סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 6:43 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 156 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

אריק אינשטיין - הגדול מכולם?
כן 67%  67%  [ 14 ]
לא 33%  33%  [ 7 ]
סך הכל הצבעות : 21
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אריק איינשטיין ז"ל
הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2013 8:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אם דנה ברגר, אסתר רדא, איה כורם ומרינה (שאותה אני מאוד אוהב, אבל היא באמת שעוד לא עשתה כלום) נכנסות לטופ 20 אז מצבנו ממש רע בגזרה הזו. אני הייתי מוציא אותן לטובת שמות כמו גלי עטרי, דורית ראובני, יעל לוי, רונה קינן ואהובה עוזרי, כשגם אני בוודאות שכחתי כמה וכמה שמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2013 8:55 pm 
Sophomore

אגב, גם מרגלית צנעני, בטרם הפכה לקריקטורה הנוכחית שעסוקה בעיקר בלהיות מעיקה, היתה זמרת גדולה. אבל זה היה ממש מזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2013 10:06 pm 
Junior

הטופ 15 שלי

1. אריק איינשטיין
2. שלום חנוך
3. גידי גוב
4. נורית גלרון
5. יהודית רביץ
6. ארקדי דוכין
7. דני סנדרסון
8. יהודה פוליקר
9. חווה אלברשטיין
10. מאיר אריאל
11. ריקי גל
12. מתי כספי
13. יוני רכטר
14. ריטה
15. קורין אלאל

זה לא ראי העם אלא הטעם שלי והדעה האישית שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2013 11:34 pm 
Junior

פאפאלוקס כתב:
Chauncey כתב:
ברור שמוזיקה זה העדפות אישיות, אבל דובר כאן על רשימות גדולים, לא העדפות אישיות.
רשימה של עשרת הגדולים של המוזיקה הישראלית שלא כוללת את זוהר ארגוב ועופר לוי פשוט לא רצינית ויכולה להיתפס רק כפלייליסט אישי של המחבר. ואם המחבר כן התיימר ברשימתו לעשרת הגדולים, אז או שהיא לוקה בגזענות, או בבורות לגבי ההשפעה שלהם על המוזיקה הישראלית ועל כמות המכירות והקהל שלהם. אם הם לא חלק מגדולי הזמר הישראלי הרי שמישהו מבצע הפרדה בין מוזיקה ישראלית בעברית וקובע שסגנון מסויים או קהל מסויים איננו ישראלי. זוהי גזענות כאמור.
אגב, אפרופו אברהם טל, ברשימה אובייקטיבית של מאה הגדולים בכל הזמנים, יוסי עדן למשל, שזימר בשנות התשעים בעיקר וכנראה שמו אינו מוכר למרבית הפורום, היה חייב להיות בפער עצום לפני אברהם טל, עם כל הכבוד הרב לאחרון.

מסכים עם הכל פרט לחלק שבו התחלת לדבר על יוסי עדן. יש לעשות הפרדה ברורה בין זמר כמו עופר לוי שהצליח לצבור תהילה בסגנון מאוד מאוד קשה לביצוע ולמען האמת גם מאוד קשה עבור המאזין הישראלי הממוצע שאוזנו לא מורגלת לכך, לבין ערימת החקיינים שצצו אחריו, שבשום שלב לא חידשו כלום, ביצעו בצורה מחפירה (ויוסי עדן הוא בהחלט מבצע מחפיר) וכתבו טקסטים אשר קהל היעד שלהם הוא גיל 14 בעיירות פיתוח בצפון.

גרמת לי להיזכר בשיריו, מסכים איתך, טקסטים לבני טיפש-עשרה. אבל עדיין, אתה כנראה לא מודע למידת ההשפעה שלו על אותם טיפשעשרה אם אתה חושב שזה היה מוגבל לעיירות פיתוח. הוא היה ענק-על בבתי ספר בכל איזור המרכז.
אז לא יוסי עדן, שריף. היו לו כמה להיטי ענק ברמה ארצית, בערך אותה כמות של אברהם טל, ו-״גדל העץ״ למשל זה טקסט מפואר.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2013 12:14 am 
Sophomore

לא יודע מיקומים... אבל אין לי ספק שבשנות ה2000 עד היום... להוציא את זאנר המזרחית.... עידן רייכל הוא אולי "הישראלי הגדול מכולם" לצד שלמה ארצי.
אין לי ספק שעידן רייכל ממוקם גבוה ברשימה. טופ 20 בוודאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2013 12:16 am 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
איינשטיין לטעמי הוא מבצע אדיר, אולי הכי אדיר. אבל אם זמר כולל עוד מעבר לביצוע בלבד, אז פוליקר חייב להיות על אותה מדרגה. אני גם אשים שם את זוהר וג'ו עמר.
עופר לוי שהוזכר כאן, זמר עצום עצום עצום עצום. הסיבה היחידה שאף אחד לא הזכיר אותו כאן היא שהוא פועל בז'אנר שפה בפורום זוכה לפחות חיבה.

אולי לא הבנתי אותך, אבל אם אתה מתכוון שהדירוג צריך לכלול גם את הזמר כיוצר ולא רק כמבצע, אז זוהר היה מבצע נטו, לא? ואריק היה יותר מאשר מבצע. הוא כתב חלק לא קטן מהשירים הגדולים שלו. עופר לוי לדעתי נגע בפחות קהלים מאשר זוהר. הוא לא הצליח לעשות את המעבר לקונצנזוס. אם כבר שם של זמר מזרחי אחר למעט זוהר ואייל גולן שהגיעו לכלל ה"עם" אז לוי אחר צריך להיות שם, ישי לוי.

וכן, פוליקר אצלי בגדולים מתחת לאיינשטיין ושלום חנוך ולצד אהוד בנאי.

איכשהו יש לי הרגשה שזמרות בארץ פחות משפיעות מאשר זמרים. אם רוצים לדבר על ענקי תרבות, אז יש לי הרגשה שכמשפיעות על תרבות שלמה אפשר לדבר על מעט זמרות - דמארי, ירקוני, אלברשטיין, ריטה וזהבה בן.

אישית הזמרות האהובות עלי הן נורית גלרון וקורין אלאל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2013 1:00 am 
Freshman

אני מתקשה להאמין שרק לפני ארבע הודעות הוזכר לראשונה שמו של מאיר אריאל.
אני מבין שהוא לא מועמד ברור לתואר 'הגדול ביותר', אבל לא שיערתי שהמעמד שלו לא מבוסס מספיק כדי להחשב בחירה ראויה ל-H.M.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2013 1:32 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ערן, אני מודה ומתוודה שההיכרות שלי עם עופר לוי היא אפסית. יש איזה לינק (או לינקים) מייצג?

אם כבר HM, אז אני אוסיף את שלומי סרנגה, שאין לי ממש מושג מה הוא עשה בחייו חוץ מזה, אבל אני מחשיב את זה לביצוע הכי מדהים של שיר בעברית ששמעתי:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2013 10:02 am 
Hall of Famer

קיפי כתב:
אני מתקשה להאמין שרק לפני ארבע הודעות הוזכר לראשונה שמו של מאיר אריאל.
אני מבין שהוא לא מועמד ברור לתואר 'הגדול ביותר', אבל לא שיערתי שהמעמד שלו לא מבוסס מספיק כדי להחשב בחירה ראויה ל-H.M.

מה זה מעמד? כזמר, הוא זמר שלא היה עובר אודישנים ראשונים באף אחת מתוכניות הריאליטי-מוזיקה שרצות היום, ובצדק. כיוצר, ובעיקר כמשורר, אין ספק שהוא אחד הגדולים

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2013 10:17 am 
מנהל פורום

זה בעיקר אומר משהו רע מאוד על תכניות הריאליטי, במידה שאתה צודק באבחנה שלך. בכל מקרה זה לא קריטריון לכלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2013 10:35 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא, זה בעיקר אומר שהוא זמר מבצע לא מי יודע מה. הוא בעיקר כותב שירים אלוהי.
ודרך אגב, אותו דבר קורין אלאל. מבצעת נוראה ואיומה בעיני, אבל יוצרת שכתבה כמה שירים גדולים. אם כי בטח לא בסדר הגודל של מאיר אריאל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2013 5:39 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
ערן, אני מודה ומתוודה שההיכרות שלי עם עופר לוי היא אפסית. יש איזה לינק (או לינקים) מייצג?

imu_NvhiRtk[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=frV_mNUpd8s

http://www.youtube.com/watch?v=eWpGnCUhTRE

נערך לאחרונה על ידי פאפאלוקס בתאריך ו' דצמבר 06, 2013 6:35 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2013 6:13 pm 
Freshman

מאיר אריאל לא מבצע כזה נוראי. חוץ מזה, אם שורבבו לרשימות האלה ברי סחרוף, אביב גפן ופאקינג ארקדי דוכין אז הוא בטח צריך להיות שם מעליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2013 6:44 pm 
Freshman

אהלן לכולם, אני לא כותב פה הרבה אבל זה דיון מצוין שיכול להחזיר אותי קצת לעניינים.
בכל אופן, כמו רוב שאלות "הגדול מכולם", התשובה טמונה בהגדרת השאלה. איך מודדים גודל? (כן, שמתי לב)
לטעמי, "גודל" אובייקטיבי הוא שילוב של הגורמים הבאים: ותק, השפעה על סגנונות מוסיקה, אורך קריירה, גיוון ועומק יצירה, פיתוח ומיצוי כשרון, שיתופי פעולה, הכרה מצד קהלים שונים (לעיתים גם בינלאומיים), פופולריות והצלחה מסחרית. יש גם שיקולים נוספים, מעט פחותים לדעתי, כמו מעמד אייקוני, השפעה חברתית, רלוונטיות ועוד. טעם אישי לא אמור להשפיע, לפחות לא יותר מדי. אני למשל לא חובב בלשון המעטה של בוב דילן, אבל ללא ספק הייתי ממקם אותו ב-10 הגדולים. מצד שני, אני מאוד אוהב את ג'ון דנבר, והוא כנראה פחות היה מוצא את מקומו שם...

אם אני משקלל את כל הגורמים שפירטתי אני חושב שיהורם גאון ואיינשטיין צמודים במקום הראשון. בקשר לרלוונטיות של גאון - ההשוואה היא לרלוונטיות של איינשטיין והיא לא נכונה. כשאיינשטיין גזר על עצמו הסתגרות בביתו, או אז האגדה התרחבה. זה מבחינתי שיקול פחות (מעמד אייקוני ורלוונטיות) וצריך לזכור שהאיינשטיין הרלוונטי לציבור הישראלי הוא איינשטיין של עד אמצע שנות ה-90, +-. הרדיו לא משמיע בקושי שירים משיתופי פעולה חדשים, אנשים לא מכירים ואפילו פה בדיון המועדפים לא נבחר שום דבר חדש שלו, כמדומני.
בקשר לשלמה ושלום - מודה, לא נמנה על המעריצים שלהם וגם לא בקיא בצורה מספקת בעבודתם. מה שכן, אני חושב שאם שלמה ארצי ממשיך בקו הנוכחי הוא חזק במירוץ.
גידי גוב לטעמי לא באיזור כי הוא מזוהה יותר עם כוורת ועם בידור. אייל גולן - שוב, צריך לראות איך הוא ימשיך, כרגע הוא בפרשת דרכים וצריך לראות איך יצא משם. זוהר ארגוב הוא גם סוגיה מעניינת - קריירה יחסית קצרה (גם לביטלס.. :-) ) אבל לטעמי השפעה יותר גדולה מכל אחד אחר כאן. אם היא מוסיקלית או חברתית (שיקול פחות), זו כבר שאלה אחרת.
בקשר לשאר השמות שעלו פה, אני חושב שכל אחד נפסל על משהו אחר. זה על מיינסטרימיות וזה על אוף סטרימיות (נניח, גרוניך, עם קריירה מאוד מגוונת ועשירה), זה על חד גווניות וזה על ותק קצר מדי (עידן רייכל, עמיר בניון). בד"כ רשימות של "הגדול מכולם" נוטות לבחור אמן ייצוגי אחד מכל ז'אנר, כדי לרצות את כולם. אם מדברים על המקום הראשון - אני נוטה יותר לגאון מאשר לאיינשטיין.

בקשר לנשים - שושנה דמארי, חוה אלברשטיין ועופרה חזה הן "גדולות" שיכולות להיכנס לרשימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2013 8:45 pm 
Sophomore

רן כתב:
הטופ 15 שלי

1. אריק איינשטיין
2. שלום חנוך
3. גידי גוב
4. נורית גלרון
5. יהודית רביץ
6. ארקדי דוכין
7. דני סנדרסון
8. יהודה פוליקר
9. חווה אלברשטיין
10. מאיר אריאל
11. ריקי גל
12. מתי כספי
13. יוני רכטר
14. ריטה
15. קורין אלאל

זה לא ראי העם אלא הטעם שלי והדעה האישית שלי.

אהבתי את הרעיון של דירוג אישי מעורב אז אני הייתי מדרג ככה , שוב רק לפי הטעם שלי
וזמרים שהכרתי ( שושנה דמארי ויפה ירקוני זה חומר קצת ישן מדי אז הן לא ברשימה)

1. אריק איינשטיין
2. גידי גוב
3. שלום חנוך
4. שלמה ארצי
5. דני סנדרסון
6. יוני רכטר
7. זוהר ארגוב
8. יהודית רביץ
9. אביתר בנאי
10. עפרה חזה
11. ירמי קפלן
12. מאור כהן
13. חמי רודנר
14. ברי סחרוף
15. רמי פורטיס
16. אהוד בנאי
17. יזהר אשדות
18. שלומי שבת
19. דני רובס
20. עידן רייכל ( למרות שהוא יותר הרכב מאשר זמר יחיד)
21. אסף אמדורסקי
22. מאיר בנאי
23. קורין אלאל
24. אלון אולארצ'יק
25. מתי כספי

נערך לאחרונה על ידי basketball_fan בתאריך ו' דצמבר 06, 2013 8:50 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2013 8:50 pm 
Hall of Famer

אציין רק שהיה יותר מעניין אותי, אם אפשר, לראות דירוג שירים בעיני הפורום.
אני לא ממש מכיר מוזיקה ישראלית לעומק, אם כי כמובן ששמעתי את 100-200 השירים הישראלים היותר מפורסמים. גדלתי כדוס על רגלי אברהם פריד, והמשכתי הישר לשמוע בעיקר מוזיקה לועזית בעשור וחצי האחרונים, אז קצת דילגתי על כל הקטע הישראלי.

בעצם, אולי אפתח ת'רד וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2013 8:57 pm 
Hall of Famer

אני גדלתי בשנות השבעים והשמונים ואני יכול להגיד לך שהאגדה של אריק בשנים ההן ממש לא הייתה קשורה להסתגרות שלו בבית. הוא היה פשוט יוצר עצום וכל תקליט חדש שלו התקבל בלהיטות יתר ומשם כבר החלה הספירה לתקליט הבא שלו. ההסתגרות והחיפוש להחזיר אותו לבמות קיבלו הד גדול מאד דווקא בשנים האחרונות.

אני חושב שהחמצת את הנק' בהשוואה לרלוונטיות של גאון לעומת איינשטיין. לא מדובר במי מכר יותר תקליטים בעשור האחרון, אלא ההשפעה והחיבור למוזיקה שעשו הצמד במשך כל השנים בדורות כיום. בעוד שכיום הרבה מאד מהציבור, כולל חבר'ה צעירים מאד מחוברים ליצירה של איינשטיין מתחילת הדרך ועד שנות השמונים, החיבור ליצירה של גאון הוא פחות בהרבה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 07, 2013 1:30 pm 
Sophomore

1. איך השאלה "מיהו גדול זמרי ישראל" הפכה תוך חצי עמוד לרשימה בת שלושים וחמישה שמות, שכוללת את אברהם טל, מוש בן־ארי ורמי קליינשטיין?

2. מבחינת היקף קורפוס היצירה וחשיבותו, היחידה שיכולה להתחרות באריק איינשטיין היא חוה אלברשטיין. (בעיניי היא יותר "גדולה" ממנו, אבל כמו שכבר העירו, השאלה לא באמת מוגדרת היטב.) להמחשה, הנה רשימה של עשרים שירים:

עוף גוזל, סע לאט, היא יושבה לחלון, לטפטף טיפה, אני ואתה, השיר על התוכי יוסי, אחכה, שיר מספר 8, שכשנבוא, צא מזה, אוהב להיות בבית, אני אוהב לישון, שיר השיירה, קפה טורקי, הכניסיני תחת כנפך, אני רואה אותה בדרך לגימנסיה, שיחות דיפלומטיות, אגדת דשא, סן פרנציסקו על המים, ילדים של החיים.

רוב הזמרים שהוזכרו פה לא מעזים גם לחלום על רזומה כזה. הנקודה היא שזו רשימה – חלקית, ולאו דווקא העידית – של שירים שהופיעו באלבומים של אריק איינשטיין עם מיקי גבריאלוב (מיעוטם גם באלבומים אחרים שלו). בלי העבודה שלו עם שלום חנוך, יוני רכטר, שם טוב לוי, יצחק קלפטר, אבנר קנר, שמוליק קראוס וכו׳. זה בלתי־נתפש.
נתון בלתי־נתפש אחר הובא כאן בהודעות הראשונות: אריק איינשטיין היה הזמר המושמע ביותר ברדיו בשנת 2010. ומדובר בזמר שהתקליט החשוב האחרון שלו יצא לפני רבע מאה, והאחרון שהיה בערך פופולרי – ב־1999.
אפשר לשחק עם ההגדרה של "גדול". במובנים מסוימים מאיר אריאל הוא הגדול מכולם. אפשר להנדס את ההגדרה כך שיגיע אזכור למתי כספי, לזוהר ארגוב, לשלום חנוך, אולי לשלמה ארצי, אולי לגידי גוב. אבל כמו שאני מבין את השאלה המקורית של צוד, אריק איינשטיין הוא כן "הגדול מכולם" בנוק־אאוט (להוציא, כאמור, חוה), ואני מאמין שזה היה משתקף גם בתוצאות הסקר ההיפותטי לפני חודש.

3. מאיר אריאל היה מבצע מצוין, שאמנם לא ניחן בתיבת תהודה מרשימה במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 07, 2013 2:45 pm 
Hall of Famer

דרך אגב, נתת תשובה ניצחת בנוגע לרלוונטיות של איינשטיין ושל גאון. איינשטיין היה הזמר המושמע ביותר ב-2010 ואני מניח שגם בצמרת המושמעים ב-2013. אני מניח הנחה די מוצקה שגאון לא היה בטופ 20.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 07, 2013 6:58 pm 
Junior

סליחה, אבל בכל הנוגע לזוהר ארגוב, הנדסת ההגדרה דווקא "צריכה" להיעשות כדי לקחת ממנו את הפסגה (ראשון, שני או חמישי, לא חשוב), לא ההיפך.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 07, 2013 10:53 pm 
מנהל פורום

ראובן:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 07, 2013 11:11 pm 
Junior

עוד כמה מהגדולים שלו :

קלאסיקות ישראליות, בלי שמץ של ציניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2013 9:03 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אין מה לעשות, זה מתבקש. גם זה סוג של קלאסיקה ישראלית.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2013 6:55 pm 
Junior

וואו, יצרתי מפלצת.
נראלי שעצם הפיצול ושלשות עמודי הת'רד מוכיחים שאינשטיין מנצח בנקודות, לא בנוקאאוט.

הטופ 15 שלי (טעם אישי בלבד):
1. אהוד בנאי
2. אהוד בנאי
3. אהוד בנאי
4-15. מאיר אריאל, זוהר ארגוב, ג'ו עמר, אביתר בנאי, מאיר בנאי, גידי גוב ואהוד בנאי לסירוגין.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2013 10:06 pm 
מנהל פורום

מאיפה הגעת למסקנה הזו? הפיצול היה כי הדיון עבר מ"מי הגדול ביותר" ל"מיהם הגדולים ביותר" (כולל דירוגי נשים וכיוצ"ב).

אתה מוזמן להפוך את זה לסקר, אני אופתע אם איינשטיין לא ייבחר ברוב גדול, וזו לדעתי גם מסקנת הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 156 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: