סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' דצמבר 24, 2024 4:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 76 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוגוסט 23, 2013 1:05 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
אני חושב שזו פשוט התייחסות מאד סובייקטיבית של לברון ואלה שחקנים שספציפית הוו לו השראה. אני מניח שעם שממון הסקיי-הוקים של קארים קצת קשה לו להתחבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 23, 2013 1:24 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
זה משהו שאני באמת לא יכול להבין, לגבי כלל הכדורסלנים.
ביגמנים זריזים נעזרים בהאקים כדי ללמוד את התנועות היפות בפוסט, גארדים וסווינגמנים רוצים להיות סופר אתלטיים ולרחף כמו ג'ורדן והד"ר, מפלצות כמו שאק והאוורד רוצים לדרוס כמו צ'מברליין.

למה אין סבן פוטר אחד חכם שפשוט מחליט בגיל 15 לפתח את הסקיי הוק של קארים? לא בייבי הוק, ממש את כל התנועה של הניתור הגבוה והשחרור מתבצע כשהיד מתוחה לחלוטין ב180 מעלות למעלה. מה רע במוב שנתן לשחקן קרירה של 20 שנה (אחרי 4 שנים של שליטה במכללות כן?), מתוכם 19 פעמים אלסטאר, שיא נקודות בכל הזמנים בNBA, ועל הדרך 6 אליפויות ושיא של 6 MVP של הליגה? וגם זה מוב יפה וסופר אלגנטי בעיני.

פשוט הזוי שאין סבן פוטר אחד מוכשר שניסה לעבוד על מוב כזה ימים ולילות עד שירכוש אותו. קארים כבר די זקן כך שיכול להיות שאוטוטו זה הופך להיות LOST ART, מי אמר שמישהו יצליח לחקות את זה בלי שג'באר עובד איתו כמו האקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 23, 2013 1:35 pm 
Senior

הבעייה היא שג'באר הוא טיפוס די ארסי ולא רואה אותו כאיש חינוך :) זה יתפוצץ אחרי יומיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 23, 2013 1:40 pm 
Sophomore

לא יודע כמה ראית אותו, אבל זאת קליעה כמעט בלתי אפשרית לפתח, כמות הרגש שצריך בכף היד בשביל זה היא מטורפת. אפילו פלואטרים מחצי מרחק ביד אחת יש למעט מאוד שחקנים, קל וחומר סקיי הוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 23, 2013 1:54 pm 
Senior

אני לא מסכים שזה "בלתי אפשרי". זה פשוט דורש המון עבודה. קארים בעצמו אמר שכנער הוא טחן את ה"MIKAN DRILL" וזה מה שעזר לו לפתח את הזריקה. ביג מן שיוסיף את זה - אפילו אם אין לו את זה ברמה של קארים שהיה יכול לזרוק את זה מכל בלטה, זה ישדרג אותו מאד. אפילו לברון נניח, אם יפתח הוק יעיל אפשר לסגור את הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 23, 2013 2:34 pm 
Hall of Famer

פלאש -
1. עבדול ג'באר לא היה עוד סתם ביג מן. הוא היה פאקינג 218 ס"מ. בליגה היום בגובה הזה יש לך את תאביט, חדאדי והיברט, כשמשלושתם היברט היחיד עם קצת טכניקה אבל לא קרוב למה שהיה לג'באר, וולטון, יואינג או האקים ביום שהם הגיעו לליגה. אין ספק שהגובה והידיים הארוכות של ג'באר היו גורם מכריע ביעילות של הזריקה הזאת. אני לא בטוח אם לשחקן בגובה 210 ס"מ עם טכניקה טובה יש אפשרות לקלוע בכזו קלות מעל חוסמים אתלטיים כמו איבאקה, לארי סנדרס או דוייט הווארד, אתלטיים שלא היו קיימים בתקופה ההיא. החוסמים הגדולים של אז היו חוסמים גדולים לא רק בגלל יכולת חסימה טובה, אלא הרבה פשוט בזכות זה שהיה להם גובה וידיים ארוכות (מארק איטון, מאנוט בול וכו').

2. הכדורסל השתנה ב-30 שנה האחרונות, ומרכז הכובד עבר למובילי הכדור ולגארדים. בהתאם, נגמר העידן שזורקים את הכדור כל התקפה פנימה ומצפים לקליעה ב-50-55% ושם נגמר המשחק. הסנטרים נדחקו לצד. מקבלים פחות זריקות ממילא ובהתאם חלקם גם מתרגלים בגיל צעיר מאוד לתפקיד של רול פלייר.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 23, 2013 3:14 pm 
Junior

בדיוק ההיפך. סקיי הוק שלם משחקן גבוה הוא בלתי ניתן לעצירה. הזריקה הזו מוסיפה לך גובה וריינג'. בטח בעידן שבו יש גולטנד, האפשרות לחסום את הזריקה הזו בעליה, היאכמעט בלתי אפשרית. זה נשק מעולה.

הבעיה היא שזו זריקת לואו פרסנטג' אצל כל אחד שהוא לא קארים. היו מספיק סנטרים טכניים ממנו שלא הצליחו להשתמש בכלי הזה על בסיס קבוע. צריך פעם אחת להחזיק את הכדור מאוד יציב, פעם שנייה להיות אנכי לסל ופעם שלישית והכי חשוב, לדעת לעשות את זה תוך כדי תנועה ועם חצי ניתור. זה פאקינג קשה בטירוף. זה שקול כמעט לזריקה מאחורי הגב.
זה נראה קל כשקארים עושה את זה אבל אפילו בייבי הוק זה קשה בטירוף.

מאוד קשה להפוך כלי כזה לנשק עקבי. גם אם אני מאמן ביגמן היום, אני מעידף להתמקד איתו בבייסיקס ובקליעות שיהפכו לנשקים ויאפשרו לו לשפר את אחוזי הקליעה. סקייהוק זה וואחד בונוס וכן- אמנות נעלמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 23, 2013 3:15 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:
2. הכדורסל השתנה ב-30 שנה האחרונות, ומרכז הכובד עבר למובילי הכדור ולגארדים. בהתאם, נגמר העידן שזורקים את הכדור כל התקפה פנימה ומצפים לקליעה ב-50-55% ושם נגמר המשחק. הסנטרים נדחקו לצד. מקבלים פחות זריקות ממילא ובהתאם חלקם גם מתרגלים בגיל צעיר מאוד לתפקיד של רול פלייר.

שאק ודאנקן בהחלט היו גבוהים מהסוג שמקבלים את הכדור כמעט כל התקפה. ב30 שנה האחרונות מספר השחקנים האלו ירד ולכן גם השימוש בזה, אבל כאשר יש שחקנים כאלו ( כאמור, דאנקן ושאק) אז בפירוש המשחק הולך אליהם המון.
זה נכון שכבר לא מכניסים כדור ועומדים ומסתכלים ( כמו שאתה מתאר לפני 30 שנה, לא יודע מה היה כי לא ראיתי), אבל בפירוש היו מאז שנות ה2000 קבוצות עם הביג מן כשחקן המרכזי שמקבל את מירב הכדורים.
גם האוורד בעונת הגמר של אורנלנדו היה כזה. נכון שהוא לא זרק המון, אבל הוא הוציא מצוין מדאבל-אפים למטה ובאופן כללי כמעט כל התקפה עברה דרך הלואו-פוסט אצלו.

הסיבה שזה כמעט ולא קורה זה רק כי יש דור יחסית בינוני של ביג-מנים, לא חושב שזו אבולוציה של הכדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 23, 2013 3:16 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נו, אין כאן *כזו* הפתעה. בטח שזה לא משהו שאפשר להגדיר כהתעלמות מהלייקרים. החלק הפיקנטי הוא שלברון למעשה שם את עצמו במקום השלישי מבין הסמולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 23, 2013 3:55 pm 
Hall of Famer

ראובן, זה לא מה שזה אומר. זה אומר שיכול להיות שיש לו מספיק ענווה בשביל לא לשים את עצמו בשלישיה הזאת.
מאחר וקארים הוא השחקן היחידי בתולדות המשחק שהחזיק בקליעת הסקייהוק, אז אפשר להבין שזאת זריקה יחודית ומאד מאד קשה ללמוד אותה. הפלא הוא לא שהביג מנים המודרנים לא מחזיקים בזריקה הזאת, אלא שהסנטרים בדור של קארים או דור אחריו לא פיתחו את הסקייהוק.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 23, 2013 11:44 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
התותח המפוברק כתב:

שאק ודאנקן בהחלט היו גבוהים מהסוג שמקבלים את הכדור כמעט כל התקפה. ב30 שנה האחרונות מספר השחקנים האלו ירד ולכן גם השימוש בזה, אבל כאשר יש שחקנים כאלו ( כאמור, דאנקן ושאק) אז בפירוש המשחק הולך אליהם המון.
זה נכון שכבר לא מכניסים כדור ועומדים ומסתכלים ( כמו שאתה מתאר לפני 30 שנה, לא יודע מה היה כי לא ראיתי), אבל בפירוש היו מאז שנות ה2000 קבוצות עם הביג מן כשחקן המרכזי שמקבל את מירב הכדורים.
גם האוורד בעונת הגמר של אורנלנדו היה כזה. נכון שהוא לא זרק המון, אבל הוא הוציא מצוין מדאבל-אפים למטה ובאופן כללי כמעט כל התקפה עברה דרך הלואו-פוסט אצלו.

הסיבה שזה כמעט ולא קורה זה רק כי יש דור יחסית בינוני של ביג-מנים, לא חושב שזו אבולוציה של הכדורסל.

אכן, זה תלוי באופי של השחקן אבל לא פחות במאמנים. הסיכוי ששחקן, שלאורך כל השנים שלו בתיכון ובקולג' הורגל להיות רול פלייר, יהפוך לסנטר מאסיבי שישלוט באן בי איי הוא נמוך מאוד. ובעידן שבו כל הגנה אפשרית פחות או יותר, ביג מנים צריכים להיות גם עם יכולת מסירה טובה וראיית משחק. משהו שדווקא הביג מנים של פעם ידעו לעשות, ואלו של היום הרבה פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 24, 2013 8:24 pm 
Junior

כמובן אני לא מצפה שסנטר יפתח את הזריקה הזו לרמת השלמות של קארים, אבל אין אף סנטר שאפילו ניסה לקלוע סקיי הוק כמו של קארים. לפחות לא ראיתי משהו כזה במשחק.

ואני בהחלט רואה שחקן כמו פאו גאסול הופך לסופר-סופרסטאר אם הוא היה עובד על הסקיי הוק יום ולילה מגיל 15. לגאסול יש הרבה טכניקה וטאץ' נדיר בשתי הידיים, יחד עם אורך (וגם זה מתאים לו כי הוא לא אוהב מגע). כנ"ל נוביצקי. ועל האקים זה תפור. אגב פלואטרים זה כלי שאני מצפה מכל גארד NBA לפתח, וכנ"ל בייבי הוק נורמלי לביגמן. שני אלו זה לא ביג דיל לשחקנים עם כשרון NBA, פשוט עובדים ועובדים על זה עד שמצליחים. אני יכול להעיד שאני יודע לקלוע (כמובן לא במשחק) לייאפ כשהכדור משוחרר מבין הרגליים, כשהרגליים לא עוזבות את הרצפה. עובדים על הקשת עד שמצליחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 24, 2013 10:45 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
אני יכול להעיד שאני יודע לקלוע (כמובן לא במשחק) לייאפ כשהכדור משוחרר מבין הרגליים, כשהרגליים לא עוזבות את הרצפה. עובדים על הקשת עד שמצליחים.

:ne_vi_del:

בכל אופן, נראה לי שאפשר לסכם את זה בכך שהסקייהוק זו זריקה שקשה מאוד לפתח, ובגיל שצריך לפתח אותה (נגיד, גיל 15-20) אתה עסוק כבר בלראות ולהיראות כדי שיבחרו אותך לאן בי איי, ולאו דווקא רק בשיפור המשחק שלך.

אם כבר, מודל הרבה יותר מעניין זה קרל מאלון. שחקן בלי שום יתרון פיזי משמעותי על שחקנים אחרים או לפחות כזה שאחרים לא יכולים להשתוות אליו. פשוט שחקן שעבד נכון, עם יסודות כדורסל מצוינים. אין ספק שהוא היה מצוין במה שהוא עשה, אבל אני לא חושב שמה שהוא עשה זה דברים שלמרקוס אולדרידג', אנתוני דיוויס או קווין לאב לא יכולים לעשות למשך תקופה של לפחות 5-6 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 25, 2013 7:04 am 
Hall of Famer

תותח, לקארל מאלון בהחלט היו יתרונות פיזיים, בשנים המוקדמות שלו הוא היה אתלט אדיר ואחד הפאוורים המהירים בליגה ובהמשך הקריירה הוא עבד הרבה מאוד על כוח וכשבליגה התחילה מגמה לעבור לפאוורים יותר קלילים שקולעים מבחוץ, הוא נהיה שחקן הרבה יותר חזק ופיזי, אחד הפאוורים הכי חזקים בליגה למעשה. אז נכון שחלק גדול מהיתרונות שלו התבססו על הטכניקה שלו, אבל בהחלט היו לו יתרונות פיזיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 25, 2013 7:19 am 
Junior

קארל מאלון שנים נחשב לשחקן הכי חזק פיזית בליגה אפילו יותר משאק, עם צעד ראשון טוב ויופי של טכניקה הוא עשה סל כמעט מול כל שחקן בליגה. להגיד שלא היה לו יתרון פיזי זה פשוט לא לראות אותו משחק.
הוא השחקן היחיד שהצליח להדוף את הכניסות תחת של בארקלי ולעמוד גם מול הצעד הראשון שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 25, 2013 7:53 am 
Hall of Famer

חזק, חזק, אבל שאקיל הוא לא היה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 25, 2013 10:40 pm 
Hall of Famer

לפני שמתנפלים, אולי יום אחד אני אעביר קורס בעברית:
ציטוט:
שחקן בלי שום יתרון פיזי משמעותי על שחקנים אחרים או לפחות כזה שאחרים לא יכולים להשתוות אליו

מה מונע משחקנים ללכת לחדר כושר? זה נטו כושר גופני ועבודה בחדר כושר. זה לא איזה פריק אוף נייצ'ר בסגנון קווין גארנט או גבוה עם קואורדינציה מטורפת שיכול לשחק כמו גארד כמו נוביצקי או מושלמות כמו טים דאנקן. סה"כ שחקן בגובה רגיל לפאוור פורוורד, עם מוטת ידיים רגילה, ומשקל רגיל, שפשוט התאמן הרבה שעות בחדר כושר ועבד הרבה מאוד על יכולות סקורינג, טכניקה נכונה, ויסודות נכונים לסגירה בריבאונד. בהחלט פאוור מהיר, אבל לא משהו בלתי רגיל (ובואו נודה, זה לא מה שהשיג לו את מירב הנקודות שלו, אלא הפיקנרול עם ג'ון סטוקטון), ואני לא חושב שהוא היה יותר אתלט משון קמפ או כריס וובר, או בימינו שחקן כמו אמארה סטודמאייר לפני הפציעה, או בלייק גריפין או לברון/כרמלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 25, 2013 10:59 pm 
Junior

תותח, פחות או יותר חוץ מאתלטיות ג'ורדנית אפשר לפתח כל מה שרשמת.

לדאנקן, נוביצקי וגארנט מהרשימה שלך אין שום תכונה פיזית שהופכת אותם ליחודיים... כל אחד שכלל טכניקה אחרת ולכל אחד
מהם יש מוח כדורסל נפלא.

מה שמונע משחקנים לפתח גוף כמו מאלון זה בערך מה שמונע משחקנים לפתח קליעה כמו ריי אלן או כדרור כמו אייברסון - לא לכולם יש את הנתונים הטבעיים להגיע לכזאת תקרה. לקארל מאלון בשיאו היה 3 או 4 אחוז שומן בגוף, משהו של באדי-בילדר שזה קצת יותר מ"להכנס לחדר כושר".

מהדור האחרון ( נגיד משנת 2000) לברון ושאקיל הם פחות או יותר היחידים שאפשר להגיד עליהם שהם עילויים פיזיים ברמה אחרת ( שילוב פסיכי של כוח ואתלטיות וגובה אצל שניהם). פרט לשני אלו לא מצליח לחשוב על עוד שחקנים שיש להם תכונה שאינה נרכשת מבחינה פיזית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 25, 2013 11:20 pm 
Hall of Famer

על מה אתה מדבר, מוטת ידיים של קווין גארנט אפשר לפתח??? מאיפה בדיוק?? כנ"ל חבילה מושלמת כמו טים דאנקן (שזה בעיקר קואורדינציה מטורפת) או קואורדינציה כמו זו של נוביצקי עם ידיים ארוכות וסטרוק מושלם בזריקה... כלומר, שילוב של גובה עם סט יכולות מגוון שבו הם מצוינים. לא טריוויאלי בכלל. על כל נוביצקי או דאנקן כאלו יש לפחות איזה 100 סבן-פוטרים עם קואורדינציה של נעל בית שלא יכולים ללכת וללעוס מסטיק בו זמנית...

ריי אלן זה משהו אחר. ואני לא מדבר על זה. לא כל אחד יכול לצלוף 90% מהקו, 48% מהשדה ו-40% מהשלוש או כמה שזה לא יהיה. זה כבר קשור לנתונים שחנן אותך הטבע בכל הקשור לראייה. להגיע ל-4-5% אחוזי שומן זה דיאטה נכונה ועבודה נכונה בחדר כושר. לא תשכנע אותי שמתוך אלפי פורוורדים אף אחד לא יכל להגיע למימדים של מאלון. קרלוס בוזר בשיאו אגב גם כן הגיע פחות או יותר לאחוזי השומן הנ"ל. גם הכדרור של אייברסון זה אולי לא משהו שכל אחד יכול להגיע אליו, אבל בשנים האחרונות ראינו מספיק שחקנים עם כדרור מצוין, ע"ע קיירי אירווינג.

מעבר לכל זה, אני חושב שלכולם ברור שמה שהפך את קרל מלון לסקורר מס' 2 בהיסטוריה לא היה יתרון פיזי משמעותי כזה או אחר, אלא פשוט יכולות סקורינג טובות. הוא לא היה שאקיל, ג'ורדן או צ'מברליין מבחינת עליונות פיזית. הוא פשוט היה סקורר מגוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 26, 2013 12:33 am 
Junior

מאלון עד גיל 30 נניח, היה מאוד מהיר ומאוד אתלטי יחסית לפאוור פורוורד בסייז שלו, כמעט בסדר גודל של סטודמאייר וקמפ ממה שראיתי. חברה כמו למרקוס אלדרידג', קווין לאב ואנטוני דיוויס בחיים לא יוכלו להתקרב ליכולות הפיזיות והאתלטיות שלו, שבהחלט הפכו אותו מעוד סקורר מאוד מגוון (אמארה ואלדרידג' זה "סקורר מגוון", מאלון זה סקורר היסטורי) לגבוה שקולע בקביעות 27 למשחק ביותר מ50%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 26, 2013 1:15 am 
Junior

מוטת ידיים כמובן שלא, אבל קווין גארנט הוא לא 2.11 היחיד בהיסטוריה ולא השחקן עם מוטת הידיים הגדולה בהיסטוריה. מה שכן הוא פיתח טכניקה טובה מאוד.

קוארדינציה זה בהחלט משהו נרכש, מספיק לראות בנאדם שלומד לתופף כדי לראות שבנאדם יכול לשפר את הקוארדינציה שלו. יש אנשים כמו גארנט שזה בא להם טבעי, או יותר בקלות, אבל זה בפירוש משהו נרכש. כנ"ל אצל נוביציקי. זה כנראה יותר קל להם כי יש להם קוארדינציה מעולה מההתחלה.

מסכים שמאלון לא היה פריק אתלטי כמו ג'ורדן או בהמה כמו שאקיל, אבל מה מונע מכל גארד להיות סקורר כמו קובי? או פורוורד כמו בירד? אלו שחקנים בלי נתונים פיזיים מיוחדים שלא נראו מעולם (במיוחד בירד הגמלוני, אבל גם האתלטיות המרשימה של קובי היא לא בדיוק אחת בדור).

למאלון היה ראש כדורסל מצוין, החל מהשילוב המדהים עם סטוקטון עד כדי יכולת יצירת נקודות שבנויה על המון טכניקה. אתה שואל מה מונע מאנשים לפתח את אותה טכניקה? אז אחזור לשאלה מה מונע משחקנים להיות כמו לארי או קובי... יש הרבה שחקנים עם סגנון משחק שמזכיר את מאלון ( בימיו המאוחרים ווסט ובוזר דומים בימיו המוקדמים אני לא ראיתי אבל אחרים השוו לאמארה ועוד כמה), אבל כנראה שהיכולות שלו לא בדיוק קלות לשחזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 26, 2013 7:17 am 
Hall of Famer

שקי, דווקא על קובי נפלת כאן? אחד האתלטים היותר טובים לעמדה שלו היסטורית, בטח שלא משהו שכל אחד יכול לפתח, גם אם הוא לא אתלט של אחת לדור, כמה אתלטים ברמה שלו אתה כבר זוכר בליגה? גם לגבי מאלון, אתלט ענק בשנותיו הראשונות, אחד הטובים בליגה לאותה תקופה. לגבי בירד, הוא אמנם אף פעם לא התבסס על האתלטיות שלו, אבל בשנותיו הראשונות הוא בהחלט היה אתלט סביר לגמרי, מה שהרוב זוכרים זה את בירד בלי הגב של השנים האחרונות של היה מסוגל לקפוץ או לרוץ ועדיין קרע את כולם. בכל מקרה, מה שמונע מעוד שחקנים להיות כמו בירד זה בדיוק מה שמונע מעוד מדענים להיות איינשטיין, הייתה לו אינטילגנציית משחק של פעם בדור (יחד עם קואורדינציה, טכניקה עילאית, קור רוח של רוצח, גובה של 2.08 ומוסר עבודה מטורף).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 26, 2013 10:48 am 
Junior

קובי אכן היה אתלט מצוין, אבל לא משהו שאין כמוהו אחד או שניים כל מחזור. בכל מקרה קובי היה דוגמא לשחקן שבנה קריירה מפוארת על טכניקה ויכולת אישית מוצלחות מאוד ולא על נתונים פיזיים מפלצתיים. אם קובי הוא דוגמא לא טובה אז שכח מזה, אין לי כוח לויכוח קובי כרגע :)

בכל מקרה, אני לא מסכים עם התפיסה של התותח ליכולות של מאלון. מבחינתו מאלון הוא שחקן שמרבית יכולותיו ניתנות לרכישה בצורה זו או אחרת בהנחה ויש תנאי פתיחה סבירים. בשורה התחתונה, כמעט כל יכולת ניתנת לרכישה עם נתוני פתיחה סבירים, אבל זה לא אומר שמי שיזרוק 1000 שלשות ביום יהיה אלן או כל שחקן 2.06 שיתאמן על שליטה בכדור יהיה מג'יק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 26, 2013 11:24 am 
Junior

להביא מוטת ידיים זה כמו להגיד שג׳רי סטאקהאוס הוא קובי בגלל שהוא קפץ לא פחות גבוה והיה אתלט לא פחות טוב.
הרבה יכלו להיות קארל מאלון אבל מה לעשות אף אחד לא באמת היה ובגלל זה הוא במיקום שלו בקלעים של כל הזמנים.
הוא היה אתלט מטורף שחי בריא והיה מכור לחדר כושר.
בתיאוריה כולם יכולים להרים משקולות ובתאוריה כולם יכולים לזרוק 500 זריקות לפני או אחרי אימון כמו בירד אבל בחיים האמיתיים מעטים אם בכלל יש להם את הדרייב וההתמדה לעשות את זה לאורך שנים בצורה קונסיסטנטית.
היו מאות קלעים גדולים אבל יש רק 5 עם מעל 30000 נקודות ולא סתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 26, 2013 11:33 am 
Junior

אם לסכם את ההודעה שלי בצורה טובה יותר :
מה שרן אמר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 76 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]