סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 7:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 8:45 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראובן כתב:
נורטון, אתה יודע, כשתהיה מנהל וכו'. בינתיים זה בהחלט מצער שאמיר הפסיק לכתוב על דברים אחרים וזכותך לחשוב שהוא הפך למיסיונר אבל זו זכותו ואתה לא חייב להיכנס לת'רד הזה.

נו טוב. כולה הגבתי בצורה שהיה צפוי שאגיב לאור הדיון הקודם. על כל וידאו שהוא מעלה, גם אני אעלה אחד, בשביל הדיון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 11:01 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
נורטון, אתה יודע, כשתהיה מנהל וכו'. בינתיים זה בהחלט מצער שאמיר הפסיק לכתוב על דברים אחרים וזכותך לחשוב שהוא הפך למיסיונר אבל זו זכותו ואתה לא חייב להיכנס לת'רד הזה.

לגמרי עם ראובן.

נורטון, זו קצת חוצפה בעיניי להגיד למשתמש על מה לכתוב ועל מה לא. אז שפירא כותב רק על טבעונות בשנה האחרונה, אבל הוא עושה את זה בהקשר ובצורה מעמיקה, מה לעזאזל הבעיה בזה? יש בפורום הכדורסל משתמשים שכותבים רק על הלייקרס והמהדרין (כמעט) רק על קובי, היה בעוף משתמש שהערכת שעל כל דבר כמעט נתן איזו ברייתא או סוגיה מהגמרא. לגיטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 11:15 am 
Hall of Famer

אני מסכים. זכותו של כל אחד לכתוב מה בא לו.
הבעיה היא ש, ולא בפעם הראשונה, ולמרות שהסבירו לו בעבר שזה די דוחה, הוא ממשיך להביא לכאן לינקים לדברים שמספר אנשים כאן ביקשו שלא להיחשף אליהם, ועל כן התקיים בזמנו דיון ההפלות.
בעיניי, באמת ובתמים, ההודעה הראשונה של שפירא מאתמול, היא ספאם. אני באמת חושב שזו ההגדרה הקלאסית. אבל מה שברור הוא, שגם אם לא, זכותי להגיב בווידאו משלי.

אציין שוב למקרה שיש ספק, אני בעד זכותה של האישה על גופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 11:16 am 
Hall of Famer

זה לא ספאם. הוא נותן לינק ומי שרוצה-נכנס. זו בעיה אישית שלך עם החומרים שהוא מביא, לא בעיה של הפורום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 11:25 am 
Hall of Famer

נצטרך להישאר חלוקים.

כך או כך, אני אמשיך להגיב על כל הודעת וידאו של שפירא, בהודעת וידאו שלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 11:30 am 
Hall of Famer

גם זה לגיטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 2:07 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני לא ראיתי בקשה לא לשים את החומרים (בכל אופן לא הגיעה אלי בקשה כזו). ההשוואה לדיוני ההפלות ולשאר עניינים היא כמובן לגיטימית ואני מסכים שהיא מדגימה כשל בסוג הארגומנטציה הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 4:51 pm 
Sophomore

עמירם, לגבי מיטלס מאנדיי:
הדעות חלוקות. עם כמה שנראה שקהילת הטבעונים היא אחידה, היא רחוקה מלהיות כזו. מיקי עצמה טבעונית, אבל היא בחרה ללכת עם הפרויקט האמריקאי מיטלס מאנדיי ולייבא אותו לארץ. באופן אישי, אני חושב שככל שההסברה תהיה מגוונת יותר, ולא רק תראה מציאות אלא גם תדבר ברמה העקרונית, המוסרית, הבריאותית, החברתית והאקלוגית, כך ייטב. אני גם חושב שיש מקום לספקטרום רחב של אופנים שבו מועבר המסר, מכיוון שצורות שונות מדברות לאנשים בעלי סוגי אישיות שונים. לכן, הסברה מנגישה, פוזיטיבית ונעימה כמו של מיקי היא חשובה.

הבעיה האישית שלי עם מיטלס מאנדיי זה לא בכך שהם מדברים על יום בשבוע, ולא על כך שהם רק מבקשים להוסיף מנות צמחוניות ולא לגרוע מהבשר, אלא מכך שהם מעודדים צמחונות, שהיה תזונ חייתית ולא צמחית. צמחונות לא נמנעת מלהיות מעורבת ישירה במוות של בעלי חיים, ומכיוון שהגורם לטבעונות ולפעילות שלי הוא עקרוני-מוסרי, אני לא מוכן לקבל את הגישה הזו. בכל פעם שהם מפרסמים מתכון הכולל מוצרים מן החי, הם סופגים ביקורת ובצדק מבחינתי. אם כי, אני בהחלט חושב שהפעילות של מיטלס מאנדיי ישראל בכלל ומיקי בפרט היא מבורכת, חשובה ואפקטיבית, ולכן בכל הזדמנות אני בהחלט שמח לתמוך בה. אני מקווה שמיטלס מאנדיי יסמן לעצמו, לכל הפחות, לקדם תזונה טבעונית בימי שני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 5:02 pm 
Hall of Famer

אתה חושב שאין הבדל מוסרי בין צמחוניות שאינה טבעונית לבין קרניבוריות?
כי ממה נפשך:
אם אכן אין הבדל מוסרי, מכיוון שנדרשת אבסולוטיות במניעת סבל, אז גם טבעונות גורמת לסבל בהדברה וכו׳
ואם קיים הבדל, אז זה אמור להיות עדיין מבורך מבחינתך. כי בדיוק כפי שיום בשבוע הוא בבחינת צמצום שביעית מהסבל, (14 אחוז) כך גם הצמחונות במקום הקרניבוריות, היא בבחינת צמצום אחוז x מהסבל? לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 5:08 pm 
Sophomore

לא בטוח שהבנתי את שאלתך, מקווה שאענה לעניין:

אני לא טענתי שאין הבדל בין צמחונות לבין קרניזם, אני טענתי שצמחונות מממנת הריגה של בעלי חיים באופן ישיר. 10% מרווחי תעשיית החלב בארץ מגיעים ישירות משחיטה, 15 אלף אפרוחים זכרים מומתים בכל יום בארץ בתעשיית הביצים (גם בפיקציית "לולי החופש"). גם בתעשיית הדבש יש מוות של דבורים. אמנם לא מכוון כמו בתעשיות החלב והביצים, אבל גם שם.
תעשיית הבשר היא המשמידה העיקרית של בעלי החיים, אבל תעשיות החלב והביצים אלה אחיות תאומות שלה, ובעיני אין להפריד בין השלוש. מדובר בשלוש זרועות של אותו גוף, תעשיית המזון מן החי.

כמו שכתבתי, אני חושב שיש מקום לגישה של מיקי, שמקדמת שינוי והפחתה, ולכן כשמיטלס מאנדיי לא מעודדים צריכת מוצרים מן החי אני בהחלט שמח לתמוך בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 5:26 pm 
Hall of Famer

אז אין להפריד בין השלוש? אני שואל שוב, על מנת להבחין, האם צמחוניות ״רגילה״ זהה מוסרית לקרניבוריות? לדעתך כמובן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 6:31 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
הנה פרט מעניין בביוגרפיה שלי: יצאתי בעבר למסעדות, גם עם צמחונים וטבעונים. אני חושב שמודעות הייתה שם גם קודם, אבל אין ספק שהיא עולה. אין לי שום דבר נגד זה, להיפך. אני מסכים עם כל מי שאמר פה ש-to each his own, וזה דבר מבורך שלכל אחד יש את מה שמתאים לו. אני כן כופר בעובדה שזה קורה בגלל סרטוני הזוועה שאתה מנסה בכל כוחך לקדם, ותיכף אדבר על זה.
גם לא איכפת אם יהיו יותר או פחות טבעונים בעולם. לא איכפת לי גם אם הטבעונים רוצים לעשות נפשות לתורתם, ומי שרוצה ובוחר - שייכנס וישמע. זו זכותם, אדרבא ואדרבא. אבל אתה, שפירא, לא מסתפק בזה.

שפירא, מה זה "אם אני מתעקש"? ודאי שזה מגעיל ויזואלית, מה פה הטענה בדיוק? הבעייה היא שאתה חושב שאמצעי תקשורת צריכים לשדר אותם בפריים טיים ללא עכבות, ועוד יותר חצוף, להכריח תלמידי בית ספר לראות אותם. כשהעליתי את האפשרות שמתנגדי הפלות יראו גרידות בשידור חי ויוציאו תלמידי בית ספר לראות אותם, לקח לך איזה 80 הודעות להוציא הודעה מהשפה ולחוץ ש"אני בעד שיראו הכל". כשהצעתי שפעילי שלום יראו שדות קרב מפוחמים וזרועי גופות, הזדעזעת ושאלת לאן עוד אגיע. למה הזדעזעת? אתם הראשונים שצריכים לברך על האפשרות שפעילים אידאולוגיים יראו מראות זוועה בלי שום עכבות ובלי לבחול בשום אמצעי, כולל הכרחה של תלמידי בית ספר לצפות בהם, אם הם חושבים שזה מקדם את מטרתם. את כל הטענות היפיופיות על זה ש"בסך הכל מדובר בחומר למחשבה ללא רצון להשפיע, רק מנחילים ידע ומראים מציאות" - גם הם יכולים להגיד. אז מה הזעזוע פה?
אם אין עכבות אז אין עכבות. אם מותר הכל כדי לקדם את תורתך, כולל תמיכה בדובר מרכזי שלה שתומך ברצח ובאונס על מנת לקדם אותה, אז מותר לעשות את כל אלה גם בשם תורות אחרות. אתה והאידאולוגיה שלך לא מיוחסים על פני אחרות. אם אתה חושב שלכם מותר ורצוי, אז מטבע הדברים אתה אומר לחשוב שלהם גם מותר ורצוי.

אשר לגבי, אני לא צריך לראות גופות חללי מלחמה מעוותות כדי לקבוע דיעה על מלחמה ושלום. אני לא צריך את סרטוני הזוועה של אגודת אפרת כדי להחליט על דעתי בענייני הפלות. ואני לא צריך סרטי שחיטה כדי להחליט על דעתי בענייני אכילת בשר. לדעתי האישית מראות זוועה אין יור פייס מרתיעים יותר מאשר מקרבים, והדרישה להכריח תלמידי בית ספר לראות אותם היא בכלל שיא של חוצפה ובזיון שלא היית מקבל משום תורה אחרת. אבל אתה חושב שאתה מיוחס, ולך מותר. זה הלך מחשבה שקיים בעיקר אצל פנאטים דתיים.

ונורטון צודק לגמרי. מי שמגעיל זה אתם, שפירא. אתם. כשאגודת אפרת מראה סרטוני הפלות כדי להגעיל אנשים מהפלות, מי שמגעיל זו אגודת אפרת. גם אם הסרטים מציאותיים. כשרשתות טלויזיה ערביות מראות גופות קצוצות ואיברים כרותים מהלחימה בסוריה כדי לשכנע בעד או נגד המרד, מי שמגעיל זה הם. גם אם המראות מציאותיים בהחלט. אתם לא יותר טובים לא מאלה ולא מאלה.
ההבדל הוא שאגודת אפרת, למיטב ידיעתי, עוד לא טענה שצריך להראות את הגרידות בפריים טיים או להכריח תלמידי בית ספר לצפות בהן, ועוד לא שמעתי אותם תומכים בדובר שמטיף לרצח ואונס בשם מה שהם מאמינים בו, למרות שהאמונה שלהם לוהטת לפחות כמו שלך אני מניח.

אז האם כבר התנערת ממי שמטיף לרצח ואונס בשם שחרור החיות? או שתמשיך לקדם אותו?

מאד אהבתי את הרעיון של הצגת הגועל כבעייתית ללא קשר למטרה או צדקת הטיעון, יופי של תגובה.

בלי קשר, האמת שאני ממש תקוע עם הסוגייה הזו כמה שנים, מצד אחד אני מצר על הסבל שנגרם לחיות ואני באמת חושב שזה אגואיזם מצד האדם לאכול אותם אם יש לו אלטרנטיבות מספיק טובות (כמו ההמבורגר הסינטטי שפותח לאחרונה).
מצד שני אני עם בעייה רפואית שמייצרת חוסר ברזל ומחייבת אותי לוותר על הרבה סוגי מזון, בשר הוא בין המקורות היחידים של פרוטאין וברזל שיש לי שלא מקשים עלי.
רק שיהיה ברור, אני אוהב בשר, אני אוהב הרבה מאכלים שמבוססים על בשר וגם טונה. אני לא משוכנע שזה מצדיק את האכילה שלו אבל אני מפעיל רציונליזציות קשות כדי להצדיק לעצמי למה אני ממשיך לאכול בשר וחלק מהזמן אני מצליח להאמין בהן וחלק אני לא.
בהחלט אחת מהדילמות הכי קשות שיש לי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 6:44 pm 
Hall of Famer

ההמבורגר הסינתטי לא עולה איזה מיליון דולר?

אגב, גם אני מסכים. ברגע שההמבורגר והסטייק הסינתטיים יעלו כמו בקר (ובטח אם פחות) אני אצרוך אותם. למה לא. למעשה, אני די בטוח שרוב העולם (פרט אולי ליפנים) יצרכו אותם. בדיוק כפי שאני בטוח שבאיזשהו שלב מדפסות תלת מימדיות גם הן יהפכו תעשיות מסוימות ל OBSOLETE (כן, יש מצב שאני שוכח את העברית שלי, נתרגם ל "פאסה").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 6:59 pm 
מנהל פורום

אני חושב שobsolete זה פשוט עבר-זמנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 7:13 pm 
Hall of Famer

רן, אני לא יודע אם אני אהפוך את הסוגיה הזו ליותר פשוטה או פחות פשוטה בשבילך, אבל צריכה להאמר האמת שכל רמת החיים שלנו במדינה מערבית ומפותחת מבוססת על ניצול מאוד לא מוסרי. מהקפה שאנחנו שותים והשוקולד שאנחנו אוכלים מקורם במטעים באפריקה שמנצלים את המקומיים בשכר נמוך מאוד (במקרה ראיתי סרט על הנושא שהזכיר נתון של 12$ לחודש לכל היותר) ותוך כדי איומים, כולל שליחה של ילדים לעבוד בתנאים מסוכנים, המשך בהסמרטפונים שאנחנו משתמשים בהם ומיוצרים גם הם בתנאי ניצול של עובדים במזרח הרחוק (איך הגדיר את זה לואי סי.קי? ילד בסין צריך לעבוד שעות בשכר רעב רק כדי שאתה תוכל להכנס לפייסבוק בזמן שאתה יושב על האסלה), הבגדים שאנחנו לובשים, הנעליים שאנחנו נועלים וכן הלאה והלאה. הנקודה הפשוטה היא כזו, ואני מניח שאני גם לא מחדש לך הרבה, חלק משמעותי מתרבות הצריכה המערבית כיום מבוססת על ניצול ציני ואכזרי של כוח עבודה זול בעולם השלישי, אם אתה חי כאן ברמת חיים נוחה, סביר להניח שאיפשהו בעולם יש אנשים, ביניהם ילדים שעובדים בשכר רעב או חברות ענק שדוחקות אוכלוסיות מקומיות מהבתים שלהן, מזהמות שטחים ענקיים תוך פגיעה בבריאות של המוני אנשים רק כדי לאפשר לך את הנוחות הזו במחיר שאתה יכול להרשות לעצמך. כמעט בלתי אפשרי להמנע מזה, אבל מאוד נוח לא לחשוב על זה. ועכשיו נשאלת השאלה, האם זה מוסרי יותר לנצל ילד אפריקאי או סיני בעבודה מסוכנת במשכורת אפסית ובתנאי רעב מאשר לאכול תרנגולת? האם אנחנו צריכים להשקיע את המאמצים המוסריים שלנו בזכויות של פרות ברפת אי שם בארץ או בעובדים מנוצלים באפריקה או בוייטנאם? בעיני בני אדם קודמים לבעלי חיים, אבל אני מניח שכל אחד מאיתנו יכול לקחת את זה לכיוון אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 7:25 pm 
מנהל פורום

רוני, בלי להיכנס לגופו של עניין, אני לא רואה איך הדברים סותרים (בודאי לא אם אתה בוחר להיאבק בסוגיה השנייה באמצעות הפיכה לטבעוני).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 7:27 pm 
Hall of Famer

רוני, אציין שאפילו אני מעדיף במקרה הזה את זכויות החיות.

מה לעשות, אני מאמין גדול בגלובליזציה, וברור לי לחלוטין שב-99 אחוז מהמקרים, אותם עובדים מהעולם השלישי, היו אחרת מרוויחים פחות ועניים יותר. 12 דולר לחודש זה יותר מאשר אפס, אתה יודע.
כלומר, זכויות החיות במקרה הזה אמנם *כמעט* ולא רלוונטיות עבורי, אבל אני חושב שה"ניצול" בעולם השלישי הוא דווקא חיובי.
כמובן, ברור שהיה עדיף לו תנאי הילד בן ה-8 מקמבודיה היו כשל עובדי גוגל או אינטל, זה היה עוד יותר טוב, ועדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 7:35 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
רוני, בלי להיכנס לגופו של עניין, אני לא רואה איך הדברים סותרים (בודאי לא אם אתה בוחר להיאבק בסוגיה השנייה באמצעות הפיכה לטבעוני).

אמרתי שהדברים סותרים? אני כן חושב שהקדשת אנרגיות ומאמצים עצומים כל כך לבעלי חיים תוך כדי התעלמות מסבל של בני אדם (אני לא יודע לגבי אמיר, אבל אני מניח שיש לא מעט טבעונים ששותים קפה, משתמשים בסמרטפונים וטאבלטים, לובשים בגדים שיוצרו בתנאי עבדות בסין ועוד כהנה וכהנה תוצרי דיכוי של בני אדם) זה נראה לי סדר עדיפויות משונה למדי. אתה זוכר כאן הודעה של אמיר שקראה לאנשים לצפות בסרטי זוועה על התעללות שעוברים ילדים במטעי הקפה והקקאו באפריקה? האם הילדים האלו "שווים" פחות מאמץ מהתרנגולות של זוגלובק?הנקודה שלי היא פשוטה בכל מקרה, ברגע שאתה חי בעולם המערבי, סבירות כמעט ודאית שאתה שותף לניצול של בני אדם ושל בעלי חיים בצורה כזו או אחרת, לטעמי האישי האחריות לניצול וסבל של בני אדם היא עול מוסרי שאני מודאג ממנו יותר מאשר העול המוסרי שבהרג בעלי חיים, למרות שאני ממש לא יכול להגיד שאני לא משתתף בו.

ונורטון, יכול להיות שאותו ילד בקמבודיה היה מרוויח פחות כסף אם לא אותו מפעל שמנצל אותם, אבל זה לא אומר בהכרח שרמת החיים שלהם הייתה יורדת, כסף זה מדד מאוד מאוד בעייתי לרמת חיים. מה שזה כן אומר בסבירות די גבוהה זה שהוא היה סובל פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 7:37 pm 
Hall of Famer

אבל הוא, או למצער משפחתו, בוחרת בעבודה ולא באבטלה.
אני בטוח שבאחוז או שניים מהמקרים אין בחירה וזו עבדות מוחלטת, אבל קשה לי להאמין שביותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 7:45 pm 
Hall of Famer

אגב רוני, לא יודע אם יצא לך, אבל ראיתי עוני מחפיר במדינות עולם שלישי. אני לא חושב שזה מזעזע פחות מאשר לראות אותם עובדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 7:52 pm 
Hall of Famer

אז קודם כל, לדעתי אתה טועה בעניין הזה, וגם אם לא מדובר בעבדות פר-סה, מדובר במשהו שמאוד מאוד קרוב לכך. לגבי עוני בעולם השלישי, אתה לא צריך לספר לי, הייתי בהודו שנה שלמה, העניין הוא שלגבי העוני, אני לפחות יכול להגיד לעצמי שאין לי אחריות מוסרית, לא אני גורם לו, לפחות לא באופן ישיר. לגבי הניצול, אני כבר לא יכול להגיד את זה, אם הקפה התיאורטי שאני שותה מיוצר על ידי חברת נסטלה שמייצרת את נסקפה ומסרבת להתחייב לקנות ממטעי קפה Fair trade, אני כבר לא יכול להגיד שאין לי אחריות לניצול. לא שה-Fair trade הזה הוא כזה גליק גדול מבחינת העובדים במטעים, אבל הוא עדיין עדיף על התנאים של העובדים במטעים האחרים.

נערך לאחרונה על ידי rony בתאריך ה' דצמבר 26, 2013 9:45 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 8:18 pm 
Sophomore

נורטון:
לדעתי, צמחונות היא פיקציה, כי היא ממשיכה לממן מוות של בעלי חיים. היא יותר טובה מאכילה ממשית של חיות, אבל עבור בעלי החיים המתים זה לא משנה מה קרה אחרי שחתכו להם את הגרון.

רן:
קודם כל, אני מקפיד בכל סוגיה רפואית להמליץ ללכת לפגישה עם תזונאי. אני יכול לתת לך רשימה של תזונאיות שאני מכיר אישית, אני יודע שהן טובות, ותוכל להיוועץ עמן. אין ספק שחשוב לשמור על הבריאות, אבל אתה צריך לזכור שביחד עם צריכת הברזל אתה מקבל חומרים נוספים, שלא שומרים על מאזן בריא:
http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1774136
ההמבורגר הסינתטי עוד לא קרוב, אבל בינתיים אפשר למצוא בקלות תחליפים לשווארמה, המבורגרים ולאחרונה גם לפיצות. אם תרצה, אתן לך רשימה של מקומות מומלצים.

רוני:
איך אני אוהב את זה ששואלים אותי מה אני עושה עבור בני אדם ("למה אתה לא מפגין למען הילדים בסוריה?!"). מתי אתה כתבת הודעה שקוראת לאנשים לצפות במציאות של ההתעללות שעוברים ילדים במטעי הקפה והקקאו באפריקה? למה אתה לא פעיל חברתי? אני חושב שהתחום שבו אני עוסק הוא חשוב. אין לבעלי החיים קול וזכויות משפטיות, אין מי שיעמוד לצידם. הרצח שלהם חוקי, ההתעללות בהם שגרתית. טיעון "בני האדם קודמים" הוא טיעון החותר לעיקור הדיון והפעילות החברתית בנושא.
אם אתה תארגן הפגנה למען אותם ילדים, אני אגיע. אפשר לפעול למענם כשאוכלים תירס בדיוק כמו שאפשר לפעול למענם כשאוכלים סטייק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 8:37 pm 
מנהל פורום

נכון, אבל מה שרוני אומר זה שכפי שאתה טוען שהצמחונים צבועים בכך שהם נמנעים מאכילת בשר אבל אוכלים ביצים, ככה אתה צבוע בכך שאתה נמנע מבשר אבל משתמש בסמארטפון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 8:54 pm 
Hall of Famer

אמיר, אני, בניגוד אלייך, לא מטיף לאנשים אחרים על חוסר מוסריות. אני יודע שלאורח החיים שלי יש השלכות מוסריות לא פשוטות, אני לא מכחיש את זה אפילו לרגע, ואני יודע שנוח לי מאוד לא לדעת פרטים בנושא, אבל עדיין, אני מנסה לגרום לכמה שפחות ניצול, עד כמה שאני מצליח. הנקודה היא שאני לא חושב שבגלל זה יש לי איזושהי עליונות מוסרית על פני מישהו שלא, אנחנו נמצאים בסיטואציה כזו שאי אפשר כמעט להתחמק מלהיות שותף לניצול כזה או אחר, של בעלי חיים או של בני אדם, אז אם אני מנצל קצת פחות, זה הופך אותי לטוב יותר ממישהו אחר? אני לא חושב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 9:04 pm 
Sophomore

ראובן, לא קראתי לצמחונים צבועים. אני חושב שיש בעיה של מודעות וחיבור בין הערכים לבין המציאות. קל לנו לחשוב שביצים וחלב של פרה לא רוויים בדם, החיבור לא מובן מאליו. כתבתי שצמחונות היא פיקציה, כי ביצים לא צומחות על שום עץ, ככה גם חלב של בעל חיים.

רוני, איפה ראית שאני חושב שאני נעלה? לאורך כל הדיון הזה יש ניסיון להיכנס לגופו של אדם ולהימנע מעיסוק בטיעונים, כי זה הכי קל, אבל בשום פנים ואופן אני לא חושב שטבעונים הם אנשים עילאיים מבחינה מוסרית. יש לי בעיות עם הרבה טבעונים. איך זה אמור להצדיק את ההרג המאסיבי, הבוטה והברוטלי בתעשיות המזון מן החי? אתה, בהתאם לעליית טיעונים למה צריך להימנע מלאכול בעלי חיים, עונה שאני לא עושה פעילות חברתית. אתה הרי לא באמת רוצה לדון על המצב, אלא להקניט, וחבל שזה ככה. חבל שאי אפשר לדבר על הסוגיה, אלא כל הזמן צריך להתפלש ברפש שעוסק במי אני ובמה אני עושה. צא מנקודת הנחה שאני צבוע, איך זה מכשיר את ההתעללות? איך זה מסביר את זה שאתה בוחר לשלם כסף על שחיטה? על כליאה של בעלי חיים בני יומם? על טחינה במגרסה של אפרוחים זכרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 81 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: