סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 30, 2024 6:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 236 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 10:18 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
שלום לכולם,
הפועל תל אביב החליטה לפתוח יוזר רשמי בפורום כדי להגיב לדברים בצורה מסודרת. כרגע מי שכותב את ההודעה זה חבר ההנהלה, נמרוד בוכמן.
אני רוצה להתייחס לדברים של "הקוף הירוק" - בעונה שעברה שכר השחקנים של הפועל תל אביב היה אכן מהנמוכים בליגה ולא היה גבוה מעל שכר המינימום. השנה שכר השחקנים עלה ממספר סיבות: עליה במחירי השחקנים הישראלים הנוכחיים, החתמתו של רביב לימונד ועלייה קלה בתקציב שחקני הזרים.
להפועל תל אביב אין מה להסתיר בתקציב - להפך, אנחנו מאמינים בשקיפות ולא סתם בכל תחילת עונה ובסיומה והפועל תל אביב מציגה בפני האוהדים את התקציב המדויק לפי סעיף וסעיף, על מה יצאו הכספים ומהיכן היו ההכנסות.

אז בואו נעשה קצת סדר: תקציב המועדון שהוגש לבקרה התקציבית עומד על כ-5.5 מיליון ש"ח. אני מאמין שבסוף אחרי כל התיקונים והשינויים הוא יכול לגדול עוד במעט אבל אני לא מאמין שהוא יעבור את ה-5.7 מ'. מתוך זה תקציב שכר השחקנים מתקרב לכ-4 מ' ש"ח, שלפי הידוע לי הוא לא הנמוך בליגה ויש כ-3 קבוצות להן יש תקציב נמוך יותר העונה, אבל גם הטענות שהועלו פה כלפי אוהדי הקבוצה שטענו אחרת לא היו הוגנות כי אותו התקציב עלה לאחרונה וחרג מהמסגרת שתוכננה בשל הצורך בהחתמת זרים איכותיים יותר וביחד עם הצלחה בגיוס הכנסות נוספות ממספר נותני חסות - הנתונים הללו עדיין לא הובאו לידי חברי העמותה בצורה מסודרת וזה יקרה רק בחודש הבא.
לגבי עלות התפעול של המועדון - כאן אתה טועה בהקשר שלנו. עלויות האבטחה שלנו גבוהות משל קבוצות אחרות (ומגיעות ללמעלה מחצי מיליון ש"ח בעונה), גם עלויות השכרת האולם הן לא נמוכות ומדובר על מאות אלפי שקלים נוספים. אולם לעומת העונה שעברה יש ירידה בהוצאות אלו בשל החזרה מראשון לציון כמו למשל העובדה שכנראה לא נצטרך לשלם הוצאות מדבקות בלמעלה מ-100,000 ש"ח כמו בעונה שעברה.

לגבי יתר הוצאות התפעול - הפועל תל אביב היא קבוצת אוהדים ולכן היא מנצלת את כוחם של האוהדים ועזרתם. המשרדים שלנו נתרמו על ידי אוהד יקר ועליהם אנחנו לא משלמים כבר 6 שנים. המסעדה בה אוכלים השחקנים אחרי משחקים ולתחילת העונה גם היא נתרמה על ידי אוהד הקבוצה, יש לנו שתי גרפיקאיות מדהימות שעושות את כל העבודה בהתנדבות, יש לנו איש מחשבים טכני שפועל בהתנדבות, 3 צלמים מתנדבים, דובר, מנכ"ל, איש שיווק ויח"צ שפועלים בהתנדבות. יש לנו יועץ משפטי נפלא שעושה את הכל בהתנדבות וכשצריך להגיע לבית הדין יש לנו עוד 2 עורכי דין בכירים שמגיעים ופועלים בהתנדבות.
יש לנו מנהלי תוכן באינסטגרם, בטוויטר ובפייסבוק. כותבי תוכן לאתר האינטרנט ומסקרי משחקים (האתר שלנו מתעדכן בתדירות יום-יומית). דובר מחלקת נוער ועוד בחור חדש בדוברות שעושה אצלנו התמחות כחלק משיתוף פעולה עם המכללה האקדמית. יש לנו עוד 3 מתנדבים בפורום החברתי ועוד כ-10 מתנדבים שמגיעים למשרדי העמותה לעשות שיחות טלפון לחידוש חברויות ורכישת מנויים, ורואה חשבון מתנדב שמסייע לנו בניהול יום-יומי של התקציב והתזרים, ומעל כל זה יש עוד 6 חברי הנהלה שגם הם כולם פועלים בהתנדבות והבקרה על הוצאת הכספים אצלנו היא הדוקה ומחמירה מאוד.

הדברים הללו עולים המון כסף בקבוצות אחרות והמקצועיות אצלנו לא נפגעת בגלל שמדובר במתנדבים. אז יכול להיות שאתה תטען שתקציב המועדון הוא אכן 5.5 מ' אבל הוא שווה ערך ל-6.5 מ' וזה בסדר, אבל לאף אחד אצלנו אין כוונה להתבכיין ולהתלונן שהתקציב שלנו נמוך. אנחנו באמת חווים את הקשיים בהחזקת קבוצה בליגת העל ללא כל תמיכה עירונית וההתמודדות הכלכלית היא בכלל לא פשוטה בעיקר כי תקציב קבוצה זה דבר חשוב אבל התזרים חשוב עוד יותר והרבה פעמים יש פער בין תקציב ההכנסות לתקציב ההוצאות במיוחד בזמן בו נכנסות ההכנסות ויוצאות ההוצאות.

ועוד הערה אחרונה - הפועל תל אביב בונה את הסגל שלה בצורה שונה מקבוצות עם תקציב נמוך. הרבה קבוצות תחתית מחתימות 4 זרים איכותיים ולידם משלימים את הסגל בישראלים בינוניים. בהפועל תל אביב מתוך עקרון והחלטה לטווח הארוך בונים את הסגל קודם כל מבחינת מצבת הישראלים ורק אחר כך את הזרים (וגם על זה אנחנו לא מתבכיינים אלא דווקא גאים) אבל יש לזה גם מחיר מקצועי מסוים.
בכל אופן אלה הדברים, אנחנו לא מסתירים שום דבר ואם חשוב לך נשמח גם להזמין אותך לאספת חברים אצלנו לראות איך הדברים מתנהלים - איך התקציב מוצג וכל אוהד יכול לשאול ולקבל תשובה על כל דבר, אנחנו עדיין משלמים מחיר יקר על העובדה שהפועל תל אביב כמעט נמחקה בימי שאול אייזנברג ושיקום מחלקת הנוער שהפכה לאחת הטובות בארץ עלה לא מעט כסף במהלך השנים והיום אנחנו גם גאים להיות הקבוצה היחידה בארץ שמחזיקה אקדמיה לכדורסל בתנאי פנימייה מעולים עם אנשי מקצוע הטובים בארץ וההסתכלות שלנו היא לא רק לשנה הקרובה אלא לעוד 5 שנים כדי שהפועל תל אביב באמת תוכל להיות אלטרנטיבה רצינית ויציבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 11:07 am 
Junior

לייק

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2013 2:07 pm 
Senior

הפועל תל אביב כדורסל כתב:
הדברים הללו עולים המון כסף בקבוצות אחרות והמקצועיות אצלנו לא נפגעת בגלל שמדובר במתנדבים. אז יכול להיות שאתה תטען שתקציב המועדון הוא אכן 5.5 מ' אבל הוא שווה ערך ל-6.5 מ' וזה בסדר, אבל לאף אחד אצלנו אין כוונה להתבכיין ולהתלונן שהתקציב שלנו נמוך. אנחנו באמת חווים את הקשיים בהחזקת קבוצה בליגת העל ללא כל תמיכה עירונית וההתמודדות הכלכלית היא בכלל לא פשוטה בעיקר כי תקציב קבוצה זה דבר חשוב אבל התזרים חשוב עוד יותר והרבה פעמים יש פער בין תקציב ההכנסות לתקציב ההוצאות במיוחד בזמן בו נכנסות ההכנסות ויוצאות ההוצאות.

בוכמן שלום, קודם כל תודה על התשובה, מבורך וראוי להערכה. דבר ראשון, יש להפריד הביקורת לא הייתה כלפי המועדון, ההנהלה שלו, ואנשיו בשום צורה. הביקורת הייתה כלפי אוהדים מסויימים פה שטענו השכם וערב שהתקציב שחקנים (אני חוזר הם הדגישו שחקנים) הוא הנמוך בליגה. הוויכוח מעולם לא היה על התקציב הכולל (זה נכנס לתמונה אחרי זה כשהטענה שלהם הייתה בהקשר הזה) אלא על תקציב השחקנים, הטענה של אותם אוהדים הייתה שהוצאות הפועל ת"א הם גדולות בהרבה משל כל הקבוצות ולכן תקציב השחקנים למרות התקציב הכולל הוא התקציב הנמוך בליגה. אתה בעצם מגיע ומספר אחרת לגמריי, שהתקציב הכולל של הפועל נמוך אבל בגלל שרוב המערכת היא מתנדבת אז העלויות תפעול של המועדון (למרות הוצאות שאין לקבוצות אחרות) נמוכות מכל קבוצות הליגה מה שמאפשר נתך הרבה יותר גדול לתקציב השחקנים מאשר בשאר הקבוצות. אצלכם תקציב הקבוצה נניך 5.7 ומתוכו 4 מיליון למאמנים ושחקנים, באשדוד 5.5 מיליון אבל מתוכו רק 3 מיליון שקל בערך למאמנים ושחקנים.

הפועל ת"א אולי מעולם לא בכתה והתלוננה את התקציב אבל בגלל זה התלונות שלי לא הופנו אליכם אלא לאוהדים (היו כמה ספציפיים פה) שטענו כל הזמן שהתקציב שחקנים שלכם הוא הנמוך בליגה. אני מקווה שדווקא אחרי התגובה שלך אותם אוהדים גם יפנימו את זה ויקבלו את זה ונפסיק לשמוע את זה ושלום על ישראל. אני כבר אמרתי שהפועל ת"א צריכה להתגאות בתקציב שלה, בגיוס הכספים, בזה שהיא מסוגלת לעמיד תקציב שחקנים ומאמנים של בסביבות 4 מיליון שקלים בלי תמיכה עירונית ועל ידי עמותה, מינויים וספונסרים שזה שווה ערך פחות או יותר לתקציבי השחקנים של קבוצות מרכז טבלה בליגה.

את מה שאתה אומר שיש 3 קבוצות בוודאות שיש להם תקציב נמוך ממכם זה בדיוק מה שאני אמרתי (אשדוד, נס ציונה ונתניה) וזה בדיוק מה שאותם אוהדים אמרו שלא, ועל זה בדיוק היה הוויכוח. אני מקווה שבדברים שלך (שאני מקבל אותם כמו שהם וחושב שהם הגיוניים לחלוטין) גם אותם אוהדים יקבלו את זה ויפנימו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2013 2:19 pm 
Junior

יונתן מור (2.05, 18) פורוורד נבחרת ישראל לנוער, חתם ל-5 שנים בהפועל תל אביב. בעונה הקרובה יושאל יונתן לאקדמיה של ווינגייט וישחק עמה בליגה הארצית.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2013 9:19 pm 
Hall of Famer

מור סיים יב'?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2013 10:05 pm 
Junior

כן. הוא משחק כחריג גיל

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2013 10:11 pm 
Hall of Famer

יפה שהאקדמיה השאילה שחקן כחריג גיל.
זה בדיוק המטרות של האקדמיה, לא? חס וחלילה לא לנצח משחקים, רק לגדל שחקנים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2013 12:17 am 
מנהל פורום

אני היום כבר ממש לא פרו-אקדמיה כפי שהייתי בעבר, אבל הפעם מדובר בטענות שווא.
יונתן מור רשום באקדמיה רק בקבוצה שמשחקת בארצית-בוגרים ולא כחריג גיל בנוער.
http://www.ibba.one.co.il/IBA/Team.aspx?t=3700&s=0
אולי בהמשך הרעיון הוא שכמו יתר השחקנים הוא ישחק גם בנוער וגם בארצית, אבל כרגע רשמו אותו רק בבוגרים.

אגב, יש שם ממש "בלאגן" השנה מבחינת שנתונים. אם בהתחלה לכל שנתון הייתה קבוצה משלו והכל היה מסודר, אז השנה הם כבר נטשו לגמרי את הרעיון הזה וממש עירבבו בין השנתונים וגם החליטו שהקבוצה הצעירה יותר (ילידי 98) ישחקו מול בני גילם וגם כאמור השאירו במסגרת האקדמיה שחקנים שסיימו כבר תיכון.

נערך לאחרונה על ידי ודים בתאריך ו' אוקטובר 18, 2013 7:16 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2013 12:26 am 
Hall of Famer

לא הבנתי ודים, למה בדיוק האקדמיה צריכה לקחת שחקנים חריגי גיל כדי שישחקו בארצית?
למה לא לתת לשנתון הקיים להמשיך כמות שהוא?

לא הבנתי מההתחלה את ההחלטות המקצועיות שלהם בנוגע למסגרות של השנתונים (רק להזכיר, שבתוכנית המקורית, שנתון היב' היה אמור לשחק בלאומית) ועדיין אין לי מושג מה עושים שם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2013 7:16 am 
מנהל פורום

בתוכנית המקורית הם גם תמיד אמורים לשחק עם בוגרים יותר ולא עם בני גילם. אז אני לא אומר שאין פה בעיות ומה לבוא אליהם בטענות.
אלא שהמונח "חריג גיל" מתייחס למי שמשחק עם קטנים יותר, כלומר אם יליד 95 משחק השנה בנוער, אז לא כל כך הבנתי עדיין מטריד אותך. מור לא רשום בקבוצת הנוער של האקדמיה. הוא אומנם ישחק יחד עם הרבה ילידי 96 ואף 97 אבל בליגה ארצית לבוגרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2013 1:40 pm 
Junior

http://www.themarker.com/markerweek/1.2143459
יש בהם אהבה, אבל לבד היא לא תנצח
ב-2007 הקימו אוהדי הפועל תל אביב בכדורסל את הקבוצה מחדש, והיו בעליה היחידים
אבל עם העלייה לליגה הבכירה הגיע גירעון של מאות אלפי שקלים, עד שלפני כמה חודשים נאלצו האוהדים למכור 15% מהבעלות לשלושה אנשי עסקים - מהלך שמטיל ספק בהצלחת מודל הניהול הקואופרטיבי של מועדוני הספורט בישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 236 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], רוני דיאון ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה