סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 9:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 316 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2013 1:50 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה עושה צחוק .

אתה מדבר על מגלומניה ?

זה בערך כמו כמו שאסד ידבר על פציפיזם או שעמי פופר יתפקד למרצ :lol:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2013 2:13 pm 
Junior

לאומית, בלי קשר לויכוחי המגלומניה שלך עם נדב, בעניין שחר פאר, הרבה יותר כיף לקרוא אותך בטוקבקים בויינט.
כאן הפן המגוחך שבדבריך איכשהו מאבד אפקט ולא יוצא מצחיק כמו שם, וזה ממש פוגם בחווייה.

אתה יכול לחסוך כאן מילים ופשוט לשלוח אותנו עם לינק בצירוף מספר הטוקבק שלך ואנחנו כבר נגיע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2013 2:23 pm 
Hall of Famer

ובכלל, זה רעיון לא רע שעמי פופר יתפקד למרצ. יותר ערבים וסמולנים להרוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2013 2:28 pm 
Junior

kfir כתב:
לאומית, בלי קשר לויכוחי המגלומניה שלך עם נדב, בעניין שחר פאר, הרבה יותר כיף לקרוא אותך בטוקבקים בויינט.
כאן הפן המגוחך שבדבריך איכשהו מאבד אפקט ולא יוצא מצחיק כמו שם, וזה ממש פוגם בחווייה.

אתה יכול לחסוך כאן מילים ופשוט לשלוח אותנו עם לינק בצירוף מספר הטוקבק שלך ואנחנו כבר נגיע...

נשבע בחיים שלי שאני לא כותב טוקבקים בעניין שחר פאר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2013 3:33 pm 
Junior

באמת ? :shock: נורא חבל!
אתה ממש טוב בזה וכאן אתה פשוט מתבזבז. כאן לא באמת יכולים להעריך את הכשרון והעומקים מהם בוקעים משפטי הפאר הללו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2013 3:47 pm 
Junior

אה טוב, אני אחשוב על זה...
במקביל ממליץ לך להיות הכוסית שתעמוד בראש פורום המעריצות של שחר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2013 4:24 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לאומית כתב:
עוד קשקוש לצורך קשקוש.
את דרכה דווקא התחילה בטורנירים כמו איסטנבול, פראג וקטנים יותר. נכון שאלה שעכשיו אפילו מתעלים על כך בזניחותם.
ואם כבר מדברים על רבע גמר גראנד סלאם, מציע לך לחזור לתקופת נפוליאון. גם הוא פעם ניצח.

אתה צודק, באמת לא מובן לי למה נפוליאון מוזכר בספרי ההיסטוריה בכלל. תמיד טענתי שהוא היה ערימת עצמות מתפוררת שלא מסוגלת לפקד על גדוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2013 8:36 pm 
Hall of Famer

ידוע שנפוליאון ניצח רק קרבות זניחים, במאני טיים של ווטרלו הוא שבק בדיוק כמו ששחר עושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2013 8:44 pm 
מנהל פורום

זה מילא. מה נפוליאון עשה שהגרמנים רמסו את קרב מז'ינו? אסטרטג על עלאק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2013 8:48 pm 
Junior

והשאלה היא האם נכונה האגדה שמיכאיל קוטוזוב התיעץ עם דניז חזניוק לפני קרב אוסטרליץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 15, 2013 8:03 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בינתיים תדהמה בטניס הנשים - מריון ברטולי, אלופת וימבלדון הדי טרייה, הודיעה במפתיע לגמרי על פרישה מטניס.
היא סיפרה שהיא סובלת מכאבים עזים בזמן משחקים, לא נמצא להם פתרון, והיא לא יכולה יותר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 16, 2013 11:51 pm 
Junior

הופ, ג׳וקוביץ׳ ומארי עפים ברבע הגמר. נאדאל יכול לטפס כבר השבוע למקום השני בעולם, בעמדת זינוק מצוינת לכבוש את הפסגה עוד לפני סיום העונה (אין לו אף נקודה מהתקופה המקבילה בעונה שעברה, כך שזכייה ביו.אס אופן אמורה להספיק, וגם אם לא הוא כבר די קרוב לסרבי שמקרטע לאחרונה ומגן על גמר בארה״ב + טורניר סוף העונה + שנגחאי + עוד טורניר). גם אם זה לא יקרה עכשיו, הוא יחזור למקום הראשון בתחילת העונה הבאה מכיוון שגם באוסטרליה (ובעצם עד מארס) הוא לא שיחק בעונה שעברה.

---------

עריכה: פדרר דווקא היה קרוב הפעם, אבל פישל במאני טיים. נאדאל בינתיים עם העונה הסטטיסטית הטובה בקריירה (מבחינת מאזן ניצחונות-הפסדים: 3-52). הוא בקצב של שחזור העונות המדהימות של פדרר מבחינת אחוזי הצלחה. בגיל 27 נשארו לו שני שיאים שהוא עוד יכול אולי לשבור: עוד 5 גראנד סלאמים הוא משתווה לפדרר (קשה אבל אפשרי), ועוד 19 זכיות בטורנירים בכלל הוא גם משתווה לפדרר (יותר סביר. יש לו 7 רק העונה). במספר הזכיות בטורנירי מאסטרס השיא כבר שלו (25 אנד קאונטינג) וקשה להאמין שמישהו יתקרב לזה בקרוב), וכמובן הגולדן סלאם שפדרר כבר לא ישיג.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 6:43 am 
Hall of Famer

red כתב:
הוא בקצב של שחזור העונות המדהימות של פדרר מבחינת אחוזי הצלחה.

רחוק מאוד מזה, עם כל הכבוד פדרר בעונות הגדולות שלו עמד על 92-5 שזה מעיד מלבד על יציבות גם על השתתפות אינטסיבית ,ואין סרט שהדחה מסיבוב ראשון של גראנד סלאם היא דבר שמוחרג מהסטטיסטיקה.
בנוגע לתארים, לנדאל אכן יש סיכוי לא רע לעבור את אלוהים.שלא לדבר על זה שיש לו גם 4 דייויסים שלפדרר לא יהיה לעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 7:05 am 
Hall of Famer

אציין רק שהאקסל שלי, מודד גם הישגים עונתיים. לפיו, העונות הטובות ביותר עד היום של שחקן בודד הם:

1. ג'ון מקנרו 1984
2. פדרר 2006
3. פדרר 2007
4. בורג 1979
5. בורג 1980
6. לנדל 1985
7. לנדל 1982
8. דג'וקוביץ' 2011
9. פדרר 2004
10. לנדל 1986
11. לנדל 1987
12. פדרר 2005
13. נדאל 2010
14. קונורס 1974
15. סמפראס 1994 (כן, כן, רק פה)
16. דג'וקוביץ' 2012.

כרגע העונה הנוכחית של נדאל, עד כה, היתה יכולה להתברג במקום ה-31 בהיסטוריה, אבל מכיוון שיש עוד גרנד סלאם, שני מאסטרים ומאסטרס קאפ לשחק, זה כנראה עוד יקפוץ. ריאלית, אני רואה אותו בכיף את העונה הזאת בכיף מתברגת בין 12 הטובות או משהו כזה או אפילו יותר מכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 9:12 am 
מנהל פורום

אם הדחה בסיבוב הראשון בוימבלדון יכולה להכניס שחקן למקום ה-12 ברשימה אז יש בעיה בסיסית ברשימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 9:23 am 
Hall of Famer

הגזמת. בוא נניח שנדאל לוקח את היו.אס.אופן, ונגיד עוד טורניר מאסטרס אחד, וגם מגיע לגמר של המאסטרס קאפ.

זה אומר שהיתה לו עונה עם:
שני גרנד סלאמים (מתוך שלושה שהוא שיחק).
6 מאסטרים!!!

אם זו לא עונה מדהימה, אני לא יודע מה כן.

יצוין אגב, שהמודל שלי נותן נקודות רק על הישגים, ולא מוריד נקודות על "כשלונות" . הישג הוא ניצחון או גמר גרנד סלאם, ניצחון או גמר במאסטרס סיריז, ניצחון או גמר במאסטרס קאפ. ניצחון (בלבד) בטורניר רגיל.

ועוד אגב, כדי לקבל נקודת ייחוס - מה פדרר עשה בעונת 2005 בשביל שזאת תהיה העונה ה-12 בטיבה עד היום?
2 תארי גרנד סלאם.
0 גמרים בגרנד סלאם.
גמר אליפות העולם במאסטרס קאפ
4 תארים במאסטרס סיריז
0 גמרים במאסטרס סיריז
5 טורנירים קטנים

לעומת העונה הטובה ביותר של פדרר (2006), בה הוא השיג:
3 תארי גרנד סלאם
גמר גרנד סלאם אחד
אליפות במאסטרז קאפ
4 תארים במאסטרס סיריז
2 גמרים במאסטרס סיריז
4 טורנירים קטנים

וכדי להשלים את התמונה, עונת 2005 של נדאל. למה דווקא היא? כי במחברתי, אילו נדאל נפצע היום עד סוף העונה, הרי ששתי העונות האלה (היום ועונת 2005) שקולות בערך, באיזור העונה ה 30 וקצת בהיסטוריה.
גרנד סלאם אחד
0 גמרים בגרנד סלאם
4 תארים במאסטרס סיריז
1 גמר במאסטרז סיריז
6 טורנירים קטנים

אז מה? באמת כל כך מופרך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 9:26 am 
מנהל פורום

בחייך, נורטון, אנחנו מדברים בפורום השני על כישלון קולוסלי של שחקן שקרס בגמר הפלייאוף לפני שנתיים. כשאותה הופעת פלייאוף מוקמה מאוד מאוד גבוה באיזשהו דירוג הדירוג זכה ובצדק לקיתונות של ביקורת (של עמוס לב המסור כמובן).

ברור שהמדד צריך לבחון כישלונות. מהרגע שאמרת בעצמך שהוא לא בוחן את זה הגדרת בדיוק את הבעיה. וכמובן שיש כישלון ויש כישלון. הפסד בסיבוב ראשון של הגראנד סלאם הכי חשוב זה וואחד כישלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 9:46 am 
Hall of Famer

יש בעיניי הבדל מהותי בין חלון הזדמנויות של שחקן כדורסל, של מה? 7-8 תארים אפשריים בתור סופרסטאר? לבין 30+תארים אפשריים לשחקן טניס בקריירה שלו. ולכן גם הכישלון בשני הרבה יותר קטן. בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 9:53 am 
מנהל פורום

ההבדל הזה מתבטא בכך שאף אחד לא ידבר על נדאל במושגים של צ'וקר ולוזר שלברון חטף אחרי הגמר ההוא. אבל זה עדיין לא אומר שהעונה הזו היא עונה לפנתיאון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 10:00 am 
Hall of Famer

אמרתי לפנתיאון? כולה העונה ה 12 בהיסטוריה של העידן הפתוח. כלומר ב 45 שנה, היא מתברגת היטב ברבע הראשון, אבל לא יותר מכך.

אגב, יצוין שאולי חוץ מפדרר, כל שחקן שאני יכול לחשוב עליו בהיסטוריה, הפסיד פעם או פעמיים גם בשנים הטובות שלו בכל מיני שלבים הזויים בגרנד סלאמים רנדומליים. להזכירך - עד הדור האחרון, כמעט בכל הדורות האחרונים, היה לכל שחקן כמעט חולשה אחת - או ווימבלדון בדשא (לנדל למשל), או רולאן גארוס על החימר (סמפראס, בקר ואדברג).
ועדיין, הם נתנו עונות מבריקות ממש. אז זהו.

טוב, עשיתי עכשיו בדיקה קטנה, ובמודל שלי, אם:
נדאל זוכה בשני המאסטרס סיריז הבאים, וגם ביו.אס. אופן, וגם במאסטרז קאפ - הוא נותן את העונה השלישית בטיבה בהיסטוריה,
אם הוא מוסיף לזה, גם שני טורנירים קטנים, הוא עולה עד למקום הראשון. עם או בלי הכישלון שלו בווימבלדון.

אבל קשה לי מאד להאמין שזה יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 10:24 am 
מנהל פורום

מקום 12 זה בהחלט עונה לפנתיאון, וממילא אתה טוען שאפשר גם להגיע ממש לפיסגה.

זה ששחקנים הפסידו בשלבים הזויים זה בסדר, השאלה היא כמה מהעונות הטובות שלך כוללות שלבים כאלה. וכאן מדובר על שלב ראשון, כך שאפילו הטיעון (הלגיטימי לכשעצמו) שמדובר בוימבלדון לא נדרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 10:50 am 
Hall of Famer

כן אפשר להגיע לפסגה כי עונה של שני גרנד סלאמים, אליפות עולם ושבעה !!!! מאסטרס זו חתיכת עונה.

הבעיה אגב היא למשל כישלונות.הרי אם רוצים מודל סטנדרטי. Standardized. אז כל שלב הוא הישג ולא גרעון. כי למשל סיבוב ראשון בסלאם עבור אמיר וויינטראוב גם הוא הישג, ומכיוון שזה סטנדרטי אז כפועל יוצא, גם עבור נדאל. אין מינוסים ובכל מקרה מידלתי רק להישגים, כלומר למספרים חיוביים גדולים יותר או פחות. גם במודל הזה וגם במדד נורטון בכדורסל.

אציין למרות זאת שכן יש עוד שיטה, שאני מכיר בעקר בשחמט. של כימות כל הופעה לפי המד כושר באותה הופעה עצמה. כלומר, תיאורטית, אני יכול למשל שחקן טניס על ידי לקיחת ממוצע של כל הכשרים ב ״הופעות״ שלו, כמובן בהינתן מינימום מסוים של הופעות.
האמת היא שזה רעיון מעניין אבל הוא יצריך הרבה יותר מדי עבודה, במודל שכם כך הושקעו בו שעות לא מעטות. וזאת משום שאצטרך לגגל את כל ההופעות של השחקנים בכל הטורנירים. נשמע לי גם סיזיפי וגם בעיניי פחות מדויק מהמדד הקיים שלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 11:18 am 
מנהל פורום

לא צריך להמציא את הגלגל, פשוט לתת ציון הרבה יותר גבוה לזכייה בגראנד סלאם ולתת ציוני ביניים סבירים על שלבי הביניים. בעצם, לעשות מה שניקוד הATP עושה... (אולי צריך מתיחה גדולה יותר של הקצוות כדי שהפערים בין גראנד סלאמים לסתם טורנירים יבואו לידי ביטוי)

יש לך אפשרות לחשב את ניקוד הATP של העונות הללו במקביל לדירוג שלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 11:20 am 
Hall of Famer

יש מצב. השאלה היא האם שיטת הניקוד לא השתנתה עם השנים ובכך תפגע בסטנדרטיזציה הכה חשובה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2013 11:25 am 
Hall of Famer

בעצם עכשיו שאני חושב על זה, המודל כן נותן ביטוי לדירוג העולמי אבל באופן קצת שונה ומתחכם.

תיארתי את זה כא בעבר בפירוט, אבל בגדול ההרכב להסדר של עשרת המדורגים ראשונים כל עונה , מספק ״פקטור״ לחישוב חוזק העונה. כך שלמשל אם חוזק אותה עונה הוא רק ״90 אחוז״ אז ההישגים האינדבדואליים של כל שחקן מוכפלים בו. כל למשל העידן שבין סמפראס לפדרר מאופיין בפקטורים נמוכים למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 316 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 86 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: