סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 1:36 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 3:37 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אשמח מאוד לדיון פורה בנושא, לדעתי זה מרתק.

מועתק מתר'ד "כדור-רגל בעולם", הסיבה העיקרית, לטעמי, להתדרדרותו של איכות הכדורגל האפריקאי :

ההבדל התהומי בין הדרך בה גדל השחקן האפריקאי שהפציע בשנות ה-90,
לדרך שהשחקן האפריקאי של ימינו עבר בצעירותו.

מה היה אז ?
כמעט כל אחד ואחד מהשחקנים האפריקאים, המוצלחים ואלה שלא, למד לשחק בצורה חופשית. הילד לא ידע מה זה טקטיקה קבוצתית עד שהגיע לקבוצה מקומית בוגרת בגיל 17-18, וגם זה לפעמים לא, לפעמים לא שמע על טקטיקה עד שלא הגיע לאירופה.
הוא שיחק כל החיים שלו ברחובות, בלי מאמן על הראש, וגם כשהיה לו מאמן בקבוצת ילדים ונוער ואפילו בוגרים -עד כמה שאני יודע - הוראות קבוצתיות לא היו בלקסיקון. שחקני התקפה צריכים לקחת את הכדור וליצור איתו דברים מעניינים.

מה עם השחקנים של הדור החדש ?
רבים מהם, אלה שמזוהים ככשרונות במשחקי הרחוב או בקבוצות המקומיות של הליטל-ליג, נאספים כבר בגיל 8-10 למועדוני כדורגל ל"פיתוח צעירים", בין אם של יזמים וקבוצות מקומיות, בין אם מועדונים בתמיכה אירופאית, כאלה יש כיום הרבה מאוד ברחבי היבשת.
חלק גדול מהם, בטח אלה שמסומנים ככשרוניים ביותר, עברו לאירופה בגיל מאוד צעיר. אלה שחקני הביניים, אחרי שהתחילה מהפכת הבאת האפריקאים הטובים בגיל צעיר ככל הניתן, הרבה לפני שפרצו לתודעה העולמית, ולפני החוקים המגבילים מאוד שיצרו בפיפ"א למעבר של שחקנים מתחת לגיל 18 ממדינה למדינה.

מה זה יצר כולנו יכולים לראות היום. אחרי שבשנות ה-90 הייתה דעה חזקה שהאפריקאים הולכים להיות כוח חזק מאוד בכדורגל העולמי, כמו הדרום-אמריקאים, היום הם לא בספירה הזאת בכלל.

אבל זה לא רק זה, לא רק "דיכוי הכישרון הגולמי של השחקן האפריקאי ע"י האירופאי המתוכנת", כי הרי האירופאים דווקא עשו כברת דרך בכל הנוגע להטמעת יכולות טכניות בשחקניהם הצעירים, והיית מצפה שבעקבות האירופאיות שהשתלטה על חלקים נרחבים בכדורגל האפריקאי, דווקא יהיה שיפור בכל הנוגע ליכולות המסירה של שחקנים, ועצירת כדור, והגבהה בתנועה, וכדומה.
דבר נוסף שהתרחש, מעט מתחת לראדאר, זה המון שחקנים שנעלמו בדרך בגלל שהוציאו אותם מהסביבה שלהם והם פשוט לא הצליחו לתפקד בסביבה החדשה, ועד שחזרו לסביבה המתאימה להם להתפתחות האישית זה כבר היה מאוחר מדי.

היו לא מעט סיפורים במהלך השנים על שחקנים כאלה, והם רק קצה הקרחון לטעמי, כי לא יספרו לך על כל ילד כזה. מספרים רק על אלה עם הסיפור שיכול להיות תקשורתי ולהוציא רגש מהצופים/קוראים. מעבר לסיפורים קורעי הלב, חייבים להיות עוד אלפים של שחקנים מהדור הזה, עם סיפורים קצת פחות קורעי לב,
אבל עדיין סיפור של המוני כדורגלנים אפריקאים מוכשרים, כנראה מהמוכשרים ביותר בתקופת זמן מסויימת בצעירותם,
שעברו מביתם ושכונתם, בגיל מאוד-מאוד-צעיר, ועברו לשחק (שלא נאמר להיות רכוש ) בבית ספר איזורי נחשב לכדורגלנים צעירים (כאמור, רבים שכאלה במימון אירופאי), או במועדון נוער מקומי נחשב, או בכלל לאירופה, לפנימייה של קבוצת הכדורגל שהסקאוט איתר למענה את השחקן.

להיעקר מהבית, בגיל צעיר, זה לא משהו שמתאים לכל ילד. רבים מהם פשוט קרסו מנטלית, ובשל כך לא יכלו להתפתח כראוי בשנים הקריטיות לפיתוח שחקן כדורגל.

כן, יש כמובן דוגמאות רבות לכדורגלנים שעברו מדינה בילדותם והצליחו בענק, הדוגמא המוכרת ביותר זה ליאו מסי כמובן (למרות שהוא דוגמא רעה לנושא, כי הוא ילד לבן שעבר למדינה לבנה ושפת האם שלו זהה לשפת המקומיים. טוב, להוציא קטלאנית, וגם עבר עם אביו).
אבל אם נעשו מחקרים בעבר (ואם לא, זה נושא מצויין לאחד שכזה), אני משוכנע שהם הצביעו על מספר גדול הרבה יותר של ילדים שנעקרו מביתם ולא הצליחו להפוך לכדורגלנים ראויים (ונכון שצריכה להיות סטיית-תקן, כי גם כך רוב שחקני קבוצות הנוער לא הופכים לכדורגלנים ראויים, אבל כאן צריכה להיכנס גם התנייה- שלרוב מדובר כאן בשחקנים המוכשרים ביותר מבין בני גילם, כי אלה הילדים שמאותרים ועוברים לקבוצות המחוז או לאירופה.
אז מחקר כזה היה צריך להראות את האחוז הממוצע של שחקני הרכב בקבוצות נוער מאוד רציניות שלא הופכים לשחקני בוגרים ראויים -
ואז להראות את המספר של הילדים האפריקאים שעזבו את סביבתם בגיל צעיר בגלל הכדורגל, ואת ההבדלים בין המספרים. לדעתי הם יהיו תהומיים, לרעת האפריקאים כמובן.

אני לא אומר שהשיטה האירופאית האיומה הרסה את הכדורגל האפריקאי השורשי.
חלילה, אני הרי טוען בתוקף שבכדורגל האירופאי יש התפתחות מדהימה משנות ה-90 להיום בכל הקשור לטכניקה האישית של כלל השחקנים.
לעבוד עם השחקנים שלהם הם יודעים באירופה, הם הכי טובים בזה בעולם.

אני טוען, שהשיטה האירופאית לא יכולה לעבוד על חלק גדול מהאפריקאים,
בדיוק כמו שהיא לא יכולה לעבוד על חלק גדול מהדרום אמריקאים,
בדיוק כמו שהשיטות האלה לא יכולות לעבוד ברוב מדינות אירופה.
למה?
כי להם, בהכללה, מתאים ככה,
ולהם מתאים ככה.
זהו, הכי פשוט. זאת האישיות של האנשים.

אם דרך משחק ברחוב ובקבוצות סופר-חובבניות גדלו באפריקה סוללת כוכבי-על לשנות ה-90,
ודרך משחק בקבוצות עם תוכניות עבודה גדל שם דור שחקנים מאוד-מאוד בינוני,
כנראה שלדור הבא כדאי לתת לגדול ולהתפתח בצורה שדומה הרבה יותר לדור הראשון.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 4:24 am 
Hall of Famer

יש לך סימוכין כלשהן לתיאוריה שהצגת כאן? (חוץ מאשר כמה סיפורים שהם "קצה הקרחון")?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 5:38 am 
Junior

תאוריה כזו צריכה להיות מבוססת, לפחות חלקית, על מספרים ונתונים. לי יש בראש את ההצלחה של יאיא טורה וגם של נבחרת גאנה. זה לא אומר שאתה טועה, אבל זו כן דוגמה לטיעון ההפוך משלך. צריך לנסות להבין מהי כמות האפריקאים בקבוצות צמרת/ליגות בכירות, מהו הגיל הממוצע שבו הם יוצאים/נעקרים/נקטפים ומה ממוצע ההצלחות של ילדים כאלה, יש פה הרבה דברים שאפשר לבדוק. על פי תחושה בלבד, כמות הניגרים המוצלחים ירדה בצורה חדה, אבל שחקנים מוכשרים ממדינות אחרות החליפו אותם בהצלחה לא קטנה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 8:44 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני רואה לא רק ניגרים שנעלמו. גם הסנגלים והדרום אפריקאים והמרוקאים נעלמו כמעט לגמרי, הכמות והאיכות של הקמרונים ירדה באופן חד לתחושתי, וגם כאלה ממדינות אחרות. גנאים תמיד היו, והמדינה שממנה באים אולי יותר שחקנים מאז היא חוף השנהב, אבל היא מקרה בודד וגם היא מתחילה את הירידה שלה, עושה לי רושם - עם התבגרות הדור המוצלח של דרוגבה, בקארי קונה והאחים טורה. ולפחות בתחושה שלי נראה שאין כמעט אפריקאים בקבוצות הצמרת היום ופעם היו הרבה יותר. גם בקבוצות הדרג שני יש הרבה פחות.
בת'רד על הכדורגל בעולם דיברתי על רשמי מאליפות אפריקה וממשחקי קדם המונדיאל שם - הליכה משמעותית אחורה של הרמה, גם בטכניקה האישית וגם חיסול ההתקדמות שנעשתה שם לאורך השנים במשמעת הטקטית הקבוצתית. נתתי דוגמה בנושא החלוצים והקשרים היצירתיים, שם הנפילה הכי גדולה כמובן - אבל אני גם לא רואה מגינים ובלמים ברמה של ריגוברט סונג, ג'רמי, עמנואל קופור. קולו טורה ואלכס סונג הם סוג של שריד אחרון וגם הם בחלק היורד של הקריירה. פשוט נפילה בכל המערכים, החל מהיסודות האישיים הכי פשוטים ועד המשמעת הטקטית.
אני לא יכול לתמוך או לסתור את התיאוריה של צ'ונסי, ההתעניינות שלי נעצרת ברמת הנבחרות. אני לא רואה ליגות מקומיות שם ולא מכיר את שיטות גידול השחקנים והשינויים שחלו בה אם בכלל. לא יודע את הסיבה למה הם לא מצליחים יותר לגדל שחקנים ראויים. אני רק יודע מה אני רואה כתוצר סופי, וזה חבל מאד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 9:27 am 
Junior

נורטון כתב:
יש לך סימוכין כלשהן לתיאוריה שהצגת כאן? (חוץ מאשר כמה סיפורים שהם "קצה הקרחון")?

לא, אין לי מן הסתם.
לך, לך יש סימוכין שקראת את מה שכתבתי לפני שהגבת על הדברים..?
כי נראה שלא, כי כתבתי בבירור שהתיאוריה היא תיאוריה, ושזו דעתי האישית מן הסתם,
ובעיקר - שאם קיימים סימוכין לתיאוריה זה נמצא במחקרים (שצריכים לעשות עבודה דומה למה שתומר? הציג), ושאם אין צריכים לעשות מחקר שכזה, ושלדעתי הוא יציג מספרים שנוטים בבירור לרעת האפריקאים שעזבו את ביתם בגיל צעיר.

עכשיו, עכשיו אתה מוכן להתייחס עניינית לתוכן, ואולי להציג את דעתך והתיאוריה שלך,
במקום וואן-ליינר לא במקום שלא מתיישר עם הכתוב שאליו הגבת ?

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 10:28 am 
Hall of Famer

סליחה. זה לא יעהוד. כתבת פה משהו שאולי ואולי לא קשור למשהו שקיים באמת. אתה יכול לתקוף אותי אבל זה לא הופך את זה לנכון יותר או פחות. הצגת תיאוריה למשהו, תן סימוכין. משהו עם ערך שהופך את זה ליותר מתיאוריה בלבד.

וסליחה, אבל אין לי תיאוריה מתחרה. וסליחה, אבל מה שכתבתי הוא לא וואן ליינר, ואני די כועס על כך שהצגת בדמגוגיה אותו ככזה. לא ניסיתי לשעשע ולא ניסיתי לכתוב וואן ליינר.
ובכל זאת, אני עדיין תוהה. כתבת המון מילים בלי בדל הוכחה. משהו? כתבה מקצועית? מספרים? משהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 10:37 am 
Hall of Famer

אוף. עדיין כועס על דה לגיטימציה דמגוגית. מצטער צ׳ונסי אבל זה לא רציני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 10:53 am 
Hall of Famer

ולא שהתיאוריה של הבחור הזה מבוססת יותר, אבל היא גם לא מבוססת פחות והיא בהחלט מהווה אלטרנטיבה

http://flourishingafrica.blogspot.com/2 ... teams.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 11:35 am 
Junior

וואי וואי, מתי נהפכת לטרחן כזה ?
כפי שרשמתי בהודעה הקודמת -
בהודעה המקורית לא ניתן לחשוד שאני כותב מאיזשהו מקום שמבוסס על ידע טהור, ויכול לכלול סימוכין,
ולא הוצג לרגע אחד שאני כותב משהו אחר מלבד הדיעה האישית שלי, שמבוססת על ידע מסויים אך מוגבל וחסר כל סימוכין כמובן.

עכשיו, אתה זה שטוען לדה לגיטימציה דמגוגית ? אתה רציני ?
אתה זה שמגיע לדרוש סימוכין לתיאוריה שאני מציג כאן בפורום, לראשונה, ושלא הוצגה לרגע אחד כמשהו מעבר לדיעה אישית.

אז תשמע, אני באמת מצטער שמה שכתבתי כאן לא עומד בסטנדרטים המחמירים שלך,
ואני באמת מצטער, בשביל שנינו, שהדרישה הבסיסית שלך להצגת תיאוריה פרטית, שהושקע בה בערך כרבע-שעת כתיבה ובערך פי 4 מחשבה,
זה זמן השקעה כפול ומכופל, ושאתה רואה צורך בסיסי בהצגת ראיות נוספות לכל דיעה שמוגשת בפורום ( או שזה רק לדיעות שמוגשות באמצעות "המון מילים"?).

מצטער שחשבתי שמהצגת דעתי בפורום, ללא המתנה לעת בה יהיה לי הפנאי והרצון להביא סימוכין, מספרים, כתבות וכו',
דווקא יכולה לצמוח תועלת, ויכול להתפתח דיון, על דעותיהם של אנשים, ותוך כדי גם יוכלו לזלוג תכנים מעניינים ורלוונטיים לנושא, סימוכין כמו שאתה קורא לזה.
(ונחש מה, אפילו כתבתי בתר'ד הראשוני לנושא, שנראה לי שיכול להגיע לכאן הרבה מידע בנושא אם נפתח לו תר'ד ייעודי. )

או בקיצור, מי מינה אותך לשוטר הפורום, ומתי בפעם האחרונה ביקשת סימוכין, מצגות, כתבות, ולא יודע מה,
בשביל לבסס דיעה אישית שמציג חבר בפורום הזה ?

(אני הולך מכאן לכמה שעות, האמת שמקווה לחזור ולקרוא שוב 3 הודעות חדשות ממך, רק שמקווה גם שהפעם בכל השלוש יהיה איזשהו ניצוץ של היגיון, ושלא רק אחת מהן תהווה תרומה לדיון. שלום..)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 2:21 pm 
Junior

אגב, גם אני יודע לכתוב כמה הודעות ברצף כדי שיבינו שאני כועס.
אז הנה, אני כועס ורוגז.

אני כועס ורוגז כי בא אדם, מציג וואן-ליינר (עובדתית, מדובר בוואן-ליינר. מצטער מאוד , שוב, שההגדרה שלי לא תואמת לשלך, שאומרת שוואן ליינר זה משפט שצריך לשעשע. בכלל, זה מוזר, כי 90% מהוואן ליינרים שלך לא משעשעים כלל),
בוואן ליינר הזה הוא דורש סימוכין ועבודת רקע לפוסט שפרסמתי, ואז עוד מתלונן על דה-לגיטימציה..
הוא מתלונן על דה-לגיטימציה, כשהוא הראשון בפורום הזה, עד כמה שזכור לי, שנכנס לתר׳ד שפותח בן אדם שמנסה לפתח דיון על נושא, והוא מבקש, שלא נאמר דורש בתוקף, שלל סימוכין, כתבות, ״הוכחות״ לדעתי..

אכן, תמונות תמימות.. אין ספק שהבקשה שלך הייתה תמימה לחלוטין, ולא כללה שום אג׳נדה נסתרת. הרי כל שני וחמישי אתה מבקש סימוכין כאן, ושולח בן אדם לעבוד על ההודעה שלו כדי שתהיה ראויה לקריאתך, כאילו אתה נכנס לקרוא מגזין מדעי, ולא פורום של אנשים שרק רוצים לכתוב את דעתם וזווית עיניהם, בלי שייקפוץ להם איזה מישהו שמתחפש לטרול זמני וידרוש מהם הוכחות לפני שהם משתפים את דעותיהם בפורום.
מעניין מה הייתה האג׳נדה הנסתרת, אבל לא עד כדי כך. השערות יש לי.

איך שאני רואה את זה , הידיד נורטון, יש לך שתי אפשרויות - לקרוא את מה שכתבנו אני וראי, בתר׳ד זה ובתר׳ד שממנו הדיון התחיל, לקבל את זה בינך לבין עצמך איך שבא לך, לחשוב על זה מה שבא לך, ולחפש סימוכין שיעזרו לך להבין דברים אחרים או דומים בנושא אם בא לך.
אופציה שנייה זה לא לקרוא ולא להתייחס, מצידי להודעות בתר׳ד זה ומצידי גם את כלל הודעותיי בפורום, בהווה ובעתיד, לא באמת משנה לי, תבחר מה שבא לך.
אבל את האופציה השלישית שבחרת, זאת עם האג׳נדה שמנסה להרוס תר׳ד שפתחתי בנושא שמאוד מעניין אותי, זאת לא אופציה מבחינתי. כלל וכלל לא.

# ראי, אני מקווה שלא תחזור הדרישה לסימוכין-כתבות-עדויות-מחקרים של נאס״א,
אחרת נצטרך להתחיל את כל הדיון מחדש ואתה תהיה חייב לספק לידיד נורטון סימוכין ואישורים לכך שהכדורגל האפריקאי נמצא בירידה, לדעתך כמובן. אבל עדיין, תהיה חייב לסלק סימוכין.
מקווה שאחרי זה לא אצטרך ללכת לחפש סימוכין ואישורים לדעתי שהם התדרדרו בגלל שכפו עליהם שיטות עבודה ומעבר מהסביבה המוכרת, אין לי כוח לזה, אבל נראה שלא תהיה ברירה באם לא יהיו הנחות בסף הדרישה לפרסום פוסטים בפורום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 3:30 pm 
Hall of Famer

קראתי את הת׳רד הקודם בזמן אמת.

לצערי אתה לא מבין אותי. להשקיע שעת מחשבה ורבע שעת כתיבה זה יפה ומעורר כבוד, אבל כל עוד אין סימוכין כלשהן פעם, זה לא הרבה יותר מאשר מחשבה פנטסטית. בשר הטבעות הושקעו הרבה יותר מאשר שעה ורבע ואף בן אדם לא יבוא ויאמר שוואלה, שר הטבעות הוא אמת לאמיתה.
לא. שר הטבעות הוא פנטזיה, סיפור. זהו. וכך גם פחות או יותר מה שכתבת כאון.

ועוד נקודה שבה אתאר את מה שבאמת מפריע לי. אני לא יודע אם שמת לב אבל מה שכתבת הוא נרטיב. והנרטיב הוא - זה לא אשמת השחור המסכן, כי אם בכל אשם האדם הלבן. (על כל הקונוטציות, ההשוואות והאנולוגיות שטמונות בנרטיב הזה)

ועל כך, כל עוד אין סימוכין כלל, אני מגחך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 3:44 pm 
מנהל פורום

צ'ונסי, אתה הופך את הפורום למקום שממש לא נעים לכתוב בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 5:06 pm 
Junior

כן אה ?

מצטער, פשוט קפצה לי האג'נדה הפרטית לתוך דיון שבן אדם השקיע בו, ופתח כדי לייצר דיון בנושא, ומשהו הכריח אותי להיכנס לדיון, להסיט ולהרוס אותו, לשלוח 4 הודעות אחת אחרי השנייה, רק אחת מהן עם תוכן רלוונטי ותורם לדיון,
והשאר דרישה עם אג'נדה, שבאה מוכנה עוד לפני הנושא הזה, ומיועדת ספציפית לחבר אחד בפורום, עם דרישה לפרסום סימוכין ובסיס חיצוני לדעותיו כדי שייחשבו לגיטימיות, כאילו במגזין מדעי אנו, ולא בפורום בו כל אחד יכול לכתוב כרצונו, ואפילו, חלילה, לא לחפור בחיפושים לפני שהוא מפרסם, אולי רק אחר כך.

אה, רגע, זה לא הייתי אני.
אבל בסדר, למדנו עוד דבר חדש, והכרתי עוד אדם שכתב בתר'ד הזה לגופו של משתמש, ולא לגופו של התוכן,
שכן, עד כמה שעיניי אינן משטות בי, אני זה שפתח תר'ד לדיון בנושא מעניין לטעמי, ומישהו אחר הוא זה שהפך את המקום ללא נעים בשבילי לכתוב בו, עם דרישות לבצע עבודת מחקר בשבילו לפני שהוא מגיע לקרוא את דעתי.
בקיצור, את הנושא הזה הרסתם לי אז אליו אני לא אחזור, ובשורה התחתונה, ערן, אתה מוזמן לקרוא ולקבל את מה שאתה רוצה איך שאתה רוצה ומרגיש, לא מפריע לי,
ואם אני זה שהופך את הפורום בשבילך למקום שממש לא נעים לכתוב בו, ולכן אתה כותב כאן שורה וחצי פעם בשבוע, אז ראה בזאת הזמנה להפסקת כתיבתי כדי שתוכל לחזור ולכתוב ולהרגיש נעים תוך כדי.
נכנסתי כאן לשני וויכוחים לא נעימים בערך בשנה האחרונה, שניהם לחלוטין לא באשמתי (וכן, לחלוטין מודה שבעבר כן היו כאלה באשמתי), אבל שוב, מעבר להוצאת הקיטור והשארת המידע והתחושות מהנושא לשפיטת שאר חברי הפורום, מכאן והלאה הנושא הזה כבר לא מעניין אותי יותר. שכל אחד ייקח את הדברים כראות עיניו,
ויחליט כראות עיניו איך להמשיך מכאן. אני יודע שאני עשיתי את זה, והבנתי באיזה חלקים של הפורום נעים לי להימצא, ואיזה לא. שאו ברכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 5:21 pm 
Hall of Famer

סימוכין לנושא הת׳רד - אין
סימוכין לכך שיש לי אג׳נדה נסתרת (כשכולה שאלתי שאלה לפני שחזרת ותקפת) - אין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 5:30 pm 
Junior

כן, כן, "תקפתי" אחרי הודעה אחת, הדברים לא ניתנים לקריאה ברורה גלילת עכבר למעלה.
אם כבר, תקפתי אחרי 4 הודעות, 3 מהן אינן קשורות לנושא ומנסות להסיט אותו מדיון על הנושא לדיון על האם יש לי סימוכין לדברים שאני כותב בפורום, וזלזול והתנשאות על כך שלא פרסמתי את הדבר כראוי למגזין מדעי.
את הסימוכין שלי לכך שיש לך אג'נדה נסתרת אני מוכן לחשוף כאן לעיניי כל -
סמוך ובטוח אני שקיימת אג'נדה נסתרת, ואם היה מדובר במשתמש אחר (למשל-ראי, שאיתו נפתח כל הדיון הזה) לא הייתה עולה כל בקשה שכזאת לסימוכין ואישורים לדעותיו,
והסימוכין שלי לכך, זאת העובדה הפשוטה, שאני יכול לעבור עשרות אלפי הודעות בפורום, ויותר מרבבת הודעות שלך ספציפית בפורום, ובכל זאת לא למצוא ולו דרישה אחת לסימוכין ואישורים לדעותיו של משתמש בפורום.

תהיה בריא, סיימתי איתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 5:40 pm 
Hall of Famer

רגע, לפני שאתה הולך. אנא, תחשוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 5:50 pm 
Hall of Famer

ובלי קשר, זה פשוט לא נכון. לא פעם ולא פעמיים שאלתי משתמשים כאן שהתיימרו לדבר על ׳כוונותיו׳ של שחקן כזה או אחר, אם הם פסיכולוגים. תריץ חיפוש פורום על שמי ועל ׳פסיכולוג׳ ותראה.
עכשיו, אם מישהו למשל כותב ש'לדעתו' שחקן x יכול להצליח בליגה y, זה לגיטימי לגמרי. הסימוכין לכך הן היכרות ולו שטחית עם השחקן x והיכרות ולו שטחית עם ליגה y . לא צריך יותר מזה.
אבל זה לא המקרה כאן. כאן כתבת משהו (שכאמור נושא נרטיב שמקומם אותי, כפי שהסברתי לעיל) והצגת תיאוריה ללא הסימוכין המינימליים. וכל עוד אין כאלה, זה טוב ויפה, אבל לא תקף יותר מאשר ׳שר הטבעות׳

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 5:53 pm 
Junior

אתה מוזמן להתקומם על מה שתרצה, ולקרוא כל דבר בכל דרך בה תבחר. עסק שלי זה בטח לא, לי נשאר רק לחוש אליך תחושות מסויימות, לא מעבר.
היה שלום ושא ברכה.

אה, אגב -
את האג'נדה שלך להרס התר'ד הזה חשפת בהמשך, אחרי שכבר הרסת אותו, אז אני לא צריך לחשוף את זה מעבר לחשיפת תחושותיך האישיות עליי..
רשמת בבירור, שהנרטיב מקומם אותך (למרות שגם כאן, כנראה שלא בדיוק קראת, או שלא בדיוק הבנת מה אתה קורא, כי רשמתי בבירור שאני לא מאשים את האירופאי בהרס האפריקאי, ושהבעיה היחידה לטעמי היא שהשיטה האירופאית לא מתאימה לאפריקאים, ולרגע לא טענתי שהאירופאים הכריחו את האפריקאים לסור למרותם).

אז, בזמן שכלפיי נוח לבוא בטענות, אני לפחות, כל פעם שאני רואה צורך להגיב על משהו שאני לא מקבל או לא אוהב לקרוא -
לפחות יהיה לי את הכבוד כלפיי האדם שאני מגיב לו, והכבוד כלפיי מי שקורא את זה, בשביל שאגיב בפירוט ואסביר בדיוק למה ואיך אני רואה את הדברים מהצד שלי.
אתה?
אתה מנסה להגחיך את הצד השני עם וואן-ליינר פה, ליינר-וחצי שם, או דרישה להביא לך מחקרים.
אתה, הנראטיב קומם אותך, אז החלטת, בדרכים עוקפות, להסיט את הדיון ל"סימוכין ואישורים".
אתה, אתה מדבר על פנטזיה של שר הטבעות על הודעה שהתבססה רק על סיפורים אנושיים עם בסיס מוצק וידוע לרבים, שגם אם יש טעויות והגזמה על רוחב התופעה, ודאי שקיימת ושרירה לפחות במספרים מסויימים. פנטזיה, נו. מגוחך פשוט. אתה רוצה "סימוכין" לדבר הזה? לך חפש כתבות על ילדים שעברו מסלול שאני מתאר אם זה מעניין אותך. אם לא, אז חבל שאתה נכנס לדיונים שלא מעניינים אותך.

החלטת לתקוף בדרך שהייתה נוחה לך באותו הרגע, לא בדרך הראויה, של פשוט לבוא ולרשום את דעותיך על הכתוב, ללא משוא פנים וללא רמזים והסטת הדיון למקומות אחרים.
מעשה ראוי היה לכתוב כבר בהודעה הראשונה את דעתך על הנושא, שזה מקומם אותך כי ככה וככה, ואתה חושב שאתה צריך לראות קצת יותר מידע מבוסס כדי להתחיל להיכנס לנושא,
או לייצג את הצד השני למטבע המקומם, וכל מה שבא לך, בקיצור, וכל מה שהקריאה הביאה אותך לחשוב. גם אם זה קשה ונוראי כלפיי..
אבל לא, אתה בחרת ללכת בדרך הכי עקומה שאני מכיר.
אז איתך אני סיימתי, אולי לא אחרי ההודעה הזאת, אבל אחרי התר'ד הזה, כשהוא ייגווע, אין ספק בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 7:07 pm 
Hall of Famer

אבל טענת שיש לי אג׳נדה אישית גם, ושכלפי ראי שעל הקיר למשל, לא הייתי מגיב בצורה דומה.

אז אנא, חשוף אותה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 7:22 pm 
Junior

אבל גם לזה אתה לא מסוגל לענות כמו בן אדם, כמו שלא ענית להודעה הקודמת כמו בן אדם..
כפי שכתבתי, ודי כרגיל - וואן ליינר וחצי שלא מתייחס לעניין וכוונתו העיקרית היא ניסיון להגחיך את הצד השני, ולרוב מתעסק בחלק קטנטן מאוד מכל הנושא.

הפסקת אפילו לעניין או להכעיס.
לנהל מריבה פומבית על גבי הודעות שכוללות רק מריבה פומבית אני לא מעוניין, אז תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 7:26 pm 
Hall of Famer

סליחה. אתה טענת כלפיי שיש לי אג'נדה אישית נגדך.
משהו כזה דורש סימוכין, יותר אפילו מנושא הת'רד. כי נושא הת'רד לא רלוונטי לאף אחד פה. בעוד זה רלוונטי ופוגע (בי).

אז אני אומר שוב - אנא תחשוף איזו אג'נדה אישית יש לי נגדך. ובמה אתה שונה מ"ראי" למשל שעליו, לו היה אומר דברים דומים, לא הייתי מגיב בצורה דומה.

באם אין לך סימוכין לכך שיש לי אג'נדה אישית, אז אני:
א. דורש התנצלות.
ב. דורש שתודה שאתה שקרן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 7:41 pm 
Junior

אתה קשקשן ומעיק. ושוב, לא מסוגל להתייחס לעניין, אלא רק לאנקדוטה שאתה מחליט שחשובה לך.

ציטוט:
סמוך ובטוח אני שקיימת אג'נדה נסתרת, ואם היה מדובר במשתמש אחר (למשל-ראי, שאיתו נפתח כל הדיון הזה) לא הייתה עולה כל בקשה שכזאת לסימוכין ואישורים לדעותיו,
והסימוכין שלי לכך, זאת העובדה הפשוטה, שאני יכול לעבור עשרות אלפי הודעות בפורום, ויותר מרבבת הודעות שלך ספציפית בפורום, ובכל זאת לא למצוא ולו דרישה אחת לסימוכין ואישורים לדעותיו של משתמש בפורום.

ושוב, אני חייב לצערי לציין, שאתה פשוט לא קורא או לא מבין מה אתה קורא, כי את ההסבר לבקשתך מההודעה האחרונה, כבר סיפקתי לבקשתך מלפני מספר הודעות.

ואם אתה מתעקש - אז גם בפעם הנוספת שרשמתי כך, אחר כך, התכוונתי לכך שאני חושף את תחושותיך האישיות כלפיי בתר'ד זה, ובעצם - הרבה יותר נכון, לא אני זה שחושף את זה, אלא אתה. אבל באמת שעל אתה יודע מה, כי אתה באמת לא אדם מעניין, חשוב, מלמד, לפחות לא בשבילי. אז למי אכפת.
האינטרס היחיד שלי בעניין הזה, כרגע, הוא שלא תסמא את עיניהם של מי שירפרפו על התר'ד הזה. אתה באמת לא בן אדם רלוונטי בשבילי, החל מהיום, ואתה היחיד מכל הפורום הזה שאני יכול לאמר זאת עליו. באמת.

ואתה יודע מה ? אני גם יודע שאני לא היחיד. כולם פה יודעים שאני לא היחיד, שמרגיש כך כלפיך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 7:59 pm 
Hall of Famer

אבל עניתי לך על זה, הנה אני אצטט

נורטון כתב:
ובלי קשר, זה פשוט לא נכון. לא פעם ולא פעמיים שאלתי משתמשים כאן שהתיימרו לדבר על ׳כוונותיו׳ של שחקן כזה או אחר, אם הם פסיכולוגים. תריץ חיפוש פורום על שמי ועל ׳פסיכולוג׳ ותראה.
׳

ואפילו אם לא, אגב, זה לא סימוכין לכלום. זה אומר שהפעם החלטתי כן לבקש סימוכין. מה קרה? אסור לי לבקש סימוכין? זה היה יכול להפוך את הת'רד למעניין יותר, אם במקום להתעצבן, למשל היית מביא את זה:
http://www.theguardian.com/football/blo ... rogressing
(שכותב גם דברים דומים למה שאתה כתבת, אגב, אבל גם מוסיף עוד כהנה וכהנה)

ובסדר, הבנתי. אני קשקשן, מעיק, ובאופן כללי חרא של בן אדם. מקסים.

עכשיו, אנא ובמטותא, תענה לי שוב או תתנצל כאן (או תודה שאתה שקרן)- איזו אג'נדה אישית יש לי כלפיך, שלא היתה לי כלפי "ראי" למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 8:23 pm 
Junior

קודם כל, אם הנה כבר ענית לי, אז למה המשכת להעיק ולהתעקש על הנקודה הזו, ולבחור אותה ולהתייחס רק אליה, מתוך מלל של "המון מילים" כהגדרתך?

שנית, ודאי שזה לא סימוכין לכלום. גם את הסרקזם המינימלי הזה לא הבנת כנראה.

שלישית, אתה מדבר ? במקום לבוא ולהסיט את הדיון ולשלוח אותי לעשות עוד עבודה על הנושא ברגע זה, לא יכולת להביא את הכתבה הזאת, למשל, מלכתחילה ?
זה לא היה הופך את התר'ד למעניין יותר, ואת התרומה שלך למועילה יותר, ואת ההתייחסות שלך למוסרית וראויה יותר, אם היית עושה את זה במקום לדרוש את זה ממני, אשכרה על תקן תפקיד העורך שנתן לי פרוייקט לעשות.

רביעית, אתה באמת חושב שמעניין אותי מהי האג'נדה האישית שלך כלפיי ? כי לא. אם היה מעניין אותי, תאמין לי שהייתי מנסה לברר.
ניחושים יכולים להיות לי רבים - אולי אתה לא אוהב את הסגנון שלי, אולי אתה לא אוהב התבטאויות שהיו לי כאן בעבר, אולי אתה סולד מדעותיי הפוליטיות, אולי אתה שונא אותי כי אני שחור.
לא יודע, לא אכפת לי, לא משנה לי.

חמישית, הייתי מציע שנעביר את כל הדבר הזה לפרטי, כי זה כבר מזמן יצא לדעתי מעניינם של חברי הפורום.
הייתי, אם רק היה מדובר בבן אדם שהציג לפחות ניסיון לדיון, אולי אפילו אם הבן אדם לפחות היה מציג היסטוריה קצת יותר נורמלית ומכבדת מאשר 3/4 הודעות של וואן ליינר או טו ליינר, שכל כוונתם ללגלג, ובתאכלס רובן מצחיקות רק את יצרן הליין.
אבל איתך, אני לא רואה שום טעם.
איתך, כל מה שאני רוצה, זה שהתר'ד הזה פשוט יישאר כמו שהוא, בלי הודעות יותר מעכשיו, כדי שכולם יוכלו לראות איזה, כפי שאתה הסכמת איתי כנראה... חרא של בן אדם אתה באופן כללי.
תר'דים אחרים בעבר, בהם יצאת חרא של בן אדם מול משתמשים אחרים כאן, נמחקו כבר מהפורום כמדומני, אז אולי כדאי שיהיה מקום אחד בו אוכל לקבל תזכורת.
באמת, זה מה שאני מבקש, אז חלאס, תפסיק לכתוב לי כאן בבקשה, גם כך אתה לא מתייחס לעניין לשום דבר מעבר לנושא האחד שבראש מעייניך באותה נקודת זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2013 8:42 pm 
Hall of Famer

לא, צ'ונסי.

אתה החלטת לריב איתי, ולטעון כלפיי טענות שאין להן שחר.

אמרת שיש לי אג'נדה אישית כלפיך, למרות שהראיתי לך שגם אמרתי דברים דומים לאנשים אחרים בפורום כשהם טענו דברים ללא ביסוס כלשהו (והם לא לקחו את זה קשה כמוך אגב).

במקום זה אתה ממשיך לדבר על זה ש"אני לא מבין", שאני "מעיק" שאני "חרא" ושאר ברכות ואיחולים.

אתה רבת איתי בפומבי, וטענת כלפיי טענות בפומבי - אני דורש שתתנצל בפומבי. לא בפרטי, אלא בפומבי. זה רק הוגן.

רק אציין כמובן, שבת'רד הזה, אני - בניגוד אליך, לא קיללתי אותך, לא אמרתי עליך דבר אישי רע, לא הוצאתי ממקלדתי רשף או שנאה.
אציין עוד, שהבן אדם היחיד בת'רד הזה שכתב דעה על הויכוח הזה בינינו, שהוא לא אנחנו - קרי קאלימי, בחר באופן די ברור ומובהק צד אחד, זה שאינו שלך, וקיבל את התגובה המקסימה הזאת בתמורה:

Chauncey כתב:
ואם אני זה שהופך את הפורום בשבילך למקום שממש לא נעים לכתוב בו, ולכן אתה כותב כאן שורה וחצי פעם בשבוע, אז ראה בזאת הזמנה להפסקת כתיבתי כדי שתוכל לחזור ולכתוב ולהרגיש נעים תוך כדי. .

עכשיו ,קאלימי הוא אדם נחמד, והוא לא דורש ממך להתנצל. אני כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: