה מתעקש על הסתכלות צרה על מה ששטורם עשתה באירופה בעונה לפני, ואני מסתכל טיפה יותר רחב על הישגי הקבוצה בשנים שקדמו.

מנקודת המבט שלך, אכן אין מה להשוות.
מנקודת המבט שלי, התמונה היא די דומה.

יש יתרונות וחסרונות לכל נקודת מבט.
אתה יכול לטעון שרק ההישגים האחרונים רלבנטים, כי סגלים משתנים במהירות ומה זה רלבנטי מה השיגה קבוצה לפני שתי עונות ?
אני יכול לעומת זאת לטעון שחוזק של קבוצה נמדד על פי הצלחות ויציבות לאורך זמן, והיתלות בכישלון או הצלחה ספציפית קצרת מועד מעוותת את התמונה.

הכל טוב ויפה, אבל דווקא בזווית הרחבה אפשר לראות ברטרוספקט שההדחה מול חיפה היתה למעשה במסגרת ההידרדרות הברורה של שטורם, של עשור שבו ההישג הכי גדול שלהם היה להגיע לגביע אופ"א.

מול באזל אין לנו אלא להסתכל על מה שקרה אך לפני 4 חודשים ובעונה שלפני כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 21, 2013 4:11 pm 
Junior

ומדוע שלא נפליג שנתיים קדימה ונביט על ההדחה המפתיעה שלהם ב2012 במוקדמות הצ'מפיונס מול קלוז', על ההדחה העוד יותר מפתיעה מול מכבי ב-2013, ועל ההשפלה הגדולה של 2014 שם יודחו בסיבוב השני מול קלאקסויקאר.

ברטרוספקט כזה, ההדרדרות ברורה והכתובת נמצאת כבר מזמן על הקיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 21, 2013 4:22 pm 
Hall of Famer

לא מבין את ההתחכמות.

הרטרוספקט של שטורם ברור. הם באו מעונה לא טובה והם המשיכו לכמעט עשור לא טוב. לכן אפשר לקבוע היום באופן ברור שנגד חיפה הם היו בשלבי ההידרדרות שלהם.

באזל באים מעונות טובות, האחרונה שבהן הסתיימה לפני 4 חודשים. לא דומה לשטורם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 21, 2013 4:31 pm 
מנהל פורום

רק שהדיון הוא לא על מבט ברטרוספקט אלא בזמן אמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 370 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 90 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: