סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' מאי 14, 2025 6:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוגוסט 28, 2013 11:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
אפרופו רוז, נראה לי שאחרי הפיאסקו של העונה האחרונה, אפשר בכיף לנקות אותו מכל מחשבה טהורה אי פעם בעבר

נו ב'מת. מים מתחת לגשר וסוג של ווין ווין סיצ'ואיישן. אם הוא חוזר כמו גדול זה רק מצדיק שהיה שווה לחכות, ואם הוא חוזר בקטן, רק מצדיק שהוא לא היה מוכן עדיין.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2013 10:05 am 
Sophomore

כתבה של ניצן פלד שדי מסכימה שמקריידי אחד הגדולים בעשור האחרון
סבבה גם TOP 15 הולך
http://www.kick.co.il/article/3469

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2013 11:02 am 
Junior

basketball_fan כתב:
סבבה גם TOP 15 הולך

נראה כאילו הוא קורא בסלניוז :)

בכל מקרה, קצת אופ-טופיקי לנושא אבל אני מאוד מסכים עם החלק הזה:
ציטוט:
כמות אליפויות זה משהו שתלוי בכל כך הרבה גורמים, שלתת לזה משקל כל כך גדול כשמדברים על גדולה של שחקן אחד, זה פשוט לא הוגן כלפי המון שחקנים אחרים

אני חושב שריי אלן הוכיח את זה השנה בצורה המיטבית, בזה ששלשה אחת שלו שינתה מאוד את המורשת של לברון וקצת שנתה את של דאנקן ( כי דאנקן גם ככה עם מורשת מרשימה, לברון עדיין בונה את שלו).
ההבדל בין הפסד נוסף בגמר של לברון לבין MVP גמר שני רצוף זה היה השלשה של אלן. ההבדל בין MVP גמר (כנראה) בגיל 37 ואליפות חמישית לדאנקן לבין הפסד בסדרת הגמר זו השלשה של אלן.
( ברור שהיה משחק 6, והייתה הארכה ועוד הרבה דברים וכו'...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2013 12:29 pm 
Junior

רק שלא מדברים על אליפויות או גמרים, בסך הכל לעבור סיבוב פעם אחת בחיים.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2013 12:34 pm 
Junior

בגלל זה ציינתי שזה קצת אופ-טופיקי לנושא :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 30, 2013 5:00 am 
Freshman

:?
כלכך אהבתי את השחקן הזה ,חבל שהוא ויאו נפצעו כלכך הרבה בעונת השיא שלהם...

מעניין איך זה הסתיים:
http://img237.imageshack.us/img237/4048 ... ledlb6.jpg

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 31, 2013 9:48 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (2)
basketball_fan כתב:
סבבה גם TOP 15 הולך

ואם תרצו את זה ב-פי מאה מילה, באנגלית ואצל מישהו בעל שם עולמי.
http://www.grantland.com/story/_/id/961 ... tale-t-mac

כנראה סימונס קורא גם את פלד :)

הפוסט האחרון - הכנות אחרונות לפלייאוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 01, 2013 1:11 am 
Hall of Famer

טוב, קראתי את סימונס. פשוט מאמר הגנה על מגריידי, אבל הוא מתעלם מהנק' החשובה. נכון, לטי-מאק היו חברים לקבוצה גרועים. נכון, מקרה גראנט היל הוא טראגי לטי-מאק קצת פחות מאשר להיל עצמו (שלפחות זכה לסוג של קטרזיס בפיניקס). נכון, טי מאק היה שחקן נפלא. אבל הנק' הכי חשובה, הוא עדיין לא עבר סיבוב. סתם דוגמא, קחו את 2002. שני השחקנים הטובים ביותר לצד טי-מאק היו דרל ארמסטרונג והוראס גראנט וגם מייק מילר בעונת הרוקי שלו (רוקי השנה). לא קבוצה טובה, אין ספק. אפילו לא שווים סיבוב שני, נכון? ובכן כדאי שתבדקו מה היה לבארון דיוויס הכוכב של ההורנטס שהעיפו את טי-מאק והמג'יק באותו פלייאוף. פי.ג'יי בראון ודיוויד ווסלי היו הסייד קיקס של דיוויס, שחקן בוודאי פחות טוב מטי-מאק (משבורן היה פצוע, שיחק 10 דקות לא אפקטיביות במשחק הראשון וזהו). זה נגמר 1-3 לטובת ההורנטס. קחו את הסדרה המפורסמת ביותר של טי-מאק ב-2003. הפיסטונס היו עדיפים על המג'יק. למען האמת הם סיימו עם המאזן הטוב במזרח (50 ניצחונות בלבד) והמג'יק סיימו במקום השמיני. אבל זאת הייתה קבוצה שפתחה בחמישיה עם קליף רובינסון בן ה-36 ועם מייקל קארי ובן וואלאס, אולי שני השחקנים הכי פחות מוכשרים התפקית בעמדה שלהם בליגה בשנים ההן. אחרי שהמג'יק עברו ליתרון של 1-3 וטי-מאק יצא עם ההכרזה המטופשת שלו באו 3 ניצחונות של הפיסטונס. הראשון במשחק מספר 5 ב-31 נק' הפרש ושני האחרונים ב-15 הפרש. טי-מאק שסימונס ידע לספר לנו איך הוא התעלה בפלייאוף סיים את המשחק הזה עם 21 נק' ב-29% מהשדה. הפיסטונס התפוצצו ל-108 נק'. הפיסטונס באותה עונה כמעט אף פעם לא עברו את ה-100 נק' במשחק. ממוצע הנק' שלהם היה 91.4 למשחק.

גם בעונה הראשונה שלו ביוסטון הייתה התמוטטות נאה בסיבוב הראשון. 2 משחקים ראשונים בדאלאס הסתיימו בנצחונות נאים. המקום בסיבוב השני בפעם הראשונה בקריירה מובטח? שלושת המשחקים הבאים, כולל 2 משחקי בית כמובן שהסתיימו בהפסדים. משחק מספר 7 לטי-מאק שכמובן מתעלה בפלייאוף שוב חזה התעלות, אבל לא של טי-מאק, אלא של המאבס. קריעה ב-40 הפרש (האם זה הפרש הכי גבוה במשחק מספר 7?). טי-מאק קלע ב-38.5% מהשדה. ב-2007 לטי-מאק הייתה הזדמנות פז. הווריירס, שסיימו במקום השמיני, חיסלו את המאבס בסיבוב הראשון. הרוקטס אירחו את יוטה הצעירה שהגיעה לפלייאוף בכושר מחורבן, שהניע אותי לחשוב שאין סיכוי שהם ינצחו את המג'יק. משחק מספר 7 נערך ביוסטון ועדיין הג'אז סיימו כמנצחים.

כל כך הרבה הזדמנויות לאחד מהשחקנים הבאמת טובים ביותר בליגה בתקופתו וכולם הסתיימו באכזבה. בחלק מהמקרים הקבוצות של טי-מאק בהחלט היו צריכים להפסיד, אבל לא בכל המקרים וכוכב במעמד של טי-מאק חייב, פשוט חייב למצוא דרך לעבור סיבוב. לא מדובר על אליפות, לא מדובר על קונטנדרית. מדובר על פאקינג סיבוב אחד ב-7 עונות שבהן טי-מאק סיפק סטט' של אחד מחמשת השחקנים הטובים בתבל.

דווקא בכתבה שבאה להגן על טי-מאק נראה שסימונס בדיוק עלה על הנק' מדוע מקגריידי לא עבר מעולם סיבוב בפלייאוף וזה לא היה הצוות הלא מסייע. לפי עדויות המאמנים שלו, שיושבים בפינה של טי-מאק ומשמשים כסניגורים הכי טובים שלו, האיש לא היה מנהיג. כשאתה הכוכב של קבוצה שבדיוק סיימה רצף של 22 משחקים ופאקינג צ'אק הייז הוא המנהיג על המגרש, בטוח שאתה עושה משהו לא בסדר. אני לא זוכר כוכב בסדר גודל הזה של טי-מאק שככה דיברו עליו בתור מנהיג. אבל אם עניין המנהיגות אולי קצת מנופח מעבר לפרופורציות, העדות של ואן גנדי על הרגלי האימון של טי-מאק ממש לא מנופח. טי-מאק, וראו את זה יופי במשחק שלו, לא אהב להתאמץ יותר מדי. הוא נתן באימונים את המינ' ההכרחי. כשהכוכב שלך כך מתנהג זה משפיע על הקבוצה. זה מאותת לאחרים.

יובל (לותיקים שבינינו) הגדיר פעם את טי-מאק כשחקן כדורסל שמתפרנס מהמשחק כי הוא כל כך טוב, אבל הוא ממש לא אוהב את המשחק. אולי יובל הגזים וקצת עשה ניתוח פסיכולוגי בגרוש, אבל הוא בהחלט נגע באיזשהי נק', אותה נק' שמנעה מטי-מאק להפוך לאגדת כדורסל, אלא לשחקן ההוא שמעולם לא הצליח לעבור את הסיבוב הראשון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 01, 2013 12:19 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

יש לציין שסימונס ידוע באזכור פרטים בצורה שתתאים לתמה שלו (שלא לומר בדמגוגיה). למשל בהערה בה הוא מציין את השחקנים ששיחקו לצד גארנט:
ציטוט:
We spent the first 12 years of Kevin Garnett's career wishing he had better teammates in Minnesota, and yet he played with Stephon Marbury, Terrell Brandon, Chauncey Billups, Joe Smith, Latrell Sprewell, Wally Szczerbiak and Sam Cassell.

הוא מתעלם מכך שג'ו סמית' הוא אחת הבחירות הראשונות הפרווה בהיסטוריה, שבילופס שיחק לצד גארנט לפני שהוא פרץ להיות הרכז המוכשר של דטרויט ושסוף סוף הוא קיבל לצידו קצת עזרה עם קאסל וספריוול הם הגיעו עד לגמר המערב ואז קרסו בשנה שאחרי (הציטוט הידוע של ספריוול על כך שהוא צריך להאכיל את המשפחה שלו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 01, 2013 12:48 pm 
Hall of Famer

הכישלון הגדול של גארנט בעיניי והסיבה העיקרית בגללה הוא לעד יהיה פאוור פחות טוב מנוביצקי או בארקלי, היא העובדה שבמשך כמה עונות רצופות הוא אפילו לא העפיל לפלייאוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 01, 2013 1:06 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
הכישלון הגדול של גארנט בעיניי והסיבה העיקרית בגללה הוא לעד יהיה פאוור פחות טוב מנוביצקי או בארקלי, היא העובדה שבמשך כמה עונות רצופות הוא אפילו לא העפיל לפלייאוף

לגארנט אמנם היו 3 שנים כאלו, אבל גם לבארקלי היו שנתיים כאלו בפילי, 87-8 ו-91-2 (ועוד אחת ביוסטון, האחרונה שלו שבה הוא שיחק רק 20 משחקים, אבל זה לא ממש נחשב), מצד שני, לגארנט יש את האליפות שלבארקלי אין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 01, 2013 3:03 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
עמוס, רק להעיר שההגדרה הזו של יובל מתאימה ללא מעט ספורטאים כנראה, ולדעתי רוני אוסליבן אמר את זה מפורשות על עצמו. ככה שעדיין אפשר להפוך לאלוף ארבע פעמים ואחד הגדולים בתחום גם בלי התשוקה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 01, 2013 3:08 pm 
Hall of Famer

נו, ואותו אוסליבן קטן (לפחות כרגע) היסטורית מהנדרי, למרות שהוא מוכשר ממנו פי שלוש. מה גם, שהתחושה שלי היא שסנוקר הוא בכל זאת טיפה פחות תחרותי מאשר כדורסל בנ.ב.א

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 01, 2013 4:59 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מישהו יכול בבקשה לשנות את כותרת השרשור ממקריידי למגריידי? זה ממש מציק לי בעין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 01, 2013 5:12 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
מקריידי. מקריידי. מקקקקקריייידי. מקריידי. מקמקמקמקמקריידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 01, 2013 5:48 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Amos Gueta כתב:
מקריידי. מקריידי. מקקקקקריייידי. מקריידי. מקמקמקמקמקריידי.

עיוורת אותי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 01, 2013 7:12 pm 
Hall of Famer

רק לציין שבעונת 91-92 הדיעה הרווחת הייתה שבארקלי עשה מעין שביתה איטלקית כדי שהבעלים הזוועתיים הרולד כץ ייתן לו ללכת (מה יש לבעלים זוועתיים עם יהדות בדיוק?). רק לוינס קארטר דופקים את הקריירה בגלל הדברים הללו. ב-88 באמת הייתה לפילי קבוצה מחורבנת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 01, 2013 8:14 pm 
Hall of Famer

גארנט בזמנו לא עבר סיבוב ראשון במשך הרבה מאוד שנים, לדעתי סביבות 7 שנים ובתקופה ההיא בהחלט היה לו קוף על הגב, עד עונת 2003/4.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 01, 2013 8:18 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
רק לציין שבעונת 91-92 הדיעה הרווחת הייתה שבארקלי עשה מעין שביתה איטלקית כדי שהבעלים הזוועתיים הרולד כץ ייתן לו ללכת (מה יש לבעלים זוועתיים עם יהדות בדיוק?). רק לוינס קארטר דופקים את הקריירה בגלל הדברים הללו. ב-88 באמת הייתה לפילי קבוצה מחורבנת.

אני לא חושב שאף אחת מהקבוצות שהיו לבארקלי התקרבו במסריחותן לקבוצות האחרונות שהיו לגארנט במיני, בטח שלא לאחרונה שבה ריקי דיוויס, מארק בלאונט, רנדי פוי (בעונת הרוקי שלו) ומייק ג'יימס היו השחקנים הבכירים לידו. מעבר לזה, לקבוצות של גארנט היה הרבה יותר קשה להגיע לפלייאוף עם 15 קבוצות בקונפרנס לעומת ה-11 שהיו במזרח ב-88.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 01, 2013 8:51 pm 
Hall of Famer

המערב גם היה באותן שנים חזק מאוד - לייקרס, סן אנטוניו, דאלאס וסקרמנטו חלקו באופן קונסיסטנטי את 4 המקומות הראשונים, כשיוטה עוד עם סטוקטון ומאלון ופורטלנד של הג'יילבלייזרס גם היו עמוסי כשרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 12:22 am 
Junior

הנה דוגמא מובהקת לבלבול שאנשים עושים בין מנהיגות לתשוקה ומוסר עבודה.

ואני בהחלט מסכים (ומתגעגע) לציטטה של יובל באשר למגריידי.

מגריידי אכן דומה לגארנט בכך ששניהם אינם מנהיגים. אבל זו לא הטענה העיקרית כנגד מגריידי. אתה לא חייב להיות מנהיג בכדי להיות שחקן גדול.

למגריידי לא הייתה את התשוקה לנצח כל משחק, ללכת עד הסוף, להיות קילר. אלו כל הדברים שגארנט מייצג. הוא אמנם לא מנהיג, אבל הוא שחקן של עבודה קשה ותשוקה מטורפת. אחד השחקנים שעובדים הכי קשה בליגה. ומעטים השחקנים שחיו את המשחק יותר ממנו.

אם אי פעם הייתה השוואה שעשתה עוול למישהו...

חוצמזה שמיני של גארנט הייתה אחת הקבוצות הטובות בליגה בעונה הסדירה וזו של מגריידי הייתה תמיד מחורבנת (רוני מעוות את ההיסטוריה) כך שגם כאן ההקבלה אינה במקום.
את זו של מגריידי, כפי שכבר כתבתי בעבר, היה אפשר להשוות רק לסקרמנטו של מיץ' ריצ'מונד. אלו שני המקרים הכי מובהקים של שחקן על שסוחב קבוצת יורוליג לפלייאוף. וזה הישג לא קטן בכלל גם היסטורית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 7:21 am 
Hall of Famer

אה? מיני של גארנט היתה קבוצת עונה סדירה טובה בדיוק פעם אחת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 7:37 am 
Junior

בערך נכון.
ב-12 עונותיו הם סיימו רק פעם אחת באחד משני המקומות הראשונים בדיויזן שלהם (העונה בה גארנט זכה בmvp) ,
אך גם לפני אותה עונה של 58 נצחונות הם עשו 4 עונות של 50-47-50-51 נצחונות, שזה 5 עונות רצופות של 57% ומעלה, ושישים אחוז ומעלה בארבע מתוך חמש עונות.
זה לא מדהים, אבל בהחלט נכנס להגדרה של קבוצת עונה סדירה טובה.

אגב, כחלק מהמסע בזמן, לא נעים להיזכר שלולא אותה עונה (והרידמפשיין בבוסטון כמובן) הקריירה של גארנט הייתה יכולה להיות דומה מאוד לזו של טי-מאק.
עד לעונת הmvp גארנט והטימברוולבס שלו הודחו 7 פעמים רצוף בסיבוב הראשון.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 7:38 am 
Hall of Famer

Mook כתב:
חוצמזה שמיני של גארנט הייתה אחת הקבוצות הטובות בליגה בעונה הסדירה וזו של מגריידי הייתה תמיד מחורבנת (רוני מעוות את ההיסטוריה) כך שגם כאן ההקבלה אינה במקום.
את זו של מגריידי, כפי שכבר כתבתי בעבר, היה אפשר להשוות רק לסקרמנטו של מיץ' ריצ'מונד. אלו שני המקרים הכי מובהקים של שחקן על שסוחב קבוצת יורוליג לפלייאוף. וזה הישג לא קטן בכלל גם היסטורית.

אחת הקבוצות הטובות בליגה מוק? ואתה אומר שאני מעוות את ההיסטוריה...

מיני של גארנט הייתה קבוצת עונה סדירה לא רעה, אבל רק פעמיים היא הייתה בטופ-5 בליגה מבחינת מאזן, 2003 ו-2004, כשב-2003 ההגדרה של טופ-5 קצת מרמה כי היו לה בסך הכל 51 ניצחונות, לא מאזן עד כדי כך מדהים, היו את סן אנטוניו, דאלאס וסקרמנטו מעל כולם עם 59-60 ניצחונות ועוד משהו כמו 8-9 קבוצות שנעו סביב ה-50, היא ממש לא הייתה עילית, לשם הגיעה רק ב-2004 עם 58 ניצחונות.

בשורה התחתונה, למיני של גארנט היו 4 שנים עם 50 ניצחונות פלוס (מקבץ של 50, 50, 51 ו-58 ניצחונות עם עונה של 47 ניצחונות באמצע), ליוסטון של מקגריידי היו... הפתעה הפתעה, גם 4 עונות כאלו עם מקבץ של 51, 52, 55 ו-53 ניצחונות עם עונה של 34 ניצחונות ביניהן (עונה שבהן טימאק ומינג החמיצו יותר מ-25 משחקים כ"א), כשפעם אחת היא משתחלת לטופ-5 בליגה (ב-2007).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 8:50 am 
Junior

ההשוואה לא הייתה מול יוסטון אלא מול אורלנדו.
ומיני הייתה קבוצה טובה מאוד במערב חזק. להסתכל היום סתם על מאזן ללא קונטקסט זה לעשות עוול אמיתי. זה לא היה המזרח של קיד ואייברסון.
חוצמזה, עצם העובדה שטרוי פאקינג האדסון היה האיש שתפס מנהיגות בפלייאוף ולא גארנט אומרת הרבה על היכולת של גארנט לסחוב קבוצה. והוא לא היה עוד שחקן הוא היה ה-שחקן.

אבל שוב, ההבדל העצום בינו לבין מגריידי הוא במוסר העבודה והתשוקה למשחק. לכן ההשוואה פשוט אינה במקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot], uriel17 ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה