סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' אפריל 22, 2025 12:19 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: כדורסל לזאטוטים
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 09, 2013 10:10 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אז ככה, הבן שלי התחיל ללמוד כדורסל, הוא בן 6. הוא אחרי שיעור אחד בלבד, ככה שאין לי כ"כ דרך להתרשם מהמסגרת ומהמאמן, פרט לכך שאני מאד אוהב אותו כי כל האימון ובמשך 20 דקות אחריו הוא תיאר לי באריכות כמה הבן שלי סופר מוכשר!*
על מה כדאי לי להסתכל במהלך האימונים כדי לראות אם זו מסגרת ששווה משהו.

ולא, אני לא מחפש חוזה בסלטיקס תוך שנתיים, או 20 לצורך העניין, רק מסגרת טובה, שתתן לו כלים לחיים, ולכדורסל רק אם ירצה להמשיך. מה מבחינת כדורסל אני רוצה שהוא ילמד, מה מבחינת עבודה בקבוצה, מה מבחינת גישה? איך הייתם מגדירים מסגרת טובה.

אשמח לתשובות ממאמנים כמובן, אבל גם מהורים ל... ומכאלו שאשכרה עברו מסלול של כדורסל מגיל קטן עד מתישהו.

* ולפינת הגאווה שלא קשורה אלי בכלום, כי אני ממש לא כזה: הוא באמת מוצלח. מכדרר בשתי ידיים, מחליף ידיים תוך כדי תנועה, אפילו קולע לסל נמוך (אני חושב שזה גובה תקני לקטסל), פעמיים באימון הצליח לזרוק מיד אחרי כדרור, בלי עצירה. המאמן טען, ואין לי כלים לבדוק את זה, שזה מאד לא טיפוסי לגיל 6. חבל שהוא יהיה גמד.
סיום פינת גאווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: כדורסל לזאטוטים
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 09, 2013 10:17 am 
Hall of Famer

אולי הוא ייצא עמי נאווי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 09, 2013 10:18 am 
מנהל פורום

בלונדיני מידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 09, 2013 10:24 am 
מנהל פורום

בגדול בגילאים האלה עובדים הרבה מאוד על קואורדינציה, שזה בסיס לרוב הדברים בהמשך, המון המון שליטה בכדור, קצת מסירות, קצת קליעה (לייאפים, צעד וחצי), אבל הכי הכי חשוב שיהיה לו כיף. מה שאני תמיד אומר להורים בגילאים האלה זה שלא יצפו שמשעתיים בשבוע הילד יצא שחקן, אבל אם בשעתיים האלה אני אצליח לגרום לו לאהוב כדורסל אז הוא ילך אחר כך וישחק עוד 5 שעות בשבוע.

רק תשים לב שהמאמן מקפיד לתרגל הרבה גם יד שמאל ושהוא יודע להשתלט כמו שצריך על הילדים, כי הם צריכים ללמוד גם משמעת ואם יש יותר מדי בלאגן אז הם בעצמם לא נהנים בסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 09, 2013 10:26 am 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
בלונדיני מידי.

אז תגיד שהוא צהוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 09, 2013 11:11 am 
מנהל פורום

ודים כתב:
בגדול בגילאים האלה עובדים הרבה מאוד על קואורדינציה, שזה בסיס לרוב הדברים בהמשך, המון המון שליטה בכדור, קצת מסירות, קצת קליעה (לייאפים, צעד וחצי), אבל הכי הכי חשוב שיהיה לו כיף. מה שאני תמיד אומר להורים בגילאים האלה זה שלא יצפו שמשעתיים בשבוע הילד יצא שחקן, אבל אם בשעתיים האלה אני אצליח לגרום לו לאהוב כדורסל אז הוא ילך אחר כך וישחק עוד 5 שעות בשבוע.

רק תשים לב שהמאמן מקפיד לתרגל הרבה גם יד שמאל ושהוא יודע להשתלט כמו שצריך על הילדים, כי הם צריכים ללמוד גם משמעת ואם יש יותר מדי בלאגן אז הם בעצמם לא נהנים בסוף.

תודה.
לפחות בשיעור הראשון הוא תרגל הרבה שמאל. וגם אמר לי שקודם כל קואורדינציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 09, 2013 11:13 pm 
Hall of Famer

אני ממש לא אוהב כדורסל לזאטוטים, בעיני זה על גבול השרלטנות. אני לא חושב שעד גיל 8 בכלל אפשר לדבר על כדורסל ולא רואה שום בעיה עם כך שילד ילך לכדורסל רק בגיל קטסל. זה חוג, כמו כל חוג לריתמיקה או ג'ימבורי או כל דבר אחר. יש דברים להפיק מהחוג הזה וזה פיתוח תנועתיות, קואורדינציה, משמעת וכל שאר דברים שמפיקים מחוג ספורט, כדורסל לא ממש לטעמי. אם החברים שלו הולכים לחוג, אז סבבה כי תהיה לו מסגרת עם החברים, עם החוג הזה עולה הרבה כסף, יותר מחוגים אחרים, אז חבל על הכסף.

מאמן שמדבר איתך על הכישרון של הילד שלך בגיל שש הוא כנראה ילד מתלהב שבדיוק סיים קורס אימון וניגש בהתלהבות יתרה לעבודה שלו. במקרה הגרוע מדובר בשרלטן. בעיני עד גיל 16 אין בכלל טעם לחזות מי יהיה שחקן ומי לא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 09, 2013 11:21 pm 
Hall of Famer

אלא אם כן מדובר באיזו מוטציה כמו שאקיל שכבר בגיל 14 עובר את ה-2 מטרים בקלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 09, 2013 11:49 pm 
Junior

איזה הגזמה עמוס..
קודם כל, אף אחד לא צריך לצפות שהילד יילמד את כל מה שהוא צריך לדעת בגיל 6, אבל ללכת לאימון פעם בשבוע, לתרגל במגרש אמיתי ולא על מרצפות בבית, זה בוודאי עדיף על ילד שנכנס למסגרת פעם ראשונה בגיל 8. לא אומר שגורלו של הילד בן ה-8 שלא היה קודם במסגרת נחרץ, ודאי שלא, וזה לא אומר שהשנתיים פער האלה ייתנו לו משהו כשהם יגיעו לגיל 15-16, אבל זה ודאי לא מזיק ויכול להועיל.

בנוגע לשורה התחתונה, זו כבר הגזמה פראית. אם הייתי קורא רק את התגובה שלך הייתי חושב שהמאמן הצעיר חושב שהזאטוט בדרכו להיות שחקן על.
כולה אמר שהוא מציג עכשיו דברים שלא טיפוסיים לילד בן 6.
בדיוק להפך. המאמן היה שרלטן אם הוא לא היה יודע שלכדרר בשתי ידיים ולעלות לזריקה מכדרור זה לא טיפוסי לגיל 6.
זה שהוא מודע לכך כבר אומר שהוא מבין מול מה הוא עובד, ולא שרלטן, כמו המאמן שלי בגיל 9 שהעבודה הקודמת והיחידה שלו הייתה עם גילאי 16 והגיע ללמד אותנו דברים שלא קשורים לגיל הזה.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 10, 2013 12:06 am 
Hall of Famer

הוא לא צריך להגיד לאבא שום דבר על כדורסל. הוא צריך לדבר איתו על השתלבות במסגרת ודברים דומים. מה זה בכלל חשוב שהילד בגיל 6 עושה דברים שלא טיפוסיים לילדים בגיל 6?
אני קצת מכיר את המסגרות הללו של הזאטוטים וכמעט אף פעם הם לא נותנות משהו, למעט לקופה של הביה"ס לכדורסל הספציפי.

שוב, אם המחיר סביר והילד נהנה ובמסגרת יש גם חברים נוספים, אז סבבה, עוד חוג טוב. אבל אני לא חושב שזה רלוונטי לכדורסל. ולסגור פערים בגיל 8 לא צריכה להיות בעיה גדולה בכלל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 10, 2013 12:30 am 
Junior

עמוס לב כתב:
הוא לא צריך להגיד לאבא שום דבר על כדורסל. הוא צריך לדבר איתו על השתלבות במסגרת ודברים דומים. מה זה בכלל חשוב שהילד בגיל 6 עושה דברים שלא טיפוסיים לילדים בגיל 6?

זה אולי לא חשוב מבחינת יכולות הכדורסל העתידיות שלו,
אבל זה ודאי חשוב לגאווה של אבא של הילד, וחשוב לביטחון העצמי של הילד עצמו.

אני לא מבין, אתה מצפה מהמאמן שרואה 10-20-30-5000 ילדים בגיל הזה בקושי מצליחים לכדרר ביד אחת, שלא לדבר על לעלות לזריקה מכדרור,
וכשהוא רואה ילד אחד כזה שמכדרר בשתי ידיים ועולה לזריקה, פשוט לסתום את הפה, ולהגיד לעצמו שזה לא חשוב שהילד הספציפי מקדים קצת את גילו או ווטאבר?
מה רע בזה שהוא הולך לאבא של הילד ואומר לו מילים טובות על היכולות הנוכחיות של הילד?

זה בדיוק אותו דבר כמו שתגיד לי שגננת לזאטוטים בגיל 3 לא צריכה להגיד כלום על ילדה שיודעת קרוא וכתוב, כי מה זה משנה, הרי גם ככה עוד 7 שנים כל הילדים האלה יידעו קרוא וכתוב.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 10, 2013 6:38 am 
מנהל פורום

אני יותר בצד של עמוס בדיון, למרות שמדובר בזאטוט שלי....

כן, מה שחשוב זו המסגרת, רצינו מסגרת שתספק כיף, משמעת מסויימת, עוד מסגרת חברתית (בהתעקשות על השכונה) ומידה מסויימת של הפעלת הגוף. כמו שציינתי, הכדורסל כאן הרבה פחות חשוב לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 10, 2013 8:21 am 
Hall of Famer

Chauncey כתב:
זה אולי לא חשוב מבחינת יכולות הכדורסל העתידיות שלו,
אבל זה ודאי חשוב לגאווה של אבא של הילד, וחשוב לביטחון העצמי של הילד עצמו.

אני לא מבין, אתה מצפה מהמאמן שרואה 10-20-30-5000 ילדים בגיל הזה בקושי מצליחים לכדרר ביד אחת, שלא לדבר על לעלות לזריקה מכדרור,
וכשהוא רואה ילד אחד כזה שמכדרר בשתי ידיים ועולה לזריקה, פשוט לסתום את הפה, ולהגיד לעצמו שזה לא חשוב שהילד הספציפי מקדים קצת את גילו או ווטאבר?
מה רע בזה שהוא הולך לאבא של הילד ואומר לו מילים טובות על היכולות הנוכחיות של הילד?

אתה בהודעה הזאת הגדרת את אחת הרעות החולות של מאמני הנוער. בגישה שלך אתה בדיוק מפתח את ההורים ההיסטריים שיושבים על הוריד של המאמן וחייבים לרצות אותם כל הזמן. הילד באימון הראשון שלו בגיל 6 עשה כמה דברים ואתה כבר משתפך בפני האבא כמה הוא מוכשר??? למה בדיוק צריך לפתח את הגאווה של אבא לבן 6 שרק התחיל חוג כדורסל???

בנוסף, אתה כנראה לא מכיר את החומר שמאמן את החוגים הללו. מדובר בדר"כ בילדים או חבר'ה צעירים אחרי צבא שזאת עבודת האימון הראשונה שלהם. אין תגמול מספק בעבודה שכזאת, לא כספי ובטח לא מבחינת כדורסל. עושים את השנתיים שלוש בבתי הספר לכדורסל כדי להרוויח כסף נחמד לגיל הזה ומתקדמים הלאה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 10, 2013 9:35 am 
מנהל פורום

אה, אז פה אני פחות מסכים איתך. חשוב מאד לשבח את הילד, חשוב מאד שההורים ידעו כדי שגם הם יוכלו לשבח את הילד. חשוב מאד גם שההורים ידעו שזה לא אומר כלום בגדול (זה קצת יותר טריקי להעביר הלאה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 10, 2013 7:09 pm 
Hall of Famer

ברור שחשוב לשבח את הילד. תגיד לו כל הכבוד על המאמץ. קלעת סל יפה במשחק, רואים שאתה נהנה ואיזה כיף לנו. כמו שרשמתי קודם, כדורסל ממש זה לא ולכן לא חשוב ולדעתי גם לא כדאי לספר לילד בן השש שהוא שולט נפלא ביד שמאל ועכשיו הוא צריך להתחיל לעבוד על הצעד היגוסלבי שלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 10, 2013 7:16 pm 
Junior

אתה מתווכח עם עצמך.
כולם מסכימים איתך ואתה מסכים עם כולם,
רק שכל כך היה חשוב לך כנראה לשפוך דברים שעל הלב שהחלטת לענות אוטומטית, בלי לנסות להבין מה האחרים רושמים, תוך פרשנות לדברי הכותבים כאן ולדברי המאמן כפי שקאלימי הביא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 10, 2013 7:49 pm 
Hall of Famer

איפה הסכמת בדיוק איתי?
וגם משפט של ערן "אה, אז פה אני פחות מסכים איתך" לא בדיוק מצביע על כך שהוא מסכים איתי. ומאחר שעניתי בדיוק למה שהוא טען על שיבוח הילד, לא נראה לי שאני מתווכח עם עצמי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 10, 2013 7:54 pm 
מנהל פורום

חזרתי להסכים עם עמוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 10, 2013 11:02 pm 
Sophomore

מוסיף / מחזק שבגילאים האלה חשוב שהילדים ילמדו לזוז בכל הכיוונים (לא רק קדימה ולצדדים), לזרוק ולתפוס כדורים בכל מיני גדלים ומרקמים, לקפוץ, לזחול, להתגלגל, וכל דרך אחרת שעשויה להביא אותם ממקום למקום. חשוב שילמדו את הדברים בעזרת משחקים - לימוד טכניקה בפן ה"משעמם" שלה - לא בגיל הזה.

שיהיו פעילים כל הזמן, כלומר בלי טורים ארוכים או הפסקות ארוכות, ושיחייכו הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 10, 2013 11:02 pm 
Sophomore

מוסיף / מחזק שבגילאים האלה חשוב שהילדים ילמדו לזוז בכל הכיוונים (לא רק קדימה ולצדדים), לזרוק ולתפוס כדורים בכל מיני גדלים ומרקמים, לקפוץ, לזחול, להתגלגל, וכל דרך אחרת שעשויה להביא אותם ממקום למקום. חשוב שילמדו את הדברים בעזרת משחקים - לימוד טכניקה בפן ה"משעמם" שלה - לא בגיל הזה.

שיהיו פעילים כל הזמן, כלומר בלי טורים ארוכים או הפסקות ארוכות, ושיחייכו הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 10, 2013 11:27 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
איפה הסכמת בדיוק איתי?
וגם משפט של ערן "אה, אז פה אני פחות מסכים איתך" לא בדיוק מצביע על כך שהוא מסכים איתי. ומאחר שעניתי בדיוק למה שהוא טען על שיבוח הילד, לא נראה לי שאני מתווכח עם עצמי.

לא אדבר על אחרים, רק על ה״וויכוח״ שלנו :

א. אנחנו שותפים לדעה שהחוג הוא יותר למסגרת חברית, להנאה, ולא למען לימודי צעד יוגוסלבי או פייד אווי בסיבוב. הילדים צריכים להגיע בשביל להנות פעם בשבוע.

ב. אנחנו מבינים ויודעים שהמאמנים לגילאים האלה לרוב מגיעים טריים מהקורס מאמנים.

ג. אנחנו מסכימים שאין שום דרך לנבא מה יהיה עם הילדים האלה, ושילד שלא נגע בכדור עד גיל 10 לא בהכרח יהיה פחות טוב מילד שהתחיל חוג בגיל 6.

איפה אנחנו ״לא״ מסכימים? רק איפה שהחלטת להוסיף פרשנויות למילים תמימות.
כשהחלטת שהמאמן שרלטן אם הוא מציין בפני האב שהילד עושה דברים שלא אופייניים לגיל 6. שם החלטת, באחת ההודעות הקודמות, מה כן מותר לו להגיד (סל יפה) אבל ״אסור״ לו לציין את מה שכנראה היה עובדה נראית לעין לכל מי שהיה באימון, שהילד יודע לעשות דברים שלא אופייניים לבני גילו. שומו שמיים וייצוג לרעות החולות בכדורסל הישראלי. כאן גם החלטת לפרש שאם הוא ציין את הברור לעין, אזי הצעד הבא מבחינת המאמן או מבחינתי הוא וודאי מתכנן לעבור לשלב הבא וללמד אותו תרגילים.

בקיצור, לקחת משפט תמים (ואמיתי, וברור),
עשית אותו פושע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 11:22 am 
Junior

עמוס המשורר

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 3:58 pm 
מנהל פורום

רגע עמוס, אז אתה אומר לי שהוא לא יהיה כוכב NBA:
http://www.youtube.com/watch?v=QOZ5xzDJbO0
?????
:shock:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 6:47 pm 
Junior

זה וידאו מלפני שנתיים.
עכשיו הוא כבר בן 7. אפשר לבדוק אם יצא ממנו שחקן רציני, או שהוא היה סתם גימיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 11, 2013 8:24 pm 
Hall of Famer

או במילים אחרות, קבוצות נ.ב.א צריכות להתחיל לתכנן לדראפט 2025

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]