שמע, שובר שורות כמו הסופרנוס לפניה, נמצאת במקום שכל מה שהיא תעשה יחשב למאסטר פיס.
בשונה מהמון סדרות גדולות, שובר שורות עושה כל הזמן רושם שהיא יודעת לאן היא הולכת. היא מאוד מובנית. היא לא מאלתרת על ההצלחה וחושבת איך להמשיך מכאן. היא מאוד מתודית.
לכן, זה לא מפתיע בכלל וגם די מוצדק הביקורות שלהן היא זוכה.
היא גם ידעה להשאיר את כמות הרעב הנכונה אצל הציבור ויודעת לפרוש בשיא. אין הרבה סדרות שידעו לעשות את זה.
ועדיין, אני חושב שלהוציא את המשחק, הבימוי והצילום, הפרק הזה היה די צפוי.
1. התרגלנו כבר לאהוב דמויות של פסיכופטים אז כצופים, הרבה יותר קל לנו לסלוח להם.
כמשפחה, אף אחד מהם לא מכיר את גודל ההיקף ואת כל מה שוולט עשה.
אני מסכים אתך שכתהליך אני בהחלט מקבל את זה אבל התבנית הייתה דומה אצל כולם. הם שנאו אותו בשנייה שהם גילו ולא לאחר תקופה מסויימת. זה מה שמפריע לי.
2. הקטע עם הכסף היה מיותר כי הוא יכול היה פשוט להציע לו הרבה כסף ולא לספר לו שהכסף קבור שם. מאותו הרגע הוא לא בדיוק היה צריך לקיים איזושהי הבטחה.
ועדיין הפריע לי הבוז שבו האנק מביט בוולט קקונטרסט למבט האהבה של וולט. אבל מצד שני זה רגע טלווזיוני מתבקש. קשה לוותר על סצנה שכזו.
3. אני די משוכנע שג'סי וסקיילר ישארו בחיים.
מה מאוס בהם? זה שהם הפכו לטיפוסים אובססיביים חסרי שמחת חיים ומונעים מדכאון ושנאה יוקדת.
פעם היו בדמויות שלהם הרבה יותר מזה. זה גם הפריע לי בדברה בדקסטר, רק ששם מהרו להחזיר אותה...
כשדמות יורדת יותר ויותר לתוך המערבולת שהכניסו אותה אליה, היא כבר לא מעניינת. היא מאוד צפויה ומאוד מייאשת לצפיה.
4. בגלל שזה היה צפוי שהבן יגלה, הייתי שמח אם היו הולכים כנגד הצפוי. ואם כבר הלכתם על הצפוי אז לפחות בדפוס ההתנהגות- תשברו את התבנית! תנו לנו לשם שינוי משהו אחר. תפתיעו אותנו, תנו לג'וניור לצדד באבא, ללכת שבי אחריו. לצאת כנגד האמא... משהו אחר.
אל תשכח שהוא עדיין לא גילה כלום כי הוא רק שמע עדות מהאמא ומהדודה ולא מאבא שתמיד היה הפייבוריט שלו. המינימום שאתה מצפה מהבן ובטח מבן מועדף זה לחכות לשוחח עם אבא. עד אז כל פסיכולוג יאמר לך שהוא צריך להיות בסוג של הכחשה.
5. ברור שגם אני הייתי דבוק למסך. הסדרה הזו היא שיא של אסתטיקה, בימוי, משחק, צילום ויכלת לייצר דרמה מכלום.
אחת הגדולות בהיסטוריה, על מה יש לדבר בכלל?
אני יכול רק לברך על כך שגיליתי אותה מאוחר ויכלתי לראות את העונות הראשונות ברצף...