יואב כתב:
מוק, מה זה היה ברור שהוא צריך לפתוח? ברור למי? למאמן שלו, ברק בכר, זה לא היה ברור והוא הביא את עודד אלקיים. שיסלח לי ליאור לוי, אם עודד אלקיים מגיע אחרי עונות שבהן בקושי ראה דשא במכבי חיפה ומועדף על-פנייך, כדאי שתבלה יותר עם בגדי אימון במגרש ולא עם ג'ינס כשאתה בא למשרד של איזי לבקש שחרור.
זה אותו ריטואל שאנחנו מרבים לגחך עליו כששחקנים ישראלים יוצאים לחו"ל וממהרים לחזור אחרי שלא הצליחו שם. זה אותו ישראלי מפונק שחושב שהוא צריך הכל ומהר.
הייתי אומר שזה קצת נאיבי לבוא ולומר שלוי הוא מעין עיסה שאפשר לבוא וללטש אותה. א. כי הוא בן 26 ואם הוא לא שדרג את עצמו בעונות שהיה בלאומית או בספסל כשק"ש היו בליגת העל, לא יודע מתי הוא כן יעשה את זה. ב. מתי שחקן מיד-לבל כזה הגיע באמצע הקריירה שלו ושפר אספקטים של ממש במשחק שלו? אני לא רואה הרבה דוגמאות כאלו. בשלב הזה עובדים הרבה תיאום, הרבה טקטיקה. כמעט ושום טכניקה ויכולות אישיות. איך יעבדו? הם מתאמנים שעתיים ביום.
למרות שיכול להיות והשתמע ככה, הכסף הוא בכלל לא האישיו מבחינתי בנושא שלו או בנושאים אחרים. זה לא דבר שמעסיק אותי.
מעסיק אותי זה שאחרי שני מחזורים שבהם לא נראה לו שהוא בליינד בהרכב, הוא פוצח בשביתה איטלקית כאילו הוא איזה קבלן תארים.
עודד אלקיים לא הגיע ע"ח לוי ולהזכירך, בכר עשה את אותו הדבר לקראת תום העונה שעברה עם לוי לגבאי.
בכל מקרה, אין כאן ויכוח אם הוא חוצפן, מקצוען או וואטאבר. אני שואל אותך, אם אתה חבר שלו, סוכן שלו או סתם איש סודו. לא היית ממליץ לו לפעול כפי שהוא פעל?
הוא בן 26, אם הוא היה נשאר בק"ש (ק"ש כן? לא מכבי חיפה או מכבי ת"א) על תקן שחקן ספסל, הוא גם היה מפספס את הרכבת המקצועית וגם את זו הפיננסית. מה לעשות שחיי המדף של שחקן כדורגל הם קצרים? אף אחד לא ישקיע שנה- שנתיים אחרי בשחקן ספסל את מה שישקיעו כרגע בשחקן שאמור להיות פותח ומוביל לפי הפיגורות המקצועיות בארץ.
אם כבר גולסה הוא דוגמא טובה למה שאתה רוצה להציג- שחקן שמהרגע שהגיע למכבי חיפה מוגדר ככשרון ופוטנציאל גדול אבל בפועל הוא בקושי חיבר שני משחקים טובים בשלוש שנים והוא מפנטז על חוזה באירופה כאילו חוזה ארוך טווח באחת הקבוצות הטובות בארץ הוא לא ריוורד מספיק טוב לשחקן שפשוט לא עשה כלום בקריירה המקצועית שלו.
אבל אם היום אתה יכול להשיג חוזים רק על סמך פוטנציאל מבלי לעשות כלום, וחוזים גדולים יותר בחו"ל- אז למה לא?
השחקנים לא אשמים, זה עולם של סוכנים היום. וקריירה של שחקן היא ברוטו 10 שנים ונטו אתה בטופ 3 שנים שזה הזמן שלך לעשות כסף. מי שלא יחשוב עסקית יסיים את הקריירה עם גוף מרותך וחובות של ימי התהילה האבודים.
נאמר שאלקיים לא הגיע ע"ח לוי. אלקיים הגיע בשביל ליצור תחרות על העמדה ובנתיים הוא שיחק בשני המשחקים ולוי התרכז יותר בלעשות פרצופים.
מה שאתה רושם נכון ומראה עד כמה זה מעוות. שחקן שלא מקבל דקות ועושה שביתות איטלקיות, משתדרג מקצועית וכלכלית.
אגב, אני לא יודע לאן בדיוק מכוונים שם בהפועל אבל טיפוסים כמו ליאור לוי וישראל זגורי לא יובילו אותם למקומות שהם חפצים בהם. הם לא מביאים שום איכות מקצועית שאתה אומר, וואלה, כדאי לי להסתדר עם הבחור הזה שיש לו פתיל קצר.