סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 6:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 370 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יולי 21, 2013 5:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נו, ובזמן אמת שטורם הגיעה מהאינטרטוטו ולא זכתה באף תואר בליגה האוסטרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 22, 2013 10:23 am 
Junior

נדב,

אתה מתעקש שלפני המשחק של מכבי חיפה מול שטורם כל מה שהיה זה אינטרטוטו.
ואני אומר לך שבאותה נקודה היתה מולך קבוצה שבחמש העונות האחרונות הגיעה 3 פעמים לשלב הבתים של ליגת האלופות, האחרונה ביניהן חלומית עם העפלה לשלב ה-16 כפי שכבר תיארתי.
כל מה שקרה אחרי ההדחה מול חיפה זו כבר חוכמת הבדיעבד וזה כלל לא רלבנטי, מכיוון שאנחנו נמצאים לפני המשחק מול באזל ומנסים לקבוע האם באזל של היום ושטורם של אז הן באותו לוול.

לא ברור לי אם העמדה שלך נובעת מחוסר הבנה, דמגוגיה או סתם יצר וכחנות בלתי נשלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2013 7:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בינתיים הושלמה הפתעת השלב הזה, כשאלופת קזחסטן ניצחה את באטה בוריסוב גם בבית והעיפה אותה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2013 10:51 pm 
Junior

בן חיים נותן פייט לרוזנטל עם החמצה לא אמיתית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 1:40 am 
Junior

מכבי מנצחת 1:2 את גיורי ההונגרית ועם 1:4 בסיכום, מעפילה לשלב הבא.
מכבי משחקת כדורגל טוב נכון לשלב הזה של העונה וביחס לזה שהמשחק הוא המשחק הרשמי השני שלה בלבד.
מה שכן, הלחם והחמאה של מכבי בעונה הקודמת, היה הלחץ שהיא הפעילה ברבע השעה הראשונה על שער היריב, היא הייתה הופכת את המשחק לקל כשהייתה כובשת לפחות שער אחד כזה ובעצם כמעט ומכריעה את המשחק עוד לפני שהוא מתחיל להסתבך. הקבוצה הנוכחית מחמיצה המון. יצחקי כל הקריירה שלו היה מחמיצן לא קטן ובן חיים לא פרייאר גם בנושא הזה.
בנתיים אפשר לתלות את זה בחוסר החדות שעדיין קיימת, בהמשך יהיה ניתן לבחון את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 1:50 am 
Junior

התעניינות, אם גיורי היתה מנצחת הערב 3-1 היא היתה עולה, או שברגע שמכבי כבשה היא היתה צריכה להבקיע 4?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 2:24 am 
Junior

1-3 היה מספיק לגיורי.
היה נוצר שיוויון 3:3 בין הקבוצות אבל גיורי הבקיעה שלושה שערי חוץ ולכן הייתה עולה לשלב הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 7:43 am 
Hall of Famer

אני מודה שלא עקבתי אחריו בספרד, אבל משני המשחקים עם מכבי - הקולינאס הזה נראה כמו אחד שנופח למימדים שאפילו הוא לא ידע שהוא כזה.
בתור אחד שאומרים עליו שכדורי גובה זה הצד החזק שלו, הטיפול שלו בכדורי גובה מאכזב למדי עד עכשיו. הוא נראה הססן ומחליט מאוחר על יציאה מהשער אם בכלל. הגול היה באשמתו הישירה, אחרי שהדף כדור לא מאד קשה למרכז הרחבה. יציאה אחת לאגף למרות שיהה שם מגן של מכבי כמעט השאירה חלוץ מול שער ריק. בקיצור, ההחלטות שלו לא משהו. צריך לומר גם שההונגרים לא ממש גרמו לו להראות יכולת מדהימה, כי לא היה על מה, אבל בדברים הפשוטים הוא לא נראה משהו עד עכשיו.
גם משחק הרגל שלו הוא נפילה לעומת אניימה, אבל זה נסלח ומובן. אניימה הוא באמת פנומן מהבחינה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 8:35 am 
Hall of Famer

לא ראיתי את המשחק אז אין לי באמת דעה על השוער הזה, אבל גם שורה אוברוב נראה די גרוע במשחקים הראשונים שלו במכבי, כך שעוד מוקדם להסיק מסקנות. יכולת של שוער מאוד מושפעת מהתיאום שלו עם ההגנה ומהביטחון שיש לו בשחקנים שלפניו, וזה משהו שלוקח זמן לפתח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 10:53 am 
Junior

לא ראיתי את המשחק, אבל מהתקציר אלטמן נראה כמו מסי. יתכן שמכבי הביאה פה את שיחוק העונה.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 11:00 am 
Junior

הרסי הוקינס כתב:
מהתקציר אלטמן נראה כמו מסי.

קטן וחרמן ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 11:06 am 
Junior

ב2 המשחקים הוא בהחלט הראה יכולת טובה, הבעיה היא שזו תחילת העונה ולא ברור כמה גיורי שווה בכלל ובתחילת העונה בפרט.
צריך לחכות כמה חודשים לפני שמכתירים אותו אפילו לעטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 11:08 am 
Hall of Famer

kfir כתב:
הרסי הוקינס כתב:
מהתקציר אלטמן נראה כמו מסי.

קטן וחרמן ?

רק חסר שהמשחק היה נערך ב6/6.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 1:17 pm 
Junior

למרות מה שהתקשורת הישראלית דחפה, השם הוא - חואן פאבלו. קולינאס הוא שם המשפחה השני.
האמת שלא זיהיתי הססנות בכדורי הגובה, סך הכל אני חושב שההגבהות שהיו להם מהכדורים הנייחים נעצרו כבר בקו השני על-ידי ייני ולכן לא היה לו מה לצאת. כשאני רואה את שאר השוערים בליגה, הוא הטוב בפער בכדורי גובה. גם במשחק הרגל הוא הטוב בליגה. אין מה להשוות אותו לאניימה באספקט הזה כי אניימה הוא אחד השוערים עם משחק הרגל הכי טוב בעולם. הפריע לי שהוא משחק מאוד-מאוד לאט. כנראה שזה משהו שמשתרש בך אחרי שאתה משחק ארבע שנים בקבוצת תחתית בליגה כלשהי ומשחק איטי משרת את המטרה שלך. הוא יבין עם הזמן שכשאתה קבוצת צמרת בליגה ולא זה לא משנה באיזו ליגה, המטרה תמיד תהיה להגדיל את כמות הפוזשנים במשחק.
השער שחטף הייתה התחכמות מיותרת ואולי אפילו יהירות מסוימת. הוא הגיע לכדור בנינוחות ובמקום לאגרף אותו לקרן או לחוץ, הוא רצה לגעת בו כך שיוכל לתפוס אותו בפעם השנייה. בפועל, הכדור ברח לו. קורה.

אלטמן עוד לא מספיק חד והוא אפילו מתרגש - סך הכל משחק רשמי שני שלו ומשחק בית ראשון בקבוצת בוגרים - אבל מדהים שהוא בסך הכל בן 19. המון בגרות במשחק שלו. הבחור עובד על המשחק שלו ועל הפיזיות שלו באנגליה, שינוי עצום מהדחליל שהיה כשיצא לשם. תענוג לראות אותו על המגרש, הוא לא תמיד הכי טוב והכי נוצץ אבל הבחור עובד 90 דקות על המגרש, לא מוותר על אף סנטימטר, על אף כדור. פרוספקטים כמו גולסה צריכים ללמוד ממנו קצת על מקצועיות במקום להתרכז כל היום בפגישות אצל הסוכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 10:34 pm 
Hall of Famer

דווקא התקשורת צודקת. קולינאס זה שם המשפחה, חואן פאבלו זה השם הפרטי המלא שלו. בספרד נהוג הרבה פעמים לקרוא לשחקנים בשם הפרטי או בכינוי שלהם. השם המלא שלו הוא למעשה חואן פאבלו קולינאס פרראס. שני שמות פרטיים ושני שמות משפחה (גם זה דבר מקובל למדי אצלם).
לגבי ההססנות בכדורי הגובה, היו לפחות שני אירועים בולטים כאלה - אחד במשחק הראשון כשהיה 1:0, שני חלוצים של גיורי ברחו לבלמים של מכבי בכדור חופשי והגיעו לנגיחה על קו ה-5 לבד מולו. שוער חייב לצאת לכדור כזה. הוא נשאר תקוע בשער. מקרה שני בדקות הראשונות של המשחק השני, הגבהה מהצד ליד הקורה הקרובה. הוא היסס, וכשהחליט לצאת הוא היה צריך לעשות את זה בזינוק נואש - וגם זה לא הספיק. החלוץ הקדים אותו ואם היה יותר מדויק בנגיחה זה היה גול קל לשער ריק משוער.
היו עוד מקרים קצת פחות חד משמעיים, למרות ששוער שאמור להיות כל כל טוב בכדורי גובה אמור לקחת לפחות את חלקם. אבל אלה שני הבולטים. מאיפה הסקת אתה, אגב, שהוא כל כך טוב בגובה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 10:56 pm 
Junior

במקרה השני, זה שקרה בדקות הראשונות בארץ, הוא יצא לכדור שהוגבה ממש סמוך לקו הרוחב, הוא השפיע על השחקן שהגיע לנגוח. הוא אומנם פספס אבל הפעיל את הלחץ הדרוש על השחקן. לא כל אחד יכול לקחת כדור שמוגבה בחדות כזאת מקו הרוחב.
במקרה בגיורי, השוער לא יכול לצאת לכדור שמוגבה בין השער לבין דבוקת השחקנים במרחק כל כך קצר מאיפה שהוא עומד.. הכדור הוגבה היטב גם כן ובצורה שלא תאפשר לו להראות את העליונות שלו מבחינת הגובה וההשתמשות בידיים. זה שהוא טוב בגובה לא אומר שהוא צריך לצאת לכל דבר שמוגבה לרחבה. בשביל זה יש שחקנים.
ראיתי אותו קצת בליגה הספרדית, הוא גבוה, הוא דרוך ויוצא להמון כדורים שמוגבהים לרחבה באחוזים טובים. אין לי ספק שבאפסקט הזה, אין לו מתחרים בארץ.

לגבי השם, נדב יעקובי היה אומר בשידורים חואן פאבלו וגם השדר הספרדי. אני חושב שככה זה נהוג.
בשידור האחרון, אגב, קראו לו חואן פאבלו ולא קוליניאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 11:03 pm 
Hall of Famer

אני חולק עליך בשני המקרים, בטח במקרה שקרה בגיורי. זו הייתה הגבהה שמסובבת פנימה למרכז קו החמש, קלאסי לשוער שהכדור מסובב נגד כוון היציאה שלו ולא מתרחק ממנו. מיד אפשר היה לראות שהחלוצים ברחו לבלמים והם לבד מולו והיה לו מספיק זמן לצאת. אני מודה עם זאת שלא ראיתי אותו בספרד מספיק וצריך לתת לו קרדיט לאורך יותר זמן.
לגבי מה שאמר נדב יעקובי, כמו שאמרתי, זה מקובל בספרד לקרוא לשחקנים בשם הפרטי (או בכינוי אם יש להם כזה). שני שמות פרטיים זה דבר מקובל בספרד וגם בארצות דוברות הספרדית באמריקה הלטינית, בעיקר כשהשם הראשון הוא חואן (זה לגמרי מקביל ל"ז'אן" הצרפתי). שני שמות המשפחה שלו הם לא פאבלו קולינאס, אלא קולינאס פרראס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 11:46 pm 
Junior

קיבלתי את הערות והחכמתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 9:25 am 
Junior

ואם אתם כבר בקטע של דקדוק ונאמנות למקור, אז לא גיורי, אלא ג'ורי (בשורוק) כפי שרמי וייץ ביטא נכון לאורך המשחק השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 9:30 am 
Junior

על החולצה שלו רשום 'חואן פאבלו', אז מה, כתבו לו שני שמות פרטיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 9:50 am 
Junior

כל מה שראי כתב נכון. בכלל בתרבות הספרדית (גם הדרום אמריקאית בעניין הזה) נהוג לקרוא בשם הפרטי או בכינוי.

יש המון ספרדים שהשם הפרטי שלהם הוא למעשה שניים. בייחוד כל החואנים למיניהם.

חואנמה שהוא שם נפוץ מאוד הוא למעשה קיצור של חואן מרטין או חואן מריה.
אבל שמות כמו חואן פאבלו או חואן חוזה קצת יותר קשים לחיבור...

אגב, גם אצל האיטלקיים, רובם מקצרים את השם הפרטי שהוא גם בהרבה מקרים שניים.
ג'יאנלוקה בדר"כ נשאר רק לוקה
ג'יאנלואיגי'- ג'יגי'
ג'וזפה (שהוא אמנם רק אחד)- פפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 9:59 am 
Junior

אגב, בנוגע ליציאה לכדורי הגובה- מסורתית השוערים הספרדיים בפרט והשוערים בליגה הספרדית בכלל היו פחות טובים בנושא הזה בגלל סגנון המשחק בליגה הספרדית.
זו גם אחת הסיבות שאוואט התאקלם כ"כ טוב בליגה הספרדית. ביחס לליגה האיטלקית והאנגלית, בספרדית הרבה יותר סלחנים בנושא הזה.

האמת היא שאם חושבים על השוערים הספרדיים לאורך השנים, להוציא את קאסיאס שהוא עילוי אמיתי. מעולם לא היה להם שוער ברמה עולמית. גם ארקונדה וגם זוביזארטה שהיו השוערים הבכירים לאורך שנים, מעולם לא נמנו עם הטופ האמיתי של אירופה ובטח שזוביזארטה היה בעייתי מאוד בכדורי הגובה (תמיד היה בו משהו שהזכיר לי את בוני...)
אני חושב שמאז החצי השני של הקריירה של קאניזרס, זה דור השוערים המוצלח ביותר שהיה לספרד. ועדיין השוער הספרדי זו לא העמדה הראשונה שאתה חש עימה בטוח.

מה שכן, בטח שביחס לליגה שלנו שבה אף שוער לא יודע לצאת לכדורי גובה, לא זה יהיה הפרמטר שבו חואן פאבלו ימדד לאורך השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 12:37 pm 
Junior

ודה חאה, כמובן.

לפי הנטען, הוא גם שיפר במאניו את אספקט כדורי הגובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 2:12 pm 
Hall of Famer

kfir כתב:
נדב,

אתה מתעקש שלפני המשחק של מכבי חיפה מול שטורם כל מה שהיה זה אינטרטוטו.
ואני אומר לך שבאותה נקודה היתה מולך קבוצה שבחמש העונות האחרונות הגיעה 3 פעמים לשלב הבתים של ליגת האלופות, האחרונה ביניהן חלומית עם העפלה לשלב ה-16 כפי שכבר תיארתי.
כל מה שקרה אחרי ההדחה מול חיפה זו כבר חוכמת הבדיעבד וזה כלל לא רלבנטי, מכיוון שאנחנו נמצאים לפני המשחק מול באזל ומנסים לקבוע האם באזל של היום ושטורם של אז הן באותו לוול.

לא ברור לי אם העמדה שלך נובעת מחוסר הבנה, דמגוגיה או סתם יצר וכחנות בלתי נשלט.

סליחה על התגובה המאוחרת, אבל לא ברור לי אם העמדה שלך נובעת מחוסר הבנה, דמגוגיה או סתם יצר וכחנות בלתי נשלט.

מה לא ברור במה שאמרתי? אני מדבר על מה שקרה לבאזל בשתי העונות האחרונות, עם דגש גדול על מה שקרה לפני 4 חודשים. אתה מתייחס לעונה באינטרטוטו שבה שטורם גם לא זכתה באף תואר מקומי באוסטריה כאילו היא חסרת משמעות, וכחלק מאותן "חמש שנים". אני לא יודע מה הייתי אומר לפני המשחק של שטורם וחיפה אז, וזה גם ממש לא היה הדיון ההתחלתי. אני כן יודע ש4 חודשים לפני חיפה שטורם לא היתה בחצי גמר אופ"א ואני כן יודע ברטרוספקט שההדחה מול חיפה היתה חלק מעשור רע של שטורם שהתחיל בעונה שלפני כן. אבל הרטרוספקט הוא רק תבלין. הדיון היה האם כטענת מוק אנחנו "פרובינציאלים" כשאנחנו מדברים על באזל כפייבוריטית ברורה וכקבוצה שהיא ברמה גבוהה מעל מכבי ת"א.

שוב, אני לא מתיימר לזכור מה בדיוק היה הסגל של שטורם במשחק מול חיפה ומה ציפו, אני רק יכול ללכת להסטוריה ולהיווכח שהיא באה מעונה אירופאית ומקומית רעה ולשם היא גם המשיכה. לאן באזל תמשיך אנחנו לא יודעים, אבל כן יכולים לראות שלפחות ברמת העונה שלפני-באזל בהחלט קבוצה ברמה מעל שטורם. ועונה בכדורגל זה לא דבר של מה בכך כשמדובר במועדון בינוני-קטן באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 3:57 pm 
Junior

הויכוח לא היה אם באזל פייבוריטית ברורה. על זה הסכמנו. גם לגבי הפרובינציאליות, אני כלל לא מסכים עם מוק.
הויכוח היה האם גם שטורם היתה פייבוריטית ברורה באותו "לוול", לפני המשחק מול מכבי חיפה.

אני אומר שכן, אתה אומר שלא.

זה הויכוח.

לא התייחסת לשאלתי לגבי שאלקה ובאיירן, שמדגימה את הבעייתיות של הסתכלות על העונה האחרונה כפרמטר מרכזי לחוזקה של קבוצה מסוימת.
לכן טענתי שיש לבחון את מידת ההצלחה לאורך זמן רב יותר. נניח שלוש עד חמש השנים אחרונות.

בטווח זמן כזה, ההישגים שלהן די דומים, עם יתרון קל לבאזל. אי לכך ניתן לדעתי לומר שהן באותו "לוול".
אני מסכים איתך שהשנה שלפני חיפה, בה שטורם זכתה רק במקום השני בליגה האוסטרית לא היתה מוצלחת מבחינתה. זה לא מספיק כדי לומר שאין מה להשוות בין שתי הקבוצות.

בזאת הסתיימו טיעוניי. אני מרגיש קצת בלופ....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 370 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 80 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: