הפועל תל אביב כדורסל כתב:
הדברים הללו עולים המון כסף בקבוצות אחרות והמקצועיות אצלנו לא נפגעת בגלל שמדובר במתנדבים. אז יכול להיות שאתה תטען שתקציב המועדון הוא אכן 5.5 מ' אבל הוא שווה ערך ל-6.5 מ' וזה בסדר, אבל לאף אחד אצלנו אין כוונה להתבכיין ולהתלונן שהתקציב שלנו נמוך. אנחנו באמת חווים את הקשיים בהחזקת קבוצה בליגת העל ללא כל תמיכה עירונית וההתמודדות הכלכלית היא בכלל לא פשוטה בעיקר כי תקציב קבוצה זה דבר חשוב אבל התזרים חשוב עוד יותר והרבה פעמים יש פער בין תקציב ההכנסות לתקציב ההוצאות במיוחד בזמן בו נכנסות ההכנסות ויוצאות ההוצאות.
בוכמן שלום, קודם כל תודה על התשובה, מבורך וראוי להערכה. דבר ראשון, יש להפריד הביקורת לא הייתה כלפי המועדון, ההנהלה שלו, ואנשיו בשום צורה. הביקורת הייתה כלפי אוהדים מסויימים פה שטענו השכם וערב שהתקציב שחקנים (אני חוזר הם הדגישו שחקנים) הוא הנמוך בליגה. הוויכוח מעולם לא היה על התקציב הכולל (זה נכנס לתמונה אחרי זה כשהטענה שלהם הייתה בהקשר הזה) אלא על תקציב השחקנים, הטענה של אותם אוהדים הייתה שהוצאות הפועל ת"א הם גדולות בהרבה משל כל הקבוצות ולכן תקציב השחקנים למרות התקציב הכולל הוא התקציב הנמוך בליגה. אתה בעצם מגיע ומספר אחרת לגמריי, שהתקציב הכולל של הפועל נמוך אבל בגלל שרוב המערכת היא מתנדבת אז העלויות תפעול של המועדון (למרות הוצאות שאין לקבוצות אחרות) נמוכות מכל קבוצות הליגה מה שמאפשר נתך הרבה יותר גדול לתקציב השחקנים מאשר בשאר הקבוצות. אצלכם תקציב הקבוצה נניך 5.7 ומתוכו 4 מיליון למאמנים ושחקנים, באשדוד 5.5 מיליון אבל מתוכו רק 3 מיליון שקל בערך למאמנים ושחקנים.
הפועל ת"א אולי מעולם לא בכתה והתלוננה את התקציב אבל בגלל זה התלונות שלי לא הופנו אליכם אלא לאוהדים (היו כמה ספציפיים פה) שטענו כל הזמן שהתקציב שחקנים שלכם הוא הנמוך בליגה. אני מקווה שדווקא אחרי התגובה שלך אותם אוהדים גם יפנימו את זה ויקבלו את זה ונפסיק לשמוע את זה ושלום על ישראל. אני כבר אמרתי שהפועל ת"א צריכה להתגאות בתקציב שלה, בגיוס הכספים, בזה שהיא מסוגלת לעמיד תקציב שחקנים ומאמנים של בסביבות 4 מיליון שקלים בלי תמיכה עירונית ועל ידי עמותה, מינויים וספונסרים שזה שווה ערך פחות או יותר לתקציבי השחקנים של קבוצות מרכז טבלה בליגה.
את מה שאתה אומר שיש 3 קבוצות בוודאות שיש להם תקציב נמוך ממכם זה בדיוק מה שאני אמרתי (אשדוד, נס ציונה ונתניה) וזה בדיוק מה שאותם אוהדים אמרו שלא, ועל זה בדיוק היה הוויכוח. אני מקווה שבדברים שלך (שאני מקבל אותם כמו שהם וחושב שהם הגיוניים לחלוטין) גם אותם אוהדים יקבלו את זה ויפנימו.