סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 7:46 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 151 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 8:50 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נורטון כתב:
אה? תגיד לחבר׳ה מוורמייזא ושפירא שהם לא סבלו מ ״גזענות״ במובנה המודרני.
וברצינות, גזענות הוא מצב פסיכולוגי הרבה יותר מכל דבר אחר וככזה הוא קיים אלפי שנים, אם לא מאז ולתמיד

לא הבנתי בכלל מה שכתבת, מה שגורם לי לחשוב שגם אתה לא הבנת מה אני כתבתי.

בכל אופן, אני לא טוען שהתנהגות גזענית הומצאה לפני 200 שנה. אני טוען שצורת המבט הנוכחית על גזענות הוא משהו בין מאות שנים בודדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 8:53 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ראובן כתב:
נורטון כתב:
אה? תגיד לחבר׳ה מוורמייזא ושפירא שהם לא סבלו מ ״גזענות״ במובנה המודרני.
וברצינות, גזענות הוא מצב פסיכולוגי הרבה יותר מכל דבר אחר וככזה הוא קיים אלפי שנים, אם לא מאז ולתמיד

לא הבנתי בכלל מה שכתבת, מה שגורם לי לחשוב שגם אתה לא הבנת מה אני כתבתי.

בכל אופן, אני לא טוען שהתנהגות גזענית הומצאה לפני 200 שנה. אני טוען שצורת המבט הנוכחית על גזענות הוא משהו בין מאות שנים בודדות.

כלומר,צורת מבט שלילית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 8:59 am 
Hall of Famer

charlie5 כתב:
כי יש אנשים שמעיזים בחוצפתם כי רבה היא לחשוב שישראל היא מדינה יהודית ועל כן תהא בעלת ציביון יהודי.

ואחרי שאמרת "מדינה יהודית" ו"צביון יהודי", אתה גם יודע להסביר לי מה זה אומר, ומי מגדיר את זה? ולמה זה אמור לבוא בצורה של כפיית שירותי דת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:02 am 
מנהל פורום

צ'רלי, גם החיובית. הנאצים היו גזענים והתגאו בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:12 am 
Junior

nadav_hacohen כתב:
רעננה, אני אספר עכשיו סיפור אמיתי, ואתה תאמר לי האם אין פה רשע טהור:

לדודים שלי, לא-דתיים, היתה במשך שנים קונדיטוריה כשרה בפתח תקוה. עבדתי שם מדי פעם בחופשים, ומעולם לא ראיתי את המשגיח מגיע אלא לקחת כסף, בתהליך שלקח דקה או שתיים אחת לזמן מה. את כל הייצור תפעל הדוד שלי, אוכל טרפות לתאבון ומחלל שבת בפרהסיה.

הגיע העת והם התרחבו. פתחו מפעל באיזור תעשייה, וזה חייב "משגיח צמוד". היות שאחרי שהמשגיח וידא שרק יהודים מדליקים את התנורים ואחרי שדאג להפרשות למיניהן, אין לו כל כך מה לעשות במשך יום עבודה שלם. הוא היה אדם מבוגר וכנראה הגון לכשעצמו, וביקש מדודים שלי דבר מה לעשות, כדי להעביר את היום. הם נתנו לו לקפל קרטונים. הכל היה סבבה, עד שברבנות של פתח תקוה גילו את זה. התווכחו קצת עם ה"ממונים", לא משהו רציני, חשבו הדודים שלי.

אז חשבו. יום אחד התעודה פשוט נשללה מהמפעל מהיום להיום, ולא זו בלבד אלא שרבנות פתח תקוה המעטירה טרחה לפרסם מודעות לא-קטנות בעתונים (הרי זה לא הכסף שלהם מהבית) שמבשרות לציבור על הסרת ההשגחה, ועל כך שמי שקונה שם סחורה בעצם מעמיד את נפשו הטהורה והזכה לחשש כבד של אכילת מזון לא כשר. כמעט מיותר להגיד שכל הייצור נמשך כמקדמת דנא, הכל היה כשר בתכלית הכשרות, ולעסק מזון שמסתמך על כשרותו הודעה כזו היא מכה אנושה.

