סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 5:32 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 151 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 1:20 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
1. אז נאלץ להיות חלוקים בעניין הזה. גם ברוסיה אני מניח (בעיקר כי היא עצומה) יש לך הבדל פיזיולוגי לא קטן בין איזורים שונים של המדינה.
2. לי זה נשמע קצת מזלזל, אבל מכיוון שאני לא שייך לשום זרם (כולל האורתודוקסי) אולי סתם אני לא מבין את הטרמינולוגיה. בכל מקרה אין מה להכנס לזה.
3. המדינה קובעת מי שייך ללאום היהודי, ואלו אנשים בעליי שורשים יהודים. אחלה. העובדה שהפעולה הנ"ל לא מזכה אותם להנשא כיהודים זה אומר שהם לא שייכים לדת היהודית, זו לא הוכחה לכלום בעייני. אתה חוזר ומדבר על זה שלמדינה אין זכות להגדיר מיהו בעל דת יהודית, ואני מסכים איתך. אתה טוען שאין דבר כזה לאום יהודי ולכן למדינה אין פה אסמכתא לקבוע, ופה אנחנו חלוקים כי אני כן חושב שיש דבר כזה לאום יהודי שהוא שונה מהדת היהודית.

כמו בויכוחים עם פלאש בנושא קובי-לברון, הגענו לשלב שבו כל אחד חזר על הטענה הקודמת שלו כבר מספר פעמים, ולכן אפשר בשלב הזה להסכים שמיצינו את ניסיונות ההתקדמות בויכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 1:23 pm 
Sophomore

1.למעשה יש ברוסיה אנשים מ"גזעים" שונים לגמרי.
2.זה לא עניין של זלזול,זו עובדה.הרפורמים הם כמעט הכת שהכי קרובה ליהדות(רק חב"ד(המשיחיים מביניהם) והקונסרבטיבים קרובים יותר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 1:27 pm 
Junior

sheky כתב:
1. אז נאלץ להיות חלוקים בעניין הזה. גם ברוסיה אני מניח (בעיקר כי היא עצומה) יש לך הבדל פיזיולוגי לא קטן בין איזורים שונים של המדינה.
2. לי זה נשמע קצת מזלזל, אבל מכיוון שאני לא שייך לשום זרם (כולל האורתודוקסי) אולי סתם אני לא מבין את הטרמינולוגיה. בכל מקרה אין מה להכנס לזה.
3. המדינה קובעת מי שייך ללאום היהודי, ואלו אנשים בעליי שורשים יהודים. אחלה. העובדה שהפעולה הנ"ל לא מזכה אותם להנשא כיהודים זה אומר שהם לא שייכים לדת היהודית, זו לא הוכחה לכלום בעייני. אתה חוזר ומדבר על זה שלמדינה אין זכות להגדיר מיהו בעל דת יהודית, ואני מסכים איתך. אתה טוען שאין דבר כזה לאום יהודי ולכן למדינה אין פה אסמכתא לקבוע, ופה אנחנו חלוקים כי אני כן חושב שיש דבר כזה לאום יהודי שהוא שונה מהדת היהודית.

כמו בויכוחים עם פלאש בנושא קובי-לברון, הגענו לשלב שבו כל אחד חזר על הטענה הקודמת שלו כבר מספר פעמים, ולכן אפשר בשלב הזה להסכים שמיצינו את ניסיונות ההתקדמות בויכוח.

1. הבנת לחלוטין את הכוונה, לא צריך להיכנס לקטנות בנושא.
2. זה לא מזלזל זו מציאות.
3. אז למעשה אתה אומר שהמדינה יכולה מחר לקבוע שכל העובדים הזרים בארץ, וכל הפליטים מסודאן הם חלק מה''לאום'' היהודי. תענה לי בכן ואסיים את הויכוח איתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 1:36 pm 
Junior

1. זה לא להכנס לקטנות. זה ענין שחלקים אחרים של אותו לאום גרו במקומות שונים. אם נחזור שוב לדוגמאת הארמנים, אז סביר להניח שבעתיד הרחוק ארמנים שגרים בארצות הברית יראו שונה מארמנים שגרים בתורכיה. זה הופך אותם ללא ארמנים?
2. מקבל.
3. לא. הם כמובן יכולים להיות ישראלים.
המדינה יכולה לקבוע מי מבחינתה שייך ללאום היהודי. זה לא אומר שההחלטה שלהם היא מה שקובעת. אני מניח שכל אחד יכול להגדיר את מהו הלאום היהודי בצורה שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 1:40 pm 
Junior

sheky כתב:
1. זה לא להכנס לקטנות. זה ענין שחלקים אחרים של אותו לאום גרו במקומות שונים. אם נחזור שוב לדוגמאת הארמנים, אז סביר להניח שבעתיד הרחוק ארמנים שגרים בארצות הברית יראו שונה מארמנים שגרים בתורכיה. זה הופך אותם ללא ארמנים?
2. מקבל.
3. לא. הם כמובן יכולים להיות ישראלים.
המדינה יכולה לקבוע מי מבחינתה שייך ללאום היהודי. זה לא אומר שההחלטה שלהם היא מה שקובעת. אני מניח שכל אחד יכול להגדיר את מהו הלאום היהודי בצורה שונה.

1. זה כן, כי אני לא באמת מודע להרכב האתני בכל רוסיה. אבל כשהייתי בכל מיני מקומות כמו גרמניה, פולין, ומדינות סקנדינביה, ניתן לראות מאפיינים חיצוניים דומים. פה לא, ואפילו ישנה גזענות קשה.
3. למה לא? אם המדינה יכולה לקבוע מי מבחינתה שייך ללאום היהודי, מה מונע ממנה לקבוע שגם אותם סודאנים ותאילנדים הם יהודים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 1:46 pm 
Junior

1. שוב, האם הדוגמא עם הארמנים לא נכונה?
3. שוב, המדינה יכולה לקבוע לעצמה מה שהיא רוצה. אני מניח שבגלל שאין להם שום קשר משפחתי ליהדות הם לא יקבעו דבר כזה. אני לא חייב לקבל את ההגדרה שלהם. אמרתי שאני מניח שכל אחד יכול להגדיר את מהו הלאום היהודי כראות עיניו וזה לא הופך את זה ליותר או פחות נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 2:40 pm 
Junior

sheky כתב:
1. שוב, האם הדוגמא עם הארמנים לא נכונה?
3. שוב, המדינה יכולה לקבוע לעצמה מה שהיא רוצה. אני מניח שבגלל שאין להם שום קשר משפחתי ליהדות הם לא יקבעו דבר כזה. אני לא חייב לקבל את ההגדרה שלהם. אמרתי שאני מניח שכל אחד יכול להגדיר את מהו הלאום היהודי כראות עיניו וזה לא הופך את זה ליותר או פחות נכון.

1. בעתיד הרחוק מאוד? כן זה די ישלול ממנו, או יותר נכון מהנינים של הנינים שלו שיתערבבו עם גזעים אחרים וכו', את התואר ארמני. אני בטוח שאם היתה אפשרות, אז היינו מגלים שלרבים מאיתנו יש מקורות כנענים או מצריים קדומים(או קופים, לך תדע).
2. לפי ההיגיון שלך, אני יכול לטעון שאמנם אני שחום, אבל אני בעצם לבן, ומה שקובע זה מה שאני חושב.
ושים לב שאתה ממשיך לטעון שיהודים הם אנשים בעלי קשר משפחתי ליהודים, ואתה אף מכיר בכך שזהותם היהודית - לעיתים קרובות מאוד - מתחילה ונגמרת באיזה סבא יהודי שהוגדר ככזה בגלל אותם כללי הלכה ברורים, ולא בגלל תחושת שייכות גדולה מצידם לעם היהודי, שלרוב איננה קיימת.
כמו שאמרתי, אינדיאני שהתגייר זכאי לעלות לארץ מכוח חוק השבות, ההיבט הוא דתי בלבד. זה מה שמוכיח לי שבעצם עניין העם היהודי הוא פיקציה ותו לא. לא סתם החברה בישראל היא אחת הגזעניות בעולם כלפי מי שאמורים להיות ''אנחנו''.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 3:49 pm 
Hall of Famer

גינות מיכאל כתב:
ורק אני הקטן מעונין להזכיר שבסיסה העקרוני של הכשרות היא הקביעה ש "עד אחד נאמן באיסורים" וכלשון רש"י: "שאם לא כן, אין לך אדם שאוכל אצל חבירו".

הפיכת הכשרות למונופול ממסדי היא אם כל חטאת (ומעולם לא היתה כזאת בישראל), לא מבין מדוע לא מפריטים את מערכת הכשרות לחלוטין לשיקולי ביקוש והיצע.

אז איך אפשר לשלם כסף למשגיח? זה לא הופך אותו לעד נגוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 3:52 pm 
Hall of Famer

ופרט לכך, ראובן, ומצטער שאני חוזר שלושה עמודים אחורה. אבל באמת לא הבנתי מה כתבת על מה שאני כתבת לגבי הגזענות. אני כתבתי שגזענות תמיד היתה ותמיד תהיה (אני מניח, גם אם מנסים לצמצם אותה עם הזמן), ואתה כתבת משהו על הגדרות מודרניות שאין לי מושג איך הוא התייחס למשהו.

ועוד הערה קטנה, נדב, תמהני לו ישעיהו ליבוביץ' היה קם לתחייה וכותב כאן הודעה בפורום, האם הוא היה צריך לחכות כמה שנים עד שיהיה HALL OF FAMER, בשביל לקבל כאן כבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 4:07 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ועוד הערה קטנה, נדב, תמהני לו ישעיהו ליבוביץ' היה קם לתחייה וכותב כאן הודעה בפורום, האם הוא היה צריך לחכות כמה שנים עד שיהיה HALL OF FAMER, בשביל לקבל כאן כבוד.

קודם כל, יש כמה ותיקים שאני לאו דווקא רוחש להם כבוד גדול במיוחד...

אבל התשובה, אם באמת יש כאן תמיהה, היא כמובן שלא. התגובות של זכ"א לכשעצמן לא היו פסגת הפובלציסטיקה והמחשבה העמקנית, ואני הגבתי לתוך כך שהוא אפיין את ראובן כמי ש"מעיר ובורח". אז מצאתי לנכון לציין שלאורך השנים בפורום, ראובן הוא דווקא ממש לא כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 5:17 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נורטון, כל מה שהתכוונתי הוא שצריך לשפוט דברים לפי תקופתם ולא במבט אנכרוניסטי. יש הרבה מאוד דברים שהיום נשמעים רע ולא חוכמה לקפוץ ולגנות ותם. ועוד פחות זה תירוץ גרוע מאוד להצדקת דברים שהיום ברור שהם לא מקובלים.

תקרא את ההודעה של צוד שלה הגבתי ואני מקווה שזה יהיה יותר ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 6:40 pm 
Junior

ששת הסנטים שלי לדיון:
שמעתי את הרב שמואל לא מעט ואת הרב אליקים המווווווון. כמובן שאני לא חתום על כל אות ואות שיצאה מפיהם, מותר לי לחשוב אחרת, כמובן, אבל עדיין - הרב אליקים הוא מורי ורבי. 
נראה לי שתמצית ההבדל היא בין אדם ששמע את הרב אליקים בלייב לאדם שקורא את הפסקים שלו, נניח, בוואלה. 
עכשיו מה? ברור שאני לא בא לטעון שהרב אליקים הוא למעשה שילוב של התפיסות המדיניות של אסמה אגברייה זחאלקה, המתירנות המינית של גל אוחובסקי והמשנה הכלכלית של אוהד מילכגרוב. הוא לא. אבל ההבדל בין מה ששמאלני הפורום חושבים, נניח, עלי לבין מה שהם חושבים על הרב אליקים נעוץ בעיקר (בעיקר, לא רק) בהבדל שבין ללמוד מהבנאדם ישירות לבין לקרוא פסקים שלו בווינט. 
אלו היו שני סנט ארוכים. הלאה לשניים הבאים. 

נורטון, לדעתי אין כזה דבר ״גזענות טובה״. גזענות היא גזענות, לא טובה ולא רעה. זה שהנאצים הרגו אנשים זה לא יפה מצידם, אבל גזענות לכשעצמה היא לא מושג שלילי בעיני. 
הבהרה: במילה גזענות אני מתכוון לאמירה ״יש הבדל מהותי בין אנשים שונים שנולדו לעמים שונים״. 
רוצים סיפור? קבלו: לאח שלי יש חברה גויה, במשך הרבה זמן סירבתי לעשות איתה שבת. ולמה? לא משנאה, ממש לא. אני מאד אוהב את עמי וכאב לי לא לעשות איתו שבתות, אבל בעיני, לעמוד בקידוש ולהצהיר ״כי בנו בחרת ואותנו קידשת מכל העמים״ כאשר שותפים לטקס הזה אחיך המתבולל וחברתו הגויה - זו צביעות כלפי כל הנוכחים. 
בסוף נשברתי אבל רק כי אני איש חלש וכי התגעגעתי לעמי. אני חושב שהיה הוגן בהרבה גם כלפיה אם הייתי מתמיד בסירובי. 

שני סנט אחרונים. ראובן לא זכה למעמד של זקן השבט החכם בגלל עיניו היפות. 
הן יפות, אך לא בגללן הוא זכה למעמד של זקן השבט החכם. 

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 7:23 pm 
מנהל פורום

אולי נעשה בחירות גם לתפקיד זקן השבט החכם של הפורום? אני מציע את תומר בכל אופן.

צוד, לא מענייני להתערב באיך שאנשים אחרים נוהגים וחושבים, אבל רק תרשה לי להעיר שההגדרה שלך של "גזענות" היא ממש לא ההגדרה המקובלת. אין שום דבר בעייתי בלחשוב שהישראלים שונים מהאיטלקים. זו גזענות "קלאסית" כשמקושרת אליה מחשבה שמדובר במשהו מולד ובלתי ניתן לתיקון, וגזענות במובנה המקובל היום כשמתלווה אליה שינאה, התנשאות, זלזול ושאר ירקות. לרצות להתפלל רק עם יהודים או לא לשתות יין שנפתח על ידי גוי זה לא גזענות בשום מובן שהוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 7:38 pm 
Junior

מה לגבי הביטוי ״עם נבחר״?

אגב, לא זכור לי שעשו בחירות לתפקיד הכבשה השחורה או המותק הרשמי, אז היכבד ושב בביתך.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 7:45 pm 
מנהל פורום

מה איתו? להבנתי יש הרבה יותר מקרים של גילויי גזענות כלפי יהודים שמבוססת על הביטוי הזה מאשר גזענות הפוכה. אני בכלל מבין אותו כ"נבחרנו מכל העמים לקיים מצוות". בכל מקרה, זה עונה (יחד עם הציטוטים הקודמים שלך ו"שפוך חמתך על הגויים" ועוד פסוקים מלבבים) על העניין האנכרוניסטי שאני מדבר עליו. הפסוק הזה כבודו במקומו מונח, אבל אני שופט אנשים לפי מה שהם חושבים ועושים בפועל ועובדה שיש די והותר דתיים שמצאו את השילוב.

מי שמקיש מהביטוי שאנחנו עם אדונים ושהערבים צריכים להיות עבדים שלנו עושה את זה בלי קשר לביטוי ולא יכול להביא את הביטוי כהצדקה לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 7:49 pm 
Hall of Famer

צוד, קרא בעיון את פרשת השבוע (או מה שזקן השבט אמר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 8:04 pm 
Junior

ככה"נ הרבנים לאו ויוסף נבחרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 8:08 pm 
Sophomore

אכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 8:19 pm 
Hall of Famer

במשך כל ימי חיי שמעתי במצטבר בערך 0.00001% מילים שנשפכו על תהליך בחירת הרב הראשי ביחס למה שנשפך כיום. למה בדיוק בחירות לגוף הזה הפכו להיות כל כך אטרקטיביות בתקשורת?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 8:42 pm 
Junior

סביר בגלל שככל שעוברות השנים אז יחסי חילונים עם המוסד הזה הופכים להיות יותר על קוצים(יותר מתחתנים בחו"ל או בדרכים הלא אורתודוקסיות),העובדה שזה נהיה מאבק בין הציונות הדתית לחרדים והעובדה שלראשונה הציבור החילוני הרגיש שאולי יהיה סוג של שינוי עם מועמד כמו הרב סתיו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 8:57 pm 
Sophomore

לחילוני גמור כמוני, שמעדיף שתהיה הפרדה מוחלטת בין דת למדינה, או שהדת תימחק באופן כליל מהמדינה, מה אומרת הבחירה היום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:02 pm 
Hall of Famer

שהתקדמנו עוד צעד בדרך למימוש השאיפה הראשונה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 9:38 pm 
Sophomore

אם כך נהדר, נותר רק לברך על תוצאות הבחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2013 10:57 am 
מנהל פורום

הקפצה:

http://www.mako.co.il/.../Article-3a35a ... 241004.htm

יש שמועה שאין לי מושג מה הביסוס שלה ששמואל אליהו מועמד עכשיו לרבנות העיר ירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2013 12:44 pm 
Junior

הלינק שלך מעביר להודעת שגיאה. פרוידיאני משהו.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 151 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: