סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 5:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הסכם תעלת הימים
הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2013 6:52 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ישראליות ׳אקזוטיות׳ בביקיני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2013 7:45 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ומה בדבר הפקת חשמל הידרואלקטרי, נקי ויחסית בזול?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2013 8:19 pm 
Junior

כאמור בהודעות הקודמות בפתיל, החשמל שמיוצר יספק אולי לכסות את מתקני ההתפלה ואת האזור המסחרי/תעשייתי שאמור לקום סביב התעלה הזו. למשקיע שמחפש מקום אטרקטיבי זה לא אמור להיות אישיו בכלל, אלא אם כן הפרויקט הזה אמור להוזיל את מחירי החשמל בישראל, ואין סיכוי שהוא מספיק משמעותי בשביל זה.

אז רגע, מתקני התפלה? ירדן היא המדינה היחידה מתוך המשולש הזה שיש לה בעיית מים. נדמה לי שבעמן יש מים בברזים רק בחלק משעות היום. האם אני מוכן להחריב ערכי טבע כל כך חשובים בשביל מדינה אחרת? נוט. מה גם שאם נמשיך להשקיע בהתפלה בים התיכון נוכל להגדיל את מכסות המים בכנרת שאנחנו נותנים לירדנים (שגם כיום אנחנו מחויבים לספק להם, כתוצאה מהסכמי השלום). למה דווקא שם?

אגב, כל זה עוד לפני שדיברנו על הנזק הוודאי שהתעלה הזו תגרום - הרס בתי הגידול הנדירים שבה: אזור התמלחות, חולות סמר ובכלל כל הגומחה האקולוגית ששייכת בכלל ליבשת אפריקה של צומח שיטי שמאוד חריג ומיוחד לאזור. אבל מזה בטח לא אכפת לכם במיוחד (וזו לא ביקורת).

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 12:11 am 
Hall of Famer

הרסי הוקינס כתב:
אני עומד על כך שאילת לא שווה כלום בלי האלמוגים שלה, ושתיירות חוץ לא תגיע לשם בלי הטריגר הזה. ישראלים עוד יכולים להגיע על כרטיס האטרקציות המטופשות לילדים או על כרטיס הריחוק והניתוק מהמרכז, אבל למה לתייר חוץ להגיע לחור הזה?

הסבר את עצמך בעניין ארגוני הסביבה? מדובר במגזר שלישוני וכל הארגונים שאני מכיר שנלחמים בנושא עושים את זה מאהבת הטבע. אני בכלל לא שייך לשום ארגון כזה ומביא רק את מה שלמדתי באוניברסיטה מחוקרי אוקיינוסים וביולוגים ימיים, וגם מחוקרי גיאוגרפיה ולימודים עירוניים, בדגש על תיירות עירונית. זה פאקינג ה-דיון להיות בו לבוגר דו חוגי במדעי הסביבה וגיאוגרפיה :-)

לגבי אילת, נשאר חלוקים. חוף ים ושמש אמור להספיק לדעתי.

לגבי ארגוני הסביבה, זה ביזנס לכל דבר ועניין. לצורך העניין, ר' משרדי עורכי דין שמתעסקים באיכות הסביבה, חברות ייעוץ שעוסקות בקלינטק ואיכות הסביבה, אנרגיות מתחדשות שהציפו את הארץ בשנים האחרונות וכו'. "אהבת הטבע" זה תירוץ מאוד רומנטי אבל רוב אלו שאני מכיר שעובדים בתחום, זה הפרנסה שלהם, ואני בספק אם היה איכפת להם אם הפרנסה שלהם מזהמת את הסביבה, כל עוד היא שמה אוכל על הצלחת.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 8:43 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
תותח, לדעתך יש איזשהו פרוייקט שמצדיק את הרס האלמוגים במפרץ אילת? אגב, ממה שנמסר לי המצב בעקבה הרבה יותר טוב מהמצב בישראל, ככה שהייתי מצפה מהירדנים להיות עוד יותר מודעים לעניין.

התשובה להרסי (כמובן מצד של מישהו שמבין) צריכה להיות "לא נכון, האלמוגים לא ייפגעו", לא "מילא, התיירים יגיעו גם ככה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 9:21 am 
Hall of Famer

לדעתי לא, אבל דעתי לא קובעת (זה חתיכת משפט ל"אנשים פולנים ומתנשאים").

הרסי טוען שבלי האלמוגים אין צידוק לתיירות בעיר אילת. I beg to differ. ריף האלמוגים זה לא הדבר היחיד שיש לעיר הזאת להציע. לעומת זאת, ים המלח בלי ים, קצת מאבד את הפואנטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 9:55 am 
Senior

מילא ים המלח בלי ים, נשאר מלח, dead sea without the sea נשמע לי בעייתי ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 10:40 am 
Junior

התותח המפוברק כתב:
הרסי הוקינס כתב:
אני עומד על כך שאילת לא שווה כלום בלי האלמוגים שלה, ושתיירות חוץ לא תגיע לשם בלי הטריגר הזה. ישראלים עוד יכולים להגיע על כרטיס האטרקציות המטופשות לילדים או על כרטיס הריחוק והניתוק מהמרכז, אבל למה לתייר חוץ להגיע לחור הזה?

הסבר את עצמך בעניין ארגוני הסביבה? מדובר במגזר שלישוני וכל הארגונים שאני מכיר שנלחמים בנושא עושים את זה מאהבת הטבע. אני בכלל לא שייך לשום ארגון כזה ומביא רק את מה שלמדתי באוניברסיטה מחוקרי אוקיינוסים וביולוגים ימיים, וגם מחוקרי גיאוגרפיה ולימודים עירוניים, בדגש על תיירות עירונית. זה פאקינג ה-דיון להיות בו לבוגר דו חוגי במדעי הסביבה וגיאוגרפיה :-)

לגבי אילת, נשאר חלוקים. חוף ים ושמש אמור להספיק לדעתי.

לגבי ארגוני הסביבה, זה ביזנס לכל דבר ועניין. לצורך העניין, ר' משרדי עורכי דין שמתעסקים באיכות הסביבה, חברות ייעוץ שעוסקות בקלינטק ואיכות הסביבה, אנרגיות מתחדשות שהציפו את הארץ בשנים האחרונות וכו'. "אהבת הטבע" זה תירוץ מאוד רומנטי אבל רוב אלו שאני מכיר שעובדים בתחום, זה הפרנסה שלהם, ואני בספק אם היה איכפת להם אם הפרנסה שלהם מזהמת את הסביבה, כל עוד היא שמה אוכל על הצלחת.

חלוקים נשאר לגבי אילת.

לגבי ארגוני סביבה, הפוך גוטה. אתה מודע לכך שרוב הארגונים המתנגדים הם עמותות, נכון? שנאמר, מגזר שלישוני. שנאמר, ללא מטרות רווח. גילוי נאות, אני מתעסק גם בייעוץ סביבתי (אבל לא בעיקר). יועץ סביבתי שחושב על ביזנס ועל כסף מחוץ למגזר השלישוני, לשיטתך, ממש לא אמור להתנגד לפרויקטים שכאלה. פרויקטים כאלו מחוייבים על ידי חוק התכנון והבנייה להעסיק יועצים סביבתיים. ארגונים סביבתיים שמתנגדים לפרויקטי פיתוח הולכים נגד האינטרס הכלכלי של הסקטור המסחרי בייעוץ הסביבתי.
בעברית פשוטה: פרויקט תעלת הימים = הרבה משרות ייעוץ סביבתי בתחום הבנייה, שמירת הדינים, הקלינטק ושירותי הסביבה (תסקירי קרקע, טיפול בפסולות וכו'). השארת המצב הקיים = עיסוק רק לפונקציות בגופים ללא מטרות רווח.

טיפ: תמיד כשתשמע חוות דעת שהולכות נגד פיתוח כלכלי, תדע שמדובר בהתנגדות של עמותה או ארגון ללא מטרות רווח. אם תשמע עצות "ירוקות" שהולכות עם פיתוח כלכלי, זה יכול להגיע גם מעמותות וגם מהמגזר המסחרי והתעשייתי ה"ירוק".

לגבי הסיפא שלך, זה קצת מגעיל לשמוע. זה כמו שתגיד שלאף אחד בעולם אין כבוד למקצוע שלו כל עוד הוא מכניס כסף. זה כמו שתגיד ששוטר יכול לסחור בסמים, או שרופא יכול לסחור באיברים ושזה יהיה עניין שבשגרה. גם חברות שירותי סביבה נשפטות על פי סולם ערכים מסוים של נזק מול תועלת לסביבה. על רוב שירותי הסביבה גם יש רגולציה ותקנות ובדיקות מעבדה חוקיות. יש ארגונים מסריחים, ויש ארגונים שתופסים טרנדים על טכנולוגיות שהתועלת הסביבתית שלהם לא ברורה, אבל הכללה כל כך גורפת על מגזר מסחרי שלם שבייסודו נוצר בזכות אנשים שרוצים לעשות טוב וליצור אלטרנטיבות שישמרו בסופו של דבר על בריאותו וסיכויי השרידות של אדון תותח ומשפחתו.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 11:03 am 
Hall of Famer

זה שעמותות הן ללא מטרת רווח לא אומר שאין להן הכנסות, וגם לא אומר שהן לא מרוויחות (ר' מפעל הפיס)

ואתה מוציא דברים מהקשרם. רשמתי - "רוב אלו שאני מכיר בתחום". ממש לא אמרתי שכולם. ברור לי שיש גם כאלו שהם למטרות "אהבת הטבע" ועניין בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 11:16 am 
Hall of Famer

אני מעדיף בכל מקרה קפיטליסטים על אידאליסטים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 12:08 pm 
Hall of Famer

מפעל הפיס עמותה? אתה בטוח? אני מסופק מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 12:28 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:
זה שעמותות הן ללא מטרת רווח לא אומר שאין להן הכנסות, וגם לא אומר שהן לא מרוויחות (ר' מפעל הפיס)

ואתה מוציא דברים מהקשרם. רשמתי - "רוב אלו שאני מכיר בתחום". ממש לא אמרתי שכולם. ברור לי שיש גם כאלו שהם למטרות "אהבת הטבע" ועניין בנושא.

אם עמותות מרוויחות, אסור להן לעשות שימוש ברווחים שלהם למטרות שהן שונות מיעוד העמותה כפי שהוא מוגדר ברשם העמותות. לא מכיר את מפעל הפיס.

לא חושב שהוצאתי מההקשר. הרמיזה באמירה שלך הייתה שרוב העסקים שנותנים שירותי סביבה מחרבנים בפועל על הסביבה. זה כמו שאני אגיד שרוב השוטרים שאני מכיר הם מושחתים. מה תבין מזה?

אגב, אם אתה מכיר ארגונים שפוגעים בסביבה, סביר להניח שהם עוברים על איזשהו חוק. אתה בקלות יכול לדווח על זה והארגון יכול להיקנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 12:29 pm 
מנהל פורום

הרסי, הבעיה הבסיסית עם האירגונים הירוקים היא לא מה שהתותח כתב (ואני מסכים שזה נכתב בהשראת האווירה האיין ראנדית ששורה על הפורום) אלא העובדה שמה לעשות, אין כמעט פרוייקט סביבתי שהאירגונים הללו לא מתנגדים לו. תמיד הסיבות יהיו מאוד משכנעות ותמיד הנזקים אדירים וכו'. אבל מתישהו זה הופך אותם ללא רלוונטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 12:52 pm 
Junior

אני לא תופס את הצד של הארגונים האלו אוטומטית, אגב. סתם לדגומא, הייתה התנגדות של אדם טבע ודין לפרויקט טיילת בנויה בהרצליה מחשש להריסת המצוק והחול של שפת הים, שלגמרי תפסתי בו את הצד של העירייה. גם בנושא ההתנגדויות האוטומטיות להרס אזורי מדבר מסוימים כתוצאה מפרויקטי תשתית אני לא ממש תופס אוטומטית את הצד של הארגונים הללו. ברור לי שצריך להתפשר, והמדבר זה האזור שהכי מתאים להתפשר לגביו.

נקודה חשובה נוספת: מצטייר שהארגונים הללו מתנגדים אוטומטית להמון דברים, אבל יש סיבה טובה שלא רואים תופעות בסדר גודל כזה באירופה. באירופה הרגולציה של האיחוד האירופי והחוקים המקומיים עושים את ההתנגדות הזו מטעם השלטון. אצלנו, בגלל העדר רגולציה סביבתית טובה (למרות שחוקקו כמה חוקים מאוד יפים בשנים האחרונות, שהם בעצם אימוץ של רגולציות של האיחוד האירופי. לא שמישהו הולך לאכוף אותם ב 20 השנים הקרובות, ולא שמישהו יתקין להם תקנות) יש נישה שהארגונים האלו גולשים לתוכה ומציגים דוגמאות לאופן הפעולה של מדינות מתוקנות בכל מיני פרויקטים. בעצם, הארגונים עושים את העבודה של הממשלה וגורמים למערכת המשפט לקבוע תקדימים משפטיים שהופכים להיות חזות החוק, ובעצם מחפים על עבודת ממשלה עצלנית שלא מתקינה תקנות ברורות. ככה כל פרויקט הופך למלחמת עולם, כי כך לכל פרויקט ספציפי צריך לקבוע תקדים משפטי חדש. התהליך הזה הוא מן הסתם הרבה יותר מסורבל בירוקרתי, ואז העיכוב שיוצר התהליך לכל פרויקט משניא את הארגונים על הציבור.

הערה לנורטון: מעניין עוד כמה שנים יעברו עד שקטרי הקפיטליזם יבינו שההגנה על הסביבה היא אינטרס כלכלי. אני שמרתי את הדיון הזה על טהרת המנועים הכלכליים המידיים(תיירות באילת וים המלח, תעשיית מלחים בים המלח) ורק כשהמשכנו הכנסתי גם את עניין ערכי הטבע של אזור הערבה. מעבר למנועים הכלכליים האלה יש גם השלכות שליליות ארוכות טווח על מדינה שמתנהלת באופן שאיננו בר-קיימא (שיט, אני לא מאמין שנאלצתי להגיד בר-קיימא, ינעל העולם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 2:00 pm 
מנהל פורום

זה בעיקרון מה שנורטון אמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 5:57 pm 
Hall of Famer

אכן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 9:09 pm 
Hall of Famer

מפעל הפיס הינו ארגון ללא כוונת רווח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 10:01 pm 
Hall of Famer

אני לא מכיר ארגוני טבע שפוגעים בטבע במזיד, פר סה. אני כן מכיר מקרים, וזה ממקור ראשון כי זה באזורים שאני גר בהם ועם אחד מהם התכתבתי בנושא, שבו השתן עלה להם לראש והם עוצרים פרוייקטים רק לשם עצירתם, בשם ערכי טבע מזוייפים (במקרה שלי, שדות מעובדים שמשתמשים בהם בחומרי הדברה הם פתאום "ערכי טבע" קדושים, או היחס של ארגוני הטבע לפרוייקט חישמול הרכבת). כי יש להם את הכוח וכי הם יכולים. ואז הם כן פוגעים בטבע, במקרה שלי פוגעים באיכות האוויר באזור מגורים של עשרות אלפי אנשים, שלא לדבר על מסכנים אותם בתאונות.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' דצמבר 12, 2013 11:37 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 10:41 pm 
Hall of Famer

הממ... אני לא חושב שרשמתי במקום מסוים שארגוני סביבה מזהמים את הסביבה או משהו בסגנון. סה"כ אמרתי שמבחינת רוב האנשים שאני מכיר בתחום, העניין של "אהבת הטבע" הוא לא ממש שיקול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 10:46 pm 
Junior

זה גם טיעון קצת מוזר. אתה טוען שהשיקול הכספי הוא העיקר, אבל זה ודאי לא השוק הטוב ביותר לעשות בו כסף. בן אדם לא מגיע ללמוד או לעבוד (למעט, אולי, אלה שמפתחים דברים חדשים בתחום, או בעלים של חברות) בתחום שנוגע באיכות הסביבה בשביל להתעשר.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2013 11:37 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
מפעל הפיס הינו ארגון ללא כוונת רווח

לא מכיר הגדרה כזו. אתה מתכוון למלכ"ר (שזו הגדרה מדיני המע"מ?).

למיטב ידיעתי, מפעל הפיס זה גוף סטטוטורי, בעליו זו המדינה. לא רלבנטי לדיון שלנו.

לא רלבנטי בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 13, 2013 1:12 am 
Hall of Famer

Chauncey כתב:
זה גם טיעון קצת מוזר. אתה טוען שהשיקול הכספי הוא העיקר, אבל זה ודאי לא השוק הטוב ביותר לעשות בו כסף. בן אדם לא מגיע ללמוד או לעבוד (למעט, אולי, אלה שמפתחים דברים חדשים בתחום, או בעלים של חברות) בתחום שנוגע באיכות הסביבה בשביל להתעשר.

נו, ואדם מגיע ללמוד או לעבוד בכל התחומים האחרים בשביל להתעשר? כלכלה? מדעי המחשב? פיזיקה? הנדסת חשמל? מי אמר משהו על עושר? כולה פרנסה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 13, 2013 1:21 am 
Junior

נו, אז אתה רק מחזק את דעתי.
"כולה פרנסה" יש גם במקומות אחרים, אם כך אני לא מבין מה האינטרס של אותם אנשים שאתה מכיר ואהבת הטבע היא לא שיקול בשבילם, כפי שאתה מספר.
אתה אומר שהעניין מבחינתם הוא לא אהבת הטבע, אלא הם הלכו לעבוד בנושאים אלו בשל הפרנסה ? אז כאמור, משהו מאוד מוזר בכל המשוואה הזו.
פרנסה יש בהמון מקומות אחרים, לכן ההיגיון אומר שמי שפונה לנושאים סביבתיים בשביל להתפרנס עשה זאת גם בגלל גישה אידיאולוגית, שכן כפי שאתה מסכים בעצמך, לא מדובר על אפשרות להתעשר מהנושא.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 13, 2013 2:51 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אני לא מכיר ארגוני טבע שפוגעים בטבע במזיד, פר סה. אני כן מכיר מקרים, וזה ממקור ראשון כי זה באזורים שאני גר בהם ועם אחד מהם התכתבתי בנושא, שבו השתן עלה להם לראש והם עוצרים פרוייקטים רק לשם עצירתם, בשם ערכי טבע מזוייפים (במקרה שלי, שדות מעובדים שמשתמשים בהם בחומרי הדברה הם פתאום "ערכי טבע" קדושים, או היחס של ארגוני הטבע לפרוייקט חישמול הרכבת). כי יש להם את הכוח וכי הם יכולים. ואז הם כן פוגעים בטבע, במקרה שלי פוגעים באיכות האוויר באזור מגורים של עשרות אלפי אנשים, שלא לדבר על מסכנים אותם בתאונות.

ראי, מה שאתה מתאר פה הוא פשוט אנשים שעושים את העבודה שלהם בצורה לא טובה. זה יכול לקרות בכל תחום.

אני חושב שהסיבה ששומרים על השדות הוא ערך השטחים הפתוחים. לא אומר מי צודק ומי טועה, וברור לי שאתה כבר החלטת מה טוב עבורך, אבל קח בחשבון מה עלול לקום בשדות הללו אם לא תהיה שם פעילות חקלאית. אולי פרויקט מגדלים? אולי אזור מסחרי? תחשוב על הנוף שיחסם ועל הסדרי התנועה שעלולים לתקוע אותך. לא מכיר את הנתונים ולא רוצה להיכנס על זה לדיון.
לגבי חשמול הרכבת, אני לא מכיר את הנושא לבוריו, אבל מעיון קצר עולה שיש כמה נקודות מעניינות ששייכות דווקא לבריאות הציבור ולא רק לערכי נוף (הכבלים מסתירים לחיפאים את הים) כמו עניין הקרינה האלקטרומגנטית מהתשתיות שתחצה סף של פי ארבע מהמקובל במרחק של התוואי מאזורי מגורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 13, 2013 2:03 pm 
Hall of Famer

הרסי, מה שאנחנו רואים פה זה לא סתם מישהו שעשה עבודה לא טובה. זה מישהו שהשתן עלה לו לראש, ואני רואה את זה ממקור ראשון מהתכתבות אישית איתו. ותאמין לי שעל כל הדברים האלה חשבתי, נתחיל מזה שהסיכוי שהם יקרו בטווח הזמן הנראה לעין באזור שאני מדבר עליו הוא אפסי, ונמשיך בזה שהאלטרנטיבה של לחנוק עשרות אלפי אנשים באופן יומיומי (לא הבנתי, איכות האוויר זה לא טבע?) ולסכן את חייהם בתאונות יותר גרועה בעיני. הסדרי תנועה שתוקעים אותי יש כבר היום, בדיוק בגלל האנשים האלה.
פרוייקט חשמול הרכבת - גם כן, לא לבלבל לנו את המוח. אמנם אנחנו מדינה מאד מתקדמת מבחינת רכבת, לעומת מדינות עם תשתית רכבת מפגרת כמו במרכז אירופה למשל. כל המדינות המפגרות האלה חישמלו את מערך הרכבת שלהם, כנראה כי הם לא מבינים כלום ברכבות וגם לא בטבע.
מצד שני, בשווייץ וגרמניה אין נוף כמו שלנו. אז אפשר להבין למה אנחנו לא רוצים שהנוף שלנו יהיה מכוער כמו שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עמוס לב ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה