Mook כתב:
המחצית הראשונה הייתה מביכה. מכבי שיחקה על פי כל אמת מידה פרובנציאלית ופחדנית.
במחצית השנייה המשחק היה שקול ולא היה חסר הרבה שהיו יוצאים עם תיקו.
תגיד ראי, אתה באמת חושב שבאזל כזו קבוצה גדולה אחרי המשחק הזה? אם מכבי לא הייתה קבוצה פחדנית היא יכולה הייתה לעשות הרבה יותר.
ואם באזל הייתה קבוצה גדולה באמת היא הייתה גורמת למכבי לשלם. כי זה מה שקבוצות גדולות עושות מול יריב פחדן.
כן, אמרתי אז ואומר גם עכשיו- באזל טובה יותר. אבל לא מדובר על כאלו הפרשי רמות שאי אפשר לעבור אותה. ובכל פעם שקבוצה ישראלית עלתה לצ'מפיונס ליגה היא עשתה זאת מול קבוצה טובה ממנה בהפרש הזה פחות או יותר.
מה שכן זה מאוד מזכיר את ההיסטוריה מול גראסהופרס. אז מכבי הייתה צריכה רק שער. הפעם היא צריכה שניים.
אני לתומי חשבתי שהעידן הזה של לצאת רק עם שער אחד בחוץ ולהעביר את ההכרעה לבית כבר עבר. מסתבר שלא.
לדידי, הדבר הכי חשוב במאצ' אפ כפול זה לכבוש שער חוץ. מצד שני, אם מכבי הייתה כובשת שער חוץ סביר להניח שהיא הייתה פותחת את המשחק בבלומפילד בבונקר.
זו לא תוצאה הרעה ואני מאמין שמכבי יכולה וצריכה להבקיע בבלומפילד. השאלה אם היא יכולה גם לא לספוג.
אם סוסה לא היה משחק כ"כ מבוקר- הייתי מהמר על מכבי. אבל בשיטת המשחק שלו (בדומה לאוסקר בחצי הראשון של העונה מול הגדולות) קשה להכריע.
לעומת מכבי? כן, באזל נראתה גדולה עליה בכמה דרגות. גם במחצית השנייה ובטח בראשונה. זה שפריצה הגיע למצב מקרי אחד לא עושה את המשחק שקול, כי בכל האספקטים של המשחק - בכוח, במהירות, בדיוק, בתנועה בלי כדור, בקבלת ההחלטות, ובעיקר ביסודות - באזל עלתה על מכבי גם במחצית השנייה, וכמובן בראשונה היא הייתה היחידה על המגרש.
לא אומר שמכבי לא יכולה לעבור, קורות הפתעות לפעמים. אבל זה מה שזה יהיה - הפתעה אדירה.
אתה מדבר על פרובינציאליות, אבל פרובינציאליות יש לה צד שני - לראות בעצמך אימפריה כשאתה קטן ועוד לא עשית כלום. להגיד שקבוצה ישראלית קרובה לקבוצה שניצחה בשנתיים האחרונות את באיירן ומנצ'סטר יונייטד במשחקים רשמיים, ועברה קבוצות כמו טוטנהאם וזניט סנט פטרבורג עד חצי גמר הליגה האירופית - זו פרובינציאליות. להגיד שאתה לא רואה את העדיפות של נבחרת שהגיעה לשני המונדיאלים האחרונים (וקרובה מאד לשלישי) ולשניים מתוך שלושת היורו האחרונים, על נבחרת ישראל - זו פרובינציאליות. פרובינציאליות זה לחשוב שאם זה לא ברצלונה או נבחרת ספרד, זה קטן עלינו או לפחות שווה לנו.
ועם כל הכבוד, אני מסכים עם נדב שהישראליות האחרות בליגת האלופות לא עברו קבוצות ברמה של באזל. על שטורם גראץ כבר דיברו פה, האחרות? את מי הן כבר עברו? אפשר לחשוב. מכבי ת"א בפעם הקודמת עברה קבוצה ברמה של באזל? היא קיבלה את פאוק סלוניקי האנמית, קבוצה הרבה פחות טובה מבאזל, ובנוסף קיבלה פרס של נצחון טכני 3:0 במשחק החוץ שסגר את ההתמודדות עוד לפני משחק הבית.
עם מה אני כן מסכים? ש-1:0 זו לא תוצאה טובה להביא הביתה, ושסוזה טועה בגישה שלו למשחק מלכתחילה כמו גם בניהול המשחק שלו. למעשה אלה אותן טעויות שגרסיה עשה בחלק הראשון של העונה שעברה.