סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' אפריל 21, 2025 3:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2013 4:03 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ואגב, צריך לזכור שהמשחק השישי לא היה משחק שקול של סל לפה וסל לשם. מיאמי פתחו את הרבע האחרון בפיגור דו ספרתי (אאז"נ), ולדקה האחרונה הם הגיעו כשהספרס ביתרון שאמור לתת להם ניצחון, והם היו צריכים החטאות עונשין וטונה מזל כדי בכלל להגיע למצב שבו ריי אלן יכול להשוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2013 4:37 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני מסכים מאוד עם דירוג הטופ 10 בכתבה ( מה שאחרי יותר קשה לי לשפוט).
פופ בלי ספק המאמן הטוב בליגה, ולטעמי גם בפער ניכר. זה לא רק רשימת ההישגים המרשימה מבין המאמנים הפעילים, אלא גם טביעת האצבע המאוד בולטת שלו על המשחק של הספרס ובעיקר, בעייני, זה שכל עונה הוא מקדם שחקנים בינוניים להיות שחקנים תורמים מאוד.
ת'יבודו עושה עבודה מדהימה בשיקאגו, הן שרוז היה והקבוצה שלו הובילה את הליגה ( אך לא הצליחה מדי בפלייאוף) והן שרוז לא היה והקבוצה שכללה אוסף של שחקנים מוגבלים ( אם כי עדיין טובים כמו נואה, בוזר ודנג) .

לגבי האיש שדנים עליו פה לא מעט, ספולסטרה, אני מסכים לגמרי עם המקום שלו ברשימה. נתחיל מזה ש2 אליפויות וגמר מזרח רשומות ברזומה שלו בשלושת העונות האחרונות. זה כשלעצמו צריך לתת לו מקום בטופ של הרשימה.
בנוסף, מיאמי קבוצת הגנה נפלאה, בעלת משחק מאוד קבוצתי ועושה רושם שכל אחד יודע את מקומו על המגרש מבחינת תפקוד ותפקיד.
אני לא יודע כמה אנשים עקבו אחרי מיאמי ברצף ה27 נצחונות, אבל הקבוצה שם שיחקה התקפה קבוצתית ושוטפת. מרבית ההתקפות העומדות שוחקו בסכימה ברורה והיה ברור שהקבוצה מאומנת היטב ( אם כי בצד ההגנתי יותר).
אבל, וזה כמובן אבל חשוב, ספולסטרה הראה בפלייאוף הרבה פעמים שהוא לא יודע להגיב בצורה מיטבית למיס-מצ'ים שמעמידים מולו. זה כמעט עלה באליפות מול אינדיאנה והספרס. בגלל שזה כמעט עלה , ולא עלה, מקום 4 מתאים לו מאוד. אם הוא היה מפסיד את האליפות השנה כנראה שהמיקום שלו היה צריך להיות נמוך יותר (למרות שלא בהרבה).
לי עושה רושם שספוסלטרה מכין את הקבוצה שלו מצוין באימונים, וכשזה עובד זה מדהים. שזה לא עובד, בעיקר עקב הפתעות של היריבה ( לתת מטר ללברון, להחנות את היברט בצבע וכו' ) - שם הוא כבר באיזור היותר חלש שלו, שזה אילתורים רגעיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2013 2:28 am 
Senior

ראובן כתב:
ואגב, צריך לזכור שהמשחק השישי לא היה משחק שקול של סל לפה וסל לשם. מיאמי פתחו את הרבע האחרון בפיגור דו ספרתי (אאז"נ), ולדקה האחרונה הם הגיעו כשהספרס ביתרון שאמור לתת להם ניצחון, והם היו צריכים החטאות עונשין וטונה מזל כדי בכלל להגיע למצב שבו ריי אלן יכול להשוות.

הספרס עלו ליתרון בערך 50 שניות לסוף. דקה לפני כן הם עוד פיגרו ופארקר קלע סל הזוי עם סטפ בק לשלוש בשנייה האחרונה. כן, אני חושב שמזל הוא חלק מהמשחק. בדיוק כמו המזל שהביא את ההחטאה של קובי במהלך המכריע מול סקרמנטו בדיוק לידיים של רוברט הורי בשנייה האחרונה, במשחק שהקינגס הובילו בו ב-20 הפרש. אם אותו כדור נהדף מטר אחד שמאלה יותר, כנראה שלפיל ג'קסון הייתה טבעת אחת פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2013 10:29 am 
מנהל פורום

בהחלט מזל זה עניין חשוב, אבל אם לפיל ג'קסון היתה אליפות אחת פחות, עדיין היו לו שמונה אליפויות ומאזן מדהים בסדרות פלייאוף. אם לספולסטרה ולמיאמי היה קצת פחות מזל, אז זה היה מעמיד אותו במאזן של 1 מ-3 בסדרות גמר ושני הפסדים מביכים בעמדה פייבוריטית לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2013 10:54 am 
Junior

השלשה של הורי הגיעה מההחטאה של שאקיל (שבעצמה הגיעה מהחטאה של קובי), אבל אין על הזכרון הסלקטיבי!
המזל הולך עם הטובים, ומי שמנצל את המזל הם הטובים יותר. ואלו היו מיאמי. כמו שבLA של שנות ה2000 היו כל כך הרבה שחקנים שקברו זריקות גדולות (הורי, פישר, קובי, פוקס...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2013 3:39 pm 
Senior

פלאש, אני לא בטוח שספיציפית באותה סדרה הלייקרס היו הקבוצה היותר טובה. מציע לך לראות את משחק 6 שבו השופטים כיסחו לסאקטאון את הצורה, וגם במשחק 4 הקינגס הובילו 20 הפרש. את משחק 7 הלייקרס ניצחו אחרי הארכה.

הזריקות של קובי ושאק היו זריקות לשתיים שהיו משוות את המשחק, כלומר משאירות לקינגס סיכוי סביר לנצח בהארכה. זו של קובי הייתה משאירה לסקרמנטו כמעט 4 שניות לנצח את המשחק עוד לפני ההארכה. השלשה של הורי גמרה את המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2013 10:06 am 
מנהל פורום

לגבי הלייקרס נדרש זיכרון ארוך יותר משלי, אבל כחובב מיאמי אני מוחה על העניין הזה של "המזל הולך עם הטובים" בכל מה שנוגע לסידרת הגמר האחרונה. הספרס היו במפורש טובים יותר לאורך הסידרה כולה ועד המשחק השישי. כמובן שהיה נחמד מצד פופוביץ' לאפשר למיאמי את שני הריבאונד התקפה ההם כדי שיוכלו לחזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2013 12:22 pm 
Senior

גם עם זה לא הייתי מסכים בדיוק. משחק 1 היה צמוד ויכל ללכת לכל כיוון, ובזמן שמיאמי הגיעה אחרי 7 משחקים מול אינדיאנה הספרס נחו כמעט שבוע. משחק 2 היה בלואאוט של ההיט. משחק 3 היה בלואאוט של הספרס. משחק 4 היה בשליטה מוחלטת של מיאמי לאורך רובו וגם נגמר בדו ספרתי. משחק 5 היה בשליטה של הספרס. נשארנו עם משחק 6 שהיה צמוד ברובו ובשליטה של הספרס, ומשחק 7 שהיה צמוד גם כן ובשליטה של מיאמי מההתחלה(הספרס כמעט ולא הובילו). בעיני זו סדרה די שיוויונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2013 3:53 pm 
מנהל פורום

לא יודע מה ההגדרה לבלואאוט. מיאמי לא הצליחה לברוח לספרס בשום משחק עד הרבע הרביעי (למעט אולי הרביעי אבל גם בו עד כמה שזכור לי כלום לא היה גמור). בזמנו עשיתי לפלאש ספירה של הרבעים שבהם אוקלהומה היתה טובה ממיאמי בסידרה של 2012, והחישוב שלי היא משהו כמו שלושה רבעים בכל הסידרה. מיאמי לא תצליח להציג סטטיסטיקה יותר טובה.

הספרס הצליחו להפוך את כל המשחקים לצמודים ברובם, היו טובים בהרבה במשחק החמישי ובשלושת הרבעים הראשונים של השישי והפגינו הרבה יותר קור רוח ברגעי הסיום של המשחקים הצמודים. אלמלא המזל הטהור של מיאמי בסוף המשחק השישי, לדעתי זו היתה נחשבת סידרה עוד פחות צמודה מאשר הסידרה מול דאלאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2013 4:42 pm 
Hall of Famer

רק אציין שההיגיון אומר שאחד הגורמים העיקריים לניצחון במשחק, ובטח לאורך סדרה, בה הקבוצה המנצחת מפסידה ברוב הרבעים, הוא המאמן. וליתר דיוק זה עשוי להצביע על מאמן משחק דגול שהוא מאמן קבוצה בינוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2013 4:49 pm 
Senior

בלואאוט= משחק של 20 הפרש ומעלה. בסדרת גמר הייתי אומר שגם מעל 15 זה בלואאוט. רוב המשחקים שנגמרים בתבוסה ברמות האלה לא נראים כמו מכבי-סקיפר, אלא שאחת הקבוצות בורחת, בדרך כלל ברבע האחרון. אני מצטער, אבל הטיעונים שלך נשמעים כמו הציטוט בחתימה של התותח. אם מיאמי ניצחה ארבעה משחקים בסדרה היא כנראה ניצחה יותר מאשר שלושה רבעים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2013 4:58 pm 
מנהל פורום

דבר ראשון, אני לא כולל את המשחק השביעי בספירה, ודבר שני, לא דיברתי על רבעים שבהם מיאמי "ניצחה" אלא על רבעים שבהם היה משמעותית טובה מיריבתה. כאלה לטעמי היו בדיוק שניים בששת המשחקים הראשונים. והחתימה של התותח חמודה ומביכה (עבורי) אבל אני מהמר שלא היתה נשארת במקומה הרבה זמן לו ריי אלן היה מחטיא את השלשה ההיא.

נורטון, לחלוטין לא הבנתי את ההיגיון שלך. בכל מקרה, ספציפית אפשר להביא בסידרה כהסבר לתופעה הזו את העובדה שמיאמי פגשה מאוד גרוע את המשחקים ואת המחצית השנייה (בין השאר בזכות הגימיק הגאוני לפתוח עם מייק מילר בחמישיה) ובכך נאלצה לרדוף את היריבה רוב הזמן. בעיני זו דוגמה לניהול משחק מאוד גרוע, גם מבחינת התפתחות המשחק וגם מבחינת חוסר היכולת לשפר את העניין ממשחק למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2013 12:04 am 
Senior

נו, מזל שלא מחלקים תארים קבוצתיים על סמך דעה סובייקטיבית של אנשים. אני לא יודע מי ציפה לסדרה קלילה של מיאמי, בוודאי אחרי שהיא הגיעה מסדרה קשה מול אינדיאנה בזמן שהספרס טיאטאו את ממפיס. לא הבנתי גם איך אפשר להוציא את משחק 7 מהמשוואה אם מסתכלים על כל הסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2013 12:28 am 
מנהל פורום

אפשר להוציא את משחק 7 כי כל הדיון הוא סביב האפשרות של הספרס לנצח את הסידרה בשישה משחקים. זה לא גביע דיוויס שמקיימים את כל המשחקים גם אם הסידרה כבר הוכרעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה