נורטון דיבר על "אל גאוצ'ו" כאופציה טובה לשומרי כשרות, אז יצא לי היום לאכול בסניף הנתנייתי עסקית צהריים במסגרת פגישת עבודה.
היתרון הגדול הוא שמדובר באחת המסעדות עם הנוף היפה ביותר בארץ. היא נמצאת בלובי של מלון כרמל שממוקם על צוק, עם חלונות ענק המשקיפים לים וזו פשוט תפאורה נהדרת.
עסקית הצהריים שלהם כוללת מנה ראשונה, עיקרית ושתייה במחיר המנה העיקרית, מה שהופך את העניין ליותר משתלם. התמחור של המנות העיקריות נמצא בלוול הבינוני-נושק לגבוה של מסעדות הבשר (119 ש"ח ל250 גרם אנטריקוט, למשל).
שותפי לארוחה ואני עשינו מעקף קטן על העסקית, כשבחרנו למנה עיקרית את המיקס 700 גרם ל2 אנשים, שבעקרון לא כלול בעסקית-אבל זרמו איתנו. אני לקחתי למנה פתיחה נקניקיית צ'וריסו בגודל מכובד בהחלט, לא-בלתי-טעימה אבל גם רחוקה מלהיות החוויה שהיא נקניקייה של אלן טלמור, למשל. חברי לקח אמפנדה, ונראה שדי נהנה. חוץ מזה, כמקובל באל גאוצ'ו, קיבלנו פתיח של לחם עם מלח גס, ומטבלים שונים. הלחם, בניגוד למה שהיה כתוב בתפריט, לא היה טרי במיוחד והיות שהמסעדה כשרה, יש להם גרסת מרגרינה לחמאת שום-שהייתי מוותר עליה בשמחה.
הבשרים במיקס היו אנטרקוט, סינטה וצלעות. האנטרקוט טעים מאד, קצת מלוח כמובן מתוקף הכשרות, אבל מנה מכובדת בטעם ובגודל. גם הסינטה היתה טעימה, אבל אני פשוט לא איש של סינטה. הצלעות היו מעט שרופות, אבל מלאות שומן טעים.
הקינוחים, ובכן, היו פרווה. אין הרבה מה לעשות נגד זה. אולי אם היינו לוקחים סופלה זה היה מסתדר יותר טוב, אבל החבר בחר את הקינוחים שהיו מבוססים על גלידה דווקא, וזה אף פעם לא רעיון טוב במסעדה כשרה.
סיכום:
הנוף מדהים, המסעדה יפה, השירות כרגיל בארץ לא מקצועי-אבל כן אדיב מאד, יש מבצעים די משתלמים (לא שתינו יין, אבל ראיתי שיש מבצע של "יין ללא תחתית" של מרום גליל ב29 שקל-בהחלט משתלם. מי שייקח עסקית עם אנטרקוט יהנה לדעתי). לא שיא התחכום והאיכות, אבל יחסית להיצע הכשר בכלל ובאיזור השרון בפרט (ובכלל, מסעדות סבירות באיזור נתניה), היה בסדר גמור ובזכות הנוף זה אפילו מקום מכובד להביא אליו אנשים לפגישות עסקיות חשובות.
_________________ "לגבי הפועל תל אביב, קבע בית הדין כי התנהגות האוהדים כלפי רגב פנאן והקריאות לעבר שמעון מזרחי מהוות עבירה של התנהגות בלתי ספורטיבית של קהל אוהדים, למרות שהן בגדר המותר".
|