סוף דבר, העסק שגם כך סבל מקשיים בשל ההוצאות הרבות שמסביב למפעל ושיווק באופן סיטונאי לבתי קפה כשרים, לא יכל לשרוד את תקופת שלילת הכשרות והמודעות האגרסיביות של הרבנות. הם פשטו את הרגל. וחוץ מהעניין הכספי, היו שם ההשפלה, חוסר האונים והקלות הבלתי נסבלת של פירוק עסק שנבנה עשרות שנים בזיעה ובעבודה קשה.

אז תגיד, מר רעננה, שזה מקרה נקודתי. זה לא. זה מה שקורה כשיש מונופול על אלוהים. זה מה שקורה כשמעמיסים על הציבור קשיים נטולי הגיון, והכל משומן בכסף. וזה רק סיפור אחד בנושא כשרות, יש לי עוד אם אתה רוצה, ולפני שאנחנו מדברים על נישואין וגירושים ובתי דין רבניים וכל הטוב והנפלא הזה.

אני מזדהה מאוד עם דברייך, גם בנדוד שלי שילם לרבנות בעבור תעודת כשרות לשיפודיה שלו, ואחריי שהבין שהוא בעצם משלם כסף לריק, והמשגיח בכלל לא מגיע ולא עושה את המוטל עליו(בעבודה עם בשרים יש יותר עבודה לעומת דברי מאפה)פשוט הפסיק לשלם להם. פשוט אוכלי חינם מטונפים, גוף מושחת ללא ספק. אבל בין זה לבין היהדות עצמה אין ולו דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:16 am 
Junior

nadav_hacohen כתב:
charlie5 כתב:
כי יש אנשים שמעיזים בחוצפתם כי רבה היא לחשוב שישראל היא מדינה יהודית ועל כן תהא בעלת ציביון יהודי.

ואחרי שאמרת "מדינה יהודית" ו"צביון יהודי", אתה גם יודע להסביר לי מה זה אומר, ומי מגדיר את זה? ולמה זה אמור לבוא בצורה של כפיית שירותי דת?

מדינה בעלת ציביון יהודי זו מדינה שצריכה להתנהל לפי מס' עקרונות הלקוחים מהדת היהודית(חגים, שבתות, ימי אבל, וגם מוסד רבנות מוסמך), שכן כפי שאמרתי עוד בעמ' הראשון, יהדות היא דת בלבד.
לצערי בנושא הרבנות, מדובר בגוף מושחת. כבר יצאתי לא פעם ולא פעמיים נגד העסקנות הדתית בארץ, שהיא לא פחות גרועה מכל עסקנות אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:26 am 
Sophomore

לדעתי העסקנות הדתית היא יותר גרועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:31 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
nadav_hacohen כתב:
charlie5 כתב:

מדינה בעלת ציביון יהודי זו מדינה שצריכה להתנהל לפי מס' עקרונות הלקוחים מהדת היהודית(חגים, שבתות, ימי אבל, וגם מוסד רבנות מוסמך), שכן כפי שאמרתי עוד בעמ' הראשון, יהדות היא דת בלבד.
לצערי בנושא הרבנות, מדובר בגוף מושחת. כבר יצאתי לא פעם ולא פעמיים נגד העסקנות הדתית בארץ, שהיא לא פחות גרועה מכל עסקנות אחרת.

זו דעתך. הבעיה היא שהיא מנוגדת בתכלית הניגוד לעקרונות האבות המייסדים של הציונות, זה יכול להיות הרצל, ז'בוטינסקי או כל אחד אחר מהחבר'ה האלה. לא לזה התכוונו המשוררים, גם לא אלה שחתמו על מגילת העצמאות.

למה צריך "מוסד רבנות מוסמך"? מה זה נותן למדינה ומה המדינה נותנת לזה? מדינה זה גוף שלטוני. מי שמאמין בדת הרי מאמין ברבנים שהוא בזרם שלהם וכו'. אחת הטענות הכי גדולות של ליבוביץ' נגד הרבנות היתה שאוכלי טריפות ונבלות ומחללי שבת בפרהסיה למעשה ישלטו בתקציבים שיהיו מופנים לדת, וזה בזיון לדת ומנוגד לערכיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:40 am 
Sophomore

אני חושש שאתה משמיט כמה מהאבות המייסדים של הציונות.(שזו כמובן תנועה גזענית)
יש לא מעט בטענתו של ליבוביץ' ,אבל אין ממש אלטרנטיבה.
לדעתך מספיק שגופים כמו בד"ץ, שהם מושחתים לא פחות ועם עוד פחות פיקוח(למעשה אין פיקוח),יהיו נותני הכשרות.
עם זאת,כשרות היא שירות הנדרש לאדם דתי, ואם ציביון המדינה הוא דתי - מן הדין שהמדינה תתן את השירות הנ"ל לאזרחיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:41 am 
Sophomore

ראובן כתב:
צ'רלי, גם החיובית. הנאצים היו גזענים והתגאו בזה.

הוא שאמרתי,הנאצים לא היו הראשונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:44 am 
מנהל פורום

צ'רלי, איבדתי אותך לחלוטין, וגם הפסקתי להבין אם בהודעות האחרונות שלך אתה צוחק או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:46 am 
Hall of Famer

charlie5 כתב:
אני חושש שאתה משמיט כמה מהאבות המייסדים של הציונות.(שזו כמובן תנועה גזענית)
יש לא מעט בטענתו של ליבוביץ' ,אבל אין ממש אלטרנטיבה.
לדעתך מספיק שגופים כמו בד"ץ, שהם מושחתים לא פחות ועם עוד פחות פיקוח(למעשה אין פיקוח),יהיו נותני הכשרות.
עם זאת,כשרות היא שירות הנדרש לאדם דתי, ואם ציביון המדינה הוא דתי - מן הדין שהמדינה תתן את השירות הנ"ל לאזרחיה.

האבות המייסדים הבולטים של הציונות, עם כל הכבוד לרבנים מוהליבר, קלישר, קוק וכו', היו עוברים בפרהסיה על כל עבירה שבין אדם למקום, ולכל הפחות ביקשו לייסד פה חברה חילונית למהדרין. לא לחינם רוב החרדים ראו (ורואים, ע"ע הטור האחרון בYNET של אחד מחרדי המחמד שהסביר למה חוק השוויון בנטל הוא מזימת התפקרות של החברה החילונית) בציונות תנועת שמד.

מי אמר לא לפקח על הבד"ץ? ועוד איך לפקח. וגם לקבוע מחירי מקסימום ולאכוף את זה.

ומה זה "אין אלטרנטיבה"? בארה"ב חסר לך משהו כדי לנהל חיים כחרדי האדוק ביותר?

וציביון המדינה הוא חס וחלילה לא דתי, זו המצאה חדשה של הציונות הדתית. גם רוב הציבור לא רוצה שהוא יהיה דתי. אם אדם רוצה כשרות, בכבוד. מה לי ולזה?

אבל אתה יודע, בנתניה היתה שנים קונדיטוריה בבעלות חרדית באחד הרחובות הראשיים, שלא היתה לה שום תעודה-לא בד"ץ ובוודאי לא רבנות. ובכל זאת, חסידים מקרית צאנז וסתם יהודים פשוטים ושומרי מסורת היו קונים שם ואוכלים בתיאבון. למה? כי סמכו על הבעלבית. פשוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:48 am 
Junior

זה כן אני כתב:
שכן כפי שאמרתי עוד בעמ' הראשון, יהדות היא דת בלבד.

זה שטענת את זה לא הופך את זה למשהו אבסולוטי.
יהדות בנוסף לדת היא גם לאום. מן שילוב עקום של אותה הגדרה גם לאמונה וגם לשיוך הקבוצתי.

אני יהודי לכל דבר ועניין על אף שאני לא מאמין בכוח עליון כלשהו. מה הסיבה שאני יהודי? כי ההורים שלי, וההורים שלהם לפניהם וכו' היו יהודיים.
ההגדרה הרשמית למי הוא יהודי כוללת שיוך משפחתי ולא עמידה באי אילו חוקים דתיים. זהו לא סממן של דת בלבד כמובן.

אני מאוד אוהב את החגים היהודיים בגלל המסורת והמשפחתיות שבהם, אך אני לא רואה בהם אקט דתי (מבחינתי כמובן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:52 am 
Hall of Famer

שקי, זה כבר ויכוח שמעבר לת'רד הזה, אבל אני דווקא מקבל את ההגדרה שיהדות היא דת בלבד. לסמן יהודים לפי "שיוך משפחתי" זה, איך נאמר, נאצי למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:54 am 
Junior

nadav_hacohen כתב:
[quote=
זו דעתך. הבעיה היא שהיא מנוגדת בתכלית הניגוד לעקרונות האבות המייסדים של הציונות, זה יכול להיות הרצל, ז'בוטינסקי או כל אחד אחר מהחבר'ה האלה. לא לזה התכוונו המשוררים, גם לא אלה שחתמו על מגילת העצמאות.

למה צריך "מוסד רבנות מוסמך"? מה זה נותן למדינה ומה המדינה נותנת לזה? מדינה זה גוף שלטוני. מי שמאמין בדת הרי מאמין ברבנים שהוא בזרם שלהם וכו'. אחת הטענות הכי גדולות של ליבוביץ' נגד הרבנות היתה שאוכלי טריפות ונבלות ומחללי שבת בפרהסיה למעשה ישלטו בתקציבים שיהיו מופנים לדת, וזה בזיון לדת ומנוגד לערכיה.
[/quote]
הרצל יכול להגיד מה שהוא רוצה, ועצם כך שהוא ''הגה'' את רעיון של מדינה ל''עם היהודי'' המומצא, לא אומר שהוא בהכרח צודק. הרי המדינה שהוא ''חזה'' רחוקה שנות אור ממדינה יהודית. אתה לא יכול לקחת מושג מוגדר מאוד כמו דת(היהדות לצורך העניין)ולעצב אותו לפי התפישה שלך ובאופן שנוח לך ביותר, זה מה שהציונות עשתה, אבל זה בלוף שלא מהעולם הזה. הצליחו לעבוד על כל העולם יופי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:58 am 
מנהל פורום

העיקר שלא הצליחו על ההוא שלמעלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:59 am 
Junior

sheky כתב:
זה כן אני כתב:
שכן כפי שאמרתי עוד בעמ' הראשון, יהדות היא דת בלבד.

זה שטענת את זה לא הופך את זה למשהו אבסולוטי.
יהדות בנוסף לדת היא גם לאום. מן שילוב עקום של אותה הגדרה גם לאמונה וגם לשיוך הקבוצתי.

אני יהודי לכל דבר ועניין על אף שאני לא מאמין בכוח עליון כלשהו. מה הסיבה שאני יהודי? כי ההורים שלי, וההורים שלהם לפניהם וכו' היו יהודיים.
ההגדרה הרשמית למי הוא יהודי כוללת שיוך משפחתי ולא עמידה באי אילו חוקים דתיים. זהו לא סממן של דת בלבד כמובן.

אני מאוד אוהב את החגים היהודיים בגלל המסורת והמשפחתיות שבהם, אך אני לא רואה בהם אקט דתי (מבחינתי כמובן).

עשה לי טובה, מה בדיוק הקשר ה''אתני'' שלי עם כל האשכנזים, המרוקאים ושאר בני המהגרים פה בארץ? יש לך במדינה שנאה עזה בין קבוצות יהודים שונות, על רקע גזעני לחלוטין, וזה רק מוכיח שתאוריית ה''עם היהודי'' בתכלס לא מחזיקה מים. בנוסף, אם מחר יבוא ערבי ויתגייר הוא מבחינתי שווה לך לחלוטין, כנ''ל לגביי תאילנדי, בורמזי או ניגרי. הדבר היחיד שמאחד את ה''עם'' שלך זה שבעבר הלא מאוד רחוק, הסבים שלנו היו מאמינים באותה דת.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ד' יולי 24, 2013 10:10 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 10:05 am 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
השאלה היא איזה כוח וסמכות אתה נותן לאנשים, ובשם איזה עקרון. דת זו אמונה פרטית. מי שמאמין שזה חשוב מקפיד על אכילת כשר, מי שרוצה לשווק לשוק של שומרי כשרות-מייצר כשר. אין שום בעיה. השאלה העקרונית היא למה לעזאזל צריכה המדינה להתערב בכך. איך זה הגיוני שהציבור יממן גוף שעוסק באכיפת חוקים של דת, שרובו לא מאמין בה, או לפחות לא בגרסת הרבנים אליה.

(סליחה שאני חוזר אחורה)

זאת השאלה העקרונית והמצוינת שצריכה להישאל ואכן נשאלת יותר ויותר, לא ההתיחסות למה עושה איש כזה או אחר והאם גוף מסוים הוא מושחת.
יש מושחתים בכנסת, והרבה (אם אני זוכר נכון, בסקר כלשהוא שנערך בזמן האחרון הכנסת הייתה המוסד היחיד שנתפס בצורה שלילית יותר מהרבנות)- נסגור את הכנסת או נחליף את את החברים בה?

ואבהיר שוב- השאלה שאתה מעלה על 'עצם הצורך ברבנות כמוסד רשמי של מדינת ישראל שיש לו השפעה כזו או אחרת גם על מי שלא חפץ בכך' היא שאלה מצוינת שאי שם לעיל רשמתי מה התשובות שלי עליה נכון לעכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 10:12 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
nadav_hacohen כתב:
[quote=

הרצל יכול להגיד מה שהוא רוצה, ועצם כך שהוא ''הגה'' את רעיון של מדינה ל''עם היהודי'' המומצא, לא אומר שהוא בהכרח צודק. הרי המדינה שהוא ''חזה'' רחוקה שנות אור ממדינה יהודית. אתה לא יכול לקחת מושג מוגדר מאוד כמו דת(היהדות לצורך העניין)ולעצב אותו לפי התפישה שלך ובאופן שנוח לך ביותר, זה מה שהציונות עשתה, אבל זה בלוף שלא מהעולם הזה. הצליחו לעבוד על כל העולם יופי.[/quote]

חבר, לעניין הגדרת מיהו יהודי, אני מסכים איתך בעקרון בהבדל מהותי אחד-אתה בטח תגדיר אותי יהודי כי "אמי יהודייה" ואילו אני לא מגדיר את עצמי יהודי, כי אני לא מאמין ביהדות ולא מקיים שום מצווה שבין אדם למקום.

וזה ש"הרצל יכול להגיד מה שהוא רוצה" זה יופי, אבל מה שהציונות הדתית מתאמצת מאד להשכיח בקרב בוגרי מערכותיה, זה שהציונות בבסיסה היא תנועה חילונית בעקרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 10:19 am 
Junior

אז בעצם נדב, לי ולך אין שום ויכוח. הציונות הדתית לא פחות פתטית בעיניי.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ד' יולי 24, 2013 10:21 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 10:21 am 
Sophomore

למעשה אני דיברתי יותר על הרב ריינס,אבל זה לא משנה.
אני בהחלט מסכים שהציונית היא תנועה חילונית מיסודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 10:21 am 
Sophomore

ראובן כתב:
צ'רלי, איבדתי אותך לחלוטין, וגם הפסקתי להבין אם בהודעות האחרונות שלך אתה צוחק או לא.

כנ"ל.נתפשר על תיק"ו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 10:37 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אורן כתב:
ראובן ההבנה שלך את.הסטטוס קוו (ברמה העובדתית) שגויה. צ'ארלי, אני אוכל חומוס במסעדות ערביות (נטולות בשר), למשל.

מה זאת אומרת? "סטטוס קוו" = המצב הקיים (שלא הוכחש).

ואשר לסבטקסט הלכאורה שלא קיים, מה לעשות ואדם נבער כמוני כשהוא רואה משפטים כמו "ברוב מכריע של המקומות עובדים ערבים או גויים אחרים כטבחים ועובדי מטבח", נימת אי שביעות הרצון שבוקעת מהם היא ברורה למדי. בטח שמייד אחר כך מגיע משפט מקצועי גרידא כמו "הטבח הערבי הוא האיש החזק והכוחני במקום ולא כדאי למשגיח לחשוד בו או להסתכסך איתו". אבל כמובן, אולי בכלל מדובר בויכוח הלכתי טהור שעוסק בחומצים בלסמיים.

ראובן, אני אישית אשמח מאוד אם יווצר מצב שבו רבנויות כל הערים תחוייבנה לתת תעודות כשרות בסיסיות על סמך סטנדרט שקולע למכנה המשותף הכי נמוך של כשרות. אבל זה לא המצב, ולכל רבנות יש מידה רבה מאוד של אוטונומיה. הבעייתיות של בישול עכו"ם איננה המצאה של הרבה אליהו, מה לעשות.

אז כן, ההערה שלך לגבי האנכרוניזם אמנם נכונה לגמרי, אבל גם התפיסה שלפיה יש בהלכה, גם היום, וגם ברבדים הכי מקלים שלה, אלמנטים שלא מסתדרים עם תפיסות עולם שוויוניות לגמרי (מה לגבי האיסור על נישואי תערובת? ובניגוד לבישול עכו"ם, זה איסור שאני לגמרי בעדו, מטעמים שאני חושב שמובנים) לא מופרכת. וזו לא המצאה של הרבה אליהו (שאפשר וצריך לחשוד בו בגזענות, אבל מסיבות אחרות).

אגב, די מגניב ששלמה זנד נרשם לפורום סלניוז.

צוד, אפשר לבקר את הרב בני, אבל הייתי מצפה שלשם האיזון הקדוש תאמר שלא כל מילה שיוצאת לרב אליקים לבנון |(ו/או לארגון כושרות) נאמרה במעמד הר סיני.

איכשהו, אני בטוח שלא אתה ולא רעייתך מזדהים על כל התפיסות שלו בנושאים מסויימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 10:49 am 
Junior

נדב וזכ"א -
ההגדרה שלכם לא מתחברת עם איך שהדת תופסת יהודי (לפי האמא) או שהמדינה (וחוק השבות בפרט) תופסת מי יכול לגור במדינת ה"עם היהודי" (למצוא בן משפחה יהודי מדרגה כלשהי שאני לא יודע).

מדינת ישראל מוגדרת כמדינת ה"עם היהודי". אשמח לשמוע לדעתכם מה זה אומר המושג העם היהודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 10:56 am 
Sophomore

אשמח לשמוע את דעתכם על 'המודל הקהילתי'- מודל לניהול חיי הדת במדינת ישראל של תנועת 'נאמני תורה ועבודה'.

http://toravoda.org.il/node/7875

חסרי הזמן/ עצלנים יכולים לראות את הסרטון
בעלי זמן יכולים להוריד את החוברת שנמצאת בעמוד של הקישור לעיל ולקרוא את עמודים 5-תחילת 9
בעלי זמן מיותר יכולים לקרוא את כל החוברת.

אציין שיש לי עניין בדעתכם מעבר לסקרנות או דיון לשמו, עניין שאולי אפרסם בעתיד הקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 151 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: