ליגת האן.בי.איי הייתה החזקה יותר. ההבדלים היו קודם כל ומעל לכל כלכליים. בעוד שקבוצות האן.בי.איי שיחקו בשווקים הגדולים, קבוצות האיי.בי.איי שיחקו בשווקים קטנים יותר ומי שכבר שיחקו בשווקים גדולים, כמו הנטס בניו יורק, שיחקו באולמות קטנים ונידחים. קבוצות התפרקו על ימין ועל שמאל ועברו ערים על שמאל ועל ימין, בעוד שבאן.בי.איי המצב היה הרבה יותר יציב. מעבר לכך האן.בי.איי נחשבה לליגה מקצועית יותר טובה. האיי.בי.איי הצליח למשוך נקודתית כוכבים גדולים כמו דוקטור ג'יי, או ריק בארי (שנאלץ לחזור לאן.בי.איי על פי הוראת בית משפט על הפרת חוזה, כשקפץ לאיי.בי.איי), אבל סה"כ הסגלים של האן.בי.איי היו עדיפים.
בעונות האחרונות האיי.בי.איי הייתה ליגה פושטת רגל פחות או יותר. את העונה האחרונה האיי.בי.איי החלה עם 9 קבוצות, אבל באמצע העונה התפרקו 2 קבוצות. יש הטוענים שהסיבה שהאן.בי.איי הסכים לאיחוד וקליטה של 4 קבוצות ולא נתן לליגה למות מוות טבעי הייתה דוקטור ג'יי. האן.בי.איי רצה לראות אותו בעיקר וגם את שאר הכוכבים של הליגה באן.בי.איי, שגם היא לא הייתה במצב הכי אידיאלי. המצב של 2 ליגות שמתחלקות בפול של כוכבי המשחק לא היה אידיאלי וכאמור היו שנים בהן משכורות נופחו כדי למשוך שחקן זה או אחר מליגה אחת לשניה.
בכל מקרה, האיי.בי.איי הייתה ליגה ממש מגניבה עם שחקנים שמבליטים את האישיות שלהם והאפרו שלהם כמובן, עם הכדור האדום, לבן, כחול, עם השלשות ותחרות ההטבעות ועם סגנון הכדורסל החופשי בהרבה מזה ששוחק באן.בי.איי, סגנון משחק שבסופו של דבר כבש גם את האן.בי.איי.
אם אתה רוצה שווה להסתכל באתר מאד חמוד שמספר את סיפור הליגה -
http://www.remembertheaba.com/