סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 4:55 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 82 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 12:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Att כתב:
זו לחלוטין חכמה בדיעבד לומר שדירק היה שחקן טופ5 לפי היכולת שלו בפלייאוף ואותו כנ"ל לגבי גארנט. אם ההילה של שחקן נקבעת לפי האליפות שלקח הרי שלא באמת ניתן להסיק מכאן מסקנה רצינית. בסופו של דבר, יש נוסחא לבניית קבוצה מנצחת. אולי אפרסם את התיאוריה שלי ביום מן הימים, שמצליחה להסביר גם את דטרויט, לא כאנומליה (ודטרויט לא יכולה להיחשב כמקריות. מדובר בקבוצה שרצה בצמרת הליגה מספר שנים).

במקרה של נוביצקי אני עוד מבין, אבל גארנט? אני שוב אחזור על מה שכבר כתבתי, האיש סיים שלישי בהצבעות ל-MVP, היה השחקן הכי טוב של הקבוצה עם המאזן הכי טוב בליגה, שחקן ההגנה של השנה וכמובן בחמישיה הראשונה וחמישית ההגנה הראשונה, גם אם הוא לא היה עושה כלום בפלייאוף לא היה מופרך להגיד שהוא היה שחקן טופ-5 באותה עונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 2:12 pm 
Junior

נוביצקי ב2011 לקח קבוצה בלי סופרסטאר+אלסטאר ל57 נצחונות, כשבלי דירק המאבס היו 2-7 שלילי. הוא נתן וואחד פלייאוף ענקי ואם הוא לא היה טופ 5 בעונת האליפות, זה קצת מוזר שהוא שיחק הרבה יותר טוב מקובי לברון וייד ודוראנט בסדרות מולם. תוך כדי הבית ספר שהוא עשה לת'אנדר היה ברור שהוא לכל הפחות טופ 5.

על גארנט אי אפשר לומר את זה ב2008, הוא בא אחרי כמה עונות ברצף בלי פלייאוף לעומת דאנקן ודירק שהלכו רחוק בפלייאוף כל עונה כמעט.
גארנט, פירס ואלן נצחו 66 משחקים ביחד. כשהוא ישב פצוע בחוץ הסלטיקס עשו 9 - 2 חיובי, מה גם שסטטיסטית הוא ירד משמעותית. בעיני הוא לא היה טופ 5:
קובי לברון ודי וייד בודאות היו השחקנים הטובים בליגה, מאחוריהם היו כנראה דאנקן (האלוף היוצא, שחקן שכל הקרירה היה טוב מגארנט) ונוביצקי (הMVP היוצא), גארנט (כאמור 66 נצ' עם פירס ואלן, שלישי בMVP) כריס פול (שני בMVP) וסטיב נאש. גארנט טופ 20 בהיסטוריה כמו שרובינסון טופ 20, קרי ספק גדול.

אייזאה שיחק בדור של מג'יק בירד ג'ורדן האקים בארקלי ומאלון, נשמע גבולי על הטופ 5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 3:30 pm 
Junior

לגבי שאלת צריך או לא צריך פנרצ'ייז פלייר מהטופ של הליגה בשביל אליפות, יש נתונים.
היו 64 אלופות בהיסטוריה של הNBA (שקם ב1950).
47 אלופות החזיקו בשחקן שנבחר באותה עונת אליפות, לחמישיה הראשונה של הNBA.
עוד 12 אלופות החזיקו בשחקן שנבחר באותה עונה לחמישיה השניה של הליגה. 5 מהם היו בוסטון של ראסל, שהלך לחמישיה השניה כי ווילט סגר את הסנטר בחמישיה הראשונה (האחרים: וייד, דירק, האבליצ'ק, קאוונס, פרייזר ומג'יק ו... בן וואלאס שנבחר פשוט כי לא היו סנטרים בליגה).
עוד אלופה החזיקה בשחקן שנבחר לחמישיה השלישית-האקים ב95, אבל זה כמו חמישיה שניה כי רק שני סנטרים נבחרו לפניו (רובינסון ושאק).

נשארו ארבע אלופות ללא ייצוג בחמישיות הNBA: סיאטל ב79. וושינגטון ב78. פעמיים דטרויט של אייזאה שלא נבחר לחמישיה ראשונה/שניה/שלישית, לעומת דומארס שדווקא נבחר לחמישיה השלישית ב90 (ועוד ליד דרקסלר). אפשר לצרף את דטרויט ב04... סה"כ 5 אלופות יוצאות דופן. אבל אלוין הייס של וושינגטון ואייזאה נבחרו לחמישיה ראשונה מספר פעמים בשנים סמוכות, כך שלמעשה מדובר ב2 אלופות ללא כוכב על בכל ההיסטוריה של הNBA - דטרויט 2004 וסיאטל 79.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 4:16 pm 
Hall of Famer

אייזאה לא נבחר לאחת משלוש החמישיות?
אילו רכזים היו אז לפניו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 4:26 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
78-79 אלה לא גם השנים שבהם הפועל באר שבע זכתה באליפויות בכדורגל בארץ? נראה לי שהעולם לקח קשה את המהפיכה החומייניסטית או משהו כזה.

ומה שאורן שאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 4:26 pm 
Junior

פלאש, סחטיין על הניתוח
FLASH כתב:
עוד אלופה החזיקה בשחקן שנבחר לחמישיה השלישית-האקים ב95, אבל זה כמו חמישיה שניה כי רק שני סנטרים נבחרו לפניו (רובינסון ושאק).

מה אני מפספס פה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 4:46 pm 
Junior

אם יש שני סמולים מעולים (לברון ודוראנט) הם יכולים להיכנס לחמישיה ראשונה יחד. אם יש שני סנטרים מעולים, (או יותר : רובינסון-שאק-האקים ב95), אחד מהם ילך לחמישיה שניה ואחד לחמישיה שלישית, כי בכל חמישיה יש מקום לסנטר בודד.

אייזאה נבחר לחמישיה ראשונה/שניה מ83 עד 87. מ88 והלאה אייזאה לא נבחר לכלום (כידוע תקופת השיא של הפיסטונס עם גמר, ריפיט). לפניו נבחרו כרכזים מג'יק, סטוקטון, וקווין ג'ונסון/מרק פרייס, כשאפילו דומארס נבחר מאז שלוש פעמים לגארד באחת החמישיות.
http://www.basketball-reference.com/awa ... eague.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 5:04 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
78-79 אלה לא גם השנים שבהם הפועל באר שבע זכתה באליפויות בכדורגל בארץ? נראה לי שהעולם לקח קשה את המהפיכה החומייניסטית או משהו כזה.

ומה שאורן שאל.

באר שבע לקחה ב- 74/5 וב- 75/6. היא יו יה!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 7:16 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
Att כתב:
זו לחלוטין חכמה בדיעבד לומר שדירק היה שחקן טופ5 לפי היכולת שלו בפלייאוף ואותו כנ"ל לגבי גארנט. אם ההילה של שחקן נקבעת לפי האליפות שלקח הרי שלא באמת ניתן להסיק מכאן מסקנה רצינית. בסופו של דבר, יש נוסחא לבניית קבוצה מנצחת. אולי אפרסם את התיאוריה שלי ביום מן הימים, שמצליחה להסביר גם את דטרויט, לא כאנומליה (ודטרויט לא יכולה להיחשב כמקריות. מדובר בקבוצה שרצה בצמרת הליגה מספר שנים).

במקרה של נוביצקי אני עוד מבין, אבל גארנט? אני שוב אחזור על מה שכבר כתבתי, האיש סיים שלישי בהצבעות ל-MVP, היה השחקן הכי טוב של הקבוצה עם המאזן הכי טוב בליגה, שחקן ההגנה של השנה וכמובן בחמישיה הראשונה וחמישית ההגנה הראשונה, גם אם הוא לא היה עושה כלום בפלייאוף לא היה מופרך להגיד שהוא היה שחקן טופ-5 באותה עונה.

השאלה היא לא היכן הוא סיים באותה עונה. השאלה היא האם הוא נחשב טופ5 בליגה לפני שהגיע לבוסטון והחל לנצח?
הדירוגים האלו נקבעים במידה רבה לפי מידת ההצלחה של הקבוצה האמורה ולכן קצת מעגליים בהקשר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2013 11:27 pm 
Hall of Famer

מאחר וב-2004 הוא נבחר ל-MVP ובעונות הבאות הוא נתן תפוקה דומה וכשבוסטון העבירה אותו היא מיד הפכה למועמדת לאליפות, אז התשובה היא כן.

ATT, אולי כדאי שתספר עכשיו את התיאוריה שלך, הרבה ג'.אמים ישמחו לשמוע זאת.

דטרויט בהחלט יכולה להחשב כאלופה מקרית, כי לפעמים מקריות שולטת בחיים. גם אם הקבוצה הייתה בצמרת כמה וכמה שנים, זה עדיין לא אומר שההצלחה של הקבוצה ההיא היא לא מקרה מיוחד. אני לא יודע אם אפשר לבנות על פרנצ'ייז פלייר אחד (הלייקרס של שתי האליפויות של קובי בהחלט נבנו כך ולפני שתגיד גאסול, אני אציין שעד שהגיע ללייקרס הפרנצ'ייז שהוא היה השחקן שלו ניצח 0 משחקים בדיוק בפלייאוף), אבל אני כן יודע שב-97% מהמקרים אתה חייב לפחות אחד שכזה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 12:05 am 
Senior

לא כל כך הבנתי, קבוצה שלקחה אליפות ונתנה בראש לחבורה של הול אוף פיימרים עתידיים נגד הביתיות היא אלופה מקרית? מילא אם היה מעורב איזה אלמנט של מזל באליפות של הפיסטונס, אבל זו אחת האלפויות היותר חד צדדיות שנלקחו בעשור האחרון(לצורך העניין ה 4-1 של מיאמי וגם זה של הלייקרס מול אורלנדו כלל לא מעט משחקים צמודים). 3 מהמשחקים נגמרו בדו ספרתי. אחד בתבוסה מהדהדת ועוד אחד(האחרון) שבו הלייקרס צימצמו את הבושה ברבע האחרון. הניצחון היחיד של הלייקרס הגיע אחרי הארכה, כשהפיסטונס הובילו ב-3 30 שניות לסיום עם כדור ביד. כלומר הסדרה הייתה יותר קרובה לסוויפ מאשר לסיום צמוד. דטרויט פירקה לחלוטין את ההתקפה של הלייקרס, שנדמה לי רק קליבלנד המביכה של 2007 קלעה פחות נקודות בסדרת גמר בממוצע. ב-13 השנים האחרונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 12:15 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
לא מקרית במובן של לא הגיע להם לקחת. מקרית במובן שמה שקרה שם היה סוג של Perfect Storm מבחינת התאמת השחקנים אחד לשני, המאמן לשחקנים, התזמון שהם מצאו בו את עצמם ביחד והפגיעות של היריב. אין דברים מוחלטים, אבל לצפות מקבוצה לבנות אלופה לפי המודל של דטרויט זה לטעמי הרבה יותר מגוחך מבחינת סיכוי/סיכון מאשר מלהמר על שחקן כמו ביינום.

ואת טיעון ה"טיעון מעגלי" בדיוק אותה דטרויט שוברת - אף אחד מאז ועד היום לא חשב לתאר את צ'ונסי או ביג בן או שיד כשחקן פרנצ'ייז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 7:52 am 
מנהל פורום

ראשיד וואלאס לא היה פרנצ'ייז בפורטלנד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 7:54 am 
Hall of Famer

לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 8:11 am 
מנהל פורום

חוץ מזה שזו היתה קבוצה טובה יותר, מה היה ההבדל בינו ובין גאסול בממפיס או אילגאוסקס בקליבלנד או אפילו בוש בטורונטו כל מיני דוגמאות כאלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 8:20 am 
Hall of Famer

קודם כל גאסול בממפיס ממש לא היה פרנצ'ייז פלייר, בטח לא אילגאוקס ובוש מתנדנד. דבר שני, אני שוב אחזור על כך, ראשיד לפני שהגיע לדטרויט נחשב שחקן רדיואקטיבי לחלוטין. שחקן שלא רוצים לגעת בו. פורטלנד נפטרה ממנו לאטלנטה בעסקה שהמניע של ההוקס היה חיסכון במשכורות. במדי ההוקס הוא הספיק לשחק משחק בודד, לפני שנשלח לדטרויט תמורת כלום בערך. שיד, עם כל אהבתי אליו, לא היה ביכולת של פרנצ'ייז פלייר ובוודאי לא במעמד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 8:43 am 
מנהל פורום

אני לא חולק על זה שפורטלנד רצו להיפטר מוואלאס ושערך השוק שלו היה נמוך, אבל אם שופטים את הקריירה שלו בפורטלנד, משהו כמו שמונה עונות, אלה לא משך ותרומה מקצועית של שחקן פרנצ'ייז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 8:58 am 
Junior

נראה לי שההגדרה לשחקן פרנצ'ייז בדיון הזה זקוקה לחידוד.
כפי שאני מבין את המינוח מדובר בשחקן שכל המועדון מתנהל סביבו. לא ברמה שהוא קובע את העניינים, אלא בהבנה שברמה המקצועית על המגרש והציבורית מחוץ לו השחקן הזה הוא פני המועדון. השחקנים שמביאים מותאמים כך שהשחקן ימצה את סך הכשרון והפוטנציאל שלו, מקצועית ושיווקית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 8:59 am 
Hall of Famer

משך? אז גם דרק פישר פרנצייז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 9:19 am 
Junior

נורטון, מה שראובן כתב:
"שחקן שבמשך כמה שנים הוא מספר 1 ללא עוררין בקבוצה שלו"
מה שהגבת: "במשך כמה שנים בקבוצה שלו? אז דרק פישר"
סליחה אם הרסתי לך את ה-LOL.

אגב, לא חושב שראשיד היה ללא עוררין.
אבל גאסול וגארנט בתור שני שחקנים שהובילו די לבד קבוצה לפלייאוף במערב, הנימוק היחיד שפוגע בזה שהם פרנצייז' זה שעשו עליהם טרייד, אבל לבקשתם. לא רואה איך זה פוסל אותם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 9:31 am 
Junior

לא כל פרנצ'ייז פלייר הוא לברון ג'יימס. ראשיד וואלאס היה בהחלט הפרנצ'ייז פלייר של פורטלנד אפילו בעונת הכוכבים של דאנליבי הוא היה הפאוור הפותח.
ובטח שגאסול היה הפרנצ'ייז פלייר של ממפיס. גאסול גם היה הקטליזטור והאיש ששינה את כל המשחק של הלייקרס לקבוצתי ואפשר את האליפות. עם שום פאוור אחר הם לא היו לוקחים את התואר.

באשר לדטרויט, היה לה פרנצ'ייז פלייר שכולכם שכחתם- לארי בראון. לא היה באליפות של דטרויט שום אלמנט של מזל אלא עבודה נטו.

אגב, גם במקרה של דטרויט וגם במקרה של סיאטל- הקבוצות שלקחו אליפות לכאורה ללא פרנצ'ייז פלייר, מדובר בשתי קבוצות ההגנה הכי טובות שהיו בליגה בתקופתם (מדהים בהתחשב בכך שלני ווילקינס לימים יחשב לאחד ממאמני ההתקפה המובהקים של הליגה)
פול סיילאס וג'ק סיקמה היו צוות חונק בצבע. ודי.ג'יי אף פעם לא היה כוכב ברמות של מג'יק ואייזה, אבל הוא היה מנהיג ענק וקבלן אליפויות.
אני באופן אישי תמיד חשבתי שסיקמה הוא אחד הסנטרים הכי אנדרייטד שהיו בליגה. אחד האהובים עלי באופן אישי שפשוט שיחק בדור של נפילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 9:51 am 
Hall of Famer

מוק, באמת ראית את סיאטל ההיא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 10:42 am 
Junior

שום פאוור אחר.
חוץ מנוביצקי, דאנקן, גארנט, אמארה סטודמאייר, בוזר וכריס בוש- זה בודאות.
ואני לא יודע אם גם ווסט וזיבו יו וג'פרסון היו מספיקים לשתי אליפויות, אולי.
לא שפאו לא היה מצוין- הוא היה, אבל ההתקפה של הלייקרס היתה בין הטובות והיפות בליגה ב08 גם לפני טרייד גאסול, עם פישר-קובי-וולטון-אודום-ביינום, חמישיה שידעה להתמסר גם בלי גאסול. גאסול-אלסטאר בינוני לפני שהגיע, הפך אותם מקבוצה טובה לקבוצה מצוינת, ואת זה גם הפאוורים לעיל היו עושים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 11:17 am 
Junior

נורטון כתב:
מוק, באמת ראית את סיאטל ההיא?

מכיוון שג'ק סיקמה היה אחד השחקנים החביבים עלי בליגה, ראיתי המון משחקים של סיאטל ההיא אבל לא ב78או 79... אלא באייטיז.

פעם היה אפשר להשיג קסטות וידאו של עונות אליפות והייתה לי את קסטת האליפות שלהם כמו עוד כמה כאלו (אני קצת סוטה אם עדיין לא הבנת...) וגם היו לי כמה משחקים שלמים מוקלטים באדיבות החבר של אחותי דאז...

אני כ"כ עתיק שאפילו היתה לי קסטת וידאו של ד"ר ג'יי מלמד אותך לשחק כדורסל... :lol: (היה מאוד נפוץ בארה"ב קסטות הדרכה של כוכבים)

וכן, המינוח הנכון הוא קסטה ולא קלטת. אף אחד באייטיז לא האזין או צפה בקלטות.

פלאש, זה שאתה לא מחזיק מפאו זה לא חדש. אני חושב שהכדורסל עם פאו היה שונה לחלוטין. הכל עבר דרכו והוא היה כוכב גדול מאוד אך נטול אגו ולכן היה היחידי שיכול היה לחיות לצד קובי.
אף אחד מהמשמות שהעלת אינו מוסר ברמה של גאסול, בטח מהלואו פוסט. כל אחד מהם שחקן שמביא לשולחן דברים אחרים לחלוטין מפאו. אתה יכול לטעון שהם טובים יותר אבל בעיניי אף אחד אינו פיט טוב כמוהו עבור פיל וקובי.
כשפאו שיחק בלייקרס זו הייתה הפעם הראשונה מאז ימי השואו טיים שהיה באמת קשה לשנוא את הלייקרס. ובכלל, בעיניי זו הייתה קבוצת הכדורסל ששיחקה את הכדורסל הכי יפה שאי פעם הייתה תחת ג'קסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 2:52 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Mook כתב:
אגב, גם במקרה של דטרויט וגם במקרה של סיאטל- הקבוצות שלקחו אליפות לכאורה ללא פרנצ'ייז פלייר, מדובר בשתי קבוצות ההגנה הכי טובות שהיו בליגה בתקופתם (מדהים בהתחשב בכך שלני ווילקינס לימים יחשב לאחד ממאמני ההתקפה המובהקים של הליגה)
פול סיילאס וג'ק סיקמה היו צוות חונק בצבע. ודי.ג'יי אף פעם לא היה כוכב ברמות של מג'יק ואייזה, אבל הוא היה מנהיג ענק וקבלן אליפויות.
אני באופן אישי תמיד חשבתי שסיקמה הוא אחד הסנטרים הכי אנדרייטד שהיו בליגה. אחד האהובים עלי באופן אישי שפשוט שיחק בדור של נפילים.

די ג'יי גם היה אחד הגארדים האתלטים והמגינים הטובים בתקופתו (מעונת הסופמור שלו נבחר 9 עונות רצוף לחמישיות ההגנה כולל 5 עונות ברציפות לראשונה. ועוד פרט טריווייה קטן - כשהוא עבר בטרייד מפיניקס לבוסטון ב-83 עבר איתו אחד, ווינפרד קינג).
היה להם גם את הרכז התזזיתי והסקורר המוביל גאס וויליאמס (חמישיית העונה ב-81/2).
ועוד אנקדוטה - בעונה שלפני האליפות שיחק אצלם טאוויל (2.16 מ') בשם מארווין וובסטר (כונה The Human Eraser ו-Marvin the Magnificent) שכנראה היווה את ההשראה לג'רום ג'יימס. בשתי העונות שלו בABA ובNBA הוא לא עשה יותר מדי ואז הוא עבר בטרייד מדנבר (יחד עם סילאס), התפוצץ לעונה של 14, 12.6 ו-2 חס' והמשיך להשתפר בפלייאוף עם 16, 13, 2.6 ועזר לסיאטל לזכות באליפות המערב (הפסידו בגמר לווישנגטון אותם ניצחו בעונה שאחרי). בעונה שאחרי הוא חתם כשחקן חופשי ל-8 עונות בניקס הגרועים של סוף שנות ה-70 שהיו מלאים בסקוררים אגואיסטים כמו מקאדו והייווד, ולאחר עונה ראשונה יחסית טובה של 11+11 הוא נפצע (שיחק רק 20 מש'), שקע חזרה לבינוניות ולא עבר את ה-6 נק' וכ"ח ב-5 העונות הבאות והפסיד כליל את 2 העונות האחרונות בחוזה מאחר שחלה בצהבת...
אין לי נתונים מה היה סכום החוזה המלא שלו בניקס אבל בעונה האחרונה (בה כאמור לא שיחק) הוא הרוויח 450K כך שניתן להניח שהחוזה המלא עבר את ה-2 מיליון (אם לוקחים בחשבון עלייה שנתית של 50K) שזה סכום גדול לאותן שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 82 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: RREEDDTT ו 140 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה