סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 12:30 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Larry Legend
הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 5:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לגבי הגוף של קובי ומייקל, שלי אישית נראה די שווה. כל מה שצריך לעשות זה לבדוק משקל. לא נראה לי שיהיה קשה מד למצוא נתונים.

אגב מוק, אני חושב שפעם קרתי שפיזית אין דבר כזה ׳האנג טיים׳ ושזו רק אשליה בגלל מיקום הרגליים או משהו כזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 6:15 pm 
Sophomore

מישהו בפורום,אני חושב עמוס,אמר שקובי למעשה הוא שני מטר ,אבל בשביל ההשוואה של ג'ורדן הוא "דאג" להיות 1.98.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 6:34 pm 
Junior

היה sport science תוכנית השוואה בין האתלטים הגדולים בספורט האמריקני ודיברו שם על מה שקרוי hang time של מייקל ואמרו שזה לא באמת 'שהייה' (מן הסתם) אלא פונקציה של כמה רחוק וגבוה מייקל היה קופץ מה שהיה נותן אשליה של שהייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 7:16 pm 
Senior

לפי התמונות שאני ראיתי הם בגובה שווה, אולי הבדל של סנטימטר אחד. בכל מקרה בארה"ב מודדים בפיט ולכן זה הבדל לא מהותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 7:56 pm 
Hall of Famer

hagai_sela כתב:
sir charles כתב:
עמוס, אתה באמת לא סובל את בירד? איך אפשר לאהוב כדורסל ולא לאהוב אותו? אין לך לב?

עמוס אוהד פילי. היה בלתי אפשרי להיות אוהד פילי בתחילת האייטיז ולאהוב את בירד.

תיקון, היה בלתי אפשרי להיות אוהד פילי בתחילת האייטיז ולא לשנוא את בירד. גם את מג'יק למדתי לאהוב בדיוק בגלל אותה סיבה.

מוק, מצחיק שאתה מזכיר את דרקסלר. בעת הסדרה של הבולס עם הבלייזרס הייתי עמוק בלב השירות הקרבי שלי, כך שהיו לי איזה שנתיים של קצת ניתוק עם מה שקורה באן.בי.איי ואחד הזכרונות הכי חזקים שלי מכמה שמייקל ג'ורדן שחקן ברמה אחרת היה תמונה בעיתון של מייקל לצד דרקסלר. לצד מייקל השרירי, הרחב עם השרירים בזרועות, דרקסלר נראה שחיפון. מייקל היה אחד הגארדים הכי חזקים בליגה, בנוסף לאתלטיות המטורפת שלו וכמובן הכישרון ומעל לכל האופי הדורסני.

בנוגע לעמדה מספר 4 - אני לא רואה הבדל גדול בין שון קמפ לבין אמרה סטודומאייר. מאד דומים. אם אתה מסתכל בראי התקופה ואומר שבתקופתו קמפ היה הרבה יותר חריג, זה נכון, אבל אז חייבים להכניס את אוסקר רוברטסון ואת אלג'ין ביילור לחמישיית המוטציות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 8:30 pm 
מנהל פורום

בעקבות הצפייה בסרטון של ווילט הגעתי למסקנה אחת: איך רק הוא הכיר את הבחור שסיפק לו את הסטרואידים והחומרים הכי מתקדמים לאותה תקופה?
בקיצור, אין מצב שהוא היה ככה "בטבעי". פשוט לא יכול להיות. לא להיפצע אף פעם? לשחק כל משחק 48 דק' מלאות? להיות כל כך אתלט עם כוח מתפרץ בגובה הזה?

ולגבי ההאנג-טיים: ההסבר מהסרטון ההוא, שגם לי אין כוח להביא לינק אליו, הוא שג'ורדן היה מגיע לשיא הגובה, ואז כאשר כבר היה מתחיל הירידה הוא היה מתמתח עם הגוף ועם היד ונוצר אפקט כאילו יש את השהייה באוויר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 8:49 pm 
Junior

FLASH כתב:
Mook כתב:
FLASH כתב:
כיוון שאתה מודה שאתה אווט אוף יור פאקינג מייד, צריך לומר את ההבדלים בין ג'ורדן לקובי, על פי פיל ג'קסון: לג'ורדן היו כתפיים חזקות ורחבות הרבה יותר (זה משהו מאוד בולט), הוא היה באותו גובה אבל פשוט גדול פיזית מקובי, וממש ממש חזק-ראו את זה. ועם ידיים ענקיות שעל פי פיל הוסיפו לו למשחק המון. ואני חוזר שג'ורדן היה פריק אתלטי מטורף, בעיני יותר מלברון-לברון פשוט קופץ מאוד מאוד גבוה בדאנקים שלו כי הריץ' שלו בעמידה עוקף את ג'ורדן משמעותית, אבל כאתלט במובן של ניתור מהמקום, והשחקן שיכל לרחף הכי הרבה זמן מעל הפרקט? ג'ורדן.

ולהמחשה, ה2 דקות הראשונות פה: http://www.youtube.com/watch?v=UruofXufVuo לא ראיתי את לברון/קובי/וייד/כל אחד אחר מסוגל לקפוץ ככה. כלומר, גם להגיע לגובה כזה בכזה מרחק בין כפות הרגליים לרצפה, וגם לרחף לכ"כ הרבה זמן תוך כדי התקדמות אופקית. לא ראיתי גם מדומיניק/קארטר (שהיו המטביעים הטובים אי פעם, אולי).

הבעיה שלך היא שאתה ילד שמסתמך על יוטיוב ועל דברים שהוא קורא. בעוד שיש כאן אנשים שראו כדורסל ואשכרה מדברים מפרספקטיבה של ידע.

אני לא רואה איפה גו'רדן היה גדול או חזק מקובי. לקובי הייתה שנה שהוא לא יצא מחדר הכושר והוא בוודאות היה באותה עונה יותר גדול פיזית מג'ורדן. הוא גם שיחק יותר סמול מג'ורדן לאורך הקריירה.
קלייד דרקסלר שהיה הכריסטיאנו רונאלדו של ג'ורדן היה יותר גדול וחזק ממנו ובטח שלא פחות אתלטי ממנו.
דומיניק ווילקינס ווינס קרטר היו יותר אתלטיים מג'ורדן לפחות ברמה אחת.
אגב, גם ג'ייסון ריצ'ארדסון, הארולד מיינר ופריקינג דזמונד מייסון היו יותר אתלטיים מג'ורדן. במקרה של שני הראשונים הם גם היו חזקים ממנו פיזית. סו פאקינג וואט? מדד למה זה בדיוק?
האתלטיות של ג'ורדן הייתה מהעילית של הליגה אבל בפעם האלף- זה לא מה שהפך אותו לגדול מכולם. זה עזר לו, אבל בטח שזה לא מה שבידל אותו מאחרים.

ילד? למה מי אתה בכלל? הבעיה שלך שאתה מחזיק מעצמך כאחד היחידים כאן שממש מבין מכיר וצופה בכדורסל NBA תדיר , וזה גורם לך לבטל ולזלזל בכותבים אחרים כשהם לא מסכימים עם האמירות הקצת משונות שלך. למשל-לקובי היה גוף גדול מג'ורדן? הוא היה יותר חזק? קלייד דרקסלר הגיע גבוה יותר בניטור כי הוא היה יותר גבוה, ודומיניק וקארטר היו דאנקריסטים מטורפים שהטביעו מאוד חזק אבל אני ממש לא מסכים שהשלישיה הזו היו אתלטים יותר מג'ורדן ולא תשכנע אותי כי צפיתי בעשרות משחקים של החברה האלה, וג'ורדן תמיד היה נראה פיזית ואתלטית רמה מעל השומרים שלו (זה לא אומר כלום-פשוט הדיון היה על פריקים פיזיים וג'ורדן הוא האיש מבחינתי בעמדה 2).

כן ילד. כי רק ילד מגיב כמו שאתה מגיב.
אני לא מנסה ולעולם לא אנסה לשכנע אותך. זה קרב אבוד מראש. תחשוב מה שאתה רוצה.
אתה זה שמקשה על אנשים לקחת את התגובות שלך ברצינות.
אבל תתפלא, אני דווקא חושב שיש לך הרבה כדורסל. כשאני קורא תגובות שלך שלא כוללת את המושג "קובי" בתוכן אני יכול רק להצטער שאתה לא בוחר כבר לדלג על שלב ההערצה הילדותי ולהפוך לכותב רציני. אין כאן מספיק חובבי NBA ולכן, כן, אתה צודק אני לא מחזיק מעצמי שום דבר- אני באמת אחד היחידים כאן שמכיר וצופה בNBA באופן תדיר. פעם המצב כאן לא היה כזה, לכן פעם הייתי גם כותב כאן הרבה יותר. כמעט כל חובבי הNBA התנדפו מכאן.

עמוס, זה לא סוד שבכל פעם שהשם של דרקסלר עולה אתה מיד קופץ נגדו (אף פעם לא הבנתי מה יש לך נגדו) דרקסלר היה תמיד רזה כי הוא פריק של כושר והוא אחד השחקנים עם אחוזי השומן הכי נמוכים שהיו בליגה. אבל הוא היה מאוד חזק. היו לו גם שנים שהוא העלה במאסה. ובכל מקרה הוא היה יותר חזק פיזית במאצ' אפים מול ג'ורדן. הרבה בגלל שהוא היה גדול ממנו.

מכל מקום, הויכוחים האלה מצחיקים אותי. מי שישמע יחשוב שמדובר על איזה הבדל תהומי אם הוא קיים בכלל. מישהו רואה כאן כאלו הבדלים גדולים?

תמונה

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 8:54 pm 
Hall of Famer

באמת אין לי שום דבר נגדו, אני רק חושב שבפורום סלניוז הוא מאד אוברייטד, בדיוק כמו האקים, שאותו דרך אגב אני מאד מאד אוהב.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 10:43 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
דרקסלר והאקים אוברייטד ? כמה מדברים כאן בכלל עליהם כדי שאפשר לאמר שהם אנדרייטד או אוברייטד או רייטד בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 10:50 pm 
Hall of Famer

לא יודע על דרקסלר, אבל על אולג'ואן נשפכו לא מעט מילים כאן בפורום, רובן מעריצות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2013 10:58 pm 
Junior

מצטרף קצת באיחור, אבל מה זאת אומרת לא קיים כזה דבר hang time? כמובן שלא קיים כזה דבר. לא צריך מאמרים. זה פיסיקה של תיכון. מה שכן, יש מצב שאם קופצים בזוית יותר שטוחה אז מבחינה אופקית המרחק שעובר כשאתה קרוב לשיא הגובה הוא יותר גדול, מה שנראה כמו שהייה.

כל זה, כמובן, עד בלייק גריפין. הוא באמת עף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2013 3:22 am 
Senior

מהתמונה הזאת נראה שלדרקסלר יש את הגנים של גרג אודן. הוא נראה לפחות 50.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2013 3:36 am 
Hall of Famer

דרקסלר אכן תמיד נראה זקן. הקרחת שלו (כלומר, שיער נסוג, לא ראש מגולח כמו של ג'ורדן), אף פעם לא עזרה לו בקטע הזה במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2013 10:16 am 
Hall of Famer

גואטה, על דרקסלר נשפכו מיליים של מוק ולכן הוא גם מרגיש שכל פעם שמדברים על דרקסלר אני קופץ נגדו.
על האקים נשפכו המון מילים ואם תעשה פה משאל, אז האקים יהיה בדרגה דומה לשאק ולדאנקן או אפילו חצי דרגה פחות מהם. זה בעיני אוברייטד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2013 12:17 pm 
Hall of Famer

ולמה זה בדיוק? כי הוא נתן עונות של למעלה מ-4 חסימות למשחק? סנטר שקולע עונשין ביותר מ-70%? עבודת רגליים טכנית נפלאה שלא ראינו מאז באן בי איי?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2013 12:40 pm 
Senior

תראה. היסטורית אי אפשר להשוות את הקריירה שלו לשאק ודאנקן. אבל קח נניח את רוברט הורי שהפלא ופלא שיחק עם שלושתם בשיאם. הוא טוען בחום שאולג'ואן הכי טוב מהשלושה בלי שום השוואה. היה לו שיא קצר אבל השיא הזה היה פנומנלי והוא התעלל קשות בכל סנטר שהיה מולו, כולל יואינג, כולל שאק, כולל רובינסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2013 2:20 pm 
Junior

אני דווקא די משוכנע שהאקים אצל לא מעט מהכותבים הוותיקים יותר יהיה עדיף על שאק ודאנקן במאצ' אפ ישיר. בטח אם מחשיבים את דאנקן לסנטר. והייתי מעורב בלא מעט דיונים כאלו בפורומים אמריקאים. אני יכול לומר לך שלהוציא פורומים שהכילו כמות גדולה של כותבים מL.A האקים תמיד ניצח את שאק.

האקים בעיני הוא הסנטר הכי מושלם ששיחק את המשחק הזה. אני לא מכיר עוד אף סנטר שמביא שילוב כזה מאוזן בין הגנה להתפקה. הוא אחד הסנטרים ההגנתיים הטובים אי פעם והוא ככל הנראה הסנטר ההתקפי הגדול מכולם. אתה מכיר עוד סנטר עם מגוון המובים המדהים שהיה לאיש בלואו פוסט?
(בדיוק לפני כמה ימים גיליתי שהוא היה מקבל כל קיץ 50,000 דולר לשבוע אימונים משחקנים בליגה! גיג שהוא נאלץ לוותר עליו הקיץ כי הוא הצטרף לצוות של יוסטון)

ואף פעם לא היה ברור לי מה אתה רוצה מדרקסלר? האיש עד בואו של קובי היה קונצנזוס כסקנד שני רק לג'ורדן. שחקן חיובי שמשחק בשני צידי המגרש, אלגנטי ומנהיג שיש לו באמת הכל. אבל כבר שמעתי את הטיעונים שלך ואתה את שלי, כך שאני לא פותח דין נוסף. אין סיכוי שנשכנע האחד את השני...

אם כבר, אתה מוכיח שהם אנדרייטד בדברים שלך כאן. אתה לדעתי הוא היחידי שלא חושב שהם מהגדולים ביותר בעמדה שלהם.

אבל היי עמוס, מתי אנחנו כבר כן מסכימים? אני כבר הגעתי למסקנה שאתה הביזארו מוק שלי ואני הביזארו לב שלך... כנראה בגלל זה אני כ"כ אוהב לקרוא אותך :lol:

נ.ב. דרקסלר אכן תמיד נראה זקן בגלל התלתלים הבודדים שהוא שמר על הראש בקנאות עד שהוא עבר ליוסטון... גם השפם המסוגנן סטייל שנות ה20 לא הוסיף לו בגזרה הזו... הוא תמיד היה נראה כמו מישהו שנולד באיחור של דור... כלומר, אין לו פנים זקנות כמו של לברון או אודן, אבל כל ההופעה שלו זועקת מכובדות ישנה כזאתי של אדם מבוגר מדור אחר.

מה שכן, פיזית האיש תמיד נראה כמו ילד. הוא אחד השחקנים הבודדים בדורו שעדיין נשאר רזה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2013 3:36 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

למה כולם טוענים שהשיא של האקים היה קצר? אמנם הapex (השיא של השיא) שלו היו שתי האליפויות בשנים שג'ורדן שיחק בייסבול, אבל מאז שהוא הגיע באמצע שנות השמונים לליגה הוא היה בטופ של העמדה שלו, הסנטר ההגנתי הטוב ביותר בעידן החדש ומלבד קארים, האקים התמודד מול הכי הרבה סנטרים גדולים (קארים, פאריש, מוזס, גילמור, רובינסון, יואינג, שאק, מוטומבו, מורנינג) רובם בשיאם. אנשים שוכחים שכבר בעונתו השנייה הוא העיף את הלייקרס האלופים (תאומי המגדל) ונכנע רק לבוסטון הגדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2013 4:15 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אם לא היה לבן הוא היה עוד שחקן טוב בליגה.
אעלק ווינר, איך הוא החטיא את השלשה הקריטית מול הלייקרס שהייתה מביאה לסלטיקס אליפות שניה ברציפות. הם מעולם לא רשמו בק טו בק, כמו הלייקרס או ת'ריפיט כמו הבולס. ב-87 הם בכלל עלו לגמר בזכות מזל נטו וגם בזכות השופטים.
כאמור, שחקן טוב, שבזכות רד אוארבך והניהול המעולה, הייתה סביבו חמישיה מושלמת, שהאדירה את היכולות שלו הרבה יותר.
התקשורת הגזענית האמריקאי רצה על התקווה הגדולה הלבנה והפכה אותו ליקירה.

4 עמודים חיכיתי שתגיד שצחקת וסתם רצית לעשות פרודיה על פלאש או משהו.
אבל אם זאת באמת הדעה שלך אני חייב לציין שזה ממש עצוב.

ללא ספק הדבר הכי מאכזב שקראתי מהשם משתמש שלך בעשר שנים שאני קורא מה שאתה כותב במיוחד בגלל שכמוני אתה היית שם וראית את המשחקים ולא גדלת על קובי וייד.
בירד סחב את אינדיאנה עד לגמר מול מישיגן סטייט של מג'יק, גם זה היה על הגב של רד אאורבך?

גם אני הייתי חלק ממחנה הסלטיקס וסבלתי קשות ממג'יק וורתי וקארים ולעיתים קרובות חשבתי שהם קיבלו יחס של מלכים מהשופטים והתקשורת בזמן שהקבוצה שלי שיחקה נגד כל הסיכויים.
אבל מעולם לא נתתי לזה למנוע ממני להבין איזה גדול מג'יק היה. כדורסל זה כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2013 4:38 pm 
Senior

האקים שיחק מול שאק בשיאו? חשבתי ששאק הגיע לשיאו בלייקרס,ושם הוא באמת היה שחקן בלתי עציר. אז האקים היה עמוק בדמדומי הקריירה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2013 4:48 pm 
Junior

האקים שיחק מול שאק בסדרת גמר כאשר שאק היה צעיר אבל עדיין סחב את אורלנדו לגמר.
האקים פשוט שלט בו ובסדרה. פשוט סדרת חינוך בין הסנטר הטוב בליגה לבין סנטר העתיד של הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2013 6:52 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
רק אציין שלארי בירד, מייקל ג'ורדן וקובי בראיינט הם השחקנים הכי שנואים עלי בכל הזמנים.
וקצת רציתי להרגיש זאב אברהמי, מה קרה?

מוק, כמו שאתה רואה ההודעות האחרונות על האקים שוב מוכיחות שלטעמי הוא אוברייטד בסלניוז.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2013 7:18 pm 
Senior

או שהן מוכיחות שהוא אנדרייטד בעמוס לב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2013 9:16 pm 
Sophomore

מוק, אתה שוב משכתב את ההסטוריה. עד קובי ג'רי ווסט היה די בוודאות מדורג מעל דרקסלר כסקנד השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2013 9:22 pm 
Hall of Famer

לגבי הגודל של ג'ורדן, שיחקו שני ג'ורדנים בליגה. זה של אחרי הפרישה הראשונה היה שחקן גדול בהרבה מזה שלפניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Dan, Google [Bot] ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה