ציטוט:
סעיף 2 לא ברור מהכותרת שלך. ניתן להבין מהכותרת שצריך להחזיק שני שחקנים צעירים ללא חלוקה ברורה בין רוקי לאפסייד.
אני מניח שאתה מתכוון שצריך להחזיק אחד כזה ואחד כזה, כן?
לא. הכוונה היא למשבצת רוקי אחת, ו-2 משבצות "אפסייד".
ציטוט:
זה קצת בעייתי שאתה מושך שחקן אפסייד ל4 עונות. זה נכון שזה דומה לחוזה רוקי אבל מצד שני זה קצת עוצר את תהליך הגידול.
כי מה לעשות ושחקני עונה שנייה בדר"כ תורמים פחות משלישית ורביעית? במצב עניינים שכזה הרבה יעשו טריידים ויבנו על שחקני עונה רביעית שידללו את הפול במקום לבנות בעצמם שחקן.
כך יקרה מצב שבו מעט מאוד אנשים ימשיכו עם הרוקי שלהם לעונה שנייה ויעדיפו להביא שחקן אינסטנט.
לא סתם יש בליגת הפרנצ'ייז מושג שנקרא שחקן השבחה- זה מבטיח שתמשיך עם הרוקי שלך.
יש משהו בדבריך ואכן צריך לשנות. באמת לא טוב שבמשבצת קיפרים יהיה פוטנציאל גבוה להבדל משמעותי מאוד ברמה של שחקנים שיכולים להירשם לקטגוריה.
חשבתי על מספר חלופות שונות,
והטובה, הפשוטה וההגיונית ביותר לטעמי זה פשוט להוריד שנה אחת.
אז שחקנים יהיו רשאים למשבצת עד לסיום עונתם השלישית, במקום עונה רביעית.
גם בעולם האמיתי את ההתחייבות לעתיד עם השחקנים הבאמת טובים שמסיימים את חוזה הרוקי אתה עושה בסיום עונתם השלישית באמצעות הארכת החוזה.
דבר נוסף שאני חושב יהיה יעיל ומעניין לעשות - לתת אפשרות לכל קבוצה לנעול שחקן נוסף שסיים אצלה את הסגל (על חשבון מקום פנוי בדראפט), אם זה הרוקי מהעונה שעברה שעדיין לא מספיק טוב כדי להחליף את 2 השחקנים ב"אפסייד", או שחקן בפתחה של עונה רביעית שהיה "אפסייד" בעונה שעברה אבל הוא עדיין לא מספיק טוב כדי לפרוץ למשבצת ה"ביג ת'רי".
אז בקיצור, תוכל לנעול מהסגל של העונה שעברה שחקן נוסף (רק אם סיים כרוקי או אפסייד נעול בעונה שעברה), אבל זה יעלה לך כפול מהמחיר שקבעה לו יאהו.
אני חושב שבכך פתרנו את הבעיה שהצגת. תאמר אם לא.
ציטוט:
אני מציע להסדיר את נושא שני החילופים בעונה לחילוף בחצי הראשון, חילוף בחצי השני (וחילוף בפלייאוף)
קצת קשה להגדיר חצי ראשון וחצי שני (פגרת האולסטאר זה לא הפתרון, יש 3 חודשי משחק עד אז, ורק חודש אחרי עד שמתחיל הפלייאוף שלנו).
גם יכול לגרום לבעיות, קבוצה שתחליף שחקן במחזורים הראשונים כשייתברר שהוא לא מקבל מספיק דקות, ואז המחליף ייפצע, והקבוצה נתקעת עם שחקן בסגל שלא משחק.
ללא חלוקה באמצע העונה הוא יוכל פשוט להחליף את השחקן הזה, בידיעה שהוא צריך לקחת עכשיו שחקן שהוא צריך לסמוך עליו עד לפלייאוף.
ציטוט:
במשבצת סליפר אתה מתבסס על שחקן שנמצא מתחת ל250 בדירוג יאהו. השאלה היא עד מתי? כי הדירוג דינאמי.
והאם כשאתה מדבר על נעילה של שחקן מתחת ל250 בדירוג יאהו בפלייאוף- אתה מתכוון לשחקן מתחת לדירוג המקורי או מתחת לדירוג בואכה הפלייאוף?
אני מתכוון אך ורק לדירוג פתיחת העונה, מה שמופיע בלשונית הראשונה אחרי שם השחקן, O-RANK. כך לכל העונה.
אם שחקן פורץ במעלה הדירוג הנוכחי, ואכן הפך "סליפר", שחקן שמדורג נמוך אך הופך למשמעותי,
הוא צריך להיות זמין לעמדה כי זו המטרה שלה.
ציטוט:
עכשיו, אתה רוצה לעשות דראפט חיצוני משום שיהיה קשה לעקוב אחרי השחקנים הללו בדראפט, אז איך אתה מציע שנעקוב אחריהם בעונה? זו בדיוק הסיבה שצריך לקבוע סטטוסים של שחקנים על פי וותק ולא על פי דירוג חיצוני.
המעקב יהיה פשוט מאוד. ברשימת השחקנים שלך הדבר הראשון שאתה רואה זה דירוג הפתיחה, אם השחקן 250 +, הוא רשאי לעמדה.
כשתרצה להחליף שחקן / תצטרך להוסיף אחד לפלייאוף, אתה פשוט תיכנס לרשימת השחקנים ותוכל לרדת ל-250 וראות את זה שם, את כל השחקנים שרשאים למשבצת, אפילו מסודרים.. (לא זוכר אם במהלך העונה הרשימה מוצגת בסדר לפי דירוג נוכחי או דירוג פותח, אבל יהיה אפשר פשוט ללחוץ על הדירוג הפותח וזה יסדר את הרשימה בצורה הזאת)
דווקא רוב הליגות לא מסכימים איתך וקובעים את המשבצות לפי דירוגים/סיבוב בחירה, כי יותר נוח להם לראות את זה באתר עצמו מאשר באתר חיצוני או בכניסה לדף השחקן כדי לבדוק את הוותק שלו, לא שאני מסכים איתם..
ציטוט:
אין לי בעיה עם יתרון ביתיות בפלייאוף, אבל יש לי בעיה עם רעיון הנעילה. פעם אחת מהמקום האמביוולנטי של הדירוג ופעם שנייה משום שיכול להיות שאותו סטטוס שחקן משחק אצל רן 4 פעמים בשבוע ואצל אלון פעם אחת. זה לא כ"כ הוגן... ושאלה נוספת היא אם אסור לי להשתמש בשחקן, האם מותר לי לזרוק אותו? כי אם יש לי חילוף לפלייאוף ומדובר גם כך בסליפר, ואולי אפילו שנה רביעית שלא יילך איתי לשנה הבאה- שווה לזרוק אותו, לא?
ולא, אין לי רעיון יותר טוב כרגע.
נפרק את זה לגורמים -
1. רעיון הנעילה הוא כמעט מחוייב המציאות למען יצירת יתרון ביתיות, כי החלופה היחידה זה הגבלת חילופים לקבוצת החוץ, וזו כבר תהיה גזירה קשה ומוגזמת לטעמי.
2. את המקום האמביוולנטי של הדירוג אני מקווה שפתרתי לך בחלק הקודם.
3. אתה תצטרך לנעול שחקן נוסף שמתאים למשבצת ה"סליפר", אז זה יהיה לבחירתך את מי להוסיף, כך שאין סיבה שאצלך יהיה שחקן של משחק 1 ואצל מישהו אחר 4.
4. לא הבנתי כלל את השאלה הנוספת. מזתאמרת אסור להשתמש בשחקן ? אה, הבנתי.
לא זו הכוונה בנעילה. הכוונה בנעילה היא שקבוצת החוץ תחוייב להוסיף שחקן "סליפר" נוסף לסגל (בנוסף לאחד שיש לכל קבוצה), והשחקן הזה יהיה נעול לחילוף במהלך שבוע ההתמודדות. הקבוצה תוכל להחליף כל שחקן מהסגל שלא נעול כבר למשבצת אחרת, בתנאי שדירוג הפתיחה שלו ביאהו הוא 250+.
ציטוט:
אני נגד דראפט רוקי חיצוני- זו צריכה להיות האחריות של כל מנג'ר לתכנן נכון את הדראפט שלו בכדי לקחת את הרוקי שהוא רוצה. או להתקע עם רוקי ברירת מחדל. אסטרטגיה זה החלק הכי נחמד במשחק.
קיבלתי את התנגדות כל מי שהגיב עד עכשיו ולא יהיה דראפט רוקיז חיצוני. למרות שאני לא מבין אתכם, זה כל כך היה מוסיף מציאות ועניין.. הדראפט הנוסף היה נותן גם הרבה עניין בתר'ד בפורום לפני המכרז, גם היה נותן עניין במאבקים של הפלייאוף התחתון (הרבה יותר משיספק תוספת הכסף או משהו כזה), ושני אלה היו מוסיפים הרבה יותר מאשר המימד האסטרטגי שקיים בבחירת הרוקי בדראפט המכרז הרגיל.
אבל איך שאתם רוצים.
ציטוט:
לא רואה צורך בFGM ואני תמיד בעד FTM כי זה מתגמל שחקנים שמשחקים פנימה וגם מאזן מחרבי אחוזי עונשין בנקודות מהעונשין.
הצורך ב-FGM זה גם כדי להגיע ל-13 קטגוריות ולא ל-12 (החלופות ל-FGM, כמו שציינתי, איומות ולא באות בחשבון) ,
גם כי אין קטגוריה אחרת מלבד FTM בשביל לרדת ל-11 מבחינתי (לא מסכים עם ההנחה שצריך להוריד את האיבודים) ,
וגם לטעמי אם מגדילים את ההשפעה של שאר הקטגוריות הסטטיסטיות (נותנים עוד כוח לקלעי שלשות טובים, נותנים עוד כוח לזורקי עונשין טובים, נותנים עוד כוח לריבאונדרים טובים),
צריך לאזן בכך שניתן גם כוח ליצרני נקודות טובים, שכן אם אנחנו לא עושים זאת, לצד תוספת בקטגוריות אחרות, אנחנו בעצם מורידים את ההשפעה של יצרני הנקודות, שזה אבסורד במקצת כי זו בתאכלס הקטגוריה הכי חשובה במשחק כדורסל אמיתי.
שוב, לטעמי, מצב שקורה לא מעט - ששחקן מייצר 20-30 נקודות באחוזים בינוניים, בלי להגיע הרבה לקו ובלי לייצר השפעה בקטגוריות אחרות,
צריך להיות מתוגמל ביותר מקטגוריה אחת מבין 11/13.
ה-FGM נותן את המענה לכך.
ציטוט:
בנוגע לנאש זה לא עניין של חסם עליון, אשמח לקבל כמה שיותר שחקנים איכותיים כאן, אבל לא כאלו שישנו לחלוטין את אופי הליגה. אני לא רואה איך אתה יכול לשנות את סגנון ואופי המשחק שלו. אי אפשר להגיד לבנאדם תחליף רק בצהריים או תעשה חילוף אחד בבוקר ואחד בצהריים.
אני לא רוצה להיות שותף לעוד ליגה שבה אנשים מגיעים ל500 חילופים לבד! זה לא אנושי ולא מהנה. ואני מצטער אבל לי אין אפשרות לשחק את משחק המי מרפרש ראשון את הדף ב9:00 או 10:00. זה מבאס את התחת ומי שלא חווה את זה- לא יבין.
בסדר,
אבל קודם כל צריך לזכור שגם אני ועודד לא בוחלים לבצע רוטציות מאוד ארוכות אם זה מה שצריך,
ושברמת העיקרון כל שחקן איכותי שנביא יחליף הרבה.
לטעמי, אם פשוט היינו עושים הגבלה על מספר חילופים, כמו שסיכמנו עכשיו בפרנצ'ייז,
היה פותר את הבעיה הזו ומוריד את הסיבה לא להכניס אותו.
(הגבלה ל-350/450 חילופים עונתיים, כלומר ממוצע של 2/2.5 חילופים ליום)
זה פשוט היה משווה את התנאים של כולם.
הוא עדיין כנראה היה לוקח את ה-400 חילופים שלו במהלך העונה בדיוק כמו שהוא בוחר בלי התפשרויות כי הוא היה מקדים את כולם בחילופים, אבל נו, אז מה ? קודם כל אף אחד לא מבטיח שהשחקנים שהוא צריך ומהמהר עליהם אכן יהיו טובים יותר על פני החילופים המאוחרים, שנית אם בן אדם משקיע מעצמו אז מגיע לו היתרון הקטן הזה.
זה שמישהו עושה חילופים בצורה הכי מהירה שהוא יכול זה חסם כניסה קצת בעייתי. נצטרך כאמור לצרף לכאן שחקנים איכותיים, כנראה שניים, אז מה, נבדוק שהם משקיעים אבל לא משקיעים יותר מדי?
מה, לא כך ?
תחשוב על זה עוד טיפה, אם מה שאני מציע לא יפתור את הבעיה שהוא יכול ליצור, והאם במצב של הגבלת חילופים ההחלפות המהירות שלו עדיין יהיו בעייתיות בשבילך.
אם תישאר באותה דיעה, נשאיר אותו בחוץ